Archief
Artikelen

Deel 1 van deze serie ging voor een groot deel over de loopbaan van Vladimir Poetin, met een terugblik naar de historie van Rusland sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie. In deel 2 kwam ook de persoonlijkheid van Poetin aan bod: sportief en zeer gediciplineerd, met een religieuze overtuiging. In deel 3 gaat het om de buitenlandse politiek van Rusland.

Het deel begint met vragen over de coup in Oekraïne. Dit gaat gepaard met bloedige beelden, want het was een bloedige toestand! Vandaar dat YouTube een waarschuwing plaatst, maar deze beelden hebben we jaren geleden al gezien. De uitleg van Poetin over de voorgeschiedenis en wat er werkelijke gaande was, is heel zinnig. Dit gesprek duurt tot minuut 28.

Daarna laat Poetin Stone het Kremlin zien, waarbij Stone zich verbaast over hoe groot dat is. Zelf verbaas ik me over de weelde van de tsaren die dit prachtige paleis lieten bouwen. Eenmaal in zijn kantoor heeft Poetin het heel even over de legendarische München Toespraak. Hij zegt dat hij deze precies 10 jaar geleden heeft gehouden, op 10 februari 2007. Ik zoek hem even op, dan weet iedereen weer waarover het toen ging:

Putin’s memorable Munich Speech 2007 duurt 30 minuten.

De rondleiding door het Kremlin gaat daarna nog even door. Oliver Stone begint over het toezicht op burgers, waarna Poetin uitlegt wat de overeenkomst en het verschil is tussen de VS en Rusland. Ook Rusland heeft te maken met terrorisme, vandaar dat er toezicht wordt gehouden op de communicatie van burgers, maar om daar inzage in te krijgen is een gerechtelijk bevel nodig. Ook laat Poetin Stone het militaire commandocentrum zien, met een openheid die verrassend is! Daarna gaat het gesprek over oorlog en vrede, over het defensie budget en de oorlog in Syrië. Nogmaals: Poetin praat hierover met een openheid die verrassend is. Beter dan de westerse media:

The Putin Interviews – Oliver Stone Part 3 of 4 [ENG SUB] duurt 58 minuten en is volgens YouTube niet voor alle leeftijden!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter