Selecteer een pagina

Archieven

De protesten in Iran, weer een regime change?

Princess Wedding Dresses / Ball Gowns

Vlak voor de jaarwisseling kwamen er uit Iran berichten van demonstraties die uitliepen op geweld. Inmiddels zijn er meer dan 20 doden gevallen en zowel agenten als demonstranten raakten zwaar gewond. Er zijn honderden demonstranten gearresteerd en de onrust beperkt zich niet tot de grote steden, maar heeft zich via de sociale media verspreid over het hele land. Zowel Trump als Netanyahu prijzen openlijk deze demonstranten die opkomen “voor de vrijheid en tegen het regime”. De leuzen zijn vaak in het Engels, niet in het Farsi: FREEDOM !!! Maar het aantal demonstranten is slechts klein, zeker vergeleken met de demonstraties rond de verkiezingen van 2009, toen miljoenen mensen de straat op gingen. Er waren ook massale tegendemonstraties, vóór de huidige regering, maar die komen nu niet langer in het NOS-nieuws.

Op mijn Facebook pagina heb ik reeds een reeks van artikelen verzameld over deze Otpor-revolutie in Iran. De demonstraties zijn zogenaamd spontaan, maar worden dan al snel gewelddadig. Er worden politiebureaus en wapendepots aangevallen, er vallen doden, zowel onder agenten als demonstranten, en voor je het weet is ook president Rohani bezig om zijn eigen bevolking uit te roeien…

Dit patroon kennen we reeds uit Libië, Syrië en de Oekraïne, drie “spontane revoluties” georganiseerd door de CIA en de Mossad. De westerse pers schetst van die “revoluties” altijd een vals beeld. Het gaat altijd tegen het regime, in plaats van de regering, en het gaat altijd om freedom, in plaats van hogere lonen en betere leefomstandigheden. Hoe het afliep in Libië is wel bekend: de “wrede dictator” Gadaffi werd vermoord, de infrastructuur plat gebombardeerd en de bevolking is nu “bevrijd” van gratis onderwijs, gratis medische zorg, goede huisvesting en schoon drinkwater. Oekraïne gaat dezelfde kant op, maar in Syrië is de “spontane revolutie” ten slotte mislukt, want de Russen kwamen! En nu lijkt Iran aan de beurt.

‘US is watching!’: Rising political crisis in Iran stirred by US, Israel support

In de volgende video wordt de historische achtergrond belicht van het ingrijpen van de VS in de politiek van Iran. Dit gebeurt al vele jaren! In 1953 werd de democratisch gekozen president Mossadeq ten val gebracht in een coup door het leger, gesteund door de CIA en MI6. Zij brachten de beruchte Sjah aan de macht, een wrede dictator die het land moderniseerde en terroriseerde. Sindsdien was Iran een trekpop van de VS, tot de islamitische revolutie van 1979. Maar de VS wil zijn olierijke “melkkoe” terug en zowel Israël als Saoedi Arabië vreest de groeiende macht van de Shi’itische islam van Iran.

Are The Protests In Iran A False Flag? duurt 10 minuten.

Ook in de VS is de bevolking niet blij met alwéér een oorlog. En ook daar zeggen mensen dat dit geen spontane demonstraties zijn, maar een “regime change” georganiseerd door de CIA en de Mossad. Luister maar eens naar Ron Paul.

Iran Protests…CIA Fingerprints? duurt 19 minuten.

RonPaulLibertyReport

Is it just a coincidence that the biggest protests since 2009 have hit Iran shortly after a secret agreement was revealed between Washington, Tel Aviv, and Riyadh to destabilize Iran? And shortly after a new Executive Order was issued by President Trump allowing him to seize US assets of anyone he deems a “human rights abuser” …or anyone who aids a designated “human rights abuser”?

De volgende video gaat vooral over de huidige nieuwsberichten. De propaganda komt van alle kanten en deze video prikt daar moeiteloos doorheen. Let ook op de rol van de Koerden, die een eigen onafhankelijk land willen en die worden gesteund door de VS en Israël. Zij worden ingezet om deze “revolutie” in Iran mogelijk te maken. In Syrië houden de Koerden nu een kwart van het land bezet opdat de Amerikanen daar hun militaire bases kunnen vestigen. Volgens mij begrijpen de Koerden niet dat ze worden gebuikt!

Are the Iran protests a CIA/Mossad Color Revolution?

Toegift: hoe de VS Mosoel bevrijdde van ISIS…

Bitter Victory: Liberation of Mosul from ISIS left city razed to the ground

29 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Kort, maar krachtig:

  Lexical choice: ‘Protest’ or ‘Riot’ ?

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  State Dept ‘recycling press releases’ in push for regime change in Iran – analyst

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Iranian FM to Trump

  “Instead of wasting his time on posting useless and insulting tweets about other nations and countries, Trump had better address his country’s domestic affairs and issues such as the daily killings of dozens of people in armed clashes and shootings in various US states as well as the existence of millions of homeless and hungry [people] in his own country.”

  Time for (regime) change? Neocons press Trump to sanction Iran over protests

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Ben. Prima artikel!
   Maar wie of wat is MEK ? Even Googelen:
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Iraanse_Volksmoedjahedien

   Deze oorspronkelijk marxistisch-islamitisch revolutionaire terroristische groepering die eerst tegen het bewind van de sjah streed, bond na de Islamitische Revolutie de strijd aan met het regime van Khomeini.

   Als gevolg van de repressie die daarop volgde, is het kader van de MEK ondergronds gegaan en naar het buitenland gevlucht. De MEK heeft de gewapende strijd voortgezet vanuit Irak. In die periode werd het Nationale Bevrijdingsleger van Iran (NLA), de gewapende tak van de MEK, opgericht. Deze werd ondergebracht in kazernes, en door Saddam Hoessein uitgerust met zware wapens en militair getraind. Na de val van Saddam Hoessein werd het leger ontwapend en onder toezicht gesteld. In Ashraf, de thuisbasis van de MEK in Irak, bevinden zich zich nog steeds duizenden leden.

   Iran, maar ook onafhankelijke deskundigen, classificeert de MEK als een terroristische cultus rond de leider Maryam Rajavi, die in ballingschap in Parijs verblijft. De leiders van de MEK worden niet democratisch gekozen, en van de leden wordt totale gehoorzaamheid verwacht. Toen Rajavi met 164 van haar volgelingen in 2003 werd gearresteerd, staken MEK-leden zichzelf in diverse Europese steden in brand. Na de vrijlating van de groep enkele weken later werden de protesten beëindigd. In 2005 bracht Human Rights Watch (HWR) een onderzoeksrapport uit over de MEK waarin de MEK beschuldigd werd van ernstige mensenrechtenschendingen ten opzichte van uitgetreden MEK-leden.

   Antwoord
 4. AlbertV

  Iran is het enige land dat Wesley Clark noemde:
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
  dat nog niet naar de verdommenis is gebombardeerd, dat staat nu dus te gebeuren. Weer een land met onvervangbare kunstschatten naar de hel.
  Iedereen die een klein beetje de gebeurtenissen in het Midden Oosten volgt ziet het gebeuren, behalve onze ‘goed geïnformeerde, objectieve’ nieuwsmedia.
  Ik vraag mij af wat Rusland gaat doen.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Gigantische demonstraties PRO Rohani. Zou de NOS dat al weten?

  Live: People across Iran rally to denounce violence duurt 38 minuten.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Live: Iranian protesters carry signs with slogans against U.S., Israel, Saudi Arabia duurt 17 minuten.

  Antwoord
 7. kernreactor

  En dan natuurlijk direct na de machtswisseling wordt er meteen een Centrale Bank onder controle van de Rothschilds geïmplanteerd.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  US politicians & media dream of regime change in Iran

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Is Iran Suffering a Color Revolution or Demanding a Change?

  From the point of view of the anti-neocolonial struggle, the Ayatollah regime was progressive, but it has also put a brake on the further national development and the revival of Iran. These contradictions have, in fact, triggered both the “Green Revolution” of 2009, and the current turmoil. What role the US State Department played in all this is irrelevant, as the contradictions objectively exist, and they were created by the Iranian authorities themselves.

  https://journal-neo.org/2018/01/02/is-iran-suffering-a-color-revolution-or-demanding-a-change/

  Antwoord
 10. yvonne

  https://www.wanttoknow.nl/nieuws/na-libie-irak-oekraine-nu-de-beurt-aan-iran/

  Uit onderstaande documentaire blijkt duidelijk, dat Srdja Popovic de voormalige student was, die met z’n maatjes erin slaagde, leider Miloseviç ten val te brengen in Servië. Gebaseerd op de kennis, ervaring en inzichten van het werk van Gene Sharp, die worden omgezet in ‘revolutie-adviezen’ aan ‘geschikte landen’, en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..! Kijk de docu!

  En aan wie is die Srdja Popvic gelinkt, juist ja: Soros!

  https://journal-neo.org/2017/10/01/the-dishonest-career-of-the-remarkable-srda-popovic/

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne. Die documentaire gaat over OTPOR. Hun werkwijze is al jaren bekend, maar niet bij iedereen. Ik zal die docu hieronder even plaatsen, dan kan iedereen zien hoe het werkt.

   Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  ‘De revolutie-professionals’ is Nederlands ondertiteld en duurt een half uur.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  US praises Iran anti-govt unrest but downplays economic reasons

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Fact-check Iran: Online pictures, videos distort reality of protests

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  “Stay Out of Our Affairs” – Rouhani Believes Protests Are Chance to Address Iran’s Economic Problems

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Russia warns against foreign meddling in Iran

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  Spy Game: Iranian Police Arrests Professional Agitator With Ties To European Intelligence

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  Is the US meddling in Iran’s street protests?

  Is US hostility towards Iran driven by Netanyahu and Israel lobby?

  Antwoord
 18. mr.drs.Bou

  US imposes new sanctions on 5 Iranian firms

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien + zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën