Selecteer een pagina

Archieven

Sheri Laizer: de chantabele Joris Demmink

Illustratie: Hüseyin Baybasin

Het vierde deel van de vertaling van het artikel van Sheri Laizer over de zaak Baybasin komt terug op de verklaring die op 3 december 2007 werd afgelegd door de hoge Turkse politieman en ex-minister Necdet Menzir tegen de Turkse journalist Burhan Kazmali. In die verklaring (Word doc.) vertelt Menzir dat de corrupte Turkse politieman Ferruh Tankuş werd ingeschakeld door Hugo Hillenaar voor het “onderzoek” naar dhr. Baybasin. Deze verklaring staat sinds eind 2009 op BOUblog. Menzir verklaarde (in 2007!) verder dat de pedofiele Joris Demmink een belangrijke rol speelde in de vervolging van dhr. Baybasin. Die rol blijkt overigens ook uit deze recente Twitter. Sheri Laizer vervolgt:

De rol van Demmink

Zoals Necdet Menzir aan journalist Burhan Kazmali vertelde: “De naam van Joris Demmink was gekoppeld aan een seksschandaal in Turkije. Tussen 1995 en 2000 kwam en ging hij onder verschillende namen Turkije in en uit… De politie van Istanboel heeft hem tijdens zijn bezoeken formeel en informeel beschermd … Demmink besteedde nauwkeurige aandacht aan de zaak Baybaşin. (Baybaşin deed onthullingen over Tansu Çiller en zij was bang om haar positie te verliezen en strafrechtelijk vervolgd te worden). Ik hoorde dat Tansu Çiller meerdere malen met het Nederlandse ministerie van justitie had gesproken. Baybaşin had de zaken in beroering gebracht door de naam van Tansu Çiller te noemen in verband met drugshandel. Ferrus Tankuş nam alle vergaderingen van Demmink, Hillenaar, de buitenlandse politie en de politie van Turkije op de band op, met als doel om ze later te vertalen. Dit was niet met negatieve bedoelingen, maar om de zaken die werden besproken achteraf beter te begrijpen en te weten wie wat had gezegd, met de vertalingen …

“Als de Nederlandse rechtbank dat had gewild, dan zouden ze een team van specialisten hebben gevormd, op een professionele manier documenten en bewijs hebben verzameld van de Turkse rechtbank over de Baybaşin-zaak en serieus onderzoek hebben gedaan. Als deze kwestie iemand anders had betroffen dan Hüseyin Baybaşin, dan zou hij zelfs geen dag in de cel hebben gezeten. Niemand zou het zelfs maar gewaagd hebben. Ferruh Tankuş is de sleutel tot wat er gebeurde … ”

Necdet Menzir specificeerde de aanklachten tegen Tankuş, waardoor Tankuş werd ontslagen als Hoofd van de Afdeling Narcotica en vervolgd wegens 13 verschillende zaken van illegale financiële winst verkregen uit zijn positie, evenals andere aanklachten. Er was nooit enige sprake van Baybaşin in verband met verdovende middelen.

Hüseyin benadrukte: “Gerhard Schröder, de voormalige Duitse kanselier, speelde ook een actieve rol in mijn zaak en in de ontvoering van de PKK-leider, Abdullah Ocalan. Hij ontmoette Turkse ambtenaren en werkte voor geld.”

Waarom de Nederlandse regering?

Het Kazmali-interview lichtte het proces tegen Tankuş en zijn bende verder toe, om daarna terug te keren naar het hoofdonderwerp van de hitlijst, die Hüseyin Baybaşins eigen verklaring bevestigt. Baybasin en zijn familie vonden in Engeland een veilig bestaan, nadat ze eerst op hoog niveau waren doorgelicht. Hij werd naar Nederland gelokt en alle beschuldigingen werden daar opgemaakt, waarbij 99% van het zogenaamde ‘bewijs’ bestaat uit onbetrouwbare opnames en vertalingen van vermeende telefoongesprekken vanuit Nederland. Hij wist dat zijn telefoons werden afgeluisterd, dus waarom zou een geestelijk gezonde persoon dan telefonisch opdracht geven tot moorden? De aanklachten werden ingebracht met als doel om hem permanent uit te schakelen.

“Omstreeks 1995-1997 circuleerde er een dodenlijst, terwijl de betrokkenheid van de staat bij drugshandel, vrouwenhandel en illegale export en het witwassen van geld op zijn hoogtepunt was. Deze lijst stamde echter uit 1992. De staat had toen al besloten om hen die op de lijst stonden, te doden. Men zegt dat Baybaşin er in was geslaagd om zijn leven te redden door naar Europa te ontsnappen. Ferruh Tankuş en zijn team, de topmensen die de staat in handen hadden en een aantal politieke figuren voerden de druk op om Baybaşin opgesloten te krijgen. Ze vergaderden vaak met teams uit het buitenland, politiehoofden en deskundigen. Op een dag leerden we uit de kranten dat Hüseyin Baybaşin in Nederland was gearresteerd. Ongeveer 5-8 maanden voor hij werd gearresteerd, kwamen sommige buitenlandse ambtenaren, en zelfs politiemensen, vaak naar Istanboel om teams op te zetten om samen te werken. Om hun samenwerking te faciliteren, dat was het werk van de afdeling veiligheid en bescherming. (noot van BOU: Menzir stond aan het hoofd van die afdeling.) Terwijl het werk in de Baybasin operatie gaande was, werden sommige teams die naar Istanbul kwamen, ondergebracht in de politiehuizen en anderen in speciale hotels. Onder hen die uit Holland kwamen voor de operatie tegen Baybaşin was een man waarvan ik later hoorde dat het Demmink was. Van de twee anderen die bij hem waren, bleek de ene van de Nederlandse politie en de andere van de inlichtingendienst. Er kwam op dat moment niet alleen politie uit Nederland, er kwamen ook ambtenaren uit Italië, Engeland, België en Duitsland. Ze spraken altijd in een vreemde taal, maar sommige van mijn collega’s kenden Engels, dus ik wist wat ze zeiden …

“Demmink en de Nederlandse politie namen altijd contact op met enkele politie- en justitiële functionarissen en een paar gepensioneerde rechters.

“De tweede keer dat Demmink kwam, was rond eind 1995, begin 1996. Na meerdere vergaderingen in Gayrettepe (het hoofdkwartier van de Anti-Terreur Afdeling), nam hij onder een andere naam een kamer in het Akgün Hotel in Topkapi. Hij heeft daar in de lobby vergaderd met verscheidene ambtenaren van het Nederlands Consulaat. Er was ook een aantal hoge politiemensen aanwezig bij die vergaderingen en een belangrijk deel van de gesprekken draaide om de naam Hüseyin Baybaşin.”

Het verhaal van dit voormalige Turkse Hoofd van Politie deed vervolgens verslag van Demmink’s activiteit in Istanboel, nadat op vrijdagavond het werk was gedaan. Demmink vertelde zijn collega politieman dat hij de komende dagen toeristische plaatsen wilde bezichtigen en ‘s avonds niet naar amusementsgelegenheden wilde gaan om vrouwen te ontmoeten, maar dat hij seks met een jongen wilde. De details volgden. Een dakloze minderjarige jongen werd gedwongen om die week met Demmink door te brengen in ruil voor geld. Hij heet Mustafa Y. Hij was toen 12 jaar oud. Hij vertelde dat hij iemand ontmoette van de leeftijd van zijn vader.

Jaren later zou de advocaat van Baybaşin, Adèle van der Plas, ook twee zaken van Turkse slachtoffers aannemen tegen Joris Demmink. Dat is een ander verhaal – maar er wel mee verbonden. Ook die zaak loopt nog.

————————-
Tot zover Sheri Layzer. Dit verhaal is natuurlijk niet nieuw, maar na al die jaren doet men nog steeds alsof er niets aan de hand is! Het is om te huilen hoe onze politiestaat functioneert… De rest van het artikel gaat over de hedendaagse situatie, over de huidige Turkse dodenlijsten tegen de Koerden. Dat verhaal is wel nieuw en de vertaling volgt nog.

Waarom is de rol van Joris Demmink zo belangrijk? We gaan even terug naar de BOUblog over de getuigenis van Necdet Menzir, waarin hij verklaart: “Als iemand Baybaşin nu eens in de gevangenis zou gooien, dan nog blijft overeind dat deze persoon in die jaren erg populair was en dat veel landen zich daardoor terughoudend zouden opstellen.” Dhr. Baybasin woonde op dat moment volkomen legaal met zijn familie in Londen en werd daar beschermd door de overheid. Criminele elementen in Turkije wilden hem de mond snoeren, maar ze konden hem niet doden. Daarom verzonnen ze een complot, ze schilderden dhr. Baybasin af als het hoofd van een grote drugsbende. Ze wilden dat hij als zodanig zou worden opgesloten, maar welk land zou daaraan meewerken? Dhr. Baybasin was immers bij iedereen geliefd… Alleen in Nederland… Waarom Nederland?

De sinds de jaren ’90 beruchte pedo-crimineel Joris Demmink was in 1993 bevorderd tot Hoofd Internationale Aangelegenheden van het Nederlandse ministerie van Justitie. Uit de IRT-affaire bleek in 1995 dat Nederlandse rechercheurs deelnamen aan de drugssmokkel, maar op een of andere manier bleef de smokkel van heroïne door Turkije buiten beeld. Het ging vaak over cocaïne uit Zuid-Amerika, maar de Turkse connectie met de heroïne kwam zelfs niet ter sprake. Over deze connectie was dhr. Baybasin aan het klokkenluiden, dit tot grote schrik van de Turkse criminele politici. Voor een connectie zijn echter TWEE partijen nodig…

In de loop der jaren werd duidelijk dat onze zogenaamde wetshandhavers zelf een crimineel zooitje zijn. Lees dit geschrift (pdf, 4 pagina’s) maar eens. Het gaat over de criminele crimefighter Fred Teeven! Hij was ook betrokken bij de Rolodex-affaire, waardoor hij wist van de pedo-criminaliteit van Joris Demmink, maar toen hij moest getuigen in de Bart van Well pedo verhoren over de rol van Demmink, beriep hij zich op zijn zwijgplicht. JDTV heeft dat verhoor gepubliceerd:

getuigenverhoor fred teeven duurt 42 minuten.

Het is nog niet bekend of Fred Teeven toch nog moet getuigen, of dat hij zich terecht kon beroepen op zijn zwijgplicht. Ook weten we nog altijd niet of Joris D. nu eens eindelijk strafrechtelijk zal worden vervolgd. Tot slot moet de Hoge Raad nog beslissen over een herziening van de zaak Baybasin. Uiteraard zijn deze zaken nauw verweven: sex en drugs en vette winst… Volgens mij heeft dhr. Baybasin weinig vertrouwen in de integriteit van de Hoge Raad, maar wellicht is dat een projectie: Ik heb er zelf een hard hoofd in. Dhr. Baybasin heeft al die jaren gevochten voor gerechtigheid, niet voor zijn eigen vrijheid, maar voor de bevrijding van Koerdistan. Daar heeft hij zijn hoop op gevestigd, getuige zijn laatste artikel: The Law, the Truth and the Prosecution Deception, dat als volgt eindigt:

I know there to be more decent and honourable people in this country (Holland) than these criminal cowards. I say to them, for me, there is nothing more you can do to me than you have already done. You have done your worst. But I will never turn my back on who I am, where I come from, and the values I stand for. More importantly, I’ll never underestimate my enemies, but I’ll also never surrender to them. I am clear about who my enemies are, where they are coming from, and what their aim is. But this criminal clique cooperates with my enemies against me and still occupy high offices in important institutions in Holland. They are just low-life criminals. For sure they are not my enemies. And that is the way I’ll treat them.

Now, I say to them, “as you have done your worst, you have to live with a nightmare for honourable people’s good deeds, which will come.

ALSO, TELL YOUR TURKISH CRIMINAL ACCESSORIES THAT THE UNITED STATES OF KURDISTAN IS ABOUT TO BE OFFICIALLY RECOGNIZED.

Ook dat artikel wil ik vertalen, maar eerst volgt nog het slot van het artikel van Sheri Laizer.

3 Reacties

 1. yvonne

  Wat ben ik blij dat we hier in Hongarije, inmiddels met een Hongaars kenteken rondrijden, want ik schaam me kapot een Nederlander te zijn!!!

  En dat is zeer zwak uitgedrukt.

  Antwoord
  • Ayse Cali

   Blijf dan in Hongarije dr. Yvonne 🙂

   Antwoord
 2. Bea

  Marcel Vervloesem een held
  KGB, CCC, NWO terrorisme, genocide, kinderporno
  De connectie onthuld

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën