Archief
Artikelen

Dhr. Baybasin heeft in een nieuw artikel gereageerd op het vonnis van het hof Arnhem en op de manier waarop het Openbaar Ministerie de pers heeft gebreideld. Slechts een zeer kleine groep journalisten was welkom bij deze vertoning en het persbericht van het OM werd klakkeloos overgenomen. Vooral de Volkskrant maakte het bont, waarna andere kranten zich beriepen op het bericht in de Volkskrant. Het artikel van dhr. Baybasin heeft een lange naam: On August 18 2017 the Court of Arnhem reached a decision concerning the complaints of two Turkish boys against the former Secretary General of the Ministry of Justice of the Netherlands. Bij deze de vertaling in het Nederlands plus wat aanvullende informatie uit het dossier tegen Joris D.

Dhr. Baybasin over het vonnis van Hof Arnhem en de Volkskrant

Op 18 augustus 2017 heeft het Hof van Arnhem een besluit genomen over de klachten van twee Turkse jongens tegen de voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Justitie van Nederland. De klachten werden in 2008 door de twee slachtoffers in Nederland ingediend. De officier van justitie koos er niet voor om een onderzoek in te stellen naar de ernstige beschuldigingen tegen Joris Demmink.

In 2014 heeft het Hof van Arnhem op verzoek van de advocaat voor de twee slachtoffers het Openbaar Ministerie opgedragen om de aangifte van de slachtoffers te onderzoeken, omdat er genoeg bewijsmateriaal was. De beslissing verklaarde dat het Openbaar Ministerie er alles aan deed om de ernstige beschuldigingen tegen Demmink niet te onderzoeken. Op 11 maart 2017 stierf de president van hetzelfde hof van Arnhem in een ongeval tijdens een boottocht op de rivier in Holland. Daarop werd een nieuwe president van het hof aangewezen. Direct na het tragische overlijden van de president van het hof heeft het Openbaar Ministerie hetzelfde hof verzocht om een nieuw besluit te nemen om het onderzoek van Joris Demmink te beëindigen, omdat de president was overleden en de nieuwe president daarom een nieuwe beslissing kon nemen. De nieuwe president van het hof weigerde dit te doen. Op de geplande datum, 18 augustus, besliste hetzelfde hof dat het onderzoek naar Joris Demmink niet kon doorgaan, omdat de Turkse ambtenaren niet meewerkten.

Op dezelfde dag nodigde het Openbaar Ministerie een handvol geselecteerde journalisten uit en vertelde hen enkele ongegronde verhalen. Vreemd genoeg hebben sommige van deze journalisten deze sprookjes van het Openbaar Ministerie geïnterpreteerd als bindende bevelen en ze woordelijk gepubliceerd zonder de uitspraak van het hof te lezen, noch om de reacties van de slachtoffers of de advocaten van de slachtoffers te vragen.

Journalistiek heeft de verantwoordelijkheid om onpartijdigheid te waarborgen en alle kanten te melden. Een journalist moet alle bronnen goed checken en de waarheid publiceren op basis van de feiten, waarbij hoor en wederhoor worden gepleegd. Journalisten moeten ervoor zorgen dat zij het publiek eerlijk en naar waarheid informeren. Een journalist moet geen artikelen schrijven op bevel van ook maar iemand.

Als een normaal mens het dossier tegen Joris Demmink leest en denkt dat hij onschuldig is, dan kan dat slechts twee redenen hebben: hij is te laf of hij verkeert in een staat van ontkenning. Beide redenen vloeien voort uit corruptie. Corruptie zal de goede werking van het systeem ondermijnen en toestaan dat het gaat rotten.

Helaas, dit gebeurt er in het rechtssysteem van Nederland. Als iemand geïnteresseerd is in het ontdekken van de waarheid, dan moeten ze het zelf onderzoeken en het dossier is de eerste plaats om het te onderzoeken. Mensen zoals Wil Thijssen en Elsbeth Stokers in hun artikelen voor de Volkskrant vertonen deze twee manifestaties van lafheid en ontkenning na de rechterlijke beslissing van 18 augustus.

Ter attentie van het publiek:

Als ook maar iemand beweert dat de officiële documenten aantonen dat het document dat de reisdata van Joris Demmink naar Turkije heeft vastgesteld, onbetrouwbaar is, kunt u er zeker van zijn dat dit niet waar is en dat die personen de waarheid ontkennen. Dat document is echt en het is een bewijs van Joris Demmink’s reis naar Turkije bij meerdere gelegenheden. Als u de rechterlijke beslissing en de dossiers goed leest, ziet u de officiële verklaringen die daar staan als bewijs van wat ik zeg.

Ik schrijf deze verklaring omdat mijn naam in het valse verslag in de Volkskrant werd genoemd door deze twee vrouwelijke verslaggevers. Ik zeg tegen hen: uw verslag is fout en u bent een schande voor uw beroep als journalisten – of u te laf bent om de waarheid te vertellen of in ontkenning verkeert, het resultaat is hetzelfde. U en uw organisatie moeten zich schamen voor het publiceren van valse berichten zoals deze.

Bovendien behoud ik me mijn wettelijke rechten voor om te overwegen hoe ik het meest effectief kan reageren op deze en andere lasterlijke en valse publicaties in dit verband.

Hüseyin Baybasin
23 Augustus 2017
——————————————–
Tot zover het artikel van dhr. Baybasin. Let vooral ook op de vreemde gang van zaken rond de dood van Raadsheer Rob van den Heuvel in maart van dit jaar. Volgens dhr. Baybasin vroeg het OM onmiddellijk daarna om een nieuw vonnis waardoor Demmink versneld van de haak zou worden gehaald.

Wie wil weten hoe deze zaak in elkaar steekt, kan het beste beginnen met het aanvullend rapport, dat als appendix deel uitmaakt van een Turks regeringsrapport uit 2006, dat is geschreven naar aanleiding van het Susurluk ongeval in Turkije. Uit dat ongeval bleek de verwevenheid van de politiek met de georganiseerde misdaad. Het aanvullend rapport gaat over de zaak Baybasin.

Met dat rapport in de hand heeft mr. Adèle van der Plas in april 2007 aangifte gedaan tegen Joris D. en Hugo Hillenaar, plus eventuele anderen. Deze aangifte werd geseponeerd. Er volgde een art. 12 procedure, tevergeefs! Hugo Hillenaar is nu al jaren de topambtenaar van het OM. Op iedere corruptie volgt promotie, zo werkt dat bij Vuiligheid en Justitie.

Vanaf juni 2007 schrijft BOUblog met een zekere regelmaat over de zaak Baybasin/Demmink, maar 10 jaar na dato is er nog steeds “niets aan de hand”. Loopt u dus vooral door, er is hier niets te zien, behalve wat corrupte kinderverkrachters bij Justitie die middels chantage door de Turken een Koerdische zakenman, vredesactivist en klokkenluider door middel van vervalste telefoontaps hebben veroordeeld tot LEVENSLANG.

FREE mr. BAYBASIN NOW

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Dhr. Baybasin over het vonnis van Hof Arnhem en de Volkskrant”

 • Ayse Cali:

  FREE mr. BAYBASIN NOW

 • mr.drs.Bou:

  Niburu:

  Rechter die vervolging Joris Demmink instelde sterft mysterieuze dood

  In een land waar recht niet meer mogelijk is, sterven mensen die zich daar wel voor inzetten heel (veel te) vaak een mysterieuze dood.

  Het zijn geen mysterieuze doden, het zijn moorden, maar we noemen het zo omdat keihard bewijs vaak ontbreekt. Dat is meestal een kenmerk van mafiamoorden en deze kunnen onbeperkt doorgaan, omdat diegenen die dit afgrijselijke gebeuren aan de kaak zouden moeten stellen, de journalisten, braaf hun kaken op elkaar houden en de andere kant op kijken, want anders gaat het niet goed met hen en hun carrière.

  De pers, ook wel mainstream-media genoemd, is verantwoordelijk voor de instandhouding van de pedo elite en is daarom net zo schuldig als de daders zelf.

  Het roeiongeluk waarbij Van den Heuvel om het leven komt, is zo bizar en zo ongeloofwaardig dat niemand er eigenlijk iets van begrijpt.

  Niet alleen in Nederland vallen doden rondom Joris Demmink, ook in Turkije.

  Toen de Nederlandse rechter in 2014 bepaalde dat de Turkse politieman Mehmet Korkmaz, een kroongetuige, moest worden verhoord, overleed deze toevallig net na dat besluit.

  Met video’s van de getuigenis van Mehmet Korkmaz, de beveiliger die Joris van jongetjes moest voorzien.

Laat een reactie achter