Archief
Artikelen

Vandaag is het Al Nakba dag, de dag waarop de Palestijnen de herinnering levend houden aan de ramp die hen in 1948 trof. Op 14 mei 1948 werd de Staat van Israël gesticht. Voor de Palestijnen is dat niet iets om te vieren. Zij werden aangevallen door terroristische bendes van Joden, die hele dorpen uitmoordden en 750.000 Palestijnen van huis en haard verdreven. Daarna was de slogan van Israël: een land zonder volk voor een volk zonder land. De bevolking van Palestina leeft sindsdien in vluchtelingenkampen, zowel in Palestina zelf als in Syrië, Libanon en Jordanië. Omdat Palestina officieel niet als land wordt erkend, hebben Palestijnen geen nationaliteit, dus geen paspoort.

Gisteren vierde men in Israël feest, want de VS heeft de ambassade verplaatst naar Jeruzalem. In de Gazastrook protesteerden intussen duizenden Palestijnen tegen de bezetting. Deze demonstranten zijn ongewapend, op wat steenslingers na! Het Israëlische leger schiet met scherp. Er vielen gisteren volgens de New York Times 58 doden en meer dan 1.350 gewonden!

By late in the evening, 58 Palestinians, including several teenagers, had been killed and more than 1,350 wounded by gun fire, the Health Ministry said. Israeli soldiers and snipers used barrages of tear gas as well as live gunfire to keep protesters from entering Israeli territory.

The Israeli military said that some in the crowds were planting or hurling explosives, and that many were flying flaming kites into Israel; at least one kite outside the Nahal Oz kibbutz, near Gaza City, ignited a wildfire.

By midafternoon, the protest nearest to Gaza City had turned into a pitched battle — a chaotic panorama of smoke, sirens and tear gas that stretched along the fence. Emergency workers with stretchers carried off a stream of injured protesters, many with leg wounds but some having been shot in the abdomen. A number were teenagers.

Israeli Celebrates: Slaughters 55 Palestinians in Gaza

America’s Jerusalem Embassy for Mass Murder, Occupation and Wider War

Terwijl men in Jeruzalem feest vierde rond de Amerikaanse ambassade, hadden de Palestijnen niets te vieren. Zij zijn al 70 jaar het slachtoffer van deze Israël-politiek!

How did the Nakba happen? | Al Jazeera English duurt 6 minuten.

Wat moeten we hier nu nog verder van zeggen? Er zijn nog altijd mensen in Nederland die denken dat Israël een democratie is, maar dat is een misvatting die is ontstaan door de propaganda. In Israël hebben alleen Joden de Israëlische nationaliteit, alle anderen hebben volstrekt geen rechten. Israël is een Joodse apartheidsstaat! Wie er wat van zegt, krijgt te maken met het CIDI. Deze Nederlandse organisatie beschuldigt iedere blogger of twitteraar die protesteert tegen de onmenselijke behandeling van de Palestijnen van anti-semitisme! Dat mag niet, vanwege de Holocaust. Het is verboden om te twijfelen aan de Holocaust, men mag er zelfs geen vragen bij stellen. Zes miljoen dode Joden zijn heilig. Maar het is eveneens verboden om vragen te stellen bij Al Nakba! Volgens de Israëlische politiek zijn alle Palestijnen terroristen. Stel vooral geen vragen bij deze wrede en onmenselijke politiek, want dan bent u een anti-semiet! Foei!

Israeli snipers killed dozens of Palestinians

In het “vrije westen” viert de propaganda hoogtij. De geschiedenis is anders dan ons wordt verteld. De Palestijnen zijn eenvoudig verdreven van hun land, uit hun dorpen en huizen! Sindsdien leven ze in bittere armoede in vluchtelingenkampen, waar ze afhankelijk zijn van voedselhulp, want werk is er niet en vaak kunnen ze het kamp zelfs niet verlaten. In de Arabische wereld is iedereen op de hoogte van dit feit. Vandaar dat men niet blij is met Israël. Voor wie nog niet weet hoe de Arabische landen Israël zien, is er een documentaire over Al Nakba van Al Jazeera, in 4 delen van elk 47 minuten:

Al-Nakba: The Palestinian catastrophe – Episode 1

Al-Nakba: The Palestinian catastrophe – Episode 2 |

Al-Nakba: The Palestinian catastrophe – Episode 3

Al-Nakba: The Palestinian catastrophe – Episode 4

In Nederland is de economische en culturele boycot van Israël nog niet verboden. In de VS wordt aan een dergelijk vebod gewerkt, men probeert het strafbaar te stellen! In Zuid Afrika is op deze manier een einde gekomen aan het blanke apartheidsregime. Door een boycot van Israël kan er een einde komen aan de Israëlische politiek van genocide op de Palestijnen. Als u daaraan wil bijdragen: Boycot Israël.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

26 Reacties op “Al Nakba dag: 70 jaar na de catastrofe van 15 mei 1948”

Laat een reactie achter