Archief
Artikelen

Illustratie: Hüseyin Baybasin: Vested interests

Van de hand van dhr. Baybasin is weer een nieuw artikel verschenen: LIES AND FALSEHOODS IN SERVICE OF BAD MASTERS. Het is een reactie op een artikel van John van den Heuvel in de Telegraaf: Complotdenkers hitsen de boel op. Dat artikel gaat gedeeltelijk over het droeve lot van een misdaadverslaggever die als nieuwsjunk zelfs op een strandbedje aan een Caribisch (sic!) strand nog alle krantenberichten en misdaadsites volgt. Twee alinea’s gaan echter over de uitspraak van het Hof Arnhem, dat onlangs bepaalde dat Joris D. niet strafrechtelijk hoeft te worden vervolgd. Deze alinea’s luiden:

Triest, maar dan voor complotdenkers, is de afloop van het onderzoek naar de voormalige Justitietopman Joris Demmink. Jarenlang pleegden zijn vijanden karaktermoord op Demmink, vaak gesteund door journalisten die zich gewillig mee lieten sleuren door de drekstroom van vervalste ’bewijzen’, dubieuze getuigen, halve waarheden en verborgen agenda’s. Demmink zou van jonge jongetjes houden, ze links en rechts verkrachten en om dit geheim in stand te houden nauw samenwerken met de Turkse autoriteiten, die op hun beurt weer graag een Koerdische crimineel, Hüseyin Baybasin, levenslang achter de tralies hielden. De complotdenkers, advocate Adèle van der Plas en geldschieter Jan Poot voorop, vochten een vuile oorlog en verloren afgelopen week. In een drie jaar durend onderzoek kwam geen enkel bewijs op tafel dat Demmink ooit betrokken was bij seks met Turkse minderjarigen, laat staan dat hij Turkije hielp Baybasin daarom achter de tralies te houden.
De afspraken die Demmink een alibi verschaffen, baseert het OM op onderzoek naar diens bank- en creditcardafschriften, pinbetalingen, gespecificeerde telefoonrekeningen, agendanotities, dienstreizen, notulen van vergaderingen, het horen van zijn secretaresses en andere collega’s, navraag bij inlichtingendiensten en het aftappen van zijn telefoon. Geruchten in de Panorama en het AD over Nederlandse slachtoffers van Demmink bleven onbevestigd of werden door betrokkenen glashard ontkend. Niemand deed ooit aangifte. Het zou de complotdenkers sieren Demmink nu met rust te laten, eens in de spiegel te kijken en te beseffen hoe smerig het is iemand jarenlang onbewezen als kinderverkrachter af te schilderen. Tot nu toe bleven mevrouw Van der Plas cum suis doodstil.

“Niemand deed ooit aangifte” is doodgewoon niet waar! En dit is ordinaire vuilspuiterij: “De complotdenkers, advocate Adèle van der Plas en geldschieter Jan Poot voorop, vochten een vuile oorlog en verloren afgelopen week.”

John van den Heuvel pleegt hier karaktermoord, niet alleen op mr. Adèle van der Plas en drs. Poot, maar ook op dhr. Hüseyin Baybasin, een Koerdische zakenman, stamhoofd van de Koerdische Zirkan-clan (anderhalf miljoen mensen!), vredesactivist en klokkenluider over de verwevenheid van de heroïnehandel met de Turkse en Nederlandse politiek, die in Nederland op grond van vervalste telefoontaps is veroordeeld tot LEVENSLANG. Vandaar dat dhr. Baybasin gebruik maakt van zijn recht op wederhoor. Het artikel is door mij vertaald in het Nederlands.

————————————

Leugens en onwaarheid in dienst van slechte meesters

John van den Heuvel, dat u de waarheid ontkent, is dat uit eigenbelang en opportunisme? Of negeert u de waarheid omdat u gewoon een lafaard bent?

Ik laat het over aan het publiek om een passende naam voor u te bedenken.

Ik ken de heer Poot niet persoonlijk maar ik ben ervan overtuigd dat hij een zeer fatsoenlijk mens is. Hij nam een groep deskundigen in dienst, waaronder voormalige hoge ambtenaren van het ministerie van justitie, een officier van justitie en politieagenten van Nederland en hij publiceerde het resultaat van hun zoektocht naar de feiten in een professioneel werk genaamd “De Demmink Doofpot”.

Als u, John van den Heuvel, en andere lafaards zoals u, ook maar enige moed bezaten, en uit uw werk blijkt volgens mij dat het u daaraan ontbreekt, evenals aan professionele ethiek, dan zou u de officiële documenten moeten onderzoeken en spreken met de getuigen en de slachtoffers, alvorens uw artikelen te publiceren. Dan zouden ze gebaseerd zijn op de feiten.

Van mevrouw van der Plas ik kan u vertellen dat ze een zeer fatsoenlijke en uiterst professionele persoon is, en dat ze een leven leidt op basis van echte menselijke waarden en moed. Schooiers zoals uzelf zouden zelfs de naam van mr. Adèle van der Plas niet mogen noemen. Iedereen die haar kent, is zich bewust van haar buitengewone en edelmoedige karakter.

Wat mijzelf betreft, John van den Heuvel, mijn leven is een open boek. Zuiver en schoon. En het zal niet worden bezoedeld door mensen zoals u. Ik heb geen tijd om te verspillen aan blaffende honden. U en mensen zoals u zijn gewend om achter botten aan te rennen. Wat uw gewaardeerde Joris Demmink betreft, hij is niets anders dan een goedkope crimineel en pedofiel. Demmink weet dit en u weet dit, net als iedereen die betrokken is bij mijn zaak en bij het onderzoek naar de misdaden van Demmink en de cover-up. Als zij ervoor kiezen om dat te ontkennen en als lafaards door het leven te gaan, is dat aan hen, maar ze moeten leven met de dagelijkse schande en dat zal ook de erfenis zijn die ze aan hun kleinkinderen nalaten.

Uit uw artikel gepubliceerd in de Telegraaf van 23 augustus 2017 met de titel “Complotdenkers hitsen de boel op” blijkt duidelijk dat u het verhaal hebt gepubliceerd zoals men u had opgedragen.

Als u het dossier zou lezen, dan zou u zien dat de slachtoffers in Turkije op het moment dat het gebeurde dit aan de politie hebben gemeld en dat die politieagenten en hun bazen ook een verklaring hebben afgelegd die op video is opgenomen. U zult ook zien dat de slachtoffers en politieagenten in Nederland verklaringen hebben afgelegd tegen de officieren van justitie, lang voor ik in 1995 Nederland binnenkwam.

Tot slot geef ik u en de andere achterbakse en corrupte mensen in dit land een beetje goed nieuws: De zaak is niet afgerond en wordt niet afgerond totdat gerechtigheid is geschied volgens de Nederlandse wet.

Nu, meneer John van den Heuvel van de Telegraaf, ik beschimp u en ik berisp u! Dus als u de waarheid hier zou willen komen bespreken, dit is mijn adres:
PI Rotterdam, locatie De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam

Hüseyin Baybaşin
28 Augustus 2017

————————–
FREE mr. BAYBASIN NOW

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

21 Reacties op “Dhr. Baybasin over John van den Heuvel”

 • mr.drs.Bou:

  “Ik laat het over aan het publiek om een passende naam voor u te bedenken.”

  Wat denkt u van John van den Euvel?

  Wie een betere weet, mag het zeggen. Maar pas op: niet schelden!

 • Verdi kulk:

  John van de Duivel?

  Het is van den gekke dat politie en justitie boven de wet staan, en zo’n rijk land als Nederland zo door en doorcorrupt is, moedeloos wordt je er van, en dan maar blijven wijzen naar anderen!

  • mr.drs.Bou:

   Mooi, Verdi! En welkom op BOUblog.
   John van den Duivel
   Meer reacties zijn welkom, ik zal ze verzamelen en in een ansichtkaart naar dhr. Baybasin sturen.
   Stuur hem ook een kaartje met jouw inzending, dan kan hij ook eens lachen! 🙂

 • Glenn:

  “Ik ken de heer Poot niet persoonlijk maar ik ben ervan overtuigd dat hij een zeer fatsoenlijk mens is. Hij nam een groep deskundigen in dienst, waaronder voormalige hoge ambtenaren van het ministerie van justitie*, een officier van justitie* en politieagenten van Nederland en hij publiceerde het resultaat van hun zoektocht naar de feiten in een professioneel werk genaamd “De Demmink Doofpot”.

  Met een * is nieuw voor mij.
  Wie waren die hoge ambtenaren en ovj van justitie?

  • mr.drs.Bou:

   Glenn, ik vertaal maar gewoon wat er staat, maar wat denk je over het rapport van Langendoen? Deze man was ooit officier van justitie in Kennemerland en hij werd de zondebok in de IRT-affaire. Volgens mij zijn het er meer, maar ik studeer nog op De Demmink Doofpot.
   Deze kluwen zou ik graag willen ontrafelen, maar de verwarring is ook onder de “complotters” groot!
   Kortom: er volgt nog meer…

   • Glenn:

    Bij mijn weten is Langendoen nooit officier van Justitie geweest wel agent en chef CID.

    • mr.drs.Bou:

     Glenn, je hebt gelijk. Sorry voor die vergissing van mijn kant.
     Besef echter ook dat dhr. Baybasin geen Nederlands spreekt en Engels is niet zijn moedertaal. Ik heb zelf al moeite met alle rangen en standen in het wereldje van de wetshandhavers, dus wellicht klopt het ook niet wat hij zegt.
     Wat wel waar is: Mustafa Y. heeft onmiddellijk nadat hij was verkracht, aan de beveiligingsagent Korkmez verteld wat er was gebeurd. Is dat ook niet een vorm van aangifte? Deze agent heeft de jongen in veiligheid gebracht, maar verder niets gedaan met zijn klacht.
     Ik zal de video’s van die verklaring nog even opzoeken. Straks, want ik ben nu bezig. Die verklaring is wel belangrijk!

   • Stekeldier:

    Ik kan het Rapport Langendoen (pdf) niet meer via jouw website vinden. De link werkt niet meer.

    • mr.drs.Bou:

     Beste Stekeldier, bedankt voor de melding! Ik heb het even opnieuw ge-upload: Rapport Langendoen (pdf).

     Ik ontdekte laatst dat er meer uploads waren verdwenen. Als ik tijd heb, zal ik dat herstellen.

 • mr.drs.Bou:

  Micha Kat spreekt met John van den Heuvel over affaire Demmink duurt 17 minuten.

  Gepubliceerd op 9 jul. 2013.

 • mr.drs.Bou:

  BSS – Policeman Mehmet Korkmaz deposition

  Mehmet Korkmas was policeman and bodyguard for Joris Demmink when Demmink came to Turkey.

 • mr.drs.Bou:

  Omdat er nogal wat gebroken links staan in artikelen die ouder zijn, hier even een overzicht van de belangrijkste stukken:

  Aangifte van dhr. Baybasin tegen Demmink, Hillenaar en anderen, april 2007

  Deze aangifte was gebaseerd op een officieel Turks rapport: Het Aanvullend Rapport uit 2006.

  Het Rapport Langendoen baseert zich eveneens op dat rapport, maar geeft vele aanvullingen op grond van verklaringen van getuigen.

  Het Klaagschrift van mr. Adèle van der Plas in het kader van een art. 12 procedure omdat het OM de aangifte van dhr. Baybasin seponeerde, verschft nog meer helderheid.

  Dit alles gebeurde ongeveer 10 jaar geleden, maar loopt u rustig door, want er is niets meer aan de hand! 🙁

 • yvonne:

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/03/operatie-zwarte-tulp-de-nederlandse-betrokkenheid-bij-de-staatsgreep-van-bouters

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/03/operatie-zwarte-tulp-de-nederlandse-betrokkenheid-bij-de-staatsgreep-van-bouterse/

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/03/operatie-zwarte-tulp-de-nederlandse-betrokkenheid-bij-de-staatsgreep-van-bouterse/

  Een van degenen die goed op de hoogte was van de rol van de Nederlandse officieren, het handelen van het Nederlandse ministerie van Defensie en van de regering in Den Haag, was de ambassade-medewerker Peter Meyer die in buitenlandse dienst van Defensie naar Paramaribo was uitgezonden. En hij wist ook alles over ‘Operatie Zwarte Tulp’. Nadat Peter Meyer in het najaar van 1981 in Nederland was teruggekeerd werd hij constant geschaduwd door de Militaire inlichtingendienst, werd zijn telefoon afgetapt en probeerde men hem op allerlei manieren dwars te zitten. Saillant detail is dat de in opspraak geraakte Joris Demmink – voordat hij in 1982 naar Justitie overging – destijds Suriname-coördinator op het ministerie van Defensie was. Kort nadat de Peter Meyer in 1983 had verklaard dat Nederlandse officieren een leidende rol hadden gespeeld bij de coup-Bouterse stierf hij 15 juni van dat jaar, bij wat de politie een ‘eenzijdig ongeval’ noemde. De nieuwe Volkswagen van Peter zou op de Westlandseweg in Delft plotseling stuurloos zijn geraakt. Hij werd 33 jaar. Vlak voor zijn dood had hij nog tegen zijn broer Hans gezegd het gevoel te hebben dat hem iets zou overkomen: “Ik ben mijn leven niet meer zeker. De Nederlandse staat zou er heel wat voor over hebben als mij een ongeluk zou overkomen. Ze zijn hier nog erger dan de KGB”. Ondanks dat er al meer getwijfeld werd over de oorzaak van het ongeval maakte het ministerie van Defensie bekend “geen enkele aanleiding te zien nader onderzoek te gelasten naar de achtergronden van de dood van Meyer”.

  Allemaal toeval? Dacht het niet…………….

  Demmink weet veel, héél veel…..

 • yvonne:

  En dit is precies waarom ik Nederland de rug heb toegekeerd,

  http://delangemars.nl/2017/08/31/criticus-burgemeester-wordt-mond-gesnoerd-straf/

  “Edelachtbare,

  “Bijna 10 jaar heb ik nu ervaring met een outcast te zijn. Als geld en macht als de heiligheid van alles wordt gezien, verdwijnt de menselijkheid. Ik ben geboren als mens en wil als mens behandeld worden, niet als een product of bijproduct, als weggooi mens, als tweedehandsmens, niet als onpersoonlijk economisch verschijnsel voor anderen. Dat dit in bedrijven gebeurt is al schrijnend genoeg, maar dat mijn overheid dat ook laat zien is stuitend, zeker als dat degenen zijn die mijn overheid vertegenwoordigen en er verantwoordelijk voor zijn. Als ik er dan wat van zeg, ik als vijand word bezien of behandeld, dan is er echt iets grondig mis in onze democratie. Alleen het recht kan dan nog zegevieren….”

  Maar welk recht? Het zogenaamde recht is verzonnen door diegenen die er baat bij hebben, dat is niet voor het volk, maar voor de elite………

  Hoe lang moet de lang speel plaat nog doordraaien, voor het volk het door heeft?

 • mr.drs.Bou:

  Dagbladen weigerden opiniestuk over Demmink

  Vier voormalig directeuren uit het gevangeniswezen hebben vergeefs geprobeerd in drie landelijke dagbladen een ingezonden brief geplaatst te krijgen over oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink.

  Door @Wim van de Pol

  Het gerechtshof in Arnhem bewilligde in augustus een verzoek van het Openbaar Ministerie Demmink niet verder te vervolgen voor kindermisbruik in Turkije wegens gebrek aan bewijs. In 2008 was aangifte gedaan tegen Demmink. In 2014 had het gerechtshof een weigerachtig Openbaar Ministerie bevolen toch een gerechtelijk onderzoek tegen Demmink te starten.

  De vier ex-directeuren zijn Jacques van Huet, voormalig regionaal directeur gevangeniswezen, Bart Molenkamp, voormalig algemeen directeur Justitiële Inrichtingen Vught, Jos Poelmann, voormalig Voorzitter Raad van Bestuur Pompestichting Nijmegen en Frans Douw, voormalig algemeen directeur Penitentiaire Inrichtingen Noord-Holland Noord.

  De ex-Justitie-medewerkers klommen in de pen nadat ex-VVD-bestuurder Geert Dales in NRC Handelsblad een vlammend betoog hield voor rehabilitatie Demmink. ‘Vergeet u Joris Demmink niet te rehabiliteren?’, maande Dales de redactie van de krant.

  Ach, van de main stream media hoeven we het niet te hebben. Alleen dode vissen drijven nog met die stroom mee! 😉

 • Om welke ‘landelijke dagbladen’ gaat het? Of moet dat van de gevangenis-directeuren weer ‘geheim’ blijven, net als hun bijeenkomst binnenkort ‘alleen voor genodigden’ zal zijn. De zaak-Demmink is geen zaak van de ‘elite’ zoals de gevangenisdirecteuren ervan willen maken maar van het hele Nederlandse volk -al was het alleen maar omdat de slachtoffers van Demmink zoals Frank Leenders en Bart van Well ook uit het ‘gewone volk’ afkomstig zijn. Maar zij zijn niet welkom bij Restore Justice.

  • mr.drs.Bou:

   Micha, ook ik ben niet welkom bij Restore Justice. Zij willen een kleine kern vormen die gaat voor gerechtigheid voor dhr. Baybasin. Zelf ben ik meer voor de strijd tegen seksueel geweld en tegen Demmink, daarom hoor ik er niet bij. Vind ik niet erg, want iedereen doet zijn eigen ding en zingt zijn eigen lied. Daar moet je elkaar niet op aanvallen, maar de strijd van anderen juist waarderen, ook al is het niet jouw strijd.

 • mr.drs.Bou:

  Karaktermoord op Demmink? Kijk naar de feiten (COLUMN)

  Oud-VVD-politicus Geert Dales hield een pleidooi voor rehabilitatie van de voormalige baas van het departement van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink. Volgens Dales is hij jarenlang ten onrechte zwartgemaakt.

  Door Jacques van Huet, Bart Molenkamp, Jos Poelmann en Frans Douw

  In diverse media is ook naar ons, oud-ambtenaren van het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) de beschuldigende vinger opgestoken, als zouden wij een kritiekloze rol hebben gespeeld in een onterechte en eenzijdige hetze tegen onze oud secretaris-generaal. Wij zouden weerwoord willen geven, niet uit verdediging, maar omdat wij van meet af aan de zaken rond de heer Demmink nauwkeurig hebben gevolgd en ons gesterkt voelen door diverse onweerlegbare feiten. Van deze feiten is Geert Dales kennelijk niet op de hoogte. We zetten de meest sprekende feiten op een rij.

  Lang leve Jacques van Huet, Bart Molenkamp, Jos Poelmann en Frans Douw! Dat zijn mannen van stavast en karakter. In de Nederlandse Pers en bij het Ministerie van Vuiligheid en Justitie moeten toch ook hier en daar van deze mannen zitten… Slapen zij? Of zijn ze soms uitgeroeid door “ontslag op staande voet”? Laat alle klokken luiden!

 • Hi Bou. Het punt is nu juist dat ZIJ mijn/onze strijd niet waarderen en begonnen zijn met een campagne om MIJ (jou?) zwart te maken!!!! Ik heb altijd het standpunt aangehangen dat we alleen kansrijk zijn in een gesloten front maar moet helaas constateren dat de groep-Baybasin er vanaf 2010 alles aan heeft gedaan dat gesloten front te breken. Deze elitaire bijeenkomst van Restore Justice is hiervan nu wel het betreurenswaardige hoogte/dieptepunt!

  • yvonne:

   Je hebt helemaal gelijk Micha, ons (de kritische mensen) moeten ons verenigen. En ons niet laten verdelen…….zet dat ego toch eens aan de kant!

   Dit gesprek is zo ongelooflijk mooi: ook een integer mens Sven Hulleman,

   https://www.cafeweltschmerz.nl/8441-2/

  • mr.drs.Bou:

   Micha, zo werkt het niet. Ik ben juist BLIJ met Restore Justice! Maar mijn strijd gaat tegen seksueel geweld, daarom heb ik me teruggetrokken als deelnemer. Ik kom niet en ALS EEN MEISJE NEE ZEGT, BEDOELT ZE NEE. Die kreet is ooit door mij verzonnen en op stickers verspreid in alle damestoiletten. Ik ben al sinds begin 1976 bezig met de strijd tegen seksueel geweld, ik weet dus dat sensatie niet werkt. Het gaat om voorlichting!
   Het was ook niet de groep Baybasin die begon met een campagne om jou zwart te maken. Jij hebt daar zelf aan bijgedragen, door vreselijk foute informatie te blijven herhalen. Dan heb ik het over de “Supergetuige” die loog dat ze barstte en wsch. werd gepushed door de AIVD. Marianne is NIET op een paal gespietst. Ook is prins Friso niet vermoord en Joris Demmink eet geen kinderen. Dat is pure sensatie en dat werkt averechts.
   Ik heb je voorzichtig gewaarschuwd, maar je luisterde niet. Je was bezig om al je vrienden van je te vervreemden. Op die manier maakte je vijanden. Eric Donk is nog altijd openlijk boos op jou, maar er waren ook anderen die door jou werden gekwetst. Ik ben met jou nooit bevriend geweest, dat weet je. Zelf behoor ik daarom niet tot jouw slachtoffers, maar men kwam zich soms beklagen bij mij. Myra heeft met jou in 2014 nog een gesprek gehad, je werd dus niet vanaf 2010 zwart gemaakt door de groep-Baybasin! Geef hen dus niet de schuld van je eigen falen.
   Met het boek “De Demmink Doofpot” heb je prima werk geleverd! Dat was in 2010. Maar 7 jaar later is Demmink nog altijd niet strafrechtelijk vervolgd. Mr. Adèle is echter NIET het OM, maar de advocaat van Baybasin. Het is haar taak om hem te bevrijden, niet om Demmink te vervolgen. Jij haalt die twee zaken voortdurend door elkaar!
   Het is aan mij om de mensen bewust te maken van seksueel geweld tegen vrouwen en kinderen, want voor heel veel mensen is dat een blinde vlek. Maar met sensatie steun je me niet, dat dient alleen om aandacht te vragen voor jezelf.
   Op BOUblog staat een reeks artikelen waarin je je eigen ontwikkeling kunt volgen, en ook hoe ik er over denk. Neem eens de tijd voor wat zelfreflectie: http://www.boublog.nl/category/artikelen/justitie/baybasindemmink/micha-kat/page/5/
   Verder wens ik je toe dat je in IJsland kunt blijven en er vrede zult vinden. Jij bent middels de liegende rechter Westenberg immers ook een slachtoffer van die vieze kliek.

Laat een reactie achter