Selecteer een pagina

Archieven

Rammelende Argumenten voor de Hoge Raad

illustratie: Hüseyin Baybasin

Vlak voor de feestdagen verscheen bij uitgeverij Elmar van de Internationale School voor Wijsbegeerte het pamflet van professor Ton Derksen over de conclusie van mr. Aben in de zaak Baybasin: Rammelende Argumenten voor de Hoge Raad. Het is online te bestellen, het kost slechts 17,50 euro plus verzendkosten. Bij Bol.com kost het een tientje méér, dus dat doen we niet! We gaan naar de website van ISVW. De productbeschrijving luidt:

De belangrijke ontlastende argumenten tonen onomstotelijk de onzinnigheid van de beschuldigingen tegen Baybasin aan.

Zwicht de Hoge Raad voor politieke druk? In de zaak van Hüseyin Baybasin dreigt dit te gebeuren. Advocaat-generaal Mr. Aben schreef een 1730 pagina’s dik advies aan de Hoge Raad dat vooral bedoeld lijkt om de lont uit deze explosieve zaak te trekken.

Hüseyin Baybasin is een van de oprichters van het Koerdisch Parlement in Ballingschap. Toen dit parlement in 1995 in Den Haag werd opgericht, reageerde de Turkse staat furieus. Een Nederlands-Turkse politie-eenheid begon daarop de telefoon van Baybasin af te tappen. In 1995 werd Baybasin naar Nederland gelokt en opgepakt voor drugshandel en poging tot moord. Hij kreeg levenslang. Maar de taps in zijn zaak vertonen alle tekenen van een doelbewuste vervalsing.

Mr. Aben is bezig om de bewijzen van deze vervalsing onder het vloerkleed te vegen. Hij blijkt daarin bijzonder gewiekst.

Dit is het derde boek dat hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen over de zaak Baybasin publiceert. Eerder verschenen Verknipt bewijs en De Baybasin taps. Drie boeken over één zaak. Inderdaad, de rechtsstaat staat op het spel.

Ton Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie. Zijn spraakmakende boek Lucia de B. vormde de aanzet tot een herziening van de zaak tegen deze Haagse verpleegster. Ook zijn boeken Verknipt bewijs, Leugens over Louwes en Verkeerde plaats, verkeerde tijd liggen aan de basis van herzieningsaanvragen. Derksen publiceerde eveneens de boeken Het OM in de fout, De ware toedracht, De Baybasintaps, De temptaties van Jeroen Bosch, Onschuldig vast en Dubbel gedwaald.

Op 14 oktober was er in het gebouw van de ISVW een besloten conferentie over de zaak Baybasin. Een van de aanwezigen was Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite. Hij volgt de zaak Baybasin al 20 jaar, vanaf het eerste begin in 1998, dus hij weet exact wat er mis is met deze juridische zwendel. In twee artikelen bespreekt hij het pamflet van Ton Derksen over het 1730 pagina’s tellende advies vol leugens van mr. Aben aan de Hoge Raad:

Hoogleraar: ‘AG Hoge Raad is pseudo-wetenschapper’ (#1)

Zo misleidde de AG de Hoge Raad (#2)

Voor wie nog niet begrijpt dat de zaak Baybasin berust op welbewust bedrog door het OM en een corrupte rechtsspraak, verwijst Van de Pol naar het boek dat hij vorig jaar schreef samen met Klaas Langendoen: (On)terecht levenslang. Wie nog niet op de hoogte is van de zaak Baybasin, zou dat boek moeten lezen. Als het niet zo diep triest was, dan zou het een spannende thriller zijn! Dhr. Baybasin is een Koerdische zakenman en activist voor de Koerdische kwestie. Turkije was daar niet blij mee en Nederland onderhoudt goede relaties met dat land. Daarom heeft men hem in Nederland veroordeeld tot levenslang, op grond van vervalste bewijzen. Dhr. Baybasin is dus een politieke gevangene, en dat in ons brave landje. FOEI!!!

Onlangs gingen drie gepensioneerde gevangenisdirecteuren in Den Haag de straat op om tegen dit schrijnende onrecht te protesteren. Zij hebben een persbericht gestuurd naar alle kranten, maar hun actie kwam niet in de krant! Alleen het Advocatenblad meldde deze kleine demonstratie. En Myra heeft er een YouTube over gemaakt:

Laat Baybasin Vrij – protestactie

Op dit moment weet iedereen die er in Den Haag iets toe doet, dat dhr. Baybasin onschuldig is, maar tot op heden verschuilt de politiek zich achter het argument: “De zaak is nog onder de rechter.” Vanwege de “Trias Politica” (de scheiding van machten) zeggen zij dat ze er niets van mogen zeggen! Die rechter is nu de Hoge Raad en deze weledelgestrenge heren zijn de komende jaren nog bezig om die 1730 pagina’s van mr. Aben te lezen. Intussen zit dhr. Baybasin al meer dan 20 jaar vast in Nederland. Of er nog hoop voor hem is, weet ik niet, maar zolang deze wantoestand blijft duren, is er geen hoop voor ons land. Daarom is de zaak Baybasin ook voor ons zo belangrijk. Een corrupt Juridisch systeem gaat ons immers allemaal aan!

FREE mr. BAYBASIN NOW !!!

13 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Op de website van de Bakker-Schut stichting staat nu ook een artikel over dit boek van Ton Derksen:
  Vernietigende kritiek op conclusie advocaat-generaal Aben

  En de Stichting Restore Justice heeft op hun website nu niet alleen een dossier over de zaak Baybasin, maar ook over de zaak Demmink! Deze twee zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De zaak Baybasin gaat dus verder dan corruptie bij Justitie. Het gaat ook om perverse seks van machtige hoge heren die kinderen verkrachten. Deze kliek is onderling chantabel en houdt elkaar daarom de hand boven het hoofd.

  Het zal niet gemakkelijk zijn om deze beerput op te schonen, maar ik ben blij dat de stichting Restore Justice inziet dat het niet alleen gaat om dhr. Baybasin!

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  De actie tegen de onterechte gevangenisstraf van dhr. Baybasin gaat nu main stream. Bij deze even een link naar een kort fragment:
  http://www.koffietijd.nl/topstory-onterecht-veroordeeld
  Wie meer weet of ziet of hoort, mag het zeggen! Zelf kijk ik geen tv meer, dus gaarne reacties met links. 😉

  Antwoord
 3. Groene Wolf

  WeAreChange over Ophra die zich kandidaat stelt( tijden de Grammy Award uitreiking) voor het volgende presidentschap van de US. Heel eng, ze is dikke vriendjes met Hollywood verkrachter Weinstein!
  https://www.youtube.com/watch?v=Qnrhl9_MHDk

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Groene Wolf, ik heb dit niet verwijderd, maar het is wel erg ver of topic!
   Deze draad gaat over de zaak Baybasin en niet over die vette aankomende negerin presentatrice presidente van de VS.

   Gekker kunnen we het niet maken!
   Leuker evenmin…

   Antwoord
   • Groene Wolf

    Ik begrijp je reactie, maar er is weldegelijk een verband. Holywood is pedo Paradise en Baybasin zit vast omdat Nederland ook een pedo Paradise is.

    Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf. Dat wordt een apart artikel, maar niet nu. Want mijn huis is vuil, de ballen hangen nog steeds in de boom en als ik geen aardappels haal, dan volgt de honger in de pot. 🙂
   Zodra ik tijd heb…

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Groene Wolf, ik heb nu aardappelen en bloemkool (lekker! :-)), maar na 10 minuten luisteren naar Weltschmertz riep ik uit: “Dit is WARTAAL!” Jacques van Huet haalt echt alles door elkaar en ook Hans Moll haalt alles door elkaar.
    Toen dhr. Baybasin werkzaam was voor de geheime dienst van Turkije, was hij een jonge hond. Volgens Hans Moll zou hij de heroïnehandel van Turkije hebben georganiseerd. Kom nou! Maar door zijn positie als jonge hond wist hij er van. Dat is de waarheid. En zo gaat het maar door. Foutje op foutje, bedankt.
    Sorry, maar ik ben afgehaakt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën