Archieven

BOUblog rust en stilteOp BOUblog is het nu stil en de stilte doet me goed. Er is de laatste weken veel gebeurd in de wereld, maar ik had geen zin om te bloggen. Het kost me tijd en moeite en het leidde dit jaar tot ergernis en teleurstelling. Ik volg nog wel dagelijks het nieuws en wat me interesseert, plaats ik op Facebook. Men kan me daar volgen, maar Facebook vrienden wil ik niet.

bridal shower backdrops

Deze foto is genomen achter mijn huis. In dat hoekje van mijn tuin heb ik nu een voerplaats voor de vogels gemaakt. Vanuit mijn woonkeuken heb ik daar een goed zicht op. Er vliegen voortdurend mezen en mussen af en aan, vaak ook een roodborstje, een heggenmus, of een winterkoninkje, dan weer twee tortelduiven. Als er appels zijn, komen de merels er op af. En laatst kwam er een egeltje voorbij. Ook is mijn huis nu brandschoon, mijn kandelaars zijn gepoetst en ik tover een beetje met kaarsen en ballen in een kerstboom van rozemarijn. Midwinter is een gezellige tijd.

Het goede nieuws is, dat Marcel Vervloesem aan de beterende hand is en dat hij toestemming heeft gegeven om zijn boek Kinderen te Koop op internet te plaatsen. Een van mijn goede voornemens is dan ook om dat boek binnen kort te bespreken. Het is een belangrijk boek over wat de Werkgroep Morkhoven heeft gedaan en hoe ze daarbij te werk gingen.

Uiteraard kijk ik ook nog naar documentaires en ik lees boeken. Ik bestudeer al 40 jaar het werk van Immanuel Velikovsky, de meest onbegrepen en verguisde wetenschapper van de 20e eeuw! Heel langzaam beginnen zijn ideeĆ«n door te dringen tot wetenschap. Het is dus wel belangrijk dat mijn bijdrage aan zijn theorie naar buiten komt. Dat is een heel groot goed voornemen voor het komende jaar, want het is meer werk dan ik dacht. Een voorproefje kunt u vinden in mijn trilogie Kinderen van Kadmos, want Oidipous was een tijdgenoot van Mozes en Dionysos was een tijdgenoot van Jozua. Deze “mythische” personen hebben echt bestaan en ze leefden ten tijde van zware kosmische rampen. Deze rampen staan wel in de Bijbel en in de Griekse tragedies, maar niet in de geschiedenisboeken. De fout zit beslist niet in de Bijbel en de tragedies, maar in de geschiedenis! En de waarheid leeft voort, niet op de universiteiten, maar in de religies!

Zoals u begrijpt, ben ik niet alleen een socialiste en feministe, maar ook nog een catastrofiste! Dat laatste was in de vorige eeuw vloeken in de Heilige Kerk van de Wetenschap. Velikovsky? Ben je gek? Die charlatan! Dat was het commentaar, maar niets is minder waar. Velikovsky was een groot genie, hij had in principe gelijk, maar lang niet alles wat hij zegt is waar. Daarover dus meer in het volgende jaar. Maar intussen begint mijn computer te haperen, dus doneer, doneer! Als alle lezers nu eens een tientje zouden overmaken, dan hoef ik me over geld geen zorgen meer te maken. šŸ˜‰

Tot slot een indringende preek van Chris Hedges, voor alle mensen die met Kerstmis niet naar de kerk gaan. Deze internationale journalist is de zoon van een dominee en zelf is hij ook opgeleid tot dominee. Dat is te horen als hij een lezing geeft, hij predikt! Prachtig! Maar Hedges is al lang geen christen meer, hij is een socialist en hij waarschuwt ons ernstig, niet tegen de duivel,Ā  hel en verdoemenis, maar tegen het opkomende fascisme.

Chris Hedges “Fascism in the Age of Trump” duurt 52 minuten, waarna vragen en antwoorden volgen.

Ik wens al mijn lezers een helder, warm en gezellig Midwinterlicht.

8 Reacties

 1. Ben

  Hi Boudine,

  Een voorspoedig 2018! Even bijtanken en daarna opgeruimd verder met je prima web-site.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 2. Ben

  Hi Boudine,

  Kreeg de melding: dit is geen correct rekeningnummer.

  Groeten, Ben

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Ben, je hebt gelijk! Het nummer is NL47 KNAB 0724 8722 99, maar op een of andere manier was 99 weggevallen. Vandaar dat niemand ooit iets doneert. šŸ™
   Het is nu verbeterd, dus het komt wel goed!
   Dank je wel! šŸ™‚

   Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Achter de schermen valt haast niet meer te werken, zo traag! Voorlopig dus rust en voor de liefhebbers geen stilte, maar wintermuziek!

  The Altai band from Mongolia duurt 40 minuten.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Binnen gekomen per e-mail, met dank aan Yvonne:

  Andreas Vollenweider – 1981 Behind the Gardens audio duurt 30 minuten en is verrukkelijke muziek!

  Antwoord
 5. AlbertV

  Bou, heel fijne feestdagen en dat in 2018 maar veel zaken op hun juiste plek mogen vallen.

  Leuk die Mongoolse band, keelzang/boventoonzang! Als je op youtube zoekt op throat singing kom je heel bijzondere muziek tegen. De meest bijzondere keelzang vind ik die van de Inuit:
  https://www.youtube.com/watch?v=qnGM0BlA95I

  Vergeet niet om komende dagen ook af en toe te luisteren naar de muziek uit de Russisch orthodoxe kerk die onder andere Rachmaninov en Chesnokov hebben geschreven.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn