Selecteer een pagina

Archieven

De Maanlanding-hoax in de herhaling

Gisteren heb ik twee nieuwe documentaires bekeken en beluisterd over de maanlanding-hoax van de Apollo 11 uit 1969 en vanmorgen ontving ik toevallig de volgende mail:

Dag Boudine,
Ik volg al langer jouw site en lees het met veel interesse. Enkele jaren geleden las ik enkele kritische artikelen over de maanlandingen van Apollo in de jaren ‘70. Er zijn behoorlijk veel argumenten om aan te nemen dat deze gefaked zijn. Ik ben echter geen natuurkundige of sterrenkundige, dus van zaken als de Van Allen Belt daar weet ik niet veel van af.
Weet jij of er iets bekend is over de wetenschappelijke onderzoeksresultaten van de Apollo missies? Op basis van wat onderzocht is zouden toch peer reviewed studies moeten zijn verschenen die voortborduren op de verkregen data…
Het lijkt me de moeite waard dit uit te zoeken.


Dat lijkt mij ook! Maar als een wetenschapper hardop zegt dat hij niet gelooft in de Apollo-missies die stenen zouden hebben teruggebracht van de maan, dan is hij zowel zijn baan als zijn reputatie kwijt! Laatst las ik ergens dat die stenen in lichte mate magnetisch zijn, de ijzermoleculen in die stenen zijn gepolariseerd. Dat die stenen zouden zijn gevormd onder invloed van een magnetisch veld, zou volgens dat artikel bewijzen dat er zelfs op de maan een magnetisch veld zou bestaan. Ik las dat naar ik meen bij het Thunderbolds Project, maar ik heb de link niet bewaard. Het Thunderbolds Project onderzoekt het elektro-magnetisme in de ruimte, maar volgens mij is er nog nooit ook maar één mens op de maan geweest!

Die Van Allen Belts zijn eigenlijk niet zo moeilijk. De aarde heeft een kern van nikkel en ijzer, weliswaar verbonden met zwavel, maar nikkel en ijzer zijn magnetisch. Omdat de aarde vrij snel om zijn as draait, roept dat een elektromagnetisch veld op. Denk maar aan een fiets-dynamo, die werkt ongeveer ook zo. De aarde is dus een magneet, met een noordpool en een zuidpool. Rond iedere magneet ligt een magnetisch veld. De zonnestraling of zonnewind is ook elektromagnetisch, hij bestaat uit fotonen, dat is licht, en uit losse protonen en elektronen, dat zijn elektromagnetisch geladen deeltjes. Dat deze straling gevaarlijk is, weten we van Fukushima en Tsjernobyl! Het magnetische veld rond de aarde vangt de protonen en de elektronen op, waardoor er rond de aarde twee gordels ontstaan waarin de straling zeer hoog is. Deze Van Allen Gordels liggen ver buiten de atmosfeer. De fotonen worden wel doorgelaten, want zij hebben geen lading. De fotonen met een zeer korte golflengte (ultraviolet) worden opgevangen door de ozonlaag in de atmosfeer. Aldus is al het leven op aarde goed beschermd tegen de schadelijke straling van de zon. Maar in de Van Allen gordels kun je je beter niet wagen, net zo min als in de verwoeste kerncentrales van Fukushima!

De maan draait slechts eenmaal per maand om zijn as en hij heeft geen kern van nikkel en ijzer. Er kan dan nooit een magnetisch veld ontstaan. Ook is er geen atmosfeer. Alle stralen van de zon, dus ook de gevaarlijke straling, hebben op de maan vrij toegang. In de zon wordt het dan ook heel erg heet! Maar er is meer. In de ruimte wemelt het van meteoren, al zijn de meeste slechts klein. Dit ruimtestof wordt op aarde opgevangen door de atmosfeer, waarin het meestal verbrandt. Soms zien we dat als vallende sterren. Soms verbrandt zo’n meteoor ook niet helemaal. Hij slaat dat op aarde in, men noemt dat een meteoriet. Maar op de maan is geen atmosfeer! De maan wordt dus voortdurend gebombardeerd door ruimtestof. Hoewel de meeste meteoren kleiner zijn dan een zandkorrel, is hun snelheid zeer hoog. Het zijn piepkleine kogeltjes die ieder ruimtepak ter plekke lek kunnen schieten!

Iemand die duidelijk aantoonde dat de maanlandingen een hoax waren, is de filmer Bart Sibrel. Reeds in 2001 verscheen zijn documentaire: A Funny Thing Happened on the Way to the Moon. Voor wie deze docu niet kent: dit is een klassieke MUST SEE! Volgens Wikipedia is Bart Sibrel “a controversial filmmaker, writer, and a conspiracy theorist who asserts that the six Apollo Moon landings between 1969 and 1972 were staged by NASA.” Volgens mij is hij een bijzonder intelligente filmer en een eerlijk mens. Hij weet waar hij over praat en zijn intenties zijn goed. Zijn docu uit 2001 begint met vlammende beelden van mislukte pogingen om een raket te laten opstijgen, doorspekt met beelden van abjecte armoede en oorlog. In 1969 voerde de VS oorlog tegen Vietnam. Zijn (en mijn!) eerste bezwaar tegen de maanlandingen is daarmee duidelijk: waarom naar de maan, als er op aarde nog zoveel honger, ellende en oorlog heerst?

Gisteren heb ik dan ook met genoegen geluisterd naar een interview met Bart Sibrel, door de gastheer van SGT Report, een YouTube kanaal waarop ik een abonnement heb. Het interview stamt van 18 februari 2018 en ik had het even apart gezet. Het blijkt een bijzonder gesprek, met een bijzondere man! De video verwijst ook naar dit artikel van Bart Sibrel: Did They Really Walk on the Moon 48 Years Ago on the Very First Attempt? (VIDEO). Daarin staan niet alleen veel argumenten waarom de maanlandingen een hoax zijn, maar ook waarom de waarheid nog altijd belangrijk is! De tekst onder de video luidt:

Bart Sibrel, the producer and director of ‘A Funny Thing Happened on the Way to the Moon’ joins me to discuss the NASA Apollo moon missions and SpaceX. Bart firmly believes that NASA faked the moon landings and the evidence cited in this interview leads me to draw many of the the same conclusions. We know that the elite who run the world have lied to us about everything else, so what would make you believe they told us the truth about the Apollo missions when by NASA’s own admission, they have “lost” the technology to go back?

Have They Lied To Us About Absolutely EVERYTHING?? — Bart Sibrel duurt een uur en 6 minuten.

De volgende documentaire is volgens mij nog vrij nieuw, maar een groot deel bestaat uit beelden van de docu van Bart Sibrel uit 2001. Deze video begint echter met een duidelijke uitleg over de Van Allen gordels. Tot op heden weet de NASA niet hoe een levend wezen daar veilig doorheen kan komen! Ook wordt de gesproken tekst vaak in duidelijke letters uitgeschreven. Een aanrader voor beginners in de maanlanding-hoax:

BEST Moon landing documentary proving it was a HOAX! duurt 45 minuten.

Ach, we weten het nu wel: ze liegen en bedriegen! Ze maken ons maar iets wijs, ze nemen ons in het ootje, ze houden ons voor het lapje en ze naaien ons een oor aan! Het gaat over geld, heel veel geld! Miljarden voor de ruimte-industrie voor maanreizen die nooit zijn gemaakt. Volgens mij kan men dat geld beter besteden aan de bestrijding van de armoede, maar zij vinden van niet. Dat doet me verdriet! Daarom tot slot een vrolijk lied:

Do You Still Believe They Went to the Moon?

73 Reacties

 1. John

  veel liefs Boudineke
  ik weet niet hoe je het allemaal vol houdt
  keep up the good work!!!
  love & best regards, John

  Antwoord
 2. John

  ik begrijp niet dat je al die pseudo-intellectuelen aan het woord laat!?
  vreselijk veel werk om daar tegen in te gaan!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   John, ik heb met kinderen gewerkt en men zei vaak dat ik zoveel geduld heb. Maar dat is geen geduld, het is een spelletje! En soms snoer ik ook wel eens iemand de mond, wanneer die al te dom en eigenwijs is. 🙂

   Antwoord
 3. Nemeo

  De maanlanding was niet alleen een hoax maar een giga bedrog naar de wereldbevolking. Eigenlijk is het ongelofelijk dat men (de Amerikanononoos) het lef hadden dit te doen.

  ps alleen de stralingsgordels en de belachelijk primitieve techniek van toen pleit al 100% voor een monsterlijke leugen.
  En jaa hoor net al met 911 net als met de shooting her en der trappen 99,999 % van de schapen erin.

  Wakker worden zal nog lang duren, pas dan kan de mensheid misschien aan vrede denken…

  Antwoord
 4. Matt

  De van Allen gordel, welkom in een deeltjesversneller.

  Er bestaan door de natuur gevormde kernreactoren (door voldoende kritische massa samen te voegen).
  Natuurlijke deeltjesversnellers (deeltjes ingevangen in magnetische veldlijnen)
  Natuurlijke kernfusie reactoren (de zon en alle andere sterren)

  De natuur heeft de mens dan ook niet erg hard nodig.
  De mens gaat daar wel heel onverantwoordelijk en arogant mee om (neem bijvoorbeeld fukushima), dat gaat zich tegen de mensheid keren. Bedenk je daarbij eens dat we niet weg kunnen en dat weten we eigenlijk al vanaf 1969.
  De mens en ander levende organismen kunnen niet heel veel staling verdragen.

  De van Allen gordel vangt radioactieve deeltjes die de zon uitstoot af.
  Deze deeltjes blijven in een hele hoge concentratie in de magnetische veldlijnen van de aarde hangen.

  (Visueel kun je het verloop van van deze veldlijnen voorstellen als ijzervijlsel op een vel papier wanneer je aan de andere zijde een magneet houdt)

  De concentratie van de stralingsdeeltjes alleen is niet eens het grootste probleem:

  http://allesoversterrenkunde.nl/!/actueel/nieuws/_detail/gli/deeltjesversneller-ontdekt-stralingsgordels-rond-a/

  Langzamerhand wordt deze kennis nu voor gewone mensen beschikbaar.
  De NASA heeft lange tijd de meetgegevens van deze natuurkundige kennis geheim gehouden. Precies deze getallen maken een reis door de van Allen gordel onmogelijk.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kerstman, Paashaas, Sinterklaas, Apollo Maanlanding, Tandenfee... - Lang Leve Europa! - […] postte Boublog een kleine serie berichten over de Apollo Maanlanding, en ze verwees daarbij naar het geweldige werk van…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën