Selecteer een pagina

Archieven

Michael Cremo: Verboden archeologie

Michael Cremo is de schrijver van Forbidden Archaeology, een dik boek dat vooral bedoeld was voor professionele archeologen. In dat boek geeft hij talloze voorbeelden van archeologische vondsten die niet passen in het algemeen aanvaarde schema van de evolutietheorie. Volgens deze theorie is de huidige mensheid (Homo Sapiëns Sapiëns) ongeveer 150.000 jaar geleden ontstaan in Afrika, maar in de 19e eeuw was deze theorie nog niet dominant. Er zijn ook voorbeelden van menselijke activiteit die zijn gevonden in geologische lagen die stammen uit een ver verleden, zelfs miljoenen jaren geleden! In de archeologische tekstboeken worden deze vondsten tegenwoordig verzwegen, maar Michael Cremo heeft ze verzameld door de opgravingsverslagen uit de 19e eeuw te lezen.

Omdat deze vondsten in strijd zijn met de huidige doctrine, vindt men ze zelfs niet in de musea. Vaak blijken ze helemaal verdwenen, alleen de beschrijving in wetenschappelijke tijdschriften uit de tijd dat ze werden gevonden (vaak de 19e eeuw), bestaan nog steeds. Als het waar is dat de huidige mensheid reeds miljoenen jaren geleden op aarde rondwandelde, dan is er iets mis met de evolutie-theorie. Volgens deze theorie stamt de mens af van een aap, of ten minste van een gemeenschappelijke voorouder van de huidige mensapen. De “missing link” wordt gevormd door mensachtige apen en fossiele resten van aapachtige mensen, zoals de Peking-mens, de Java-mens en de beroemde “oermoeder” Lucy uit Afrika. Cremo laat echter ook zien dat het bewijs voor deze vondsten minstens even gammel is als dat voor de vondsten die werden gediskwalificeerd omdat ze door hun hoge ouderdom niet passen in de evolutie-theorie.

Om zijn onderzoek toegankelijk te maken voor een groot publiek, heeft Cremo een verkorte versie geschreven van zijn dikke boek: The Hidden History of the Human Race. Dit boek kan ik aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve wetenschap. Niet alleen zet het boek aan het denken over de voorgeschiedenis van de mensheid, ook geeft het een heldere kijk op de manier waarop wetenschappers hun theorie verdedigen en niet openstaan voor andere informatie of nieuwe ideeën.
Sinds dat boek in januari 1999 verscheen, heeft Cremo een groot aantal lezingen gegeven. Wie op een snelle manier kennis wil nemen van wat Cremo te zeggen heeft, volgen hier drie video’s, te beginnen met een interview:

Forbidden Archaeology – Michael Cremo Megalithomania Interview duurt 39 minuten.
Gepubliceerd op 28 jan. 2018

De volgende video is een Google-talk. Cremo vertelt daarin meer over de filters die onze wetenschap beperken tot een algemeen aanvaard discours. Zo heeft men bij voorbeeld “vastgesteld” dat mensen op zijn vroegst 30.000 jaar geleden, maar meer algemeen aanvaard 20.000 jaar geleden, Amerika bereikten. Oudere vondsten (vaak véél ouder!) worden daarom niet serieus genomen. Als ze al in musea te vinden zijn, dan verdwijnen ze uit het zicht, in de kelders. Hetzelfde geldt voor vondsten in Europa die veel te oud zijn voor de gangbare theorie. Deze lezing gaat gepaard met dia’s die heel duidelijk worden weergegeven. De hoeveelheid bewijs die door Cremo werd “opgegraven” in bibliotheken, is werkelijk overweldigend! Schokkend is ook de manier waarop dit bewijs wordt weggemoffeld.

Michael Cremo: “Forbidden Archaeology” | Talks at Google duurt 42 minuten, gevolgd door vragen tot een uur en 6 minuten.
Gepubliceerd op 7 okt. 2014

Voor wie meer wil weten, is er een derde video. In deze lezing gaat Cremo dieper in op de bewijzen dat de mensheid veel ouder is dan de huidige wetenschap ons leert. Ook deze lezing gaat weer gepaard met dia’s en hoewel hij de vorige lezing gedeeltelijk overlapt, is hij op een of andere manier veel minder saai. Ik denk dat dit komt door het publiek, dat veel meer openstaat voor de ideeën van Cremo dan het sceptische publiek van Google Talks. Ook de vragen (vanaf minuut 48) zijn veel slimmer! Aanbevolen om tot het einde te kijken en luisteren.

Michael Cremo: Evidence for Extreme Human Antiquity FULL LECTURE duurt 57 minuten.

Voor wie meer wil weten, is er natuurlijk dit boek!

7 Reacties

 1. andre

  we gedragen ons wel als een stel apen en we worden gedicteerd door een stelletje apen maar dat wil nog niet zeggen dat we van de apen afstammen. Hij gaat wel erg langzaam maar zegt helemaal niets verkeerds en zo herkenbaar als het dus niet in het algeheel straatje past zwijgen we het maar dood of plakken we er een ander etiket op of nog beter we verstoppen het weer uit het zicht.

  deze site past hier ook prima bij en als je rechts boven even op het vlaggetje klikt is het in het engels.

  http://www.geolines.ru

  Antwoord
 2. yvonne

  Ten eerste als de evolutie theorie van Darwin zou kloppen, dan evolueert een kat of hond toch ook?

  En ten tweede, als de mens zou ontdekken, dat ze qua een energetisch veld, met elkaar verbonden zijn dan wordt elke oorlog overbodig, wat dus ook zo zou moeten zijn.

  Maar dan heeft de elite/cabal geen inkomen meer….

  Antwoord
 3. AlbertV

  Als je de, door de Main Stream wetenschap voor onbetwistbaar aangenomen, evolutietheorie in steeds kleinere details gaat bekijken loop je vast. Zelfs als volstrekte leek kun je vragen bedenken waar de best ingewijde evolutiebioloog met zijn/haar mond vol tanden staat.
  De giraffe bijvoorbeeld, dat onmogelijk onhandige dier, zou volgens de drie zuilen van de evolutieleer (reproductie, toevallige mutatie, natuurlijke selectie) nooit hebben kunnen ontstaan. De algemene verklaring, iets met voedselschaarste, is volstrekte onzin als je bedenkt hoelang zo’n evolutieproces zou moeten duren.
  https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/6520/Hoe-komt-het-dat-een-giraf-zo-n-lange-nek-heeft-is-het-door-de-evolutie

  Om te kunnen zijn wat de giraffe nu is, zijn zoveel bijzondere eigenschappen nodig dat het toevals-element nooit tot dit resultaat kan hebben geleidt.
  https://sites.google.com/site/jamiejansendegiraffe/home/h-3–de-bloedsomloop

  Echte wetenschappers durven wel te twijfelen:
  https://www.nu.nl/wetenschap/1964477/lange-nek-giraffe-is-evolutionair-onverklaarbaar-.html

  Als je je verdiept in het ontstaan van de vogelveer kom je er ook niet met de evolutietheorie.

  Ikzelf denk dat er een vorm van creatief bewustzijn achter moet zitten, maar hoe/wat/wie daar sta ik met mijn mond vol tanden.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Graham Hancock, met prachtige illustraties!

  Advanced Ancient Civilization Discoveries That Mainstream Archaeology Ignored duurt 35 minuten.

  Antwoord
 5. jhon

  Er is nimmer een “tussenvorm” gevonden door archeologen wat een bewijs is voor de theorie van Darwin ergo pseudo wetenschap geloof is het einde van intelligentie !

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  The Dashka Stone ~ 100 Million Year Old Map Of Earth?

  Antwoord
 7. Jef Demolder

  Dat de verboden archeologie gevonden werd in lagen van zogezegd miljoenen jaar geleden, kan ook gewoon betekenen dat die miljoenen jaren fantasie zijn en dat de geologie niet klopt. De evolutietheorie, de honderden miljoenen jaren van de geologie, en de schepping in zes aardse dagen zevenduizend jaar geleden ze zijn allemaal even grappig. Het komt mij voor dat we moeten werken met een veel kortere chronologie (zie mijn blog jefdemolder.blogspot.be).

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën