Selecteer een pagina

Archieven

Karel van Wolferen en Stan van Houcke: MAD is terug

Op 1 maart j.l. is de verhouding tussen Rusland en de VS drastisch veranderd! Was de VS tot dat moment overtuigd van de absolute superioriteit van zijn “defensie”, op 1 maart liet president Poetin weten dat Rusland niet alleen in staat was om zich te verdedigen, maar terug kon slaan als het zou worden aangevallen. De uni-polaire werelddominantie, de natte droom van de Amerikaanse neo-cons, was daarmee voorbij. Het bleek een akelig traag ontwaken. Op 4 maart werden in de Engelse stad Salisbury een voormalige Russische dubbelspion en zijn dochter bewusteloos aangetroffen op een bankje in het park. Onmiddellijk werd Rusland beschuldigd van het gebruik van gifgas, zonder enig bewijs! Zo begon de Skripal case, die nog wel even zal voortslepen, want de Russen zijn slecht en de Engelsen kan men uiteraard op hun woord geloven. Het goede nieuws is uiteraard dat Rusland MAD heeft hersteld.

Mad, of Mutually Assured Destruction, is de militaire strategie die ervan uitgaat dat een gebruik van nucleaire wapens op grote schaal door een van twee zijden in een oorlog zou resulteren in de vernietiging van zowel de aanvaller als de verdediger. Het is gebaseerd op het idee dat het dreigen met zware wapens nodig is om te voorkomen dat de ander diezelfde wapens gebruikt. Zo ontstaat een afschrikkingsevenwicht (balance of terror), dat beide zijden af zou houden van een aanval. Een belangrijk aspect van deze strategie is het hebben van een zogenaamde second strike capability. Dit is de mogelijkheid om altijd met kernwapens terug te slaan. Op 1 maart j.l. liet president Poetin weten dat Rusland nu beschikt over wapens waarmee het kan terugslaan.

Russia’s new weapons, nuclear parity and arms race: What’s going on?

Het vrije wilde westen moet er nog even aan wennen dat de werelddominantie niet doorgaat. Rusland streeft samen met China naar een wereld waarin alle landen binnen hun eigen grenzen de vrijheid hebben om hun eigen politiek te bepalen, terwijl tussen deze landen het internationale recht heerst. Ingrijpen in de autonomie van een soevereine staat is daarom uit den boze! De VS heeft dat sinds WO I ruim een eeuw lang voortdurend gedaan. Zij organiseerden de ene coup na de andere “color revolution”, waarbij democratisch gekozen regeringen ten val werden gebracht, om te worden vervangen door gehoorzame vazallen of sokpoppen. Wie zich verzette, kreeg bommen op de kop en zelfs een mes in de anus.

Groot Brittannië is de VS ooit voorgegaan in deze agressieve machtspolitiek, maar de laatste eeuw was de VS toonaangevend, terwijl het imperialistische wereldrijk van Groot Brittannië uiteen viel en aan macht heeft ingeboet. Het land werd na WO II een trouwe volgeling van de Amerikaanse politiek, die onvermoeibaar streefde naar de wereldhegemonie van het vrije wilde westen en de grote corporaties. Dat prachtige plan gaat nu niet door, daarom is het westen in paniek! MAD betekent ook Mental Disturbance, oftewel gek! Zeg maar: boos en krankzinnig.

Omdat Rusland aandrong op onderzoek en weigerde schuld te bekennen, heeft de VS een groot aantal Russische diplomaten het land uit gezet en het Russische consulaat in Seattle gesloten. Ook Engeland en een aantal Europese landen hebben Russische diplomaten naar huis gestuurd. Daarop deed Rusland precies hetzelfde: Voor iedere weggestuurde diplomaat stuurden zijn een diplomaat naar huis en ze sloten het Amerikaanse consulaat in Sint Petersburg. En Rusland eist nu dat de Engelsen bewijzen dat zij onschuldig zijn aan de vergiftiging van Skripal en zijn dochter, die immers de Russische nationaliteit hebben. Overigens zijn beiden nog in leven…

UK’s new defense strategy: Con-Fusion Doctrine

In Rusland begint men genoeg te krijgen van deze kinderachtige en doorzichtige politiek. Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, nam op de Russische prime time tv bepaald geen blad voor de mond. Zij is mooi, integer, intelligent en fel, zij laat zich beslist niet de mond snoeren. Het is een genot om naar deze vrouw te luisteren. Aanbevolen voor tv-regisseurs die denken dat politiek te saai en te moeilijk is voor de verwende beeldbuis-consument. Speciaal aanbevolen voor feministen die op zoek zijn naar een rolmodel!

“We’re Not Going to Participate in the Madness” – Zakharova Says RF Will Retaliate, But Keep it Sane duurt 26 minuten.

Wat een verschil met ons NOS-journaal, met “De Wereld Draait Door” en andere opinie-programma’s. De journalistiek in ons “vrije en democratische landje” is afgegleden naar het Peter R. de Vries niveau! De waarheid doet niet langer ter zake, de kijkcijfers bepalen de winstmarge en de propaganda vliegt laag over. In de volgende aflevering van Weltschmerz interviewt Stan van Houcke emeritus professor Karel van Wolferen. Stan van Houcke was ooit journalist voor de VPRO en Karel van Wolferen was ooit buitenlandjournalist voor het NRC in het verre oosten. Beiden weten wat er de laatste decennia is veranderd in de journalistiek en de media. Deze verandering voltrok zich geleidelijk, het was een langzaam afglijden tot het nulpunt was bereikt. Zelf heb ik op dat moment mijn tv en radio opgezegd. Het nieuws op internet is nou eenmaal veel interessanter dan al die domme propaganda.

Onbeteugelde macht, vermorzeld kritisch vermogen (1); Stan van Houcke en Karel van Wolferen duurt 58 minuten.

12 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Russische tv, prime time:

  LOL: Russians Laugh At Leaked British Presentation That “Proves” Russia is Guilty

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  The West is Collapsing, Too Weak to Wage a War Against Russia Even if They Wanted To

  Antwoord
 3. andre

  Lenin kreeg een skripalletje kado uit de nazi hoek, hij begon duits te praten in wartaal en moest weg geschreven worden uit het script. Na autoptie bleek 1 van zijn hersenhelften te zijn gekrompen. US hoorde je niet, frankrijk hoorde je niet, de club van May hoorde je niet, Nederland kijkt altijd de ander kant op dus ook toen en de russen konden dit geval niet plaatsen.

  Russen leven op een andere frequentie dan wij in nederland, net als chinezen ook hun eigen frequentie hebben. Russen als ze er niet uit komen dan bewaren ze het voor later, archiveren het en komt tijd komt raad.

  Lenin ligt nog steeds opgebaard op het rode plein maar het is tijd.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Voor wie vandaag de tijd heeft, is er een fraai dossier van Kleintje Muurkrant: Het waren de Russen

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Skripal Affair: Moscow’s 14 Questions

  The questions, provided in full below, include a demand to clarify whether samples of the nerve agent А-234 (also known as “Novichok”) have ever been developed in the UK. The embassy’s statement calls the incident that started the recent diplomatic row a “fabricated case against Russia.”

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

  Maar nu, vier jaar later, in 2018, vertelt hij mij hoe gevaarlijk het is voor Europa om Rusland te demoniseren. We moeten nu aardig zijn voor de Russen. Mijn oude vriend is een schoolvoorbeeld van de ontspoorde westerse mainstream-opiniemaker, wiens belangrijkste drijfveer het opportunisme en conformisme blijft. Nu goed geïnformeerde Amerikaanse insiders steeds duidelijker wijzen op het gevaar van een nucleaire oorlog als gevolg van het feit dat de Amerikaanse deep state Rusland uiteen wil laten vallen, zoals bijvoorbeeld Henry Kissinger in 2015 vertelde, moet Mak wel met de stroom blijven mee dobberen. Hij vertelde mij tenslotte dat hij zich nu zelfs wil uitspreken over de Israëlische terreur tegen de Palestijnse bevolking in Gaza. Ik zou zeggen: vooruit, vredesactivisten, neem contact met Geert Mak op.

  Moet de EU van Rusland houden?

  commentaar

  We moeten weer van de Russen houden, concludeert Jean-Claude Juncker vandaag in deze krant. Zij zijn veel te belangrijk voor de veiligheid van Europa om koel op afstand te houden zoals nu gebeurt.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Trump en Putin in Helsinki; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen duurt 58 minuten.

  Antwoord
 8. luc lepoudre

  Genoten van het debat – toevallig hadden wij op een feestje min of meer dezelfde inzichten en conclusies en wij zijn geen hoogleraar. Er lopen dus meer mensen rondmet “gezond verstand” en onafhankelijk denken. Dat is de hoop voor de toekomst: “Die Gedacht ist Frei”.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  De ‘macht’ raakt haar geheimen kwijt; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen duurt een uur.

  Cafe Weltschmerz
  Gepubliceerd op 28 jan. 2019
  De roep van vooraanstaande getuigen en deskundigen, om de waarheid rond grote historische gebeurtenissen is een nieuw fenomeen. Officiële verklaringen en onderzoeken worden inmiddels massaal niet meer vertrouwd.

  Complotten domineren de wereldgeschiedenis en theorieën daarover zijn vaak géén paranoïde fantomen van psychiatrische “gekkies”. Complotten zijn instrumenten van een selecte groep belanghebbende om buiten het zicht van de democratische orde de werkelijkheid een wending te geven. Het consolideren of vergroten van (financiële- en politieke) macht staat daarbij centraal.

  De politiek raakt langzaam maar zeker haar geheimen kwijt! Wetgeving voor het beperken van de journalistieke vrijheid helpen haar niet meer. Media die zich instrumenteel opstellen voor de ‘macht’ zullen niet overleven.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Pentagon: US to match current Russian hypersonic capabilities …in 2040

  Russia’s premier hypersonic weapon, the Avangard HGV can travel at Mach 27, while the US AHW (Advanced Hypersonic Weapon) HGV is capable of Mach 8 and is yet to enter service (probably in mid-2020s). Russia’s air-launched Kinzhal hypersonic missile (deployed in 2017) has a speed of Mach 12. US equivalent, AGM-183A ARRW, barely fits the category with its Mach 5 speed.

  On the other hand, Russia is the only country with the capability to deploy ship-based hypersonic anti-ship and cruise missiles. Zircon HCM (Hypersonic Cruise Missile) is a Mach 9 capable hypersonic weapon which makes any serious naval power projection virtually impossible for the aggressive NATO planners.

  Even Pentagon admits it will match Russia’s current capabilities only in 15-20 years.

  Voorlopig dus geen wereldoorlog. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën