Selecteer een pagina

Archieven

Roger Waters en de sabotage van de Israël boycot

De toestand in Palestina is ernstig, getuige deze berichten:
Latest news on Great March of Return in Gaza – periodically updated Latest numbers: Israeli forces have killed 39, shot deaf child in the head, soccer player in the knee, journalists, medics. No Israeli casualties have been reported.
En: Landmark bill restricting criticism of Israel sneaks through South Carolina Senate. En: Israeli Lawmaker: Palestinian Teen Tamimi ‘Should Have Gotten a Bullet, at Least in the Knee’. En: Amira Hass: As if Israel Did Nothing Shameful Before the Advent of Smartphones.
Daarom vandaag aandacht voor Roger Waters, ooit basgitarist en zanger/tekstschrijver van Pink Floyd, die zich al jaren fel verzet tegen de politiek van Israël. Te beginnen met een lied!

Pink Floyd, Roger Waters – Song for Palestine.

Roger Waters is ook een felle tegenstander van Donald Trump. In 2016 heeft hij tijdens een show Trump op de korrel genomen. Veel aanhangers van Trump namen hem dat kwalijk, ze vonden dat een popzanger zich niet moet inlaten met politiek.

Roger Waters says if you don’t like his anti-Trump comments “go and watch Katy Perry”

Dat Roger Waters al jaren strijdt voor het recht van de Palestijnen, blijkt uit een toespraak die hij in november 2012 hield voor de Verenigde Naties. Hij pleitte daarin voor het erkennen van Palestina als staat, conform het besluit dat in 1948 werd genomen toen de staat Israël werd erkend door de VN. Ook Palestina zou een staat worden, maar tot op heden zijn de Palestijnen stateloos! Niet alleen hebben Palestijnen geen paspoort, maar Palestina kan ook niet deelnemen aan besprekingen in de VN, of aan vredesbesprekingen met Israël. Helaas was het pleidooi van Waters tevergeefs, wat uiteraard een schrijnend licht werpt op het functioneren van de VN. Het pleidooi blijft daarom hoogst actueel.

Roger Waters UN Address – Nov 29, 2012 duurt een kwartier.

In de Gazastrook is de toestand hopeloos. Er wonen ongeveer 2 miljoen mensen op een smalle strook grond, omringd door een hek en bewaakt door het Israëlische leger. Drinkwater, elektriciteit en riolering functioneren niet of nauwelijks, hulpgoederen worden niet toegelaten en iedere belangstellende journalist of activist wordt geweerd. Het is een gigantische open lucht gevangenis, waarin de Palestijnen zijn opgesloten! Op dit moment demonstreren de Palestijnen in de Gazastrook iedere vrijdag voor het recht op terugkeer naar hun steden en dorpen, waaruit ze in 1948 en 1967 zijn verjaagd. Op deze vreedzame Palestijnse demonstranten wordt door Israëlische snipers geschoten. De volgende video gaat over de achtergrond van deze demonstraties en het geweld van het Israëlische leger.

Rashid Khalidi: The Israeli Security Establishment Is Terrified of a Nonviolent Palestinian Movement

April 19, 2018

De Palestijnen pleiten al jaren voor een economische en culturele boycot van Israël, de BDS beweging (Boycott, Divestment and Sanctions). De streepjescode van producten uit Israël begint met 729. Onthoud dat nummer en koop geen Israëlische producten! Ga ook niet in Israël op vakantie, maar mijd het land en alles wat er vandaan komt. Een boycot kan helpen om een einde te maken aan de onderdrukking van de Palestijnen. Op die manier is er ook een einde gekomen aan het apartheidsregime in Zuid Afrika, maar in de VS probeert men de BDS beweging nu te verbieden! En in plaats van Israël boycot men nu Roger Waters…

Pink Floyd Founder Roger Waters: BDS is One of “Most Admirable” Displays of Resistance in the World duurt 11 minuten.

Gepubliceerd op 14 sep. 2017

Het volgende interview is uiterst verhelderend, Roger Waters wordt echt actief geboycot! De tekst onder de video luidt:
Rock legend Roger Waters speaks to RT America in a wide-ranging interview. In addition to discussing President Donald Trump, ongoing tensions between the US and Russia, and the Israel lobby, Waters called out Radiohead’s Thom Yorke for refusing to participate in the Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) movement for Palestinian rights.

Pink Floyd’s Roger Waters: US escalation around the world ‘desperately dangerous’ duurt 23 minuten

Gepubliceerd op 11 aug. 2017

Voor wie nog meer wil weten, is er het volgende lange interview:

Roger Waters on Palestine duurt 59 minuten.

Op dit moment is Roger Waters op tournee door Europa. Op 11 en 12 mei speelt hij in Antwerpen en van 18 tot 23 juni geeft hij vier concerten in Amsterdam. Zijn show Us and Them staat ook op YouTube en duurt 2 uur. Omdat Roger Waters een geweldige artiest is, eindigen we ook met een muziekje:

Roger Waters – The Last Refugee

33 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Video showing IDF soldiers cheering after shooting a Palestinian protester sparks outrage duurt 7 minuten.

  Antwoord
 2. John

  Deze man is een hele flinke vent!!!!!
  Deze mate van betrokkenheid had ik niet verwacht van een rock musician.
  Zo zie je maar weer, hoe bevooroordeeld een mens (ik dus) kan zijn!!!

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Second Palestinian journalist dies from injuries sustained covering Gaza protests

  Washington D.C., April 25, 2018–Ahmed Abu Hussein, a Palestinian photographer for the Gaza-based Voice of the People Radio, died today from bullet wounds to his abdomen sustained on April 13 while he was covering protests in the northern Gazan city of Jabalia, according to news reports citing Gazan Health Ministry officials. Hussein is the second journalist to die from injuries sustained while covering protests in Gaza that began on March 30, according to CPJ research.

  EXCLUSIVE: UK sells $445m of arms to Israel, including sniper rifles

  Value of sales increase tenfold after 2014 Gaza war amid warnings UK weapons, including gear for snipers, could be used to kill Palestinians

  The Grotesque Case of U.S. Aid to Israel

  As part of Donald Trump’s “America First” campaign, he pledged to substantially cut foreign aid. As a result of this campaign promise, during the first year of his presidency, foreign aid declined to $23 billion from $49b in 2016, and 2018 is on trend to be roughly $10b less than 2017. This has meant sudden and devastating massive cuts in health, education and other vital programs in numerous countries around the world.

  But one country stands out as an exception to this trend: Israel. In the most recent fiscal budget, the U.S. Congress approved $705.8 million for Israel’s missile defense program, a boost from the $600m allocated last year. This aid is on top of $3.1b in annual military aid to Israel through a ten-year Memorandum of Understanding (MOU), which will increase to $38b during the 2019-2028 period.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  42 Gazans killed in protests since march 30

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Het is altijd nog erger dan je denkt, zelfs als je denkt dat het nog erger is…

  ‘Youtube’ Removes Video Tribute to Palestinian Journalist and other Gaza Victims as ‘Sensational’ Incitement

  April 26, 2018 “Information Clearing House” – Check out this stirring anthem to freedom in Gaza. It begins with a Palestinian child saying “We shall overcome” and an image of Martin Luther King Jr. and then in many still pictures of the “Great March of Return” conveys the strength of the unarmed resistance to the blockade–including the killing of Yaser Murtaja, the Palestinian journalist who was one of six Palestinian journalists shot by Israeli snipers on April 6.

  The imagery is by Sana Kassem, and the video was posted by Norman Finkelstein yesterday on youtube. The song is “Wings to Fly,” by Susan Boyle. The copy accompanying the video was simply: “A video dedicated to the people of Gaza as they struggle to break out of Israel’s infernal prison.”

  Then Youtube took it down today, Finkelstein says, and he and Kassem have posted it now on Vimeo.

  Youtube sent Finkelstein a notice that suggests that it regarded the video as a “sensational” and “shocking” incitement to “violence” or “dangerous activities.”

  Upon review, we’ve determined that it violates our guidelines. We’ve removed it from YouTube and assigned a Community Guidelines strike, or temporary penalty, to your account…

  If a video contains violent or graphic content that appears to be posted in a shocking, sensational, or disrespectful manner, it’s less likely to be allowed on YouTube. We also don’t allow content that’s intended to incite violence or encourage dangerous activities.

  Finkelstein comments on the removal on his own site, and satirizes Youtube’s policy:

  However, Youtube will continue to post videos like this:

  https://www.youtube.com/watch?v=R3iBVxLPqsc, [a stabbing attack in Rishon Lezion, evidently of a Jewish victim, in Nov. 2015]

  and like this:

  https://www.youtube.com/watch?v=Q-u2mVStPRA, [the video concerns two Israelis killed by an Arab]

  “Youtube wants visitors to know that this was not an easy decision to make. However, after many hours of agonizing reflection we concluded that, whereas all lives are worthy, some lives are more worthy than others.

  Sana Kassem is a Palestinian refugee who grew up in Lebanon and works as a Chemistry teacher in Athens. She has been working with Finkelstein for almost 10 years as his website master and administrator of all his social media. “I really hope that you use the story of this censorship to highlight the situation in Gaza. I feel that the international community (including myself) is not standing up enough to all the sacrifices of the brutally imprisoned people of Gaza,” she says.

  For a time this video parodying Lorde’s song “Royals” to highlight Palestinian conditions was also barred by Youtube, a few weeks ago. Now it’s back up.

  Philip Weiss is Founder and Co-Editor of Mondoweiss.net.

  Lees vooral nog even door!

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Crashed bones & wounds the size of a fist: IDF uses live ammunition against Gaza protesters – MSF

  ‘Great Return March’: Friday’s clashes leave 3 dead, at least 955 injured

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Abby Martin & Joe Rogan on Israel’s Massacre at Gaza Border duurt 24 minuten.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  On Contact: Israel’s Secret Weapons with Rania Khalek duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 17 dec. 2016
  On this week’s episode of On Contact, Chris Hedges discusses the influence of the Israeli arms industry with independent journalist Rania Khalek. They examine the Israeli weapons and tactics that are tested on Palestinians in occupied territory and then sold to the world. RT Correspondent Anya Parampil looks at the global reach of the Israeli defense industry.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  The Ghost of Herut: Albert Einstein on Israel, 70 Years Ago

  70 years after Israel’s independence and Einstein’s letter, the country’s legacy is still marred with blood and violence. Despite the ongoing party in Tel Aviv, there is no reason to celebrate and every reason to mourn.

  by Ramzy Baroud

  Albert Einstein, along with other Jewish luminaries, including Hannah Arendt, published a letter in the New York Times on December 4, 1948. That was only a few months after Israel had declared its independence and as hundreds of Palestinian villages were being actively demolished after their inhabitants were expelled.

  The letter denounced Israel’s newly-founded Herut party and its young leader, Menachem Begin.

  Herut was carved out of the Irgun terrorist gang, famous for its many massacres against Palestinian Arab communities leading up to the Nakba, the catastrophic ethnic cleansing of the Palestinian people from their historic homeland in 1947-48.

  In the letter, Einstein, and others, described Herut (Freedom) party as a “political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to Nazi and Fascist parties.”

  For a letter of this nature to appear a mere few years after the end of World War II and the devastation of the Holocaust is a profound indication of the clear chasm that existed among Jewish intellectuals at the time: the Zionists who supported Israel and its violent birth, and those who took the high moral ground and objected to it.

  The White Helmets Tried To Recruit Roger Waters With Saudi Money

  Pink Floyd legend Roger Waters was courted by a PR firm representing the White Helmets called The Syria Campaign, which invited him to a lavish dinner organized by a Saudi billionaire Hani Farsi.

  by Max Blumenthal | The Grayzone Project

  Waters said he also concluded that The Syria Campaign — the PR firm behind the White Helmets — was not simply the humanitarian voice it purported to be, but a corporate outfit that represented much more prosaic interests.

  During a Barcelona concert on April 13, Roger Waters denounced the Syrian White Helmets as “a fake organization that exists only to create propaganda for jihadists and terrorists.” Warning that the groups’ unverified claims about chemical weapons attacks across insurgent-held territory were aimed at triggering Western military intervention, Waters cautioned his audience, “If we were to listen to the propaganda of the White Helmets and others, we would encourage our governments to start dropping bombs on people in Syria. This would be a mistake of monumental proportions for us as human beings.”

  In fact, Waters had first hand experience with the powerful pro-war PR operation behind the White Helmets. Back in October 2016, a public relations firm representing the White Helmets called The Syria Campaign attempted to recruit Waters by inviting him to a lavish dinner organized by a Saudi-British billionaire, Hani Farsi. The rock legend and renowned activist was told that by signing on to the organization’s mission, he could help “elevate the voices of Syria’s peaceful heroes”

  Just days before his recent concert in Barcelona, Waters was lobbied again to support the White Helmets, this time by an eccentric French photojournalist affiliated with what he described as a “very powerfull [sic] syrian network.” The activist demanded to join Waters on stage and deliver a message for the “children of syria.”

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  More Israeli Aggression in Syria!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, John. Dit artikel snijdt hout!

   The Holocaust occurred about 75 years ago. Norman Finkelstein and other Jewish scholars have explained how the Holocaust has been used to deflect criticism of Israel’s treatment of the Palestinians. Before our eyes the Israelis are committing holocaust against the Palestinians, and nothing is done about it. You are not even permitted to protest. South Carolina has recently passed a law making it illegal to criticize Israel for anything, no matter how egregious. The bill purports to be combating “anti-semitism,” but the definition of anti-semitism is criticism of Israel or support for boycotts against Israel. In other words, in South Carolina it is illegal to sanction Israel or to criticize its inhumane policies toward the Palestinians. But Russia, Iran, and North Korea can be sanctioned on the basis of false accusations alone.

   The myth of “Western democracy” is based on voting, which never changes anything. Trump campaigned on ending the war in Syria and normalizing relations with Russia, but where are we today? The US is attacking Syrian Army positions and fomenting war with Russia. Yet this has not prevented Trump from being nominated for the Nobel peace prize.

   Het is de hypocrisie ten top!

   Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Het is iedere vrijdag prijsschieten! Vreedzame Palestijnse demonstranten en een leger van Israëlische scherpschutters, dat is de toestand rond Gaza.

  Gaza Bleeds Alone as ‘Liberals’ and ‘Progressives’ Go Mute

  By Ramzy Baroud

  Yet as the casualty count keeps climbing – nearly 45 dead and over 5,500 wounded – the deafening silence also continues. Tellingly, many of those who long chastised Palestinians for using armed resistance against the Israeli occupation are nowhere to be found, while children, journalists, women and men are all targeted by hundreds of Israeli snipers who dot the Gaza border.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Israeli courts says human rights don’t apply to Palestinians

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Palestinians hold anti-Israeli rally for sixth Friday

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Palestinian protesters bring down Israeli drone using STONES

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Nearly 50 Palestinians killed by Israelis since march 30

  Gepubliceerd op 6 mei 2018
  Israeli forces have shot to death two Palestinians in the Gaza Strip.
  Israeli officials say the two along with another suspect were trying to cross over the so-called buffer zone. They claimed the Palestinians had plans to damage QUOTE security infrastructure.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën