Selecteer een pagina

Archieven

Oekraïne en de stilte voor de storm

In Oekraïne is onlangs een wet aangenomen, de Donbas reintegration law, die zegt dat Oekraïne de Donbass moet heroveren op de Russen. In het oosten van Oekraïne spreekt men als vanouds Russisch, maar sinds de coup van 2014 is die taal langzaam maar zeker verboden! In het westen spreekt men Oekraïens. Wie toch Russisch spreekt, is nu opeens een Rus en de Russen zouden Donbass hebben veroverd! Sinds Victoria Nuland haar zoete koek uitdeelde op het Maidan plein, is het allemaal wartaal en agressie. Met het Minsk akkoord van februari 2015, dat een staakt het vuren instelde, heeft Oekraïne nu de kachel aangemaakt. Misschien hadden ze het koud, want de gasrekening aan Rusland bleef onbetaald en Rusland heeft in 2015 de gasleveranties gestaakt. De inwoners van Donbass worden nu weer beschoten door de vurige soldaten van Oekraïne.

What Ceasefire? Another Day Brings Yet Another Shelling Attack on Civilians in Donbass

De volgende korte documentaire gaat over de huidige toestand in Donbass en Oekraïne. Vlak voor Kerstmis heeft de VS besloten om Oekraïne te voorzien van aanvalswapens. Het land is failliet, maar de wapens zijn gratis, een geschenk van de VS die graag oorlog wil!

Calm Before the Storm – No Doubt Anymore That War is Brewing in the Donbass Again duurt 12 minuten.

Van de Amerikaanse regisseur Oliver Stone verscheen in 2016 een film over de coup van 2014 in Oekraïne en de historische achtergrond. Deze gelauwerde filmer heeft een reeks goede documentaires gemaakt. In deze laatste docu over Oekraïne vertelt hij eerst meer over de geschiedenis van het land. Het westen van Oekraïne heeft in WW II ernstig gecollaboreerd met Duitsland, met als gevolg massamoorden op Joden en Polen. Na de oorlog werden de leiders van dit moorddadige fascisme niet vervolgd, maar beschermd door de CIA. Nadat de Sovjet Unie in 1989 uiteen viel, werd Oekraïne een zelfstandige staat. Het nationalisme bloeide weer op en de fascistische leider Stephen Bandera werd een (weliswaar al lang dode) nationale held.

Vanaf ongeveer minuut 25 gaat het over de laatste jaren, de economische malaise, de onderhandelingen met de EU die niet wilden vlotten, de opstand tegen president Viktor Janoekovytsj die begin 2014 naar Rusland vluchtte. Aan de hand van interviews met o.a. president Poetin, Janoekovytsj en andere belangrijke betrokkenen probeert Oliver Stone te achterhalen wat er precies is gebeurd. Veelzeggende nieuwsberichten helpen verder om de achtergrond te belichten van de huidige toestand in Oekraïne en de internationale oorzaken en gevolgen van de Maidan-coup.

Deze documentaire heeft de neiging om op YouTube te verschijnen en te verdwijnen. Hij is echter op dit moment hoogst actueel, omdat de oorlog in Oekraïne elk moment weer kan uitbarsten. Daarom raad ik iedereen aan om hem te bekijken voor hij weer verdwijnt.

Ukraine On Fire ENGLISH VERSION Oliver Stone Full Documentary duurt een uur en 34 minuten.

17 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Biden chronicles his frustrations with Ukraine’s corruption in new book

  Joseph Biden, the former U.S. vice president who was President Barack Obama’s point man on Ukraine, writes of his frustrations with President Petro Poroshenko and Ukraine’s endemic corruption in his new memoir.

  Here are five key excerpts:

  Yanukovych leaves

  Biden writes that he telephoned then-Ukrainian President Viktor Yanukovych and told him to leave office because he had lost the trust of the Ukrainian people after Yanukovych’s police snipers assassinated dozens of EuroMaidan Revolution demonstrators in late February 2014.

  The day after Biden’s phone call, Yanukovych fled power and went to Russia, where he lives in exile. He is still wanted in Ukraine on murder and corruption charges.

  … en zo voort!

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  US seeks to fire Ukraine’s Head of Intelligence Services – in favour of a more malicious person

  Petro Poroshenko is urgently wanting to replace the current head of the Security Service of Ukraine, Vasyl Hrytsak with Valery Kondratyuk, who currently holds the post of deputy head of the presidential administration of Ukraine. This was stated by the ex-deputy of the Verkhovna Rada, Oleg Tsarev.

  “Americans are very actively lobbying for Kondratyuk. If Kondratyuk is chosen, then such terrorist attacks as in Donetsk and Lugansk, and those foiled in the Crimea – there will be tens, if not hundreds more. This is a purely American agent,” Tsarev said.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  De streefdatum van Kiev voor een grootscheepse aanval op Donbass is 24 of 25 december. Dat wordt dan weer een hete kerst…

  Kiev’s Army is Ready for Donbass Offensive: 20,000 Soldiers With Support Systems Called Up!

  Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Dank je wel, Ben. Het is een raar zooitje in het Oekraïne van Victoria Nuland! Even een citaat:

    Kiev is unable to implement the Minsk agreements because this would imply the federalization of Ukraine, while the Kiev elites are able to rule only within the rigid vertical of the unitary state. They basically do not imagine a different system of relationships. Since 2014, the internal resources which could satisfy appetites of oligarchic groups were exhausted, and there is no material basis for compromise. Therefore, they are doomed to fight among themselves for the dominance. Even if Russia, Crimea, Donbass and the whole world would suddenly vanish, the civil war in Ukraine, no longer restrained from the outside, would only intensify.

    Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Ze hebben nu wel Amerikaanse wapens, maar de mannen gaan er vandoor. Rusland heeft bepaald dat ze daar allemaal asiel kunnen krijgen!

  Mass Desertion as Ukraine’s Military Age Males Flee the Country, Refuse to Join New Mobilization

  Antwoord
 5. yvonne

  De Verenigde Staten en met hen het gehele westen willen een oorlog met Rusland. Oekraïne was slechts een aanleiding om deze uit te lokken. De bedoeling was Oekraïne op te zetten tegen Rusland. Gesprek met man uit Oekraïne in Davos.

  Prima initiatief van De Ommekeer!

  https://www.youtube.com/watch?v=vyMOgJ_DTOg

  Antwoord
 6. Luc Lepoudre

  Koersk, Charkow, Orel, Tcherkassy… zijn grote namen in de geschiedenis waarvoor Rusland met ontzaggelijke offers gestreden heeft. Denken dat op termijn de Navo dat zomaar gaat inpikken zal, op zijn zachts gezegd, niet vanzelfsprekend zijn.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Binnenkort zijn er verkiezingen in Oekraïne.

  Protests in Kiev, as extreme nationalists turn against Poroshenko duurt 15 minuten.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Ukraine election: Comedian leads presidential contest

  1 April 2019

  🙂 🙂 🙂 Hihihihi, hahahaha!

  A comedian with no political experience has won the most votes in the first round of Ukraine’s presidential elections, early results indicate.

  With half the ballots counted, Volodymyr Zelenskiy – who plays the president on TV – got about 30%, with current leader Petro Poroshenko on 16%.

  The two – who have expressed largely pro-EU opinions – are set to take part in a run-off election next month.

  Former prime minister Yulia Tymoshenko appears to have been eliminated.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Germany Not Pleased With Results of Ukrainian Election! Zelensky Not Taken Seriously!

  More Shelling in Donetsk: 200 Shots Lobbed Over at DPR Positions in Last 24 Hours

  Ukraine Was Betrayed By EU! Illusion of European Membership Now Completely Shattered!

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  CrossTalk on Ukraine: Comedic Rise duurt 25 minuten.

  RT
  Gepubliceerd op 3 apr. 2019
  A comedian has won the first round of Ukraine’s presidential election. Volodymyr Zelensky doesn’t have strong policy positions. Maybe that was his greatest appeal. Though he has made it clear: corruption is Ukraine’s biggest challenge. Fixing Ukraine’s very serious problems is no laughing matter.

  CrossTalking with Adriel Kasonta, Alexander Mercouris, and John Jordan.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  CrossTalk: Ukraine – Comic Relief? duurt 25 minuten.

  RT
  Gepubliceerd op 24 apr. 2019
  Oligarch Poroshenko is out and comic Zelensky is in. The presidential contest wasn’t even close. Saying Ukrainians voted for change is an understatement. Change is what Ukraine needs. Can this political novice deliver? What is next for Ukraine?

  CrossTalking with Mary Dejevsky, Kees Van Der Pijl, and Daniel Lazare.

  Antwoord
 12. yvonne

  Het boek ‘Vlucht MH17 en de nieuwe koude oorlog’ van Kees van der Pijl is gebaseerd op zijn onderzoek naar de geopolitieke bewegingen van na de ramp met de MH17. Het boek is inmiddels verschenen in het Portugees, Engels, Duits, Pools en Russisch. Helaas was er geen serieuze uitgever in Nederland beschikbaar voor de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek van voormalig hoogleraar internationale verhoudingen aan de universiteit van Sussex. ‘Men is in Nederland niet gesteld op de inhoud van dit boek’ meent Van der Pijl. Ik zijn boek geeft Van der Pijl niet aan wie het vliegtuig heeft neergehaald, maar wel wat er gebeurde nadat het was neergehaald. Opmerkelijk feit was dat de Oekraïne als medeverdachte niet alleen in het onderzoeksteam aanwezig was maar ook het recht op veto had over de informatie die naar buiten zou worden gebracht…….
  https://www.youtube.com/watch?v=hiSYilUcgMk

  Wat u niet mag weten over Vlucht MH17 en Rusland: Kees van der Pijl en Stan van Houcke duurt 55 minuten.

  Antwoord
 13. Ben

  Deze is ook leuk:
  Nachdem am 17. Juli 2014 eine Boeing mit 298 Passagieren an Bord gewaltsam zum Absturz gebracht wurde, herrscht weltweit Uneinigkeit darüber, wer für den Abschuss verantwortlich ist. Das Recherchenetzwerk „correct!v“ schickte Marcus Bensmann ins Kriegsgebiet, um die Täter zu finden. In seiner Webreportage präsentierte er seine Rechercheergebnisse mit anonymiserten Augenzeugen in einem Comic. Sein Fazit: Eine
  BUK-Rakete, abgefeuert vom russischen Militär aus Seperatistengebiet holte die Boeing vom Himmel.
  https://www.youtube.com/watch?v=8YxNGwC6Ygk

  Groeten, Ben

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën