Selecteer een pagina

Archieven

Hoge Raad: Baybasin is en blijft levenslang zitten


Baybasin 2002, EBI Vught

Vandaag was de uitspraak van de Hoge Raad in de zaak Baybasin. Over deze zaak staan op BOUblog inmiddels bijna 200 artikelen. Deze begonnen in 2007, toen dhr. Baybasin Joris Demmink beschuldigde van pedo-seks in Turkije, waardoor Demmink chantabel werd. Baybasin, als Koerdische leider van een grote stam, werd door Turkije gezien als politieke vijand. Dat Nederland hem toen wegens onbewezen en niet gepleegde misdrijven heeft veroordeeld, zou volgens dhr. Baybasin alles te maken hebben met internationale chantage van Demmink door Turkije. Maar volgens de Hoge Raad is er niets aan de hand! Gaat u dus vooral lekker slapen, want Nederland zou een “rechtsstaat” zijn waarin dergelijke manipulaties niet voorkomen. De Hoge Raad heeft immers vandaag bepaald dat dhr. Baybasin blijft zitten.

De NOS was er natuurlijk bij in Den Haag! Levenslang blijft levenslang voor Baybasin

De Hoge Raad heeft het herzieningsverzoek van Hüseyin Baybasin afgewezen. Dat betekent dat de veroordeling van de Turkse Koerd in stand blijft.
Baybasin was in 2002 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot levenslang, wegens onder meer het medeplegen van moord, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Hij heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

In zijn uitspraak schrijft de Hoge Raad dat van een novum geen sprake was. De stelling van de advocaat van Baybasin dat er sprake was van een complot, berust uitsluitend op niet-verifieerbaar bronnenmateriaal. De herzieningsaanvraag is daarom ongegrond en de veroordeling van Baybasin tot levenslang blijft in stand.

De Telegraaf blijkt iets genuanceerder: Geen nieuw proces voor Koerd Baybasin

De inmiddels 61-jarige Baybasin zit al zestien jaar vast en was dinsdag aanwezig bij de uitspraak, evenals twee zonen. Toen hij de rechtszaal binnenkwam, kreeg hij applaus van het publiek, enkele tientallen geïnteresseerden. Baybasin riep de rechters na ’dat ze zich moesten schamen’ en dat ’de geschiedenis hem gelijk zal geven’.

Baybasins raadsvrouw Adèle van der Plas was ontsteld en kondigde meteen een nieuw herzieningsverzoek aan, met nieuwe gegevens die volgens haar nog steeds boven komen drijven. Volgens haar heeft de Raad niet neutraal naar de 101 feiten gekeken die ze aanvoerde, maar is slaafs de advocaat-generaal gevolgd. „Dit is een schandvlek voor onze rechtsstaat. Ik had gehoopt op meer verstand en fatsoen”, zei ze.

De Hoge Raad stelt dat ze wel alles heeft bekeken. Er is een uitvoerig arrest, zei persraadsheer Marc Fierstra.

Dat arrest wil ik eerst graag lezen voor ik verder commentaar geef, maar dat komt nog wel.

Overigens is de Demmink-zaak volledig van de baan, maar de pedofilie en de chantage die daar mee samengaat, beheersen volgens mij nog altijd de politiek en de financiële wereld. Vandaar de volgende video, luister en huiver:

#PEDOVORE: THE HORROR IS SYSTEMIC & GLOBAL

24 Reacties

 1. yvonne

  http://dvm-tv.com/nl/archives/851

  Wereldwijd hebben we te maken met seksueel kindermisbruik, illegale handel in organen en mensenhandel, een onderwerp dat door de mainstream media helaas nog al te vaak wordt vermeden. Liever houden ze zich daar bezig met ‘fake nieuws’ dat wordt voorgekauwd en waarin de publieke opinie continu wordt beïnvloed om de oorlogsmachine aan de gang te houden die veel geld in het laadje brengt van belanghebbende partijen.

  We vechten terug Baybasin!

  Antwoord
 2. John

  BOU zegt: Verwijderd wegens flirten. 🙁

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  THE WORLD MUST KNOW. #PureEvil #HellOnEarth

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Achter de veroordeling van Baybasin gaat een wereld van misdaad schuil. Ook de Hoge Raad wil daar zijn vingers niet aan branden. Binnen kort zal het arrest wel online staan, dan kan ik het lezen en bespreken.

  Op dit moment komt alleen de Trouw met een ietsepietsie afgewogen artikel:

  Hoge Raad blijft bij levenslang voor Koerdische Turk Baybasin

  door Han Koch

  Een groot deel van het bewijs tegen Baybasin bestaat uit telefoontaps. Nederlandse tolken zouden de ongeveer 6000 gesprekken die werden gevoerd in het Engels en het Turks verkeerd hebben vertaald. Er zou volgens de verdediging van Baybasin tevens sprake zijn van manipulatie van de getapte gesprekken. Ton Derksen, emeritus hoogleraar wijsbegeerte, heeft zich op verzoek van de verdediging van Baybasin over het bewijs gebogen. Hij kwam tot de conclusie dat er sprake is van manipulatie en zag daarin nieuw bewijs dat de Nederlandse en Turkse politie onder een hoedje speelden.

  De Hoge Raad hecht weinig betekenis aan de bevindingen van Derksen. De gegevens die Derksen onderzocht leveren een nieuwe mening op over bekende informatie, maar niet meer dan dat. Derksen wordt door de Hoge Raad ook niet echt beschouwd als een deskundige. Was hij dat wel geweest, dan zou zijn oordeel nog kunnen dienen als een ‘novum’, een nieuw feit waardoor rechters (als zij dat feit hadden gekend) tot een ander oordeel zouden zijn gekomen dan levenslang.

  Wie van de drie Hoge Raadsheren zou deze arrogante smoes verzonnen hebben? 🙁

  Antwoord
 5. Joep Zander

  ‘Deze begonnen in 2007, toen dhr. Baybasin Joris Demmink beschuldigde van pedo-seks in Turkije, waardoor hij chantabel werd.’ deze zin is voor misverstand vatbaar lijkt me

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Joep. Ik heb het verbeterd. Mensen citeren me vaak zo vals, dat ik inderdaad op mijn woorden moet letten. Uit de context blijkt natuurlijk dat niet Baybasin, maar Demmink chantabel werd. 😉

   Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  In het AD een artikel met een korte video:

  Geen nieuw proces voor Koerd Baybasin

  Video

  De tot levenslang veroordeelde Koerdische Hüseyin Baybasin krijgt geen nieuw proces. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De hoogste rechter volgt daarmee het advies van de advocaat-generaal bij de Hoge Raad om het herzieningsverzoek af te wijzen. Net als hij vindt ook de Hoge Raad dat er geen gronden voor een nieuwe rechtszaak zijn.

  De inmiddels 61-jarige Baybasin zit al zestien jaar vast en was vandaag aanwezig bij de uitspraak, evenals twee zonen. Toen hij de rechtszaal binnenkwam, kreeg hij applaus van het publiek, enkele tientallen geïnteresseerden. Baybasin riep de rechters na ‘dat ze zich moesten schamen’ en dat ‘de geschiedenis hem gelijk zal geven’.

  Dhr. Baybasin zit NIET al 16 jaar vast. Hij is in 1995 naar Nederland gelokt en daar gearresteerd, met de bedoeling om hem uit te leveren aan Turkije. Omdat hij daar aantoonbaar was gemarteld, ging de uitlevering niet door. Maar sinds 1998 zit dhr. Baybasin in Nederland in de cel wegens misdaden die NOOIT ZIJN GEPLEEGD! Dat is al ruim 2o jaar!!!

  Lees ook: ‘Baybasin zat te lang in Nederlandse isolatiecel’

  Die isolatie duurde ZES JAAR !!!

  FOEI, FOEI en nogmaals FOEI. Wat blijft er nog over van onze rechtsstaat???

  Antwoord
 7. Johnny

  Beste Bou,

  zoals ik je vele jaren geleden al voorspelde komt Baybasin niet vrij.

  En tevens is waarschijnlijk ook nu tot jou doorgedrongen dat Micha Kat het geheel bij het rechte eind heeft.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Johnny,
   Het gaat niet zozeer om de vrijheid van Baybasin, al gun ik hem die vrijheid van harte, maar het gaat om de manier waarop onze rechtsstaat werkt: NIET dus! En ik heb nooit beweerd dat Micha Kat ONGELIJK heeft. Ik kan me alleen niet vinden in de manier waarop hij die waarheid naar buiten brengt. Hij speelt vaak op de man, terwijl het mij gaat om het systeem.

   Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Veroordeelde Baybasin moet Staat 1,5 miljoen euro betalen

  DEN HAAG – De tot levenslang veroordeelde Koerdische Hüseyin Baybasin moet de Nederlandse Staat definitief ruim 1,5 miljoen euro betalen. De Hoge Raad heeft dat dinsdag bepaald in een ontnemingszaak tegen de uit Turkije afkomstige Koerd.

  Het bedrag is volgens het gerechtshof in Den Bosch het voordeel dat Baybasin overhield uit een afpersingszaak. De Hoge Raad is het hiermee eens en houdt de uitspraak in stand.

  Baybasin stelde cassatie in, omdat de berekening volgens hem niet klopte en hij het niet eens was met de motivering. Zo zou de advocaat van Baybasin niet voldoende in staat zijn gesteld om een belangrijke getuige te ondervragen. Maar volgens de Hoge Raad zijn er wel degelijk mondelinge en schriftelijke vragen gesteld aan deze getuige.

  De Koerd kreeg in 2002 levenslang opgelegd, onder meer voor het medeplegen van moord in Turkije en uitlokking daartoe. Baybasin heeft altijd ontkend. Maar in april wees de Hoge Raad ook dit cassatieverzoek af en bleef de veroordeling in stand.

  Wat een schande voor ons rechtssysteem! FOEI!!! ZUCHT…

  Antwoord
 9. yvonne

  Naast de schandalige zaak van dhr. Baybasin, speelt er nog een schandalige zaak, namelijk over dhr. Poch.

  De Nederlandse staat betaalde jarenlang mee aan de advocaatkosten van de drie piloten die moesten getuigen in de zaak tegen Julio Poch. Dat terwijl verzoeken om financiële bijstand van de Argentijnse piloot categorisch werden geweigerd. Dat blijkt uit de Kamerbrief van justitieminister Grapperhaus over de kwestie. Poch en zijn advocaten zijn verbijsterd.

  Dit waren 2 van die getuigen, https://www.youtube.com/watch?v=rR6KAHln-RA

  Iedereen kan zien dat die 2 mannen liegen!

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Keko – Free Baybasin (Ft. Ronnie Winters) [OFFICIAL MUSIC VIDEO]
  1.468 weergaven

  Keko Baybasin
  In première gegaan op 12 jun. 2019
  This song is dedicated to Huseyin Baybasin who has been held hostage in the Netherlands for over 23 years.

  FREE BAYBASIN

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne. Ik heb dit vanmorgen als eerste beluisterd. Nadat de gevangenisdirecteuren het opnamen voor Baybasin, hoorde ik NIETS meer. Maar hij zit dus nog steeds in Overschie in de cel! En hij mag niet spreken over de Koerdische kwestie.
   Ik wil eerst even nadenken over wat dit betekent. Dat er corrupte rechters zijn, dat wisten we al, maar volgens mij is het hele systeem verouderd en corrupt. Ook de wereldpolitiek is achterhaald en corrupt, maar de bevolking wordt het zwijgen opgelegd met mondkapjes!
   Toen ik over Baybasin schreef en de zaak op de voet volgde, was ik nog hoopvol dat er iets zou veranderen. Helaas blijkt iedere verandering ten kwade, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ach, ik zou willen dat het anders was, maar het is niet anders.

   Antwoord
 11. yvonne

  Als er een dienst is die alles weet van de al 25 jaar onterecht vastzittende Koerd Baybasin, is het de AIVD wel. Dus toog Huig Plug gisteren naar Zoetermeer voor een eenmansdemonstratie en kreeg daar met een totaal verdwaasde politiedienst te maken. Waarvoor zijn ze nou bang?

  https://www.youtube.com/watch?v=qn0DmEHJSx0

  HUIG PLUG demonstreert voor AIVD HQ voor vrijlating BAYBASIN duurt 18 minuten.

  Antwoord
 12. yvonne

  Huig Plug demonstreert ook vandaag tijdens de al dagen geleden aangekondigde val van Rutte III op het Binnenhof, zoals hij al maanden doet op vrijdag tijdens de ministerraad. Hij deelt nu flyers uit over de 25 jaar onterecht in Nederland vastzittende Koerd Baybasin die nu in isolatie zit vanwege een telefoongesprek met Plug dat op Blue Tiger Studio verscheen.
  OPMERKELIJK: Niemand houdt zich aan mondkapjes en 1,5 meter regels. Coronaprobleem is al opgelost nog voor Rutte III is gevallen.
  Plug deelt Baybasin-flyers uit aan Rutte, Dick Schoof, Sander Dekker en spreekt Ferd Grapperhaus vermanend toe dat híj de verantwoordelijke minister is voor zowel Plugs zaak, als de onterecht vastzittende Baybasin. Ze zullen er niet mee wegkomen!

  https://www.youtube.com/watch?v=4LrSF-6hUuc

  Breaking! Huig Plug live op het Binnenhof: Corona is al opgelost voordat Rutte III valt! duurt 16 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne.
   En vooral: dank je wel, Huig Plug!
   Baybasin is ONSCHULDIG! Demmink is SCHULDIG! En de politiek is een ZOOITJE KLAPLOPERS!

   Antwoord
 13. yvonne

  Huig Plug demonstreert al maanden doet op vrijdag tijdens de ministerraad. Hij deelt nu ook flyers uit over de 25 jaar onterecht in Nederland vastzittende Koerd Baybasin die nu in isolatie zit vanwege een telefoongesprek met Plug dat op Blue Tiger Studio verscheen.
  Na de break gaat het gesprek over zijn affiniteit met Baybasin. Voor hem demonstreerde hij voor het hoofdkantoor van de AIVD in Zoetermeer waar een politiebusje vervolgens een aanslag op hem pleegde.

  https://www.youtube.com/watch?v=dJBfLCZWOwo

  Ton Derksen is bezig met zijn 4e boek over Baybasin!

  Huig Plug terug in de studio! De intimidatiepogingen om zijn demo’s van het Binnenhof af te krijgen. duurt 2 uur.

  Antwoord
  • Pieter

   Het twitteraccount van Huig Plug Thistruthhitseveryone is door twitter gewist “wegens overtreding van de twitterregels”.

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  JDTV Afl.2 – Baybasin taps Deel 2 duurt 10 minuten.

  Baybasin in de isoleercel en het twitteraccount van Huig Plug uit de lucht?
  Wat is er hier allemaal aan de hand?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + twintig =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën