Selecteer een pagina

Archieven

Patronen van bedrog; Stan van Houcke en Willem Middelkoop

Even tussendoor: Willem Middelkoop heeft weer een boek gepubliceerd: Patronen van bedrog. Middelkoop verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ. Hij waarschuwde in zijn eerste boek Als de dollar valt (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren erna verschenen De permanente oliecrisis (2008), Overleef de kredietcrisis (2009), Goud en het geheim van geld (2012), De Big Reset (2014), De Tesla-revolutie (2017) en Patronen van bedrog (2018). Zijn boeken zijn in negen talen vertaald, waaronder het Chinees en Arabisch. Naar aanleiding van dit boek had Stan van Houcke een gesprek met hem.

Het leuke van dit gesprek is dat de twee het niet eens zijn over het antwoord op een fundamentele vraag. Beiden weten dat het huidige economische systeem niet houdbaar is. Op een dag loopt het vast en stort het in. Dan is geld niets meer waard, het hele betalingssysteem loopt spaak. Middelkoop wil dat moment het liefst uitstellen, terwijl hij er tijdens zijn leven beter van wordt, maar Van Houcke zegt: “Als het toch instort, dan maar zo snel mogelijk! Naarmate het langer duurt, wordt de crash alleen maar erger.” Middelkoop wijst op de mensen die voordeel hebben bij dit economische systeem, waaronder bij voorbeeld een massa Chinezen! Van Houcke heeft het over de slachtoffers, bij voorbeeld in Syrië. Vul dat maar aan met Somalië, Libië, Afghanistan, Irak en vele vele anderen…

Stan van Houcke is van oudsher een linkse journalist. Hij heeft ook een aantal boeken geschreven. Zijn boek: 11 september; het keerpunt is niet te koop bij Bol.com, maar staat wel te leen in de bibliotheek! Het bewustzijn van 11 september is een belangrijk breekijzer om de westers-kapitalistische ideologie open te breken. Middelkoop wijst echter op andere patronen van bedrog.

Patronen van bedrog; Stan van Houcke en Willem Middelkoop duurt 55 minuten.

Cafe Weltschmerz
Gepubliceerd op 17 sep. 2018
Willem Middelkoop is na een periode van 1,5 jaar terug in het ‘nest’. Zijn terugkomst valt samen met de uitgave van zijn nieuwe boek ‘Patronen van bedrog’.

Middelkoop neemt in dit boek de lezer mee in de spannende wereld van complotpraktijken, valse-vlag-operaties en The Deep State. In dit bijzondere boek toont hij samen met onderzoeker Tim Dollee aan dat de waarheid achter veel nieuwsverhalen vaak verborgen blijft. De gelijknamige theaterlezing werd op Youtube al bijna 100.000 keer bekeken.

Vanaf begin jaren veertig werkte een kleine groep insiders aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie. Door de overwinning in de Tweede Wereldoorlog slaagde het plan en sindsdien doet de VS er alles aan om haar macht zo groot mogelijk te houden. Daarbij is bijna alles geoorloofd: van regime changes en financiële steun tot couppogingen en moordaanslagen op afvallige politici en presidenten. Dit heeft er voor gezorgd dat landen in de Amerikaanse pas bleven lopen.

Maar ook binnen de VS is een continue machtsstrijd gaande. De elite, afkomstig uit het politiek-militair-industrieel complex, heeft de feitelijke macht. Deze staat binnen de staat, The Deep State, ziet politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel. Om de macht te behouden worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt. List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag. De elite weet de media op een geraffineerde wijze te bespelen, omdat deze in handen zijn van slechts zes grote bedrijven. Omdat angst de beste manier is om het volk onder controle te houden, heeft de VS een permanente vijand nodig. Na de War on Communism, de War on Drugs, is het terrorisme nu de ideale vijand.

Welkom in de wereld vol patronen van bedrog.

2 Reacties

 1. Joep Zander

  Hee nog geen reacties hier. Ik heb net het filmpje bekeken. Ik vond het intrigerend om te zien hoe van Middelkoop de hypocrisie in feite legitimeert en van de andere kant misschien juist daardoor zijn geloofwaardigheid vergroot want evenzogoed blijft hij de waarheid genadeloos trouw lijkt me. Een kunststukje dat verwarring oproept maar daarmee ook een vervreemdingseffect oproept dat volgens mij in het verleden vooral een kunstje was dat Brecht en andere links angehauchte persoonlijkheden vertoonde, maar misschien dat van Middelkoop dat liever niet wil weten. Middelkoop gaat eigenlijk een stapje verder. Als ik me goed herinner beperkte Brecht zich in zijn vervreemdingsstrategie tot zijn muzische uitingen en Middelkoop trekt het door naar zijn persoonlijke leven. Hij trekt ons eigenlijk heel hard uit onze comfortzone, of ….. of geldt dat alleen voor mij? Per saldo ben ik toch een geneigd geen genoegen te nemen met de wat makkelijke manier van denken over de schade die nu bij de mensheid wordt aangericht.

  Antwoord
  • Joep Zander

   Ik wilde ook nog opmerken dat bij Brecht voorzover ik weet in zijn persoonlijke en zakelijke leven ook wel hypocriete elementen zijn te herkennen. Maar die werden geloof ik niet op deze manier ingezet. Of was het toch nog anders?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën