Selecteer een pagina

Archieven

Aliens, UFO’s, politici en maantoeristen

hairpieces for men in Australia

Het is ons allemaal met de paplepel ingegoten: ruimtevaart! Eind jaren ’50 was er het kinderprogramma Morgen gebeurt het. De plot draaide rond een dreigende buitenaardse invasie van wezens afkomstig van de planeet Hyperion en het onderzoek van professor Plano om deze dreiging af te wenden. Hij kreeg hulp van Vogelman 3 in een satelliet die door Plano was ontworpen. De jongetjes vonden het spannend, maar ik vond er niets aan. Al eerder kwam Kuifje met Raket naar de maan (1953) en Mannen op de maan (1954). Hoewel deze strips in nauwe samenwerking met de VS werden vervaardigd, kon men toen kennelijk nog wel de sterren bewonderen vanaf de maan. In de jaren ’60 werden deze Kuifjes zeer populair.

Vervolgens kwam de tv-serie Star trek, weliswaar nog in zwart-wit, want kleuren-tv was nog te duur voor consumenten. De aliens zagen er wat wonderlijk uit, maar ze leken toch menselijk, want de acteurs waren mensen. De futuristische schuifdeuren in dat ruimteschip vindt men nu in iedere supermarkt, maar spannend was het wel! Beam me up, Scotty! Daarna volgde 2001: A Space Odyssey (1968) (let ook op de filmer: Stanley Kubrick) en zo voort en zo voort tot de 3-D film Avatar toe. Van de spannende serie Star Wars verschijnen nog steeds nieuwe episoden. Wie nu nog niet gelooft in ruimtevaart, is achterlijk en/of gestoord! Maar laten we er eens nuchter naar kijken, zonder die SF propaganda in ons consumentenhoofd.

Tijdens de Apollo 11 persconferentie in 1969 verklaarde Buzz Aldrin nog dat hij geen enkele ster had gezien! Vanaf de maan waren ze volgens hem niet zichtbaar, maar hij was nooit naar de maan geweest. Luister nu eens naar zijn nieuwe leugens uit 2007:

Buzz Aldrin explains Apollo 11 UFO sighting – not an alien ship duurt 5 minuten.

Larry King Live, August 2007

Buzz is niet de enige astronaut die niet naar de maan ging. Edgar Mitchell was aan boord van de Apollo 14 en hij heeft de langste wandeling ooit op de maan NIET gemaakt. Maar hij kan liegen als de beste maantoerist! Volgens hem zag hij UFO’s en aliens laag overvliegen, maar de regering covert die UFO’s up. FOEI. Daar moet nu een einde aan komen… Mitchell heeft in 2009 deelgenomen aan The Disclosure Project waar vele prominenten getuigen dat buitenaards leven bestaat, dat er ontmoetingen met buitenaardsen hebben plaatsgevonden en dat dit wordt verzwegen door overheden. In zijn voordracht aldaar verwees Mitchell onder andere naar het Roswellincident (1947). Hij is in Roswell opgegroeid en heeft met diverse direct betrokken gesproken.

Former Astronaut Explains The UFO Cover-Up 2013 1080p HD duurt 6 minuten.

Edgar Mitchell is uiteraard een goudeerlijke maanwandelaar en hij gaat graag nog even door met zijn disclosure over wat hij onderweg tegenkwam. Tot mijn teleurstelling blijken de aliens niet groen, terwijl ik in de jaren ’70 toch best wat sciencefiction heb gelezen. Nee, de aliens zijn New Age hogere geesten waarmee Michell middels meditatie in contact is getreden. En ze zijn weliswaar gevaarlijk, maar ze komen in vrede. Als dat echt zo is, dan zouden ze volgens mij wel zijn weggebleven, bij voorbeeld vanwege de 1962 Fishbowl BOEM (zie mijn vorige artikel).

Edgar Mitchell (Apollo 14 Astronaut) on UFOs at National Press Conference – April 24, 2009 duurt 11 minuten.

Houd in gedachten dat Mitchell nimmer naar de maan ging. In plaats van ons eerlijk te vertellen dat de maanlandingen een hoax waren, probeert hij ons nu een leger van galactische aliens in de maag te splitsen. Hoe ver kan een leugenaar gaan? Ach, als de leugen maar groot genoeg is, dan geloven de meeste mensen het wel!

Dr. Edgar Mitchell Confirms Reality of ETs! duurt 9 minuten.

Gepubliceerd op 10 jul. 2009
Lee Patrick Hanks of New World Integrations and the new Tara-13 Network interviews Edgar Mitchell, Ph.D. (Apollo 14 astronaut and founder of the Institute of Noetic Science) at the 2009 X-Conference in Washington, D.C.

Let ook op hoe Edgar Mitchell en zijn grote UFO-goeroe Steven Greer allerlei New Age ideeën door hun UFO-hoax vlechten. De New Age religie hoax komt de UFO-priesters goed van pas! Een leger van “Boeddhistische” New Age navelstaarders staat klaar om de UFO’s te verdedigen. In de New Age religie is immers alles mogelijk, dus ook ruimtevluchten en telepathisch contact met aliens. Ach, waarom ook niet?

Dr. Edgar Mitchell, UFO Interview 2009 Aliens are Real and Watching Us; the Day Before Disclosure duurt 14 minuten.

Laten we eens letten op de tijdlijn. In 1989 viel de Sovjet Unie uiteen en daarna was er geen vijand meer. In die tijd bestond internet nog niet, maar in de jaren ’90 kwam dat langzaam maar zeker op gang. Aanvankelijk met een telefoonlijn en een modum, maar vanaf ongeveer het jaar 2000 was je niet meer van onze tijd als je geen internet had. En opeens was er Niburu, een planeet die wordt bewoond door de Anunnaki. Voor de liefhebbers is er dit kritische en humoristische artikel op Indigo Revolutie.

Zou men deze onzin ook in Rusland geloven? Want het lijkt me duidelijk dat er in het “vrije Westen” een nieuwe vijand moest komen, desnoods uit de ruimte, om de gigantische budgetten van het Pentagon en de NASA te rechtvaardigen. In elk geval was de Sovjet Unie in 1989 een verslagen vijand, maar met de komst van president Poetin veranderde dat weer. Rusland was weer in opkomst en de UFO-hoax won aan momentum. Terwijl de VS hun “strijd tegen het terrorisme” in Afghanistan, Irak en Libië voerden, ging het debat niet over het puin, de doden, gewonden, ontheemden en vluchtelingen, maar over aliens!

De volgende uiterst betrouwbare politici spreken uiteraard altijd de waarheid en niets dan de waarheid: Bill Clinton, Hillary Clinton, Ronald Reagan… En ja, alweer die maantoeristen die er nu eindelijk (na al die jaren!) openlijk voor uitkomen dat ze aliens hebben gezien. Daarna volgt Michao Kakelkip en dan komt zelfs het Vaticaan voorbij. Gelooft u niet in aliens? Dan wacht u de inquisitie en u komt vast in de hel. Pas dus maar op! 😉

UFO Disclosure This Will scare you! World leaders call for the veil of secrecy to be lifted! duurt 9 minuten.

Gepubliceerd op 21 dec. 2016

UFO Disclosure in the works. Leaders are asking for public info! The Real Question here is: how do they not know?! Our world leaders are preparing us for UFO disclosure ! Join Beth and Paul as we continue to search for the truth about UFO’s, aliens, orbs, and other phenomena.

Begin dit jaar was ik nog gecharmeerd van Robert David Steel. Hij leek me een vriendelijk mens en een oprechte klokkenluider, maar onlangs zag ik deze twee artikelen op Ella Ster: Robert David Steele interviewt Kerry Cassidy over het Geheime Ruimteprogramma en Robert David Steele interviewt Kerry Cassidy over het Geheime Ruimteprogramma, deel 2. Kerry Cassidy kletst klinkklare onzin, bij voorbeeld over de Anunnaki die onze planeet leegroven! Al ons goud verdwijnt volgens haar in de ruimte. Cassidy maakt deel uit van Project Camelot, dat het bestaan van UFO’s en aliens propageert. En Robert David Steele gaat gretig mee in deze psy-op! Wat mij betreft valt hij daarmee door de mand.

Ook is er nog de charmante Carol Rosin, die lezingen geeft die haar middels paranormale communicatie werden ingegeven door Wernher von Braun. Zij pleit voor een vreedzaam gebruik van de ruimte, waar ook volgens haar talloze aliens in UFO’s rondvliegen, aliens die al vele duizenden jaren de aarde bezoeken. Volgens Rosin zijn dit echter vreedzame wezens, anders waren wij er al lang niet meer geweest. Wij op aarde zouden daarom eveneens in vrede moeten leven, waarbij we gebruik maken van de ruimtevaart en de hoge technologie van de aliens. Deze zwaar geblondeerde dame is kennelijk bezig om de vredesbeweging wat UFO’s aan te praten, en nog wel middels de nazi Wernher von Braun! Wat een gotspe…

Von Braun’s Legacy duurt 33 minuten.

Het geloof in UFO’s en aliens blijkt aldus wijd vertakt. Maar het zijn wel steeds dezelfde mensen en dezelfde organisaties die over het bestaan van UFO’s en aliens getuigen. Natuurlijk weet ik niet precies hoe het zit en hoe ze het doen. Per slot ben ik niet Stanley Kubrick. Maar op de website Niburu weten ze er alles van! Naar die website link ik niet graag, want de UFO’s vliegen daar laag over en heus, daar geloof ik niet in. Volgens mij zijn er nazi-krachten en neo-cons werkzaam die streven naar een totalitaire wereldregering. De Verenigde Naties zijn door de mand gevallen als een praatclub voor politieke peuters, dus gokken ze nu op een coup door de niet bestaande Galactische Federatie. Omdat de gemiddelde burger alles gelooft als de leugen maar groot genoeg is, dienen die UFO’s en aliens een absolutistisch politiek doel.

Heb tot troost toch nog even wat UFO’s, uiteraard met een opwindend ritmisch muziekje!

Spectacular UFO Sighting Caught On Tape | Huge UFO Sightings 2017 duurt 15 minuten.

70 Reacties

 1. Theo

  UFO filmen: Les 1.

  Zorg dat de kwaliteit van je camera op aardappelniveau ligt.
  Bij het inzoomen zorgen dat de focus niet juist is.
  Pas inzoomen als het object bijna verdwenen is.

  Bye the way. Die zogenaamde draak heeft volgens mij maar 1 vleugel.

  Antwoord
  • Matt

   Die tweede vleugel kun je er zelf ook nog wel bij verzinnen.
   Het is hoog tijd dat er betere bewijzen komen.
   I want to believe !!

   Antwoord
 2. Aladin

  Ik heb meerdere malen ufo’s gezien en zelfs gefilmd. Waarom denk ik aan ufo’s? Simpel, omdat ik ze niet kon identificeren. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat het niet was wat ik dacht dat het was; voertuigen van buitenaardsen.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Even voor de goede orde:
  BOUblog wordt omgezet naar een nieuwe server. Ik weet niet hoe dat werkt, dus misschien is BOUblog straks even weg.
  Ik kom wel weer terug…

  Antwoord
 4. Theo Thuis

  De massa klaarstomen voor het grote holografische spektakelstuk wat ze voor ons gaan opvoeren: de invasie van planeet aarde! Je had Star Wars ook kunnen aanhalen als voorbeeld, om ons ‘ruimtelijk’ te laten denken. Bedankt Bou voor je nuchtere blik in de ruimte!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Theo, je hebt gelijk: Star Wars hoort er zeker bij! Ik heb het ook even ingebracht in het artikel. Dank je wel en het rare is: ik zocht naar de naam van die serie, maar zoiets doms als Star Wars kwam niet in me op. 😉

   Antwoord
   • Theo Thuis

    Graag gedaan Bou! Heb zelf die films nooit gezien, maar ze worden vaak door de ruimtefreaks genoemd als wat we toch allemaal kunnen in de ruimte(studio).
    Mensen die zoeken naar aliens wijs ik altijd op het feit, dat ze hier allang zijn: wij, de mens zijn buitenaards. Wij zijn het enige afwijkend levend wezen op deze planeet! De mensaliens laten zich besturen door de breinpolitie…
    Teug in de tijd naar juni 1966: Who are the Brain Police?
    https://www.youtube.com/watch?v=DuABc9ZNtrA

    Antwoord
  • mr.drs.Bou

   John, Als we het niet kunnen duiden, dan zal het wel een UFO zijn. 🙂

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Tyler Durden March 12, 2018

   For those who have long said “I want to believe” when it comes to UFOs, the U.S. military has released enough official footage in the last six months alone to make believing much easier.

   Volgens mij wordt het nu de hoogste tijd dat de Heilige Maagd Maria weer verschijnt. Want seeing is believing, maar believing kan ook maken dat men dingen (of geesten of UFO’s of engelen) ziet.

   Heb dus even een goede oude Elvis:

   Elvis Presley-Seeing Is Believing

   Antwoord
   • John

    Ik heb nimmer gezegd dat ik erin geloofde!
    Als zo’n ding “unidentified” is en door de lucht/ruimte gaat, is het per definitie een UFO!
    Niets te maken met buitenaardse tralala uiteraard.
    Overigens – off topic – tegen de tijd dat Bill Clinton gaat hemelen (als hij tenminste niet ergens veel warmers terecht komt)dan wordt binnen 24 uur na diens verscheiden de telefoon in de hemel hoogstwaarschijnlijk opgenomen met “Hallo, met Maria” i.p.v. “Hallo, met de Heilige Maagd Maria”.
    Sorry, ik had Maria niet te berde willen brengen, maar jij bent begonnen!
    Goeie ouwe van Elvis overigens.

    Antwoord
    • John

     https://www.youtube.com/watch?v=yt164D-zJnY
     https://www.youtube.com/watch?v=ydtEOY3ZQTA

     Ik heb Elvis nooit persoonlijk ontmoet, maar Tom wel.
     Ik vond deze twee video-tralala’s (zelfde verhaal) charmant.
     Dus vandaar.
     Zonder dat ik daar zelf ook maar enige religieuze waarde aan hecht.
     Maar dat doet niet terzake.
     Sorry – off topic again – maar vanwege jouw Elvis link.
     Respectfully yours
     John

   • mr.drs.Bou

    Beste John, mijn excuses. Ik plaatste dit in antwoord op jou, maar het was algemeen bedoeld. Mensen die geloven in UFO’s die bemand worden door aliens, zien ze vliegen! In de 19e eeuw geloofden talloze mensen in de Heilige Maagd Maria. Het resultaat was, dat ze inderdaad verscheen, o.a. in Lourdes en in Fatima! Ik ben Rooms opgevoed, dus niet met aliens, maar met duivels, engelen en de verschijningen van de Heilige Maagd. Als kind was ik overtuigd van hun bestaan. 😉

    Antwoord
  • mr.drs.Bou

   John, daarnet heb ik het artikel van Tyler Durden waar je naar verwijst rustig gelezen. Ik ben ‘s morgens nou eenmaal helderder dan ‘s avonds. Wat me opviel, waren de laatste woorden:

   For those who have long said “I want to believe” when it comes to UFOs, the U.S. military has released enough official footage in the last six months alone to make believing much easier.

   Eigenlijk is dat ook de kern van dit artikel: ze zijn van hogerhand bezig om ons wat UFO’s en aliens in de maag te splitsen!

   Intussen hebben de Russen nieuwe wapens ontwikkeld die onopgemerkt door de VS hun doel kunnen bereiken. Poetin heeft dat laatst bekend gemaakt en de paniek in Washington was groot.

   Antwoord
   • John

    Daarom stuurde ik de link.
    Ik dacht dat de toespraak van Putin inmiddels algemeen bekend was.

    Antwoord
 5. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ufo’s…..”bezoek van gene zijde”. Vele generaties lang met een technologie waar wij niet aan kunnen tippen door het enorme heelal gereisd. Om een paar graancirkels bij Blackpool te maken en daarna weer snel te verdwijnen. Je kunt de mensen van alles wijsmaken. Overigens heb ik als 9-jarige erg genoten van de stripboekjes van kuifje. Mijn vader was vliegtuigwerktuigkundige en vlieginstucteur (in de civiele luchtvaart, hij was geen militair) dus hij was altijd weg -meer in de lucht dan op de grond- en er was thuis nauwelijks brood op de plank. Vijftiger jaren dus, bij de buurtjes was het niet anders. Ik heb echt voor die Kuifjes moeten sparen. Pas jaren later zag ik dat de maanraket van professor Zonnebloem bijna een exacte kopie was van de Duitse V2! Op zich niet zo verwonderlijk want dat was destijds de enige raket die uitontwikkeld was en hij “liep als een tierelier”. Door de oorlogsinspanningen hadden de Duitsers tegen het eind van de oorlog een technologie ontwikkeld die destijds werkelijk onvoorstelbaar was. De eerste keer dat de bemanning van een Boeing een vliegtuig zagen zonder propellers en dat hen ook nog eens met zeer hoge snelheid voorbij spoot -het was de Messerschmitt 262- schrokken ze zich rot. “What-the-hell-was-that!” Verder hadden de Duitsers raketvliegtuigen met pijlvleugels die zonder uit elkaar te rammelen de geluidsbarrière al konden doorbreken, een aerodynamische prestatie die de Russen en Amerikanen na de oorlog nog jaren van onderzoek hebben gekost.

  Antwoord
  • Johan Bosman (werktuigkundige)

   Hier zo’n raketvliegtuig van de Duitsers met een uitleg van testpiloot en hard-core NAZI Hanna Reitsch die er een plastic neus aan heeft overgehouden:

   https://www.youtube.com/watch?v=mZ6i3H3E4NI

   Uiteraard is alles in Amerikaanse handen gekomen. Want de Federal Reserve financiert oorlogen èn wederopbouw. Ze installeren regeringen of verwijdert ze. Een land dat de Dollar niet wil krijgt bezoek. Oorlog ligt aan de basis van ons geldsysteem en tegenwoordig kan de dollar alleen nog maar door “vredesmissies” (economische aanvalsoorlogen) overeind worden gehouden.

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Leuk! 🙂 🙂 🙂

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Hendrik. Over de manier waarop WOII eindigde, wordt nog altijd gelogen!

   Antwoord
 6. Groene Wolf

  Voor alle duidelijkheid: UFO betekent letterlijk Unidentified Flying Object, m.a.w. ongeïdentificeerd vliegend voorwerp. https://nl.wikipedia.org/wiki/UFO
  Dat betekent dus dat een UFO niet per definitie uit het heelal hoeft te komen. Dus als de waarnemer iets ziet vliegen wat hij of zij niet (her)kent is het theoretisch een UFO. Een UFO kan dus evengoed (in het geheim) ergens op aarde zijn gebouwd. In de loop der tijden zijn wij het begrip UFO met “buitenaards” gaan associëren, wat dus feitelijk niet klopt. Feitelijk wordt het begrip UFO verward met Flying Saucer (vliegende schotel). Ten tijde van Nazi Duitsland werd daar in het geheim wel degelijk gewerkt aan de ontwikkeling van vliegende schotels. Of ze ooit gevlogen hebben is onbekend. https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=DreKlUB0&id=C73033740436BD28695D8B2E57667D05C2C76087&thid=OIP.DreKlUB0eJYW_Iyn0-neiAHaEK&q=German+Nazi+Ufo&simid=608042374853824222&selectedIndex=74&ajaxhist=0

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Prima, Groene Wolf, maar neem dan ook wat space-cake mee! 😉

   Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Even over die nieuwe Russische wapens:

  http://www.informationclearinghouse.info/48976.htm

  None of the new Russian weapons follow ballistic trajectories. The new Sarmat is an ICBM minus the “B”—it maneuvers throughout its flight path and can fly through the atmosphere rather than popping up above it. It has a short boost phase, making it difficult to intercept after launch. It has the range to fly arbitrary paths around the planet—over the south pole, for instance—to reach any point on Earth. And it carries multiple maneuverable hypersonic nuclear-armed reentry vehicles which no existing or planned missile defense system can intercept.

  Zolang we niet weten wat het is, is het een UFO. Maar misschien was het wel een Sarmat. Dan is het geen UFO meer.

  Verder ben ik het een beetje beu om te leven in een wereld waar het altijd oorlog is…

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  En hebben we deze al?

  Elon Musk Says Flights for Colonizing Mars to Begin in 2019

  Bases on the moon and Mars could help preserve human civilization and hasten its regeneration on Earth in the event of a third world war, billionaire entrepreneur Elon Musk, said Sunday.

  Kijk, dat is hun manier van denken. We verkloten de aarde, die prachtige planeet, maar dat geeft niet, want er zijn nog andere planeten. Mars heeft een ijle atmosfeer van voornamelijk CO2 en geen magnetisch veld. Water is schaars en het klimaat wisselt tussen – 140 tot + 20 graden Celsius. Maar zonder magnetisch veld kan je zelfs in de zomer beter niet in de zon gaan zitten.

  Dat op Mars geen leven voorkomt, heeft alles te maken met dat die planeet ONLEEFBAAR is!

  Antwoord
  • Matt

   Dat zou een goede reden zijn om de elite gelijk naar mars toe te sturen.

   Antwoord
 9. AlbertV

  Net als Jan Bosman kom ik ook uit de luchtvaart: GWK burgerluchtvaart, en ook gepensioneerd. Ik heb, (in tegenstelling tot Jan?) wel enkele waarnemingen gehad die ik niet kon verklaren: een lichtpuntje aan de nachtelijke hemel dat een haakse bocht maakt, op klaarlichte dag een metaalachtig voorwerp dat minuten lang geruisloos bleef hangen en plotseling verdween. Ik ben er dus niet zo heel zeker van dat er niets is dat wij nog niet kennen. Als we ervan uitgaan dat zo’n vier miljard jaar geleden het leven op onze planeet begon en de moderne mens zo’n 300 duizend geleden ontstond, welke mate van ontwikkeling mag je ons, aardse mensen, dan toekennen? Op de tijdlijn van vier miljard jaar is die 300 duizend jaar niet eens zichtbaar te maken. Te bedenken dat wij ons pas, pakweg, 200 jaar technologisch aan het ontwikkelen zijn vind ik het nogal arrogant om te roepen dat het eventueel bestaan van hoog ontwikkelde ET’s tot het domijn van gekkies behoort.
  Tenzij je twijfelt aan de juistheid van die getallen natuurlijk en/of dat eventuele andere beschavingen in ons universum op hetzelfde ontwikkelingsniveau als wij zitten. Die Big Bang daar geloof ik niet zo in: eerst was er niets en toen is dat nog ontploft ook (C. Vermeeren), maar dat onze sterrenhemel al geruime tijd bestaat en dat het onwaarschijnlijk is dat wij mensen het enige intelligente leven in deze onmetelijkheid zijn, vind ik vrij aannemelijk.
  Als je trouwens op OOPArt Googlet kun je tot de conclusie komen dat er nog wel een paar gaten zitten in onze kennis over onze oorsprong.

  Antwoord
  • Johan Bosman (werktuigkundige)

   Ik vind je comment interessant en je hebt boeiend werk gedaan. Ik kreeg een keer een GWK in mijn bedrijfje die een oude remdynamo (vermogensmeting van vliegtuigmotoren) op de kop had getikt en ik heb samen met hem een constructie bedacht en uitgevoerd om die remdynamo te kunnen koppelen aan verschillende motoren. Ik heb er niets aan verdient en die GWK ook niet maar het was een leuke en vruchtbare (èn leerzame) samenwerking!

   De waarnemingen die jij hebt gehad zijn mij inderdaad nooit overkomen. Ik ben het met je eens dat we weinig weten, we weten zelfs niet wat de tijd-ruimte is waarin alles zich afspeelt. Buitendien zal jij ook wel weten dat elk antwoord vaak vele nieuwe vragen opwerpt. Onze mate van ontwikkeling kunnen we niet meten omdat we geen vergelijk hebben maar ik ben er van overtuigd dat er een schier oneindig aantal planeten in dit (waarschijnlijk zijn er méér!) heelal zijn waar zich ook leven heeft ontwikkeld en bij dat leven zullen zeker beschavingen zijn die zich veel verder hebben ontwikkeld dan de onze. Die Big Bang theorie is dacht ik nog steeds een hypothese omdat men immers geen ander aanknopingspunt daarvoor heeft dan dat het waarneembare heelal uitdijt, de roodverschuiving van ver verwijderde objecten toont dat aan. Extra bevreemdend is de omstandigheid dat de kans zeer groot is dat er niet één heelal is. We nemen immers bij onze beschouwingen steeds structuren waar. Van klein naar groot: de subatomaire structuur, de atomaire structuur, de moluculaire structuur, de structuur van hemellichamen, de structuur van sterrenstelsels….het is dus niet logisch te denken dat er geen structuur van heelallen zou zijn. Maar bij dit soort beschouwingen kunnen we alleen maar denken: we weten bijna niets!

   M.v.g. Johan

   Antwoord
  • Ben

   Heb jarenlang gewerkt aan het GAIA programma. GAIA meet de positie van veel sterren als functie van de tijd. Als dat met voldoende nauwkeurigheid kan worden gemeten dan weten we ook waar ze vandaan komen. Alle astronomen zitten inmiddels te wippen op hun stoel.

   Groeten, Ben

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste Ben, ik begrijp niet wat je bedoelt. “GAIA meet de positie van veel sterren als functie van de tijd.” Gaat dat over de afstand tot de zon, gemeten in lichtjaar? En waarom zouden we dan weten waar “ze” vandaan komen?

    Antwoord
    • Ben

     Je weet dan hun huidige baan en dus waar ze heengaan en vandaan komen.

    • mr.drs.Bou

     Maar Ben, wie zijn “ze”? Prachtig om te weten waar de sterren heengaan en waar ze vandaan komen, maar dan weten we toch nog niets over die alien-hoax?
     Volgens mij is het een hoax en een psy-op. Vandaar. 😉

   • Johan Bosman (werktuigkundige)

    Kijk, dat vind ik nou interessant. GAIA, dat ga ik straks opzoeken en wat tijd in steken. Bedankt voor de tip Ben!

    Antwoord
    • Ben

     Er staat een interview met mij, veel over GAIA, op Soundcloud. 34 minuten. GAIA intypen en gaan met de banaan.

     Groeten, Ben

 10. Aladin

  Ik heb goede reden om aan te nemen dat wat ons over ruimtevaart en/of onze oorsprong wordt vertelt niet klopt…geheel of gedeeltelijk. Dat is de truc die zo vaak wordt toegepast. Vertel een beetje waarheid vermengt met een ongelooflijke hoeveelheid fantasie. Ieder weet of ontdekt slechts een stukje van de grote puzzel en gelooft wat hij wil geloven. Inhoudelijk en naar feiten kijken is vermoeiend en duurt voor veel mensen te lang. Zo blijft de mensheid mooi verdeeld en beheersbaar voor de ‘elite’. Persoonlijk weet ik door studie dat ruimtevaart zoals het door Nasa en andere ruimtevaartorganisaties wordt gepresenteerd allemaal gelogen is! ISS en de training van astro-nots vindt plaats in een zwembad.(feit) Waarom niet trainen in een vacuum tank? Omdat dat onmogelijk is?? Hoe kan het dat de bemanning van de ontplofte space shuttle Challenger uit 1986 nog in leven zijn? Of zit er nooit echt iemand in zo’n ding? https://aplanetruth.info/theyre-alive-challenger-crew-found-alive-and-well-30-years-since-the-disaster/

  Antwoord
 11. Matt

  De liegende NASA astronauten hebben geen ufo’s op de maan gezien simpelweg omdat ze nooit op de maan zijn geweest. De ene grote leugen wordt daarbij gewoon vervangen door een andere grote leugen. Daarmee is binnen de context het onderwerp ufo compleet besmet en onbespreekbaar . Binnen een omgeving van fantasten en manipulerende leugenaars zal het vrijwel onmogelijk zijn echte waarnemingen van fantasie en manipulatie te onderscheiden.

  Wanneer we alleen al statistisch het aantal sterren bekijken en realiseren dat het allemaal zonnestelsels met planeten zijn is het wel heel arrogant om te denken dat wij het enige bezielde intelligente leven in het heelal zijn.

  Natuurlijk is er meer tussen hemel en aarde en je zult altijd het onderscheid moeten maken tussen werkelijkheid en bedrog.
  Het lastige is dat de mensheid voor de echte verschijnselen geen sluitende verklaringen heeft klaarliggen waardoor het daarna oorverdovend stil wordt.
  neem bijvoorbeeld graancirkels die niet door mensenhanden zijn gemaakt:
  https://www.youtube.com/watch?v=8RH_MD6qMt4
  Tja door wie dan wel? de kaboutertjes?

  De echte onverklaarbare meldingen worden wel weg erg vaak gewoon weg gecensureerd

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Goede morgen, mensen, en dank voor de reacties.

  Op de vraag of er buiten deze aarde nog ergens een beschaving bestaat, met intelligente levende wezens, zou ik zeggen: dat is best mogelijk. Maar om naar de aarde te reizen, zouden ook deze levende wezens de ruimte moeten overbruggen tussen hun planeet en de onze. Zij zijn gebonden aan dezelfde natuurwetten die gelden voor dit universum, waarin de lichtsnelheid constant is en geen enkele massa zo snel kan reizen als het licht. Ook zij zullen gebonden zijn aan hun biologische kenmerken, ook zij hebben voedsel nodig, ook zij zullen slecht bestand zijn tegen kosmische straling. Stel dat hun beschaving reeds veel verder is gevorderd dan de onze, zouden ze het dwaze idee om een afstand van enige (tientallen) lichtjaren te overbruggen om onze planeet te bezoeken dan niet al lang uit hun hoofd hebben gezet?

  Het gaat mij om de gekte en om de goed gelovige massa. Ik citeer even uit het interview van Robert David Steele met Kerry Cassidy op Ella Ster:

  Robert: Wie zijn nu actief op aarde?
  Kerry: Nou, er zijn er veel actief op aarde, maar belangrijk zijn die van Aldebaran.

  Die ster Aldebaran, een Rode Reus, staat op 65 lichtjaar van onze zon en heeft misschien een planeet die verscheidene malen zwaarder is dan Jupiter. Over ongeveer twee miljoen jaar komt de ruimtesonde Pioneer 10 bij Aldebaran aan. Misschien dat “die van Aldebaran” sneller kunnen ruimtereizen dan de pioneer 10, maar massa = traagheid. Ook zegt Einstein dat de massa toeneemt met de snelheid! Misschien dat “die van Aldebaran” er maar een half miljoen jaar over zouden doen, maar ook dan zouden die hoogst intelligente buitenaardsen het volgens mij niet in hun hoofd halen! 😉

  Waar het mij om gaat, is dat het geloof in ruimtevaart ons met de paplepel is ingegoten en dat die UFO/aliens verhalen nu worden gepushed door volstrekt onbetrouwbare mensen die NIET naar de maan gaan!

  Die video met die graancirkels is overigens prachtig! En OOParts, daar zullen we het nog over hebben. Maar eerst moet die aliens-gekte wat beter worden bekeken, anders komen we niet verder.

  Op Zaplog is de discussie trouwens ook boeiend:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/waar_blijft_et

  Zhen gelooft dit:

  JUIST omdat UFOs en bijv. Area 51 bestaan en een feit zijn, zijn er over de afgelopen decennia allerlei disinfo en psyops opgezet door black-budget organisaties.

  Daar zijn altijd diverse redenen voor, maar voor zover ik kan zien is dat in de eerste plaats om te verhullen dat met name via de VS, ET technologien zijn ontvangen, die klaarblijkelijk op een basis zoals Area 51 zijn/worden verkend.

  Volgens mij doen ze net alsof ze ET technologie hebben, om hun eigen smerige wapentuig te kunnen toeschrijven aan aliens!

  Antwoord
  • Matt

   Nieuwe technieken worden allemaal gepatendeerd.
   Geen enkel patent staat op naam van ET.
   Dit soort mensen zijn namelijk zelfs trots op levensgevaarlijke uitvindingen zoals de atoombom en dodelijke virusen.
   De mens heeft tot nu toe iedere techniek misbruikt en als wapen ingezet waar dat mogelijk was.
   Het tactisch voordeel was blijkbaar altijd belangrijker dan het voorbestaan van de mensheid.

   Antwoord
  • Akky van der Veer

   Beste Bou, er bestaat ook nog zoiets als de string theorie. Brian Greene legt die theorie heel begrijpelijk uit. Het is dus al lang mogelijk veel sneller dan het licht te reizen door de ruimte/tijd te manipuleren en wormgaten te gebruiken.
   Er zijn heel veel You Tube video’s van Brian Greene op internet te vinden, deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=YtdE662eY_M (ik weet niet of die laatste M er wel bijhoort?)

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste Akky,
    Dank voor de video en ik post hem straks even onderaan. Hartstikke boeiend, maar Brian Greene heeft het over de Stringtheorie en niet over wormgaten. Ook is het nog steeds niet mogelijk om sneller te gaan dan het licht. Het kan echt niet binnen ons heelal, het is een absolute grens.
    Misschien moet ik eerst wat meer van Brian Greene bekijken en beluisteren, maar niet vandaag. Mijn dag telt slechts 24 uur en weliswaar gaat de klok langzamer lopen als ik sneller ga (volgt uit de theorie van Einstein, maar is ook reeds bewezen, dus tijd is niet absoluut of constant, maar een rekbaar begrip), toch denk ik dat ik op mijn leeftijd een dergelijke hoge snelheid niet meer haal. 🙂

    Antwoord
   • JohnSchneider

    @Akky Ook wormgaten e.d. zijn wel hele mooie
    theorieen, maar om daar heelhuids door te kruipen
    met of in een raketje dat zal ook niet zomaar
    lukken.
    Voor zover ik weet (uit mn natuurk kennis beperkt uiteraard0
    word je als een lintworm uitgerekt tot je met of zonder
    raket nog dunner bent dan een mensenhaar.
    Erg lastig allemaal 🙂 🙂 🙂

    Antwoord
 13. Theo

  Lichtsnelheid: In die grote deeltjesversnellers proberen ze die snelheid te bereiken maar dat is ze tot op een fractie na nog steeds niet gelukt. Die deeltjesversnellers bestaan uit een grote ring met een diameter van enkele kilometers. Die ring bestaat uit sterke elektromagneten. Daar schiet men een ion of ander geladen deeltje in, dat door die magneten tot een steeds hogere snelheid wordt gedwongen. Om bij het naderen van de lichtsnelheid af te remmen. Het deeltje zet op dat punt gekomen alle toegevoegde energie om in massa. Het maakt zichzelf als het ware zwaarder om zo die lichtsnelheid niet te hoeven bereiken.
  Dat is toch een hoogst merkwaardig fysisch verschijnsel?
  Het lijkt wel of dat deeltje een zelfdenkend systeem is. Van wie of hoe krijgt dat deeltje de informatie dat het de lichtsnelheid nadert? En hoe komt dat deeltje ertoe om zijn massa te verhogen en ons zo een loer te draaien? Is daar een samenhang tussen snelheid en temperatuur?

  Antwoord
  • Matt

   Onmogelijke metingen

   Voor losse deeltjes licht of materie gaan de klassieke natuurwetten niet op. Hun wereld wordt geregeerd door de knotsgekke wetten van de kwantummechanica. De deeltjes kunnen bijvoorbeeld in twee toestanden tegelijk verkeren, of op twee plaatsen tegelijk zijn. Zolang je niet meet hoe het precies zit, is het allebei waar. Op de schaal die wij waarnemen, kan zoiets niet. Maar de kwantumwereld en de mensenwereld komen wel steeds dichter bij elkaar.

   https://dekennisvannu.nl/site/artikel/Onmogelijke-metingen/5959

   Wie weet hoe ET kennis zou kunnen overdragen?
   Misschien zouden we het niet eens direct herkennen.

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Theo, dit is precies wat Einstein zegt! Ons heelal mag dan groot zijn, maar het kent grenzen. Een duidelijke grens is de snelheid van het licht in vacuüm. Dit is een constante factor. Licht (fotonen) heeft geen massa, maar een ion, of zelfs een elektron, heeft wel massa. Massa = traagheid. Naarmate een deeltje sneller gaat, neemt de traagheid toe! Dat deeltje doet dus precies wat Einstein voorspelde! Maar een ruimteschip heeft veel meer massa dan dat ion!

  In jouw formulering zit volgens mij trouwens een fout: “Daar schiet men een ion of ander geladen deeltje in, dat door die magneten tot een steeds hogere snelheid wordt gedwongen. Om bij het naderen van de lichtsnelheid af te remmen.” Dat deeltje remt niet af, maar naarmate het sneller gaat, neemt de traagheid toe. Het kost steeds meer energie om het deeltje te versnellen, tot er een limiet wordt bereikt waarin het deeltje alle energie omzet in traagheid.

  Er is niet zozeer een samenhang tussen snelheid en temperatuur, als wel tussen de snelheid en de toename van de massa = traagheid.

  In ons heelal kan geen enkele vorm van materie zo snel gaan als het licht en al die aliens wonen nogal ver weg. Vandaar dat ik geen geloof hecht aan aliens die ons bezoeken. 🙂

  Heb even een leestip: Einstein: Mijn theorie. Lijkt moeilijk, maar is helder, lekker dun en geschreven door de Grote Meester voor onwetende lezers.

  Antwoord
  • Johan Bosman (werktuigkundige)

   Einstein heeft veel gejat van onze landgenoot Anton Lorenz die in intensief contact stond met Einstein en die veel meer dan Einstein zelf de grondlegger is geweest van de algemene relativiteitstheorie. Ik heb jaren geleden samen met een bevriend ingenieur elektrotechniek het werk van Lorenz onderzocht, met name de Lorenz-transformaties. We zijn daar na vele uren zwoegen tot diep in de nacht maar voor een deel uitgekomen. Zware kost! In ieder geval werd ons wel duidelijk dat de massa van een object bij het -theoretisch!- overschrijden van de lichtsnelheid groter werd dan oneindig groot (dat kan natuurlijk niet) en als we differentieerden naar de tijd dan bleek deze negatief te worden wat ook niet in de menselijke waarneming past. Om te voorkomen dat we er niet knettergek van werden hebben we het werk van Lorenz enigszins teleurgesteld maar gelaten voor wat het was. Het was maar een klein ventje die Lorenz maar wat een briljante wetenschapper! Hoe dan ook: de lichtsnelheid C is een niet te overschrijden want een massa die groter is dan oneindig groot heeft geen enkele bestaansgrond.

   Antwoord
   • Johan Bosman (werktuigkundige)

    Ik zou haast vergeten dat bij ons bescheiden onderzoekje ook bleek dat de lengte van een voorwerp bij het naderen van C steeds kleiner werd om bij het (theoretisch) overschrijden van C kleiner dan oneindig klein te worden, iets dat natuurlijk ook niet kan. Deze samentrekking in de verplaatsingsrichting is bekend onder de naam “Lorenz-contractie”. Al het werk van deze kleine Arnhemmer was al lang voordat de experimentele bevestiging ervan positief kon worden aangetoond afgerond. Een heel bijzonder mens en een vriend waar Einstein meer aan te danken heeft gehad dan bekend is geworden.

    Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Dank je wel, Johan. Zelf heb ik Lorenz en Einstein ooit op school geleerd. Hoewel ik er eigenlijk niets van snapte, was het toen gewoon een kwestie van formules leren en sommetjes maken.
    “In ieder geval werd ons wel duidelijk dat de massa van een object bij het -theoretisch!- overschrijden van de lichtsnelheid groter werd dan oneindig groot (dat kan natuurlijk niet) en als we differentieerden naar de tijd dan bleek deze negatief te worden wat ook niet in de menselijke waarneming past.”
    Dank zij mijn scholing snap ik dat. 🙂

    Antwoord
   • JohnSchneider

    Oplichter Einstein (1-steen) heeft wel meer gejat, dat zal wel niet aan zijn joodse wortels hebben gelegen want wel meer wetenschappers doen dat, maar het enige wat ie niet erbij heeft gezegt van wie hij die kennis had.
    Dat heet bronvermelding e.d.
    Zo was zijn formule E=mc^2 al jaren daarvoor door de Italiaan Del Pretto ontdekt google maar etc etc.
    Ten tweede: Al de berekeningen voor zijn relativiteitstheorietje heeft zijn eerste vrouw Mileva Maric voor hem gedaan. Daarvoor heb je diepgaande kennis nodig van de tensorrekekening(tensors=een soort matrices)
    (Einsteins Echtgenotes: Elsa Einstein (geh. 1919–1936), Mileva Marić (geh. 1903–1919))
    zie ook: https://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/einstein-en-zijn-wetenschappelijke-vrouwde/ 😉

    Antwoord
 15. Theo

  Bou, dan heb je de strekking van mijn verhaaltje niet helemaal begrepen. Ik doelde op het feit dat ik ervan uitga dat niet de menselijk bedachte theorieën een graadmeter zijn, doch het zelfdenkende van de materie zelf. Dat was mijn these. Dat deeltje zal volgens de huidige wetten in traagheid toenemen, maar dat zegt niets over dat deeltje zelf. Wetten kunnen veranderen zoals je weet.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën