Archief
Artikelen

In de vorige 3 interviews is reeds een groot aantal zaken aan bod gekomen: de carrière van Poetin, zijn persoonlijkheid en de internationale Russisch politiek. De sfeer was prettig ontspannen. Poetin kwam over als een vriendelijke, hard werkende man die het beste voorheeft met zijn land en de bevolking. In deel 4 gaat het gesprek over slechts 2 belangrijke zaken: cyber oorlog en politieke macht.

Aan de cyber oorlog zitten veel kanten. Ten eerste is er de beschuldiging dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen heeft gehackt. Volgens Poetin is dat onzin! Maar er zijn ook reële bedreigingen, waaronder het hacken van elementaire voorzieningen zoals elektriciteit, riolering en waterleiding, en het afluisteren van staatshoofden en grote bedrijven. Ook gaat het over stuxnet, een virus dat gericht was op het saboteren van kerncentrales in Iran.

De interviews met Poetin volgden onmiddellijk op de film die Stone maakte over Edward Snowden, de voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder voor de NSA die uit de school klapte over de afluisterpraktijken van de NSA. Deze klokkenluider woont nu in Moskou, waar Stone hem herhaaldelijk opzocht. Zijn belangstelling voor het onderwerp is oprecht en hij is goed geïnformeerd. Oliver Stone is daarover ook geïnterviewd door Stephen Colbert, die toen niet onbeschoft was.

Oliver Stone: We Live In A Disney World duurt 8 minuten.

Het gesprek van Stone met Poetin over cybercrime en cyberwarfare duurt tot minuut 35, waarna het beeld verschuift en via het Rode Plein naar de Russische Revolutie van 1917 gaat. Bij minuut 39 komt Poetin weer in beeld en het gesprek gaat over Stalin en de geschiedenis van het Bolsjewisme. Daarna gaat het over politieke macht en over geld. Dit gesprek is opgenomen in 2015 en Stone vraagt Poetin naar de Russische verkiezingen van 2018. Inmiddels weten we dat Poetin die gewonnen heeft. Het gesprek dat zich dan ontwikkelt zegt heel veel over het karakter van Poetin. Het vormt dan ook een waardig besluit van deze serie.

The Putin Interviews – Oliver Stone Part 4 of 4 [ENG SUB] duurt 56 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Oliver Stone interviewt Vladimir Poetin, deel 4”

 • mr.drs.Bou:

  Even wat tegengas tegen de anti Poetin propaganda over het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. In Rusland was dat 55 jaar voor vrouwen en 60 jaar voor mannen. Poetin wil dat verhogen met 5 jaar. In Europa (of ook Nederland) wordt de leeftijd voor iedereen verhoogd van 65 naar 67 jaar! Maar als Rusland de leeftijd verhoogt, spreekt men er schande van.

  Bij deze de zogenaamde schande:

  Putin sends clear message, this will be last term as Russian President duurt 15 minuten.

Laat een reactie achter