Archief
Artikelen

Dit dwaze verhaal begon op 4 maart, toen in het Engelse stadje Salisbury de voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Julia bewusteloos werden aangetroffen op een bankje in het park. Onmiddellijk riep de hele Engelse pers dat vader en dochter het slachtoffer waren van Russisch gifgas. De Britse eerste minister Theresa May en minister Boris Johnson riepen in koor dat Rusland het chemische wapen Novichok had gebruikt in het Heilige Land Engeland. Boris ging zelfs zover om het aanstaande WK voetbal in Rusland te vergelijken met ‘nazi-Spelen’, maar Poetin was toch al een soort Hitler, dus wat maakt het nog uit. Rusland vroeg om bewijs en eiste dat de Engelsen de officiële procedure zouden volgen de geldt bij het vermoeden van gebruik van chemische wapens, maar dat vonden de Engelse niet nodig. Diplomaten werden uitgewezen en in de VS werd zelfs een consulaat gesloten. Julia is intussen weer beter, maar dat komt niet in de krant.

Russian TV broadcasts ‘call from Yulia Skripal’

Novichok klinkt wel een beetje Russisch, maar het is een Amerikaans product. Vlak buiten het pittoreske Salisbury ligt Porton Down, een Amerikaans laboratorium waar dergelijke spullen worden gemaakt en getest. Er is echter geen enkel bewijs dat Skripal en Julia met gifgas zijn bestookt, laat staan dat Rusland dat gedaan heeft, al weet je met die enge Poetin maar nooit… Hoewel het dus een storm in een glas water lijkt, zijn de politieke consequenties enorm! Het altijd zo rustige en vriendelijke Rusland is namelijk eindelijk goed boos! De schitterende Maria Zakharova, woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt het luid en duidelijk: Elke dag komen ze met een andere smoes en geen van hun verhalen klopt!

Zakharova: UK Walks Back Accusations, But Russian Rage and Resentment is Very Real duurt 13 minuten.

Intussen heeft Rusland gevraagd om een speciale zitting in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Volgens mij is die nu nog bezig. Rusland is natuurlijk het ideale zwarte schaap om de aandacht van de Engelsen af te leiden van de problemen waarmee het ooit zo Grote Brittannië nu kampt: een steeds moeilijker wordende Brexit, de pedofilie-schandalen, de groeiende armoede onder de bevolking en ga zo maar door. Maar meet dit Skripal gedoe is er nu nog een ander probleem ontstaan: de internationale gemeenschap gelooft de Engelsen niet langer. Je kunt nou eenmaal niet blijven liegen, op een dag val je dan toch door de mand. En ik denk niet dat die slimme president Poetin er in zal stinken, al zijn leugens altijd schadelijk voor de goede verhoudingen.

Will Putin Fall for Washington’s Lies?

By Paul Craig Roberts

April 05, 2018 “Information Clearing House” –

I have been waiting to see how long the British Prime Minister, the British Foreign Secretary, and the British Defense Secretary could continue to lie through their teeth before it caught up with them.

The liars got away with their lies longer than would have been possible if there was any longer any respect for truth in Western governments and media.

The British Foreign Secretary announced publicly that he was personally told by someone at the Porton Down laboratory that it was “absolutely categorical” that the nerve gas allegedly used in an attack on Skripal and his daughter came from Russia. The chief executive of the Porton Down laboratory has now stated that the scientists at the laboratory cannot confirm that the nerve agent is Russian.

De OSCE is de Organization for Security and Cooperation in Europe en Willy Wimmer was daar van 1994 tot 2000 de vice voorzitter van. Hij heeft geen goed woord over voor dat enge Engelse gedoe met Skripal en “Russisch gifgas”: Britain behaving like ‘mafia state’ in Skripal case – OSCE ex-VP Willy Wimmer en EU uses Russia as ‘tool’, creates hostile situation – former OSCE Assembly VP Willy Wimmer. Maar de Engelse politici gaan gewoon door met liegen en de NOS neemt het klakkeloos over: ‘Veiligheidsdiensten traceren Russisch lab dat novitsjok produceerde’. Maar helemaal zeker is het niet…

‘Not 100% certain, but highly confident’: UK media relies on sources, not facts, in Skripal case

Op de Russische TV wordt de Skripal case uiteraard ook besproken. De Russen willen geen oorlog, maar het vrije wilde westen doet er alles aan om de Russen te overtuigen van het feit dat die oorlog er komt. De volgende video is weer Russische prime time tv:

Skripal Incident Has to Be Seen in Context: West is Trying to Trigger War All Over the World duurt 11 minuten.

Tot slot Cross Talk met Peter Lavelle, ook over de Skripal case, dan zijn we weer helemaal bijgepraat.

CrossTalk on Skripal case: The Problem with BoJo duurt 25 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

27 Reacties op “De vergiftiging van de Skripal case”

Laat een reactie achter