Archief
Artikelen

illustratie: Hüseyin Baybasin

Vlak voor de feestdagen verscheen bij uitgeverij Elmar van de Internationale School voor Wijsbegeerte het pamflet van professor Ton Derksen over de conclusie van mr. Aben in de zaak Baybasin: Rammelende Argumenten voor de Hoge Raad. Het is online te bestellen, het kost slechts 17,50 euro plus verzendkosten. Bij Bol.com kost het een tientje méér, dus dat doen we niet! We gaan naar de website van ISVW. De productbeschrijving luidt:

De belangrijke ontlastende argumenten tonen onomstotelijk de onzinnigheid van de beschuldigingen tegen Baybasin aan.

Zwicht de Hoge Raad voor politieke druk? In de zaak van Hüseyin Baybasin dreigt dit te gebeuren. Advocaat-generaal Mr. Aben schreef een 1730 pagina’s dik advies aan de Hoge Raad dat vooral bedoeld lijkt om de lont uit deze explosieve zaak te trekken.

Hüseyin Baybasin is een van de oprichters van het Koerdisch Parlement in Ballingschap. Toen dit parlement in 1995 in Den Haag werd opgericht, reageerde de Turkse staat furieus. Een Nederlands-Turkse politie-eenheid begon daarop de telefoon van Baybasin af te tappen. In 1995 werd Baybasin naar Nederland gelokt en opgepakt voor drugshandel en poging tot moord. Hij kreeg levenslang. Maar de taps in zijn zaak vertonen alle tekenen van een doelbewuste vervalsing.

Mr. Aben is bezig om de bewijzen van deze vervalsing onder het vloerkleed te vegen. Hij blijkt daarin bijzonder gewiekst.

Dit is het derde boek dat hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen over de zaak Baybasin publiceert. Eerder verschenen Verknipt bewijs en De Baybasin taps. Drie boeken over één zaak. Inderdaad, de rechtsstaat staat op het spel.

Ton Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie. Zijn spraakmakende boek Lucia de B. vormde de aanzet tot een herziening van de zaak tegen deze Haagse verpleegster. Ook zijn boeken Verknipt bewijs, Leugens over Louwes en Verkeerde plaats, verkeerde tijd liggen aan de basis van herzieningsaanvragen. Derksen publiceerde eveneens de boeken Het OM in de fout, De ware toedracht, De Baybasintaps, De temptaties van Jeroen Bosch, Onschuldig vast en Dubbel gedwaald.

Op 14 oktober was er in het gebouw van de ISVW een besloten conferentie over de zaak Baybasin. Een van de aanwezigen was Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite. Hij volgt de zaak Baybasin al 20 jaar, vanaf het eerste begin in 1998, dus hij weet exact wat er mis is met deze juridische zwendel. In twee artikelen bespreekt hij het pamflet van Ton Derksen over het 1730 pagina’s tellende advies vol leugens van mr. Aben aan de Hoge Raad:

Hoogleraar: ‘AG Hoge Raad is pseudo-wetenschapper’ (#1)

Zo misleidde de AG de Hoge Raad (#2)

Voor wie nog niet begrijpt dat de zaak Baybasin berust op welbewust bedrog door het OM en een corrupte rechtsspraak, verwijst Van de Pol naar het boek dat hij vorig jaar schreef samen met Klaas Langendoen: (On)terecht levenslang. Wie nog niet op de hoogte is van de zaak Baybasin, zou dat boek moeten lezen. Als het niet zo diep triest was, dan zou het een spannende thriller zijn! Dhr. Baybasin is een Koerdische zakenman en activist voor de Koerdische kwestie. Turkije was daar niet blij mee en Nederland onderhoudt goede relaties met dat land. Daarom heeft men hem in Nederland veroordeeld tot levenslang, op grond van vervalste bewijzen. Dhr. Baybasin is dus een politieke gevangene, en dat in ons brave landje. FOEI!!!

Onlangs gingen drie gepensioneerde gevangenisdirecteuren in Den Haag de straat op om tegen dit schrijnende onrecht te protesteren. Zij hebben een persbericht gestuurd naar alle kranten, maar hun actie kwam niet in de krant! Alleen het Advocatenblad meldde deze kleine demonstratie. En Myra heeft er een YouTube over gemaakt:

Laat Baybasin Vrij – protestactie

Op dit moment weet iedereen die er in Den Haag iets toe doet, dat dhr. Baybasin onschuldig is, maar tot op heden verschuilt de politiek zich achter het argument: “De zaak is nog onder de rechter.” Vanwege de “Trias Politica” (de scheiding van machten) zeggen zij dat ze er niets van mogen zeggen! Die rechter is nu de Hoge Raad en deze weledelgestrenge heren zijn de komende jaren nog bezig om die 1730 pagina’s van mr. Aben te lezen. Intussen zit dhr. Baybasin al meer dan 20 jaar vast in Nederland. Of er nog hoop voor hem is, weet ik niet, maar zolang deze wantoestand blijft duren, is er geen hoop voor ons land. Daarom is de zaak Baybasin ook voor ons zo belangrijk. Een corrupt Juridisch systeem gaat ons immers allemaal aan!

FREE mr. BAYBASIN NOW !!!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

13 Reacties op “Rammelende Argumenten voor de Hoge Raad”

Laat een reactie achter