Selecteer een pagina

Archieven

De aarde is geen bol, maar een platte schijf

Om te beginnen wil ik alle lezers een vrolijk Pasen wensen. De afgelopen weken ging BOUblog over allerlei zogenaamde “feiten” die bij nader inzien niet waar bleken. Dat begon op 2 maart met de maanlanding hoax. Hoewel de meeste mensen geloven in de maanlandingen, blijken deze bij nader inzien volslagen onmogelijk! Vervolgens maakte we korte metten met de Aliens, met de Goden als kosmonauten, met Niburu en de Anunnaki, en tot slot met de evolutie-theorie en intelligent design. Er is nu nog een laatste hoax die uit de weg geruimd dient te worden: het geloof dat de aarde een bol is die in de ruimte zweeft.

Natuurlijk is dat niet waar! Ook ik heb dit op school geleerd en ik heb het geloofd, zonder er ooit over na te denken. Vorig jaar zomer wees iemand me echter op de Flat Earth theorie. Aanvankelijk lachte ik dat weg, ik dacht dat het onzin was. Maar ook anderen benaderden me achter de schermen met het verzoek om aandacht te besteden aan deze theorie. Deze verzoeken gingen steeds gepaard met een overweldigende hoeveelheid informatie en links, daarom duurde het lang voor ik de theorie begreep. Maar wie googelt op Flat earth, krijgt ongeveer 6.670.000 resultaten in 0,45 seconden. Dat is toch vrij overtuigend.

De Flat Earth Society is een organisatie die streeft naar de bevordering van het idee dat de aarde plat is in plaats van een oblate sferoïde. Ik leerde op school dat de aarde een bol was, niet dat het een oblate sferoïde zou zijn. Reeds daar begon het bedrog! Maar de wereldwijde hoax omtrent de aardbol begon al veel eerder, met de Poolse monnik Nicolaas Copernicus (1473-1543). Hij beweerde dat de aarde rond de zon draait, maar in feite draait de zon rond de aarde!

Aanvankelijk was de Paus scherp gekant tegen dit bedrog, zoals blijkt uit het droeve lot van Giordano Bruno, die levend werd verbrand door de Inquisitie. Onder invloed van de verraderlijke Jezuïeten begon de Kerk van Rome de bruikbaarheid van deze theorie in te zien. Als men de mensheid zou kunnen overtuigen van deze dwaasheid, zo redeneerde men, dan zou men hen waarschijnlijk kunnen overtuigen van iedere dwaasheid. Dat deze redenering klopt, moge blijken uit de maanlanding hoax. De theorie dat de aarde een draaiende bol is die door de ruimte zweeft, is dus een vroeg voorbeeld van een psy-op die moest leiden tot mind control.

Vervolgens werd de theorie van de draaiende aardbol in de ruimte verder verspreid door de Vrijmetselaars, die zich graag verder wilden bekwamen in het manipuleren van de publieke opinie. Onder hen waren professoren die de theorie voorzagen van een wetenschappelijk jasje, net zoals later gebeurde met de evolutietheorie. Het grote publiek is nou eenmaal niet kritisch, men gelooft alles als het maar in de krant staat, op de tv komt en wordt onderschreven door de geleerden. Kortom: vrijwel iedereen stonk er in! Omdat ook de Mossad en de CIA misbruik maken van deze hoax, is het voor gevestigde journalisten onmogelijk om tegen deze leugens in te gaan. Ook zij ondersteunen daarom het geloof in een zwevende aardbol.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die hun eigen verstand gebruiken. Ook in dit geval blijken ze groot gelijk te hebben: de aarde is geen bol, maar een platte schijf. Deze drijft in de wereldzee, waarbij de bergen er niet alleen hoog bovenuit steken, maar net als een ijsberg ook diep onder water verdwijnen. Aan de rand van deze platte schijf ligt een hoge ijswal, die voorkomt dat de oceanen zich in de wereldzee storten. Daarboven koepelt zich het hemelgewelf dat voorkomt dat het water boven die koepel naar beneden stort. De zon, de maan en de sterren zitten vast aan deze koepel. Boven die koepel bevindt zich weer water, daarom is de lucht blauw. Het volgende plaatje moge dit verduidelijken:

Al meer dan een half jaar ben ik nu bezig om deze theorie in alle stilte te onderzoeken en ik werd daarin niet teleurgesteld. Er zijn zoveel redenen om niet te geloven dat de aarde een zwevende en draaiende bol is, laat staan een oblate sferoïde! Het wetenschappelijke bewijs is werkelijk overweldigend, maar de indoctrinatie zit diep! Het heeft daarom lang geduurd voor ik overtuigd was, maar nu weet ik het zeker: de aarde is plat! Oordeel zelf.

I Believe The Earth Is Flat

Het volgende gesprek tussen een ongelovige Thomas en een man die de theorie goed heeft doordacht en dus alles weet van de platte aarde, is zeer verhelderend. Mocht u zelf ooit de theorie van de platte aarde willen uitdragen, dan weet u op welke weerstanden u zult stuiten, welke strikvragen u kunt verwachten en wat daarop het juiste antwoord is.

Chatting with a Flat Earther duurt 31 minuten.

De platte aarde theorie is wetenschappelijk onderbouwd met een degelijkheid die ik aanvankelijk niet verwachtte. Uit talloze experimenten blijkt dat de aarde beslist geen bol kan zijn! Mocht u nog niet overtuigd zijn, neem dan de moeite en kijk naar het bewijs!

FLAT EARTH | 29 PROOFS! duurt een uur en 25 minuten.

——————————————————-
Update 2 april:
Samba 2 april

48 Reacties

 1. Theo

  The flat earth society has members al around the globe.

  Antwoord
 2. John

  Had je geen dag kunnen wachten met dit verhaal?

  Antwoord
 3. Ben

  Hi Boudine,

  Kikker in je bil.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 4. Matt

  Neem een foto als bewijs:

  Toch lijken de meeste planeten een bol maar aangezien alles volgens de mensheid om ons draait zijn we misschien een platte uitzondering op die regel.

  De maan bijvoorbeeld lijkt ook wel een bol te zijn waarvan wij (de eventuele platte) achterkant om een of andere reden nooit te zien krijgen.
  Volgens overlevering is dan ook de maan van kaas gemaakt.

  Mijn satellietschotel werkt prima en zulke hoge zendmasten bestaan niet maar dat zou zelfs nog steeds werken bij een platte aarde.

  Ik geloof toch eerder toch dat de platte aarde theorie door de NASA is bedacht als gerteedschap om maanlandings-ongelovigen als gekken weg te kunnen blijven zetten door deze hiermee te associëren.

  Antwoord
 5. Aladin

  Is dit een 1 april grap of is het serieus?? Voor velen zal het op voorhand duidelijk zijn: het is natuurlijk een grap van mevrouw Bou!
  Want we geloven dat de aarde een draaiende bol is met klevend water eromheen in een vacuum ruimte, toch??

  Voor mij is het al meer dan 2 jaar geen grap of vraag meer en dat heeft het niets te maken met een overtuiging of geloven in…ik weet zeker wat het niet is. 🙂

  https://www.stripster.nl/main/strips/strips_pagina.php?id=12834

  Antwoord
 6. Rianne

  De BBC liegt niet en hier het keiharde bewijs dat Israel kernwapens heeft en dat atoombommen echt bestaan:

  https://youtu.be/dk_6CCZ0gCY

  De aarde is plat en via een gat in de grond kom je aan de andere kant in de onderwereld. Wij uit de onderwereld bezoeken soms jullie bovenwereld en wij willen graag met jullie in contact treden maar daar moet je dan wel voor openstaan. Wij willen graag jullie spirituele gids zijn. Wij zijn Het Licht en jullie zijn onze lichtwerkers…

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Rianne. Nu weet ik eindelijk waar al die tuinkabouters vandaan komen. 🙂

   Antwoord
 7. John

  Ik heb inmiddels onderzoek gedaan en moet bekennen: Boudineke heeft gelijk!
  Als u Planet Earth van de Rolling Stones (een 33 toeren LP) ACHTERSTEVOREN afdraait op 22 toeren en uitsluitend het LINKER stereo-kanaal beluistert, plus tegelijkertijd Wandering Star van mijn oude vrind Lee Marvin (een 45 toeren single) eveneens ACHTERSTEVOREN afdraait op 22 toeren, en uitsluitend op het RECHTER stereo-kanaal beluistert, dan wordt u glashelder uitgelegd dat de aarde zo plat is als een pannekoek!!!!!
  M.a.w.: als je te ver loopt val je er af!
  Mijn over-achter-grootvader heeft dat nog willen voorkomen door alle condoomautomaten aan het eind van de richel (DE WAL) rood te verven, maar desalniettemin zijn tot op hedentendage vele mensen spoorloos.
  Ik had dit eerlijk gezegd liever voor me willen houden, maar de “Geest is nu uit de fles”!
  Boudineke heeft de kurk eruit getrokken!
  Ik hoop dat ze morgen weer alles mag eten van de dokter.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   🙂 🙂 😉

   Antwoord
 8. Mimosa

  NASA BETEKENT : http://robschannel.com/nasa-in-hebrew
  HET O.T is geschreven in oorspronkelijke taal Hebreeuws en daarom ook een waarschuwing van God aan ons .
  Psalm 146 zegt niet te vertrouwen op de machthebbers van deze wereld.
  Zie al deze teksten in de Bijbel van wel meer dan 4000 jaar geleden over de aarde is een cirkel een disk, zon,maan en sterren binnenin de koepel. Water boven de koepel ….enz. : http://testingtheglobe.com/bible.html

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Mimosa,
   Dit artikel is geschreven voor 1 april. Wie me een beetje kent, heeft al snel door dat het een grap is. Het artikel staat vol met drogredenen, vage beweringen en en halve waarheden! Het enige dat wel waar is: achter de schermen ben ik een aantal keer benaderd door mensen die meenden dat de aarde plat is en me vroegen om daar vooral aandacht aan te besteden. Altijd met een overvloed aan links!
   Nou, bij deze heb ik er aandacht aan besteed. 😉

   Omtrent de platte aarde in de Bijbel: het klopt dat men er ooit van uit ging dat de aarde een schijf was die dreef in de wereldzee. Men vindt dit wereldbeeld terug in Sumerische teksten, in de Theogonie van Hesiodus en zo voort. Dus ook in de Bijbel en dan vooral het Oude Testament.

   De controverse tussen de Kerk van Rome en Copernicus of Galilei ging beslist niet over het “feit” dat de aarde plat of rond is. Het ging over de vraag of de aarde het middelpunt was van de kosmos, het punt waar alles om draait. Copernicus was een geleerde die de klassieke Griekse geschriften kende. Hij formuleerde de theorie dat de aarde draait om de zon. Galilei ging daar ook van uit. Giordano Bruno ging nog verder: hij beweerde dat alle sterren zonnen zijn waar planeten rond zouden kunnen draaien en deze planeten zouden bewoond kunnen zijn met intelligente wezens die elk hun eigen Christus zouden kennen. Dat bracht hem op de brandstapel!

   Dat de aarde een bol is, wiste men reeds in het klassieke Griekenland. De aarde is inderdaad een oblate sferoïde, een moeilijk woord voor een bol die aan de polen iets is afgeplat en rond de evenaar een beetje uitstulpt. Als ik me goed herinner is het verschil ruim 8 km.

   De theorie van de platte aarde is echt volslagen achterhaalde onzin! Opvallend is wel dat deze onzin wordt gepusht door mensen die over veel geld en geduld beschikken. Ik denk dat John wel eens gelijk zou kunnen hebben: deze dwaze theorie dient om de mensen die niet geloven in de maanlandingen onmogelijk te maken!

   Omdat er nog altijd mensen zijn die geloven in de platte aarde, zal ik even zoeken naar een YouTube met de juiste argumenten.

   Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Er zijn echt veel meer YouTubes die de platte aarde “bewijzen”! 🙂

  Ook zijn er “debunk” video’s die met de verkeerde argumenten komen. De volgende video bevat geen fouten, geen drogredenen en alleen maar juiste argumenten. Hij gaat wel snel! Op YouTube staan wat links onder de video, met meer uitleg.

  The Top 10 Flat Earth Arguments Debunked duurt 35 minuten.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Deze lijkt me ook leuk en duidelijk, maar ik ga hem niet helemaal bekijken. Hij bevat vier delen, samen een uur. Bij deze deel 1:

  Proving the Earth is not Flat – Part 1 – The Horizon duurt 15 minuten.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Nog even een korte voor ongeduldige mensen:

  TOP 10 REASONS Why We Know the Earth is Round duurt nog geen 3 minuten.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Beste Aladin,
  Je zegt: “Een draaiende bol in de ruimte waar water omheen blijft kleven is een natuurkundige onmogelijkheid! Grotere hoeveelheid water in rust zoekt het laaste punt en krijgt een waterpas en horizontaal oppervlak.”
  Helaas, dat is niet waar! WE leven op een draaiende bol in de ruimte en door de zwaartekracht blijft het water daar omheen kleven. Hetzelfde geldt voor de atmosfeer. In rust zoekt een grotere hoeveelheid water naar het punt van minste gravitatie ten opzichte van het middelpunt van onze aardbol. Het oppervlak van onze oceanen is dus niet pat, maar bol.

  Je zegt: “Het spijt mij zeer maar het verkondigen dat onze aarde een globe is, is een religie waarvoor je slechts honderd jaar geleden nog op de brandstapel kon komen!”

  Ook dat is niet waar. Giordano Bruno kwam in 1600 op de brandstapel, maar niet omdat hij verkondigde dat de aarde een globe is. Dat wist men immers al vanaf Pythagoras! Ook de Roomse Kerk was het daar volkomen mee eens. Na 1600 is de brandstapel min of meer afgeschaft voor alternatieve wetenschappers. Alleen de “heksen” werden nog levend verbrand.

  Ach, dan maar een heks, de brandstapel is ook voor hen immers afgeschaft. 🙂

  Antwoord
  • Aladin

   Een stukje uit de krant: The Cook County Herald, 21 april 1900.
   Google:’Says Earth is round, and he may be thrown in to prison..’

   Je hebt zelf al aangetoond dat Nasa ongeloofwaardig is gebleken b.v. betreft de maanlandingen, goede analyse! (of was dit onderdeel van je ‘grap’?); hoe weet je dan of ze wel de waarheid spreken over de vorm van de aarde?
   Water is over vele kilometers aantoonbaar vlak en volledig waterpas. Dit feit is inmiddels door velen aangetoond en gecontroleerd, er is geen kromming te zien of te meten! Zeker niet de voorgeschreven 8 inch per mijl in het kwadraat, wat het verval volgens Pythagoras zou moeten zijn als de aarde een bol was met een omtrek van 25000 mijl.
   Vlak water is recent aangetoond met laserproeven over het Balatonmeer in Hongarije. Door een notaris gecontroleerd en opgetekend voor het boek van Guinness World Records.

   Waar gaat water op de oceaan of bv het IJsselmeer de bocht om? Is dit iets wat je gelooft of heb je dit zelf gezien of ervaren? Ik heb namelijk gezien dat Friesland waarneembaar is vanaf de dijk bij Den Oever… een afstand van meer dan 20 kilometer, en niet alleen de boomtoppen maar ook de dijken. Geeft dit niet te denken? “Niemand kan iemand overtuigen van Waarheid of Vrijheid; die kun je alleen Ervaren”

   Antwoord
 13. Treowd

  Ik probeer een wetenschappelijke benadering beste Aladin, als deze verwijderd worden omdat ze niet voldoen, dan laat ik het verder los. Ik wens geen last te bezorgen, dat is in het geheel niet mijn intentie. Men kan naar water verwijzen , maar drinken moet men uiteindelijk zelf doen…. 🙂

  Antwoord
  • Aladin

   Daar sluit ik mij graag bij aan, Treowd!
   Het is een wetenschappelijke maar ook een innerlijke, spirituele zoektocht.

   Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid maar mag geloven wat hij of zij wil.

   Antwoord
  • John

   Die opname van de 6 billion light years, daar was ik echt niet bij hoor!
   Ik ben namelijk enigszins slecht ter been.
   Ik wilde alleen even met mijn verloofde pronken!

   Antwoord
 14. Ben

  “Een draaiende bol in de ruimte waar water omheen blijft kleven is een natuurkundige onmogelijkheid! Grotere hoeveelheid water in rust zoekt het laaste punt en krijgt een waterpas en horizontaal oppervlak.” Ik was een keer zo dom (als natuurkundige) om de platteaarders een kans te geven door juist dit sommetje te maken. En wat blijkt: Boudine heeft gelijk. Ben dan wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel benieuwd naar de “serieuze onderzoekers”.

  Groeten, Ben

  Antwoord
  • Aladin

   Even Googelen, Ben, en je weet het! 🙂

   Antwoord
   • Ben

    En dan kom ik tot dezelfde conclusie.

    Groeten, Ben

    Antwoord
  • Aladin

   Hallo Ben, ik lees in het andere draadje een reactie van je: “Heb jarenlang gewerkt aan het GAIA programma. GAIA meet de positie van veel sterren als functie van de tijd”

   Vraagje: Hoe kan het dat de sterrenhemel in een time-laps filmopname perfecte cirkels beschrijven rond de Noordster Polaris, als de aarde een constant draaiende en van positie veranderende bol is..en dat de constellaties en sterrenkaarten sinds mensheugenis weinig tot niets zijn veranderd?
   Van Vincent Icke kreeg ik een nogal dubieus antwoord…
   Groet, Aladin

   Antwoord
   • Ben

    Ik heb me vooral met de techniek van GAIA bezig gehouden. Zo een vraag moet je aan een astronoom stellen.

    Groeten, Ben

    Antwoord
   • Treowd

    Maar je gelooft wel in de ruimte ‘fabel’wereld ook al is er aantoonbaar nog nooit een mens geweest? Dit omdat software die ruimte , wereld laat zien? Er is nl. een verschil tussen een cga (computer grafics animated) wereld en de fysieke wereld beste Ben. Zou je mij kunnen uitleggen hoe de ruimte een vacuum kan zijn en er geen solide barriere aanwezig is (volgens nasa) tussen ‘hemel’ en aarde om deze twee variabelen dus verschillen in druk te scheiden?

    Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste Aladin,
    Deze vraag kan ik wel beantwoorden. De aarde draait in 24 uur rond zijn as en die as wijst in de richting van de poolster. De draai-richting van de aarde is van west naar oost, daarom komt de zon op in het oosten. Maar de aarde draait ook in een jaar rond de zon, in een vlak dat de ecliptica wordt genoemd. De aardas staat niet recht op de ecliptica, maar met een hoek van ongeveer 23 graden. Gezien vanuit de zon wijst de aardas daarom niet altijd in dezelfde richting. In de zomer keert het noordelijk halfrond zich naar de zon toe, in de winter keert het zich van de zon af. Daardoor ontstaan zomer en winter.
    De sterrenhemel trekt zich daar niets van aan, de aardas wijst “altijd” naar Polaris, hoewel deze aardas ook langzaam tolt. In ongeveer 26.000 jaar beschrijft hij een cirkel met een straal van 23 graden rond de sterrenhemel. Maar dat gaat heel langzaam, dus Polaris lijkt stabiel op zijn plaats te blijven.
    Omdat de aarde van west naar oost draait, lijken de sterren van oost naar west te draaien. De aarde draait in 24 uur eenmaal rond, daarom lijken de sterren in 24 uur ook een rondje te maken, uiteraard in tegengestelde richting als de richting waarin de aarde draait.
    Maak je vanuit Nederland een time-laps opname van de sterrenhemel met als middelpunt Polaris, dan draaien alle sterren daar omheen. Maak je vanuit Nederland een time-laps van de zuidelijke sterrenhemel, dan komen de sterren op in het oosten en ze gaan onder in het westen. Maar als de nacht korter is dan de dag, dan wordt het al licht voor ze onder zijn gegaan!

    Mocht je dit niet snappen na deze korte uitleg, dan kan ik je een langer verhaal doen toekomen. Je zegt het maar…

    Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Treowd, je begrijpt er echt niets van!
    “Zou je mij kunnen uitleggen hoe de ruimte een vacuum kan zijn en er geen solide barriere aanwezig is (volgens nasa) tussen ‘hemel’ en aarde om deze twee variabelen dus verschillen in druk te scheiden?”

    Er is geen solide barrière tussen de dampkring en de ruimte. De dampkring wordt aangetrokken tot de aarde door de zwaartekracht. Deze is gericht op het middelpunt van de aarde. Naarmate de afstand tot de aarde groter wordt, neemt de zwaartekracht af met het kwadraat van de afstand. De hogere lagen van de atmosfeer worden daarom steeds ijler. Op 8 km hoogte kan men al niet meer behoorlijk ademhalen, daarom nemen de beklimmers van de Mount Everest zuurstofflessen mee!
    Op nog grotere hoogte kunnen piloten alleen blijven leven als de cabine van hun vliegtuig wordt voorzien van lucht met een normale luchtdruk. Schiet je een gaatje in de cabine, dan valt de druk weg en de piloot gaat dood! Nog hoger is er nauwelijks nog atmosfeer en deze zeer ijle laag wordt ook nog eens getroffen door kosmische straling. Alle atomen vallen daar uit elkaar, ze splitsen zich in ionen. Men noemt dat de ionosfeer.
    Als de aarde kleiner was geweest, dan was de zwaartekracht niet voldoende om een dampkring vast te houden, maar gelukkig is de aarde groot genoeg. 🙂

    Antwoord
   • Aladin

    Beste Bou, dat is een leuke bedachte poging tot verklaring maar toch klopt hij niet want die timelaps is niet alleen te maken recht onder de poolster maar op iedere willekeurige plek op aarde. En de draaiing van 1000 mijl (!) per uur op de evenaar is niet de enige beweging die de aarde maakt, hij draait in het heliocentrische model ook om de zon in een kurkentrekker-beweging, en ons hele zogenaamde stelsel vliegt door de Melkweg en dat vliegt ook weer…enfin. Dat er sterrenkaarten zijn van 1000 jaar oud die nu nog accuraat zijn is zeer bedenkelijk; met al die bewegingen, praktisch onmogelijk. Een veel meer voor de hand liggende en logische verklaring is toch (voor mij) het Geocentrische model waarbij alle sterren draaiend aan het firmament iedere nacht op dezelfde tijd exact op dezelfde lokatie staan… 🙂

    Antwoord
    • mr.drs.Bou

     Een veel meer voor de hand liggende en logische verklaring is toch (voor mij) het Geocentrische model waarbij alle sterren draaiend aan het firmament iedere nacht op dezelfde tijd exact op dezelfde lokatie staan…

     Aladin, maar dat is dus niet waar! Leer sterren kijken en je zult zien dat de aarde draait!

 15. Nemesis

  Helaas zijn er de nodige platte koppen met platte hersencellen, waarin uitsluitend cognitieve dissonantie plaatsvindt in de vorm voortdurend rondtollende piepgeluiden zeer veel gelijkend op de uitgezonden radio beeps van de eerste haha (voor de Amerikanonoos) Russische SPUTNIK.
  Deze zogenaamde “Platlanders” geloven nog (na de Chinezen, de Grieken en Copernicus) steeds dat de Aarde een grote platte pannenkoek (vroeger ookwel pannekoek geheten) is.

  Ik stel voor -gezien het enorm grote amusements gehalte – deze platlanders met rust te laten danwel te stimuleren tennisballen, appels, meloenen en kokosnoten PLAT te slaan….
  p.s. Moet lukken want het geloof(plat) verzet bergen danwel slaat zelfs kokosnoten en de meest exacte wetenschappelijke argumenten plat 🙂 🙂 🙂

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  Beste mensen, ik ga deze draad verwijderen, want zelfs opschonen kost me teveel tijd. Het was bedoeld als grap, omdat die Flat Earth theorie echt te dwaas is! Nog erger dan de Anunnaki en de Goden als Kosmonauten. Maar het blijkt dat er overal gelovigen voor te vinden zijn. Deze lijden zoals gewoonlijk aan bekeringsdrang. Deze grap leidt bij mij dus tot ergernis en tijdverlies! Morgen is dit hele topic verdwenen!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Goede morgen, mensen. Ik heb deze draad toch maar opgeschoond. Omtrent de platte aarde is geen behoorlijke discussie mogelijk. Het is een dwaze theorie en wie daar niet om lachen kan, maar deze theorie zelfs serieus neemt, bezorgt me slechts hoofdpijn.
   Die hoofdpijn heb ik nu gewist. Daarom oprecht: goede morgen! 🙂

   Antwoord
 17. John

  Ja lieverd, kwak het eraf!
  Je hebt de intelligentie van je lezers klaarblijkelijk schromelijk overschat.
  Laat zitten, inderdaad: hoofdpijn.
  Dat moet je jezelf allemaal niet aan doen.
  ‘tIs triest!
  Doei.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Goede morgen, John, en je hebt gelijk: “We’re a generation of idiots, smart phones and dumb people.” 🙂
   Die platte aarde theorie staat haaks op alles wat ik dagelijks zie, van zonsopgang tot zonsondergang, van lente tot zomer tot herfst tot winter, van volle maan tot nieuwe maan en wassende maan, van Venus tot Mars en Jupiter, van de Poolster en de Grote Beer tot Orion! Waar ik niet op had gerekend, is het gedram van de gelovigen. Dat ik niet geloof in een platte aarde, komt natuurlijk niet omdat ik zo kortzichtig ben dat ik me er niet in wil verdiepen, of zo geïndoctrineerd dat ik niet open sta voor deze geweldige “complot-theorie”, maar omdat ik dagelijks mag ervaren dat ik leef op een geweldige bol die rond zijn (een beetje schuin staande) as draait en daarbij gelukkig ook nog eens eenmaal per jaar rond de zon. Zonder dat was er geen dag en nacht, geen lente, zomer, herfst of winter, zonder dat zouden de sterren het hele jaar door op dezelfde plaats staan.
   Domheid vind ik niet erg, maar aan drammen heb ik een hekel! Domheid is soms zelfs wel leuk, getuige dit voorbeeld: Ik werkte in september bij het Nazomer Festival in de kantine. Terwijl de gasten naar de voorstelling keken, ging ik sterren kijken. Toen ik terug kwam, vroegen mijn collega’s: waar was je? Dus ik zeg: sterren kijken. Een van hen vroeg: waar is dan Orion? In september om 10 uur ‘s avonds is Orion nog niet op, dus ik wees schuin naar de grond. Hij dacht dat ik hem in de maling nam! 🙂 🙂 🙂
   Natuurlijk heb ik het toen uitgelegd, als je het snapt is het logisch. 😉 Maar vraag eens aan zo’n platte aarde gelovige waar Orion nu is. Ik denk niet dat ze daar een antwoord op hebben.

   Omdat ik wel degelijk heb gegoogled op die platte aarde, kwam YouTube met een video “speciaal aanbevolen”: het bleek te gaan om deze afspeellijst:

   Flat Earth Sunsets = Perspective + MAGICKS met afspeellijst.

   Antwoord
   • John

    Kun je nagaan wat er gebeurt als je in een engelse homofielenbar vraagt waar Uranus is!

    Antwoord
    • mr.drs.Bou

     🙂 Hihihihi, hahahaha!

 18. Aladin

  Rond of plat, een hologram, the matrix…of misschien zit het toch iets anders?

  Beste Bou, mag ik in alle bescheidenheid deze video aanbevelen die veel mogelijke antwoorden geeft op vragen waar zowel ronde- als platte aarde aanhangers mee worstelen?

  https://www.youtube.com/watch?v=PRsWN79jZNU

  Antwoord
  • John

   Hoe zou het toch komen dat als ik door een telescoop een naderende zeilboot bekijk, ik eerst de vlag, daarna het zeil en daarna pas de boot zie?
   Hoe zou het toch komen dat als ik over een lange afstand (Amsterdam – Tokio bijv.)vlieg, de vliegtijd korter is als ik geen vaste kompaskoers (loxodroom) maar een “grootcircel” vlieg?

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste John, dat komt door de brekingsindex van Sulfur hexafluoride, het gas waarvan de hemelkoepel is gemaakt. 🙂 😉 🙂

    Antwoord
    • John

     Allemachtig, lieve Boudineke, dat had ik echt helemaal over het hoofd gezien!
     Wis en drie!
     Hoe heb ik zo kunnen dwalen!?
     Ik hoop dat je je mijn (tijdelijke?) imbeciliteit niet al te veel euvel zult duiden!?
     Ik was immers enigszins afgeleid.
     Ik moest n.l. mijn psychiater even uit de problemen helpen.
     Je kent het wel: gelazer met zijn ex, een intieme relatie met meerdere assistentes en een kind verwekt bij een van zijn patiënten.
     Maar goed, ik kom er wel uit hoor en hopelijk herboren terug op jouw forum.
     Doei, houd je haaks!

    • mr.drs.Bou

     Aladin, ik heb even naar de eerste twee filmpjes gekeken, maar daarop is NIETS te zien! De eerste stopt voor de boot achter de horizon verdwijnt en de tweede zoomt uit voor de boot achter de horizon verdwijnt. Dit is pure foto-fuck, oftewel geklooi met de camera!

  • mr.drs.Bou

   Beste Aladin,
   Ik heb even ruim vijf minuten gekeken. De platte aarde is nu niet langer plat, maar hij bestaat uit laagjes, de hemel is weer een koepel, de aliens vliegen laag over en die dwaze vortex theorie heb ik al voorbij zien komen bij andere wonderlijke “wetenschappers”.
   De maker van deze video is naar eigen zeggen een kunstenaar. Dan volgt er een stampend muziekje dat ik heb uitgezet.
   Als je het goed vindt, ga ik nu weer aan het werk.

   Antwoord
    • mr.drs.Bou

     Nou, nee! Duurt ruim een uur en mijn dag is niet langer dan 24 uur. Maar ik zal het bewaren voor de lange, saaie winteravonden. Misschien is het wel amusement.
     Aladin, ga liever buiten spelen dan op internet verstandige mensen lastig te vallen met extreme complot-theorieën. En ik bedoel het goed, want het is echt lekker weer buiten! Een zonnetje zal ons goed doen. 😉

    • Aladin

     Ik neem je raad ter harte, Bou, het is inderdaad heerlijk weer, bovendien zijn alle strepen fijn overgewaaid. 😉
     Veel plezier en een goed weekend!
     Groet, Aladin

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën