Archief
Artikelen

Om te beginnen wil ik alle lezers een vrolijk Pasen wensen. De afgelopen weken ging BOUblog over allerlei zogenaamde “feiten” die bij nader inzien niet waar bleken. Dat begon op 2 maart met de maanlanding hoax. Hoewel de meeste mensen geloven in de maanlandingen, blijken deze bij nader inzien volslagen onmogelijk! Vervolgens maakte we korte metten met de Aliens, met de Goden als kosmonauten, met Niburu en de Anunnaki, en tot slot met de evolutie-theorie en intelligent design. Er is nu nog een laatste hoax die uit de weg geruimd dient te worden: het geloof dat de aarde een bol is die in de ruimte zweeft.

Natuurlijk is dat niet waar! Ook ik heb dit op school geleerd en ik heb het geloofd, zonder er ooit over na te denken. Vorig jaar zomer wees iemand me echter op de Flat Earth theorie. Aanvankelijk lachte ik dat weg, ik dacht dat het onzin was. Maar ook anderen benaderden me achter de schermen met het verzoek om aandacht te besteden aan deze theorie. Deze verzoeken gingen steeds gepaard met een overweldigende hoeveelheid informatie en links, daarom duurde het lang voor ik de theorie begreep. Maar wie googelt op Flat earth, krijgt ongeveer 6.670.000 resultaten in 0,45 seconden. Dat is toch vrij overtuigend.

De Flat Earth Society is een organisatie die streeft naar de bevordering van het idee dat de aarde plat is in plaats van een oblate sferoïde. Ik leerde op school dat de aarde een bol was, niet dat het een oblate sferoïde zou zijn. Reeds daar begon het bedrog! Maar de wereldwijde hoax omtrent de aardbol begon al veel eerder, met de Poolse monnik Nicolaas Copernicus (1473-1543). Hij beweerde dat de aarde rond de zon draait, maar in feite draait de zon rond de aarde!

Aanvankelijk was de Paus scherp gekant tegen dit bedrog, zoals blijkt uit het droeve lot van Giordano Bruno, die levend werd verbrand door de Inquisitie. Onder invloed van de verraderlijke Jezuïeten begon de Kerk van Rome de bruikbaarheid van deze theorie in te zien. Als men de mensheid zou kunnen overtuigen van deze dwaasheid, zo redeneerde men, dan zou men hen waarschijnlijk kunnen overtuigen van iedere dwaasheid. Dat deze redenering klopt, moge blijken uit de maanlanding hoax. De theorie dat de aarde een draaiende bol is die door de ruimte zweeft, is dus een vroeg voorbeeld van een psy-op die moest leiden tot mind control.

Vervolgens werd de theorie van de draaiende aardbol in de ruimte verder verspreid door de Vrijmetselaars, die zich graag verder wilden bekwamen in het manipuleren van de publieke opinie. Onder hen waren professoren die de theorie voorzagen van een wetenschappelijk jasje, net zoals later gebeurde met de evolutietheorie. Het grote publiek is nou eenmaal niet kritisch, men gelooft alles als het maar in de krant staat, op de tv komt en wordt onderschreven door de geleerden. Kortom: vrijwel iedereen stonk er in! Omdat ook de Mossad en de CIA misbruik maken van deze hoax, is het voor gevestigde journalisten onmogelijk om tegen deze leugens in te gaan. Ook zij ondersteunen daarom het geloof in een zwevende aardbol.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die hun eigen verstand gebruiken. Ook in dit geval blijken ze groot gelijk te hebben: de aarde is geen bol, maar een platte schijf. Deze drijft in de wereldzee, waarbij de bergen er niet alleen hoog bovenuit steken, maar net als een ijsberg ook diep onder water verdwijnen. Aan de rand van deze platte schijf ligt een hoge ijswal, die voorkomt dat de oceanen zich in de wereldzee storten. Daarboven koepelt zich het hemelgewelf dat voorkomt dat het water boven die koepel naar beneden stort. De zon, de maan en de sterren zitten vast aan deze koepel. Boven die koepel bevindt zich weer water, daarom is de lucht blauw. Het volgende plaatje moge dit verduidelijken:

Al meer dan een half jaar ben ik nu bezig om deze theorie in alle stilte te onderzoeken en ik werd daarin niet teleurgesteld. Er zijn zoveel redenen om niet te geloven dat de aarde een zwevende en draaiende bol is, laat staan een oblate sferoïde! Het wetenschappelijke bewijs is werkelijk overweldigend, maar de indoctrinatie zit diep! Het heeft daarom lang geduurd voor ik overtuigd was, maar nu weet ik het zeker: de aarde is plat! Oordeel zelf.

I Believe The Earth Is Flat

Het volgende gesprek tussen een ongelovige Thomas en een man die de theorie goed heeft doordacht en dus alles weet van de platte aarde, is zeer verhelderend. Mocht u zelf ooit de theorie van de platte aarde willen uitdragen, dan weet u op welke weerstanden u zult stuiten, welke strikvragen u kunt verwachten en wat daarop het juiste antwoord is.

Chatting with a Flat Earther duurt 31 minuten.

De platte aarde theorie is wetenschappelijk onderbouwd met een degelijkheid die ik aanvankelijk niet verwachtte. Uit talloze experimenten blijkt dat de aarde beslist geen bol kan zijn! Mocht u nog niet overtuigd zijn, neem dan de moeite en kijk naar het bewijs!

FLAT EARTH | 29 PROOFS! duurt een uur en 25 minuten.

——————————————————-
Update 2 april:
Samba 2 april

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

48 Reacties op “De aarde is geen bol, maar een platte schijf”

 • Theo:

  The flat earth society has members al around the globe.

 • John:

  Had je geen dag kunnen wachten met dit verhaal?

 • Ben:

  Hi Boudine,

  Kikker in je bil.

  Groeten, Ben

 • Matt:

  Neem een foto als bewijs:

  Toch lijken de meeste planeten een bol maar aangezien alles volgens de mensheid om ons draait zijn we misschien een platte uitzondering op die regel.

  De maan bijvoorbeeld lijkt ook wel een bol te zijn waarvan wij (de eventuele platte) achterkant om een of andere reden nooit te zien krijgen.
  Volgens overlevering is dan ook de maan van kaas gemaakt.

  Mijn satellietschotel werkt prima en zulke hoge zendmasten bestaan niet maar dat zou zelfs nog steeds werken bij een platte aarde.

  Ik geloof toch eerder toch dat de platte aarde theorie door de NASA is bedacht als gerteedschap om maanlandings-ongelovigen als gekken weg te kunnen blijven zetten door deze hiermee te associëren.

 • Matt:

  Neem een foto als bewijs dat de aarde een bol is:
  https://www.youtube.com/watch?v=yyUrw8TJDHM

  Awesome Flat Earth Song – No Photographs of Earth! Must Watch song from flat earth man 🙂

 • Aladin:

  Is dit een 1 april grap of is het serieus?? Voor velen zal het op voorhand duidelijk zijn: het is natuurlijk een grap van mevrouw Bou!
  Want we geloven dat de aarde een draaiende bol is met klevend water eromheen in een vacuum ruimte, toch??

  Voor mij is het al meer dan 2 jaar geen grap of vraag meer en dat heeft het niets te maken met een overtuiging of geloven in…ik weet zeker wat het niet is. 🙂

  https://www.stripster.nl/main/strips/strips_pagina.php?id=12834

 • John:

  Ik heb inmiddels onderzoek gedaan en moet bekennen: Boudineke heeft gelijk!
  Als u Planet Earth van de Rolling Stones (een 33 toeren LP) ACHTERSTEVOREN afdraait op 22 toeren en uitsluitend het LINKER stereo-kanaal beluistert, plus tegelijkertijd Wandering Star van mijn oude vrind Lee Marvin (een 45 toeren single) eveneens ACHTERSTEVOREN afdraait op 22 toeren, en uitsluitend op het RECHTER stereo-kanaal beluistert, dan wordt u glashelder uitgelegd dat de aarde zo plat is als een pannekoek!!!!!
  M.a.w.: als je te ver loopt val je er af!
  Mijn over-achter-grootvader heeft dat nog willen voorkomen door alle condoomautomaten aan het eind van de richel (DE WAL) rood te verven, maar desalniettemin zijn tot op hedentendage vele mensen spoorloos.
  Ik had dit eerlijk gezegd liever voor me willen houden, maar de “Geest is nu uit de fles”!
  Boudineke heeft de kurk eruit getrokken!
  Ik hoop dat ze morgen weer alles mag eten van de dokter.

 • Mimosa:

  NASA BETEKENT : http://robschannel.com/nasa-in-hebrew
  HET O.T is geschreven in oorspronkelijke taal Hebreeuws en daarom ook een waarschuwing van God aan ons .
  Psalm 146 zegt niet te vertrouwen op de machthebbers van deze wereld.
  Zie al deze teksten in de Bijbel van wel meer dan 4000 jaar geleden over de aarde is een cirkel een disk, zon,maan en sterren binnenin de koepel. Water boven de koepel ….enz. : http://testingtheglobe.com/bible.html

  • mr.drs.Bou:

   Beste Mimosa,
   Dit artikel is geschreven voor 1 april. Wie me een beetje kent, heeft al snel door dat het een grap is. Het artikel staat vol met drogredenen, vage beweringen en en halve waarheden! Het enige dat wel waar is: achter de schermen ben ik een aantal keer benaderd door mensen die meenden dat de aarde plat is en me vroegen om daar vooral aandacht aan te besteden. Altijd met een overvloed aan links!
   Nou, bij deze heb ik er aandacht aan besteed. 😉

   Omtrent de platte aarde in de Bijbel: het klopt dat men er ooit van uit ging dat de aarde een schijf was die dreef in de wereldzee. Men vindt dit wereldbeeld terug in Sumerische teksten, in de Theogonie van Hesiodus en zo voort. Dus ook in de Bijbel en dan vooral het Oude Testament.

   De controverse tussen de Kerk van Rome en Copernicus of Galilei ging beslist niet over het “feit” dat de aarde plat of rond is. Het ging over de vraag of de aarde het middelpunt was van de kosmos, het punt waar alles om draait. Copernicus was een geleerde die de klassieke Griekse geschriften kende. Hij formuleerde de theorie dat de aarde draait om de zon. Galilei ging daar ook van uit. Giordano Bruno ging nog verder: hij beweerde dat alle sterren zonnen zijn waar planeten rond zouden kunnen draaien en deze planeten zouden bewoond kunnen zijn met intelligente wezens die elk hun eigen Christus zouden kennen. Dat bracht hem op de brandstapel!

   Dat de aarde een bol is, wiste men reeds in het klassieke Griekenland. De aarde is inderdaad een oblate sferoïde, een moeilijk woord voor een bol die aan de polen iets is afgeplat en rond de evenaar een beetje uitstulpt. Als ik me goed herinner is het verschil ruim 8 km.

   De theorie van de platte aarde is echt volslagen achterhaalde onzin! Opvallend is wel dat deze onzin wordt gepusht door mensen die over veel geld en geduld beschikken. Ik denk dat John wel eens gelijk zou kunnen hebben: deze dwaze theorie dient om de mensen die niet geloven in de maanlandingen onmogelijk te maken!

   Omdat er nog altijd mensen zijn die geloven in de platte aarde, zal ik even zoeken naar een YouTube met de juiste argumenten.

 • mr.drs.Bou:

  Er zijn echt veel meer YouTubes die de platte aarde “bewijzen”! 🙂

  Ook zijn er “debunk” video’s die met de verkeerde argumenten komen. De volgende video bevat geen fouten, geen drogredenen en alleen maar juiste argumenten. Hij gaat wel snel! Op YouTube staan wat links onder de video, met meer uitleg.

  The Top 10 Flat Earth Arguments Debunked duurt 35 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Deze lijkt me ook leuk en duidelijk, maar ik ga hem niet helemaal bekijken. Hij bevat vier delen, samen een uur. Bij deze deel 1:

  Proving the Earth is not Flat – Part 1 – The Horizon duurt 15 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Nog even een korte voor ongeduldige mensen:

  TOP 10 REASONS Why We Know the Earth is Round duurt nog geen 3 minuten.

 • John:

  ik wil niemand irriteren, maar toch …
  https://www.youtube.com/watch?v=X-3Oq_82XNA

  Incredible video – explainig scale – from earth to space to human body

  • John:

   Die opname van de 6 billion light years, daar was ik echt niet bij hoor!
   Ik ben namelijk enigszins slecht ter been.
   Ik wilde alleen even met mijn verloofde pronken!

 • Nemesis:

  Helaas zijn er de nodige platte koppen met platte hersencellen, waarin uitsluitend cognitieve dissonantie plaatsvindt in de vorm voortdurend rondtollende piepgeluiden zeer veel gelijkend op de uitgezonden radio beeps van de eerste haha (voor de Amerikanonoos) Russische SPUTNIK.
  Deze zogenaamde “Platlanders” geloven nog (na de Chinezen, de Grieken en Copernicus) steeds dat de Aarde een grote platte pannenkoek (vroeger ookwel pannekoek geheten) is.

  Ik stel voor -gezien het enorm grote amusements gehalte – deze platlanders met rust te laten danwel te stimuleren tennisballen, appels, meloenen en kokosnoten PLAT te slaan….
  p.s. Moet lukken want het geloof(plat) verzet bergen danwel slaat zelfs kokosnoten en de meest exacte wetenschappelijke argumenten plat 🙂 🙂 🙂

 • mr.drs.Bou:

  Beste mensen, ik ga deze draad verwijderen, want zelfs opschonen kost me teveel tijd. Het was bedoeld als grap, omdat die Flat Earth theorie echt te dwaas is! Nog erger dan de Anunnaki en de Goden als Kosmonauten. Maar het blijkt dat er overal gelovigen voor te vinden zijn. Deze lijden zoals gewoonlijk aan bekeringsdrang. Deze grap leidt bij mij dus tot ergernis en tijdverlies! Morgen is dit hele topic verdwenen!

  • mr.drs.Bou:

   Goede morgen, mensen. Ik heb deze draad toch maar opgeschoond. Omtrent de platte aarde is geen behoorlijke discussie mogelijk. Het is een dwaze theorie en wie daar niet om lachen kan, maar deze theorie zelfs serieus neemt, bezorgt me slechts hoofdpijn.
   Die hoofdpijn heb ik nu gewist. Daarom oprecht: goede morgen! 🙂

 • John:

  Ja lieverd, kwak het eraf!
  Je hebt de intelligentie van je lezers klaarblijkelijk schromelijk overschat.
  Laat zitten, inderdaad: hoofdpijn.
  Dat moet je jezelf allemaal niet aan doen.
  ‘tIs triest!
  Doei.

  • mr.drs.Bou:

   Goede morgen, John, en je hebt gelijk: “We’re a generation of idiots, smart phones and dumb people.” 🙂
   Die platte aarde theorie staat haaks op alles wat ik dagelijks zie, van zonsopgang tot zonsondergang, van lente tot zomer tot herfst tot winter, van volle maan tot nieuwe maan en wassende maan, van Venus tot Mars en Jupiter, van de Poolster en de Grote Beer tot Orion! Waar ik niet op had gerekend, is het gedram van de gelovigen. Dat ik niet geloof in een platte aarde, komt natuurlijk niet omdat ik zo kortzichtig ben dat ik me er niet in wil verdiepen, of zo geïndoctrineerd dat ik niet open sta voor deze geweldige “complot-theorie”, maar omdat ik dagelijks mag ervaren dat ik leef op een geweldige bol die rond zijn (een beetje schuin staande) as draait en daarbij gelukkig ook nog eens eenmaal per jaar rond de zon. Zonder dat was er geen dag en nacht, geen lente, zomer, herfst of winter, zonder dat zouden de sterren het hele jaar door op dezelfde plaats staan.
   Domheid vind ik niet erg, maar aan drammen heb ik een hekel! Domheid is soms zelfs wel leuk, getuige dit voorbeeld: Ik werkte in september bij het Nazomer Festival in de kantine. Terwijl de gasten naar de voorstelling keken, ging ik sterren kijken. Toen ik terug kwam, vroegen mijn collega’s: waar was je? Dus ik zeg: sterren kijken. Een van hen vroeg: waar is dan Orion? In september om 10 uur ’s avonds is Orion nog niet op, dus ik wees schuin naar de grond. Hij dacht dat ik hem in de maling nam! 🙂 🙂 🙂
   Natuurlijk heb ik het toen uitgelegd, als je het snapt is het logisch. 😉 Maar vraag eens aan zo’n platte aarde gelovige waar Orion nu is. Ik denk niet dat ze daar een antwoord op hebben.

   Omdat ik wel degelijk heb gegoogled op die platte aarde, kwam YouTube met een video “speciaal aanbevolen”: het bleek te gaan om deze afspeellijst:

   Flat Earth Sunsets = Perspective + MAGICKS met afspeellijst.

 • Aladin:

  Rond of plat, een hologram, the matrix…of misschien zit het toch iets anders?

  Beste Bou, mag ik in alle bescheidenheid deze video aanbevelen die veel mogelijke antwoorden geeft op vragen waar zowel ronde- als platte aarde aanhangers mee worstelen?

  https://www.youtube.com/watch?v=PRsWN79jZNU

  • John:

   Hoe zou het toch komen dat als ik door een telescoop een naderende zeilboot bekijk, ik eerst de vlag, daarna het zeil en daarna pas de boot zie?
   Hoe zou het toch komen dat als ik over een lange afstand (Amsterdam – Tokio bijv.)vlieg, de vliegtijd korter is als ik geen vaste kompaskoers (loxodroom) maar een “grootcircel” vlieg?

   • mr.drs.Bou:

    Beste John, dat komt door de brekingsindex van Sulfur hexafluoride, het gas waarvan de hemelkoepel is gemaakt. 🙂 😉 🙂

    • John:

     Allemachtig, lieve Boudineke, dat had ik echt helemaal over het hoofd gezien!
     Wis en drie!
     Hoe heb ik zo kunnen dwalen!?
     Ik hoop dat je je mijn (tijdelijke?) imbeciliteit niet al te veel euvel zult duiden!?
     Ik was immers enigszins afgeleid.
     Ik moest n.l. mijn psychiater even uit de problemen helpen.
     Je kent het wel: gelazer met zijn ex, een intieme relatie met meerdere assistentes en een kind verwekt bij een van zijn patiënten.
     Maar goed, ik kom er wel uit hoor en hopelijk herboren terug op jouw forum.
     Doei, houd je haaks!

   • Aladin:

    Beste John,
    Dat is niet mijn ervaring…en van die andere mensen die eigen filmpjes uploaden op YouTube waar iets heel anders op te zien is?

    zoals bijvoorbeeld deze:

    https://www.youtube.com/watch?v=Gkzbx99vUhI

    • mr.drs.Bou:

     Aladin, ik heb even naar de eerste twee filmpjes gekeken, maar daarop is NIETS te zien! De eerste stopt voor de boot achter de horizon verdwijnt en de tweede zoomt uit voor de boot achter de horizon verdwijnt. Dit is pure foto-fuck, oftewel geklooi met de camera!

  • mr.drs.Bou:

   Beste Aladin,
   Ik heb even ruim vijf minuten gekeken. De platte aarde is nu niet langer plat, maar hij bestaat uit laagjes, de hemel is weer een koepel, de aliens vliegen laag over en die dwaze vortex theorie heb ik al voorbij zien komen bij andere wonderlijke “wetenschappers”.
   De maker van deze video is naar eigen zeggen een kunstenaar. Dan volgt er een stampend muziekje dat ik heb uitgezet.
   Als je het goed vindt, ga ik nu weer aan het werk.

   • Aladin:

    Dit opmerkelijke verhaal van een Nederlandse astronoom vindt je misschien wel interessant? 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=InNDSGGcpbE

    • mr.drs.Bou:

     Nou, nee! Duurt ruim een uur en mijn dag is niet langer dan 24 uur. Maar ik zal het bewaren voor de lange, saaie winteravonden. Misschien is het wel amusement.
     Aladin, ga liever buiten spelen dan op internet verstandige mensen lastig te vallen met extreme complot-theorieën. En ik bedoel het goed, want het is echt lekker weer buiten! Een zonnetje zal ons goed doen. 😉

    • Aladin:

     Ik neem je raad ter harte, Bou, het is inderdaad heerlijk weer, bovendien zijn alle strepen fijn overgewaaid. 😉
     Veel plezier en een goed weekend!
     Groet, Aladin

Laat een reactie achter