Archieven

Amerika kan niet zonder oorlog

Luister!!! Op Café Weltschmerz staat een nieuwe aflevering: een interview van Stan van Houcke met Willy van Damme en Kees van der Pijl. Het gaat over de valse gifgasvlag in Douma en de luid klinkende oorlogstrom. Deze heren zijn zeer goed geïnformeerd over de internationale politiek. Ze spreken Nederlands, het gesprek is voor iedereen te volgen. Dit is een goed tegenwicht tegen de geslepen oorlogspropaganda van de reguliere media en de laffe houding van de Nederlandse politici, die ‘begrip’ zullen tonen als de VS Syrië bombardeert en daarmee ook Rusland aanvalt.

Goede wijn behoeft geen krans.

Amerika Kan Niet Zonder Oorlog; Stan van Houcke, Willy van Damme en Kees van der Pijl duurt een uur.

34 Reacties

  • mr.drs.Bou

   🙂 🙂 🙂

   Antwoord
 1. mr.drs.Bou

  Beste John,

  Vanmorgen werd ik om 5 uur wakker met de vraag of het al oorlog zou zijn. Nou NEE. Deze hele oorlog gaat volgens mij niet door, maar het is wel smerig zoals men ons steeds angst aanjaagt!
  Die Skripal case barst nu uit zijn voegen van gebrek aan bewijs en in Douma heeft het Syrisch Arabische Leger de mensen bevrijd. Lang leve president Assad en het Assyrische leger!!!

  Douma residents celebrate liberation of city by SAA

  Intussen vergadert men en men vergadert… duur betaalde diplomaten op een zeer goed salaris, maar stuf de omkoop-sommen niet uit:

  UN Security Council discusses Syria crisis duurt uren!

  Ach, welnee! Het was slechts een storm in een glas lauw Engels bier, of een vuile stinkscheet van het Pentagon, maar de dure diplomaten hebben nu weer wat om over te praten. In Rusland is men meer realistisch, om niet te zeggen praktisch:

  ‘Which one of us hasn’t wondered, is war coming?’ Moscow slams West for ‘stoking’ Syria conflict

  “Which one of us hasn’t asked themselves the question – is a war coming? Everything is being done to make it happen,” Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova said during a press briefing in Moscow. “Militarist statements keep coming from Washington, which threaten us with a major escalation. And the target isn’t just Damascus, but Russia because it purportedly covers for Bashar Assad and thus shares responsibility for alleged ‘war crimes’.”

  Morgen wil ik graag ontwaken met de gedachte aan VREDE! Wereldvrede!!!

  Antwoord
  • John

   Je haalt me de woorden uit de mond!

   Je zou haast denken dat er iets anders achter zit, want iedere keer reageert de beurs.

   Als ik Trump junior of zijn schoonzoon zou zijn, dan zou ik vragen: “Donald, laat mij s.v.p. even weten wanneer je weer iets oorlogszuchtig contraversieels zegt en wanneer je dat dan later weer tegenspreekt”.

   Of,nog beter, ik zou zeggen: “beste pa/schoonpa, kun je s.v.p. morgenochtend 1 uur na beursopening een of andere wereldleider beledigen en met iets ellendigs dreigen – een kernbom bijvoorbeeld – en dat dan morgenmiddag 1 uur voordat de beurs sluit weer ontkrachten/ontkennen?”

   Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Ook dit staat overal op Engelstalige nieuwssites, maar hoor het nu even in het Nederlands van Kleintje Muurkrant:

  Schaakspel in Syrië

  Terwijl we wachten op ‘Same player shoots again’ en ons afvragen hoeveel spelen Washington nog overhoudt na de aangekondigde ‘pin-ball attack’, komt het bericht dat het Syrische leger in Oost-Ghouta een grote groep Engelse militairen heeft buitgemaakt. Of het zou gaan om Engelse strijders voor Al-Nusra Front of Engelse commando’s ’embedded’ bij de rebellen die zo lang de luis in de pels van Damascus waren met dagelijkse beschietingen of een combinatie van de twee is nog onduidelijk. Ik opteer voor de laatste. De mogelijkheid was te mooi voor MI6 om het jihadi-verzet tegen Assad in Oost-Ghouta aan te sturen en het leek ook echt te lukken voor de Russen op het toneel verschenen.
  Iran heeft na de aanval op Homs Moskou laten weten dat als Israël zich bij de Navo-actie tegen Syrië voegt ze zich in de strijd mengt en Moskou heeft dat aan Tel Aviv doorgegeven. Hezbollah heeft als je MSM mag geloven 100.000 raketten. In een later stadium, zal Netanyahu denken. De Amerikaanse oorlogsvoorbereidingen gaan grotendeels via Turkije – in grote kolonnes en via de lucht. Waar eerder Erdogan dreigende taal liet horen over Manbij en een confrontatie met de daar gelegerde Amerikaanse troepen die de Koerden (die iedereen plotseling is vergeten) beschermen tegen Ankara, komt ‘kritisch Navo-lid’ Turkije nu met totale steun aan het straffen van Damascus. Als er een slang met twee koppen in de wereld is heet hij Erdogan.
  Het is duidelijk dat het Russische afweersysteem Syrië bij deze gecombineerde Navo-aanval niet zal kunnen beschermen. Als ze 10% van de raketten neerhalen is dat knap zeggen analisten.
  Trump had 48 uur gezegd in zijn briesende oorlogstweet (in reactie op de Russische ambassadeur in Libanon die had gezegd dat Rusland zou reageren bij een aanval op Syrië) en die zijn verstreken, maar hij houdt zoals bekend van ‘verrassingen’. Minister van Defensie Mattis heeft Trump getemperd met de aankondiging naar bewijs te zoeken. Het is opvallend hoe Mattis opnieuw deëscalerend optreedt. En natuurlijk is in zowel de VS als Engeland een storm van protest opgestoken. Pat J. Buchanan. Berg je dan maar. Trump heeft nu opeens gezegd dat het mooi zou zijn als de wapenwedloop gestopt zou worden. Dat Rusland de VS economisch nodig heeft. Oftewel dat er zaken zijn te doen. Woorden die doen denken aan wat hij voor zijn verkiezing riep. Schizofreen. ‘Wil de echte Trump opstaan?’ Er is geen echte Trump: de Donald schaakt op verschillende borden, met verschillende tegenstanders. En niet de minste: CIA, FBI, het Capitool, speciaal aanklager Mueller en zo kunnen we nog even doorgaan. Zijn tactiek om verschrikkelijk te brullen en vervolgens in te binden herken ik van mijn vroegere werkgevers. De aanval afblazen lijkt onmogelijk. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Trump moet alleen nog ‘Nu’ roepen.
  Het is opvallend hoeveel spelers op het bord voortgedreven worden door binnenlandse problemen en in feite bezig zijn met overleven. Dat geldt voor Trump, Netanyahu en Erdogan, maar ook voor Macron en May. Het maakt de zaak onoverzichtelijk en met deze massa-vernietigingswapens in hun handen onheilspellend. ‘Het zal zo’n vaart niet lopen’, zei de opoe van m’n vader altijd. Zij werd 96. (WK)

  Het VET is door mij gezet.
  Van JP kreeg ik ooit toestemming om Kleintje integraal te citeren. Ik hoop maar dat WK net zo soepel zal zijn. Zelf zou ik ook wel een opoe van 96 willen worden, want ik heb in dit leven nog een hoop te doen!

  Antwoord
 3. John

  Misschien stellen we de verkeerde vragen?
  Remember the “Bob has diabetes joke”?
  Wellicht heeft iemand – na de vorige verkiezingen – Obama in de diepste kelders van het Pentagon (de meeste verdiepingen zijn ondergronds) herinnert aan hoe het met MLK afgelopen is!?
  Wellicht heeft iemand – na de laatste verkiezingen – Trump op dezelfde plek eraan herinnert hoe het met JFK is afgelopen!?

  Antwoord
 4. andre

  het is nog steeds hetzelfde schaakbord als ruim 100 jaar geleden alleen nu kunnen ze hun leugens niet meer hard maken. In het gesprek kwamen ook de spoorwegen naar voren en dat is ook weer zo iets die je niet kunt wegpoetsen, ook de spoorwegen liegen niet.

  Hier een kaartje van china rond 1900, duitsland was deutschebank met de siemens broertjes, de belgische was van Louis Coetermans en rusland had al de verbinding met europa. Frankrijk modderde nog wat aan in indo china. Toen waren het 4 landen die booming waren dat was iran, mexico china en rusland dit was tot grote schrik van de firma rothschild die rigoreus nadat deutsche bank met de gebroeders siemens de bagdad bahn rond hadden hebben ingegrepen.

  http://www.chinasage.info/railways.htm

  Antwoord
 5. John

  deze link had je waarschijnlijk zelf ook geplaatst.

  https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/12/ten-days-end-world/

  Ik was vergeten je wel te rusten te wensen na je laatste bericht (ik ben altijd druk en soms vergeetachtig; ouderdom, aftakeling neem ik aan).

  Dus nu: wel te rusten!

  Ik zou nu ook moeten rusten, eigenlijk

  “But I have promises to keep,
  And miles to go before I sleep,
  And miles to go before I sleep.”

  Je weet vast van wie ik dit gestolen heb!

  Doei.

  Antwoord
   • John

    Vergeet roken en een overmatig alcoholgebruik niet!
    Maar bedankt om je bezorgdheid, althans zo heb ik het begrepen!
    Een van mijn zoons heeft een PhD in neuroscience en zegt dat hij het mensenleven (onder de juiste omstandigheden; dus voor mij is het te laat) met 100 jaar weet te verlengen (het is een vreselijk ingewikkeld verhaal; niet geschikt om hier verder te ventileren).
    Het is te hopen dat die godvervloekte psychopaten in Washington hier niet de hand weten op te leggen!!!
    Brrrrrrrrrr!

    Antwoord
 6. mr.drs.Bou
 7. mr.drs.Bou

  Intussen is er ook in Nederland veel commentaar op de valse gifgasvlag.

  Premier Rutte heeft begrip voor eventuele aanval op Syrië

  Blik op NOS journaal is vooral interessant vanwege de reacties!
  Baudet doet Blok stamelen in Syrië debat

  Dit is een lang artikel, maar wel een zeer gedegen verhaal, met een aantal video’s die het betoog illustreren:
  Gifgas, het sleutelwoord tot WO III

  Indigo Revolutie heeft een lange video geplaatst:
  De ComplotConcurrent – Uitzending 8 “Trumpageddon” (12-4-2018) duurt een uur en 20 minuten.

  Ik heb er ruim 20 minuten van beluisterd, volgens mij is dit een goede kritiek op de propaganda van het NOS-journaal. Maar ik kijk al jaren geen tv meer. Daarom dus… goede video, maar aan mij verder niet besteed. Zeer geschikt voor de kijkbuis-kinderen, dat wel! 😉

  De rest van de dag ga ik buiten spelen. 🙂

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Solid evidence Douma ‘chemical attack’ was staged – Lavrov

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Germany, Italy, Netherlands & Canada vow not to strike Syria, call for thorough investigation

  Het ziet er niet naar uit dat WW III nog doorgaat, want op een paar geschifte Amerikanen na, heeft niemand er zin in. 🙂

  Antwoord
 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De Ashkenazi Zio Nazi Khazaren vallen nooit een partij aan van wie ze op voorhand kunnen verliezen. Dus… Ze vermoorden liever ongewapende Palestijnen !

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Caesar, ze hebben vannacht 100 bommen op Syrië gegooid. Helaas had ik weer computerpech, het is intussen opgelost, maar het kostte wel tijd. Meer nieuws op Sputnik.
   Opinie op Information Clearing House liegt er ook niet om.
   En de NOS verspreidt weer nepnieuws.

   Antwoord
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Precies ! Lege gebouwen schieten ook niet terug. Hadden ze de Russen bestookt dan was geen vliegtuig teruggekeerd en geen oorlogsschip gespaard gebleven.

    Antwoord
    • John

     Precies!!!!!

  • John

   Precies!!!!!

   Antwoord
 11. John

  De hoofdstad van de USA blijkt Tel Aviv te zijn.

  Antwoord
 12. John

  Niet te geloven wederom!
  Dus er zit dus helemaal geen “filter” tussen, of een college dat indien nodig (op hol geslagen president bijv.) aan de noodrem kan trekken!?
  Ja, het is er wel, duidelijk zichtbaar zelfs (geruststellend voor het klootjesvolk, voor het kiezersvee), maar kan eenvoudig door een op hol geslagen president d.m.v. EEN GEHEIME REGELING worden uitgeschakeld!!!!!
  Gefeliciteerd!

  https://theintercept.com/2018/04/14/donald-trump-ordered-syria-strike-based-on-a-secret-legal-justification-even-congress-cant-see/

  Antwoord
 13. John

  goed verhaal !!!

  https://www.theburningplatform.com/2018/04/27/a-most-sordid-profession-sanguijuelas-garrapatas-piojos-capulinas-lampreys/#more-175169

  A rising Asia is challenging the America military Empire. The tide runs against the Complex. North Korea faced Washington down and became a nuclear power. The Crimea went back irrevocably to Russia. East Ukraine does the same. Iran got its treaty and becomes part of the world order. In the South China Sea, China ignores the US, which once was supreme in all the seas. The war against Afghanistan heads for its third decade and the war on Syria seems to have failed. Other things go badly for the Empire. The dollar is under siege as reserve currency. China grows economically, advances rapidly in technology and, doubtless terrifying to Washington, tries to integrate Asia and Europe into a vast economic bloc. The Comples beats the war drums as its fingers loosen on the world’s collective throat.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Inderdaad een goed verhaal, John. Ik heb er even een block-quote aan toegevoegd.

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  The Blurred Line Between War and Business

  Gaat over de miljarden winst die wordt gemaakt door de wapenindustrie en de private legers van de VS.

  In 2004, the public was made aware of Halliburton’s monopoly on billions of dollars in Iraq contracts and in the accumulation of tremendous influence over state matters. Or as Rand warned: the dangerous powers given to large corporations when they “get so big that they can actually be directing policy.” The funneling of vast fortunes to KBR was an egregious problem the government ignored. Major media also gave a pass to these contracts, with no questions asked about the larger structures within government that made this all possible.

  In total, $138 billion was awarded in federal funds to private contractors for the Iraq War, with Halliburton receiving more than $39.5 billion of the federal contracts related to the Iraq military invasion and occupation between 2003 and 2013. There were three other primary contractors in Iraq: Blackwater Worldwide, a mercenary army responsible for countless murders and massacres of Iraqis; CACI International, which received $66.2 million in state funds while being accused of the beating, starvation, sexual assault, sleep deprivation and torture of detainees in Abu Ghraib prison outside Baghdad; and Titan Corp., which supplied interpreters to Abu Ghraib and also was implicated in human rights abuses at the prison.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën