Archief
Artikelen

Dit is het vervolg op deel 1 van de interviews van Oliver Stone met Poetin. Deze zijn opgenomen in 2015 en 2016, toen Obama nog regeerde. Om te begrijpen waar het om gaat, kan men het beste beginnen met deel 1.

Het eerste kwartier van deel 2 gaat over de nucleaire wapenwedloop. Oliver Stone wijst Poetin op de film Dr. Strangelove van Stanley Kubrick, een satire over de Koude Oorlog uit 1964, maar Poetin kent deze film niet. Vervolgens gaan ze samen kijken naar deze film, die Russisch ondertiteld is. Daarna gaat het over sport. Poetin doet aan judo sinds hij 13 jaar oud was, hij traint nog dagelijks en gaat daarna zwemmen. We zien hem op het ijshockyveld, hij is met ijshocky begonnen toen hij 60 jaar oud was! Stone vraagt hem daarna over het “verbod op homoseksualiteit”, maar dat is in Rusland niet verboden. Alleen propaganda voor homoseksualiteit gericht op minderjarigen mag niet meer. Poetin is voorstander van stabiele gezinnen, dit met het oog op de kinderen.

Daarna gaat het over Edward Snowden, die asiel kreeg in Rusland. Oliver Stone heeft het jaar daarvoor een film gemaakt over Snowden. Nu wil hij het standpunt van Poetin weten en dat blijkt nogal genuanceerd. Dat Rusland Snowden niet uitlevert, heeft mede te maken met het feit dat de VS heeft geweigerd om een wederzijds verdrag tot uitlevering te ondertekenen. In de VS wonen nogal wat Russen die door de Russen worden gezocht, o.a. wegens belastingontduiking. Daarna gaan Stone en Poetin naar de Russisch Orthodoxe Kerk. Nadat de Sovjet Unie uiteenviel, is een groot deel van de Russische bevolking teruggekeerd tot deze traditionele Russische religie. Zo ook Poetin.

De laatste 10 minuten gaan eerst even over paarden, waarna Stone vraagt naar de moslimbevolking in Rusland. Ook hier is het antwoord van Poetin genuanceerd. De moslims van Rusland zijn geen immigranten, zoals meestal in West Europa, maar het zijn Russen met een lange Russische geschiedenis. De volgende vraag gaat over de Russische democratie. Ook hier geeft Poetin weer een duidelijk antwoord op. Democratie kan men niet zomaar invoeren, het is iets dat moet groeien. En er is in Rusland wel degelijk ruimte voor de oppositie. De laatste vraag gaat over de Amerikaanse verkiezingen. Stone wil weten voor welke kandidaat Poetin zou kiezen. Kijk dus even tot het einde naar het antwoord van Poetin! 🙂

The Putin Interviews- Oliver Stone Part 2 of 4 [ENG SUB] duurt 58 minuten.

Toegift:
Putin: Communism Was a New Religion Created by Atheists With Lenin as Its Saint duurt 7 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “Oliver Stone interviewt Vladimir Poetin, deel 2”

 • mr.drs.Bou:

  Intro to Russian Faith

 • AlbertV:

  Prachtig Bou.
  De muziek is deze:
  https://www.youtube.com/watch?v=C7vvPXz-Qes&start_radio=1&list=RDC7vvPXz-Qes

  Agni Parthene – Valaam Brethren Choir duurt 8 minuten.

  Een wat bredere uitvoering:
  https://www.youtube.com/watch?v=OYRy9Lv9jPs
  Als ik begin met luisteren naar de muziek uit de Russische orthodoxe kerk kom ik er niet meer los van… zo mooi, zo vol gevoel. Deze muziek moet een uiting van de Russische ziel zijn, waarom mij dit zo raakt begrijp ik nog niet. Het voedt duidelijk wel mijn sympathie voor het Russische volk.

  • mr.drs.Bou:

   Beste AlbertV, dat was prachtig! Maar er gaat iets mis met de reacties op BOUblog. Normaal ontvang ik alle reacties ook per e-mail, zodat ik weet of er iemand reageert. Maar dat doet het helaas niet meer. Nu loop ik dus achter en ik ben moe. Morgen verder…
   Er zijn zoveel reacties op mijn 9/11 artikel, dat ik me afvraag of we de hele maand september niet beter een 11 september maand kunnen inlassen. Er is nog zoveel onopgehelderd, nog zoveel vragen… Maar de geschiedenis raast verder!

Laat een reactie achter