Selecteer een pagina

Archieven

Dimitri Khalezov over 9/11: WTC Nuclear Demolition (2)

De theorie dat de aanslagen van 9/11 zijn gepleegd middels drie atoombommen die onder de Twin Towers en WTC 7 ontploften, is afkomstig van de voormalige Russische militair Dimitri Khalezov. In een reeks van 26 YouTubes legt hij uit wat er volgens hem is gebeurd op 11 september 2001. Deze YouTubes worden hier besproken in groepjes van 6 en ze duren elk 10 minuten, dus samen een uur. Het eerste deel gaf in vogelvlucht de theorie van Khalezov weer. In dit deel vertelt Khalezov hoe een ondergrondse kernexplosie werkt. Lees eventueel ook de verwijderde Wikipedia die Khalezov daarover schreef.

In deel 7 van de serie legt Khalezov uit wat er gebeurt als een atoombom in de lucht ontploft. Er komt dan een straling vrij die hij X-rays noemt, maar wij zeggen Röntgenstraling. Deze straling plant zich in de lucht nauwelijks voort. Een dergelijke straling wordt ook gebruikt in een magnetron. De Röntgenstraling verhit alleen de directe omgeving, maar een magnetron is ook een kooi van Faraday:

De golven kunnen de magnetron niet uit, ze weerkaatsen tegen de metalen wanden en het gaas in de deur. Alle energie blijft beschikbaar in de oven. De golven dringen wel een paar cm door in het voedsel. Daar kunnen ze hun energie kwijt. Alleen de polaire moleculen in het voedsel, bijvoorbeeld de watermoleculen, reageren op het elektromagnetisch veld. Die moleculen gaan zich proberen te verdraaien om in lijn te komen met het veld op dat moment, maar dat kost tijd en steeds opnieuw verandert het veld 180 graden van richting. Zo blijven ze zich verdraaien. De gemiddelde draaisnelheid van die moleculen neemt daardoor toe. Dat is hetzelfde als verhoging van de temperatuur van dat gedeelte van het voedsel. Gedeelten zonder polaire moleculen warmen niet op, althans niet hierdoor. Door warmteoverdracht via contactgeleiding en warmtestraling (andere frequentie) verdeelt de warmte zich langzaam alsnog over alle voedsel.

Door de intense hitte verandert de omringende lucht in plasma, een toestand waarbij de elektronen zich los maken van de atomen, die daardoor veranderen in ionen. Deze oververhitte en geïoniseerde luchtbel leidt tot thermal radiation, een alles verhittende elektromagnetische straling, die zich wel tot kilometers ver kan voortplanten in de lucht. De oververhitte kern maakt ook dat de omringende lucht uitzet, waardoor een air blast wave ontstaat, zeg maar een orkaan. Deze is niet heet, maar vaagt alles weg door de stormkracht. Voeg daarbij de radioactieve straling waar men kanker van krijgt en de elektromagnetische puls waardoor computers en andere elektronische systemen worden getroffen. Maar dit proces kan alleen plaatsvinden als de atoombom ontploft in de lucht. Een ondergrondse kernexplosie ziet er anders uit.

Dimitri Khalezov – WTC Nuclear Demolition [7/26]

In het volgende deel legt Khalezov uit wat er gebeurt bij een ondergrondse kernexplosie. Ook daar ontstaat Röntgenstraling, waardoor de omringende rotsgrond verdampt en verandert in plasma. Er ontstaat dan een holte onder de grond, met wanden van vulkaanglas. Bij een atoombom van 150 kiloton, de limiet die was toegestaan in het verdrag, is de doorsnede van die holte 100 meter. Maar ook deze plasmabol wil uitzetten, want de druk is enorm. De omringende rots wordt door die druk verpulverd, waardoor de holte groter wordt.

Dimitri Khalezov – WTC Nuclear Demolition [8/26]

De holte die is ontstaan door een ondergrondse kernexplosie, is gevuld met radioactieve gassen. Zolang die onder de grond blijven, is er geen stralingsgevaar, maar door kleine breukjes in de rots kunnen ze ontsnappen. Het is dus belangrijk om de kernbom diep genoeg te plaatsen en de kernproef te doen in de woestijn, want de plaats van de kernproef (ground zero) kan daarna gevaarlijk blijven door de ontsnappende radioactieve gassen. Een bom van 150 kiloton kan men het beste 500 meter diep onder de grond laten ontploffen. Er ontstaat dan een holte met daarboven minstens 400 meter rotsgrond, die werkt als een filter voor de radioactieve gassen. Toch is het betreden van ground zero nog 2 weken lang dodelijk en het duurt minstens 3 jaar voor men de kunstmatige grot kan openen. Bij de nucleaire demolitie van de Twin Towers en WTC 7 werden de bommen veel minder diep geplaatst! De onderste kelder van de Twin Tower lag 27 meter onder de grond en de bom werd geplaatst op 50 meter daaronder, dus op een diepte van 77 meter. De nucleaire holte, met een doorsnede van 100 meter, dus met een straal van 50 meter, raakt dan de onderkant van de Twin Tower, die wegzakt in het gat.

Dimitri Khalezov – WTC Nuclear Demolition [9/26]

Als men de kernbom niet diep genoeg plaatst, dan is er van boven minder druk, waardoor de nucleaire holte de vorm van een ei krijgt. Als de bovenkant van dat ei de onderste kelder van het WTC raakt, dan kan het plasma via de weg van de minste weerstand binnendringen in de Twin Tower. De ontploffing van de kernbom hoort men niet, want hij vindt plaats onder de grond, maar hij veroorzaakt wel een kleine aardbeving. Khalezov laat dat zien aan de hand van camerabeelden die even schudden. Dan dringt het plasma binnen in de toren en daar verandert de straling alles in stof, waarop de toren loodrecht instort in vrije valsnelheid, dus zonder enige weerstand. Heinz Pommer wees er al op dat de stalen kernkolom daarbij een kooi van Faraday vormt, waardoor het plasma, immers een vorm van straling, binnen de kernkolom omhoog blijft spuiten.

Dimitri Khalezov – WTC Nuclear Demolition [10/26]

Opvallend is dat ook de Sears Tower in Chicago even na 10 uur ‘s morgens werd geëvacueerd. Ook voor dat stalen frame gebouw bestond een plan voor nucleaire demolitie. Daarna gaat het gesprek over de definitie van “ground zero”. Deze is gewijzigd van de plek waar een kernbom ontplofte in de plek waar de Twin Towers en WTC 7 instortten. Khalezov heeft dat opgezocht in woordenboeken. Vervolgens gaat het over de vraag of het stof waarin de torens veranderden ook radioactief was, maar het antwoord is nee. Het stof was niet radioactief, maar ground zero was dat wel!

(Een duidelijke uitleg waarom het stof niet radioactief was, vind men bij Heinz Pommer, die o.a. laat zien dat met name ijzer onder invloed van straling verandert in een reeks van stabiele isotopen.)

Dimitri Khalezov – WTC Nuclear Demolition [11/26]

Daarover wordt nog even doorgepraat, want alle eerste hulpverleners en de latere schoonmaakploegen zijn op ground zero blootgesteld aan straling. Dan gaat het weer over het stof, dat voornamelijk bestond uit staal, want de Twin Towers bestonden voornamelijk uit staal. De temperatuur in het gat waar de kernbom ontplofte bleef nog maanden na 9/11 zo hoog dat er gesmolten staal in vloeide. Tot slot gaat het even over de politiek, daarover later meer.

Voor wie verder wil kijken en luisteren, de hele serie staat hier. Ik zal hem vervolgen, maar mijn huis en tuin vragen om aandacht. Ik wil nu eerst appels oogsten. 🙂

1 Reactie

  1. Joep Zander

    Hoi Bou, Niet echt essentieel voor het verhaal misschien, maar volgens mij is een volledig vrije val alleen mogelijk in vacuüm. Het kan er in dit geval wel heel dicht bij komen.
    Verder valt me bij dit artikel weer eens een keer op dat ik niet de enige ben die hard wordt bestreden door Wikipedia. Wikipedia heeft tegenwoordig een soort monopolie op encyclopedische kennis en dat is hoe langer hoe vervelender aan het worden. Wikipedia was ooit zo’n prachtig democratisch project maar is zo langzamerhand een handig instrument voor centrale orwelliaanse ‘waarheids’controle geworden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën