Archieven

Artikelen

a.s. Vrijdag in Den Bosch: ontnemingszaak Baybasin


Illustratie: Hüseyin Baybasin

Aanstaande vrijdag 19 mei 2017 om 10.30 uur begint bij het Hof ‘s Hertogenbosch weer een zitting in de ontnemingszaak tegen Baybasin. Deze zitting is openbaar. Hoewel de uitnodiging me wat laat bereikte, hoop ik dat er veel mensen komen om Baybasin te steunen. Deze zaak gaat over het vermogen van de familie Baybasin waarop in 1998 door het OM beslag is gelegd, dit met een beroep op de “Pluk-ze” wet. De wet noemt dat “betaling van een geldbedrag aan de staat ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel”. De staat moet dan wel bewijzen dat dit voordeel wederrechtelijk is verkregen en tot op heden is dat niet gelukt! De hele boekhouding is grondig doorgelicht. Alle winst bleek legaal verkregen, alle belasting keurig voldaan. Uit de boekhouding blijkt dat Baybasin een integere zakenman is, maar het OM is al jaren bezig met chicaneren!

Na bijna 20 jaar is het vermogen van de familie Baybasin geslonken door wanbeheer van het OM. Bedrijven die eigendom waren van Baybasin, zijn inmiddels failliet. Teruggave is onmogelijk, want het kapitaal is weg! Normaal gesproken moet een strafrechtelijk financieel onderzoek binnen 2 tot 3 jaar voltooid zijn, maar in de zaak Baybasin weet men het te rekken van 1998 tot op heden. Van een redelijke termijn is volstrekt geen sprake. De hele familie van Baybasin is hier het slachtoffer van!

Hoewel Baybasin in zijn strafproces o.a. werd veroordeeld voor leiding geven aan een drugsbende, gaat het ontnemingsproces helemaal niet over drugs-winsten! Baybasin zou mensen hebben afgeperst. In zijn strafproces komt afpersing helemaal niet voor, Baybasin is daar nooit voor veroordeeld. En de drie mensen die hij zou hebben afgeperst zijn voor het OM zogenaamd onvindbaar, maar de onvolprezen advocate mr. Adèle van der Plas wist hen te vinden. Geen van hen had ook maar enige klacht over Baybasin en zijn manier van zaken doen, maar het ontnemingsproces sleept zich nog altijd voort. Zie het pleidooi van mr. Adèle van 11 april 2014, waarin alle drie de “afpersingszaken” uitgebreid worden toelicht.

De Conclusie van mr. Aben sleept zich intussen niet langer voort, deze slaapt zich voort! Misschien wil mr. Aben eerst weten hoeveel geld er gemoeid is met de onschuld van Baybasin! Maar het kan ook zijn dat men de zaak tot Sint Juttemis probeert te rekken in de hoop dat niemand er nog belangstelling voor heeft. Zie voor de feiten dit artikel op de website Bakker Schut.

Van Baybasin zelf ontving ik eergisteren de volgende uitnodiging (het vet en de link zijn door mij geplaatst):

We are going to be in Court on May 19 at 10:30 hour. The court procedure at the High Court of Den Bosch is meant to be a show for the public and to cover up the as it is wish of the Attorney General of the court.
This court case is the show of the fake case that has been imposed on me as well as my family.
I am Kurdish and I did my best to bring Kurdish people’s rights to a better level and to create the Independent United States of Kurdistan. That’s why I became targeted by the Turkish State.
I invite independent lawyers, legal academics, and legal experts to be a witness. With their honest and independent view, they should see that this case is just a show, and they should tell the people of this country that I have a good reason to call it “the cover-up court procedure of fake cases that have been imposed on me for more than twenty years”. I ask you to do this in order to get clarity, to see who are the criminals. Also, I ask you to do this for the sake of the protection of the State of the Law and the Rule of Law in a civilized society.

See you in the Courthouse!

Over deze ontnemingszaak staan reeds 3 artikelen uit 2014 op BOUblog. Voor wie wil weten waar het om gaat:
Justitie roofde ruim € 25 miljoen van Baybasin
Het beslag op het familievermogen van Baybasin
Myra praat met mr. Adèle over de zaak Baybasin

Adele van der Plas over de zaak van haar client Baybasin duurt 41 minuten.

Gepubliceerd op 30 mei 2014

30 mei 2014. Boeiend gesprek over de zaak Baybasin met advocaat Adele van der Plas. De ontnemingszaak van legaal verkregen familiekapitaal. Daarna komt Demmink aan bod. Er wordt heel veel vertelt door The Queen of Justice zoals Baybasin zijn advocaat, terecht, noemt. “She is not working for me but for all you people who want to live in a civilised world.” Het nieuwe boek van Ton Derksen “Verknipt Bewijs” wordt ook besproken. “Intentioneel bedrog inzake bewijslast Baybasin” koppen de recensies maar hij zit nog steeds vast, al 16 jaar. Free Baybasin!

23 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Een goede reportage van Sheri Layzer, die op bezoek ging bij Baybasin in de Rotterdamse gevangenis:

  An Innocent Kurdish Man Held Hostage in the Netherlands

  A Prison Visit With Kurdish Entrepreneur, Huseyin Baybasin. An Innocent Man Held Hostage
  Sheri Laizer visited Hüseyin Baybaşin, held hostage in Holland for the past twenty years with Turkey having blackmailed the Dutch over the ‘Demmink Dossier’ and the intended quashing of Kurdish foundations.
  The rain falls relentlessly. It is cold for a spring day. Painted in royal Dutch orange and hard blue, the designer of the 1989 built De Schie penitentiary, Carel Weeber, perhaps hoped it would appear cheerful set alongside the murky De Schie canal. Those incarcerated within cannot enjoy the view as the windows are opaque and within there is a cold blue and dirty cream. Blank windows deprive inmates of all natural perspectives on the world beyond, aside from onto the exercise yard; the clear windows are only outside the walls.
  In legal terms, Hüseyin Baybaşin should not be held in this prison at all: it is categorised as a short stay or remand prison1 and he was unjustly condemned to the living-death row of those without parole. For lifers, different support facilities are the rule. But as with everything in this case an exception has been exercised – exceptions that are always against the wellbeing of Hüseyin Baybaşin. These exceptions repeat the message “We are in control!”

  Antwoord
 2. Ayse Cali

  Aa echt süper Boudine, u gaat ook morgen naar de rechtspraak. Ik kom ook maar weet niet of ik zeker kan komen. Moet nog met mijn werkplek spreken voor een verlof.

  Antwoord
 3. yvonne

  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2017/05/18/a-s-maandag-bij-de-stem-vd-straat-moord-met-de-wet-en-de-staats-nos-in-de-hand-op-baybasin/

  Ik had nog nooit van hem gehoord totdat ik me ging verdiepen in de verstoorde diplomatieke relaties tussen Turkije en Nederland. Dit deed ik omdat de Nederlandse ambassade in Turkije helemaal niets voor mij en mijn dochter deed om ons te beschermen. Of beter, ze deden wel wat: liegen dat het gedrukt staat. Daar begreep ik helemaal niets van, en zo is mijn speurtocht begonnen.Het resultaat ten aanzien van mij persoonlijk:In maart 2013 ben ik Turkije uitgezet en sindsdien mag ik het land niet meer in. Volgens een geheime verklaring van de Turkse overheid en het Nederlandse ministerie van buitenlands zaken heeft dit direct te maken met Baybaşin.

  Nederlandse burgers, lees U in…..deze zaak stinkt zo ongelooflijk!!

  Antwoord
  • Ayse Cali

   O mijn god. Dit is echt ongelooflijk. Ik moet echt kotsen als ik zulke dingetjes hoor. Goed dat u dit met ons hebt gedeelt Yvonne…

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Goed zo! Steve doet dus ook mee aan de actie FREE BAYBASIN NOW!!!
   All together now…

   Antwoord
 4. Johnny

  Op het internet ben ik aan het zoeken naar de ontnemingszaak tegen Baybasin die vanmorgen is begonnen. Nergens kan ik ook maar enge verslaggeving vinden.Hebben alle journalisten een vrije dag of zo?

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Johnny,
   Niet zo ongeduldig, joh. Die zitting begon vandaag om half 11 en zoiets kan uren duren. Met een beetje geluk is hij nu afgelopen en kan de verslaggeving beginnen. Daarna naar huis en vanaf morgen zal er wel iets bekend zijn. Zelf hoop ik dat mr. Adèle haar pleidooi online zet.
   Voor de achtergrond van deze zitting kun je de artikelen op BOUblog lezen waarnaar ik verwijs, of de artikelen die reeds op Het Haagse Complot staan over deze “ontnemingszaak”.

   Antwoord
   • Ayse Cali

    Beste boudine was u wel naar de ontnemingszaak gekomen. Ik was er wel maar ik wis niet welke persoon u was..

    Antwoord
    • mr.drs.Bou

     Beste Ayse,
     Wie ik ben, dat is niet belangrijk. Het gaat om Baybasin.

 5. Ayse Cali

  Ja dat weet ik. Maar u geeft zoveel om hem dus daarom was ik benieuwd van wie u bent.. Sorry

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Crimesite geeft een eerste verslag van de zitting:

  De Staat wil nog ruim 2 miljoen van Baybaşin

  Vanaf maart 1998 loopt er een strafrechtelijk financieel onderzoek. De laatste jaren gaat dat niet echt over rolletjes. Nadat de rechtbank Breda in 2005 bepaalde dat Baybaşin 948.949,48 euro moest betalen aan de Staat, kwam er een hoger beroep. In 2007 constateerde het gerechtshof in een tussenbeslissing dat niet aantoonbaar was dat Baybaşin enigerlei crimineel verkregen vermogen had opgestreken. Een nader financieel onderzoek volgde.

  Normaal gesproken vormt de strafrechtelijke veroordeling ook de basis voor de plukze-zaak. Dat is handig en logisch.

  Niet bij Baybaşin.

  Het Openbaar Ministerie slaagde er nooit in investeringen van ‘drugsgeld’ van de wereldwijde ‘drugshandelaar’ die Baybaşin zou zijn te traceren. Niet één van de vijf feiten waarvoor hij in 2002 veroordeeld werd keert nu terug in de plukzezaak. Er is alleen het overkoepelende ‘leiderschap van een criminele drugsorganisatie die in Nederland zijn weerga niet kent’. Eén van de twee advocaten-generaal hamerde vrijdag nog maar eens goed op deze bevinding van het gerechtshof uit 2002. Er liggen nu drie geheel nieuwe feiten ter tafel. Andere zaken, andere namen.

  Advocaat Van der Plas vroeg het gerechtshof om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren ofwel het bewijs in de zaak uit te sluiten. En ook om alle vermogen van Baybaşin, dat in 1998 in verschillende landen is beslagen, op te heffen.

  Tot nu toe is een aantal ontlastende getuigen niet nader gehoord. Het gerechtshof zal zich beraden over de vraag of dat nu alsnog moet gebeuren. Wanneer het arrest volgt is nog niet duidelijk.

  Wat een ONZIN!!! Lees vooral verder, want dit is lachen met een dikke traan!

  Antwoord
 7. Ayse Cali

  Echt een zieke regering en zieke wet… Belachelijk, Schandalig

  Antwoord
 8. yvonne

  Site is mijns inziens beetje discutabel, maar de berichtgeving over zaak Baybasin allerminst……onvoorstelbaar, wat zich daar heeft afgespeeld.

  http://boinnk.nl/138667/een-beknopt-verslag-van-de-zaak-baybasin-gehouden-op-19-mei-j-l-bij-het-gerechtshof-in-den-bosch/

  Eén ding is zeker: Van het OM hoeven wij mijns inziens geen rechtsbescherming te verwachten!
  Met stijgende verbazing, nou ja ’ik verwachte wel het een en ander’, heb ik gisteren bij het Gerechtshof in Den Bosch de ‘rechtzaak Baybasin’ tot 15:00 uur gevolgd.
  Wat is mij daarbij opgevallen?
  Een redelijke belangstelling op de publieke tribune, overigens van buitenaf bereikbaar en achter kogelvrij glas, tenzij je een geldige perskaart kon tonen;
  de sterk intimiderende sfeer door de in eerste instantie aanwezigheid van ‘slechts vijf’ politie agenten en door de verplichting om tijdens koffiepauze’s van slechts 15 minuten verplicht de publieke tribune te verlaten om daarna weer onderworpen te moeten worden aan een volledige controle;

  Het moet toch niet gekker worden……..en het ergste is, ik hoor de meeste Nederlanders al weer zeggen, ja, maar dat is toch voor je eigen veiligheid??!!

  Net alsof de Nederlandse overheid, politie, media en Justitie te vertrouwen zijn, hoe naïef kun je eigenlijk zijn?

  Antwoord
 9. Ayse Cali

  Alles was zo raar daar die politie’s daar gingen telkens ons onder controle houden!! En ze hebben geen recht om over de veiligheid te gaan spreken!! Want we paar keren achter elkaar gecontroleerd toen binnen moesten komen na elke pauzes

  Antwoord
 10. Ayse Cali

  Yvonne, ik herinner nu wel wie u bent.. ik ga u nog een mailtje terug sturen uitgebreid hoop ik..

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  In de Main Stream Media geen wóórd over deze zaak. Alleen NU.nl bracht vóór de zitting het volgende bericht:

  Ontnemingsvordering tegen crimineel Baybasin

  Justitie wil geld van de tot levenslang veroordeelde crimineel Huseyin Baybasin. De veroordeelde crimineel heeft volgens het Openbaar Ministerie 3,5 miljoen euro verkregen door bedreiging en afpersing van onder meer drugshandelaren in Turkije. De Koerd zit in Nederland een levenslange gevangenisstraf uit voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, drugsproductie en deelname aan een criminele organisatie. Het gerechtshof in Den Bosch buigt zich vrijdag over de inhoudelijke behandeling.

  De smeerkezen! De zaak Baybasin is erger dan de affaire Dryfuss! Baybasin is onschuldig en de hele vervolging is op leugens gebaseerd. De drie mensen die door Baybasin zouden zijn afgeperst, worden nog altijd niet opgeroepen als getuigen. Zij hebben allen reeds verklaard dat die afpersing ONZIN is. Deze rechtbank, dit Hof, is een kangoeroe – Hof!

  Antwoord
 12. Ayse Cali

  Ik wil echt gaan huilen. Al sinds gisteren heb ik maagklachten door deze fake zaak……………..

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Ayse toch! Huilen helpt niet, dat weet je best. Wat je zou kunnen doen, is de link naar het artikel van Sheri Laizer plaatsen op Engelstalige sites, zodra het ook maar even over de Koerden gaat.
   De zaak Baybasin is politiek, het gaat dus niet om zijn persoon. In Syrië worden de Koerden aan flarden geschoten, in Turkije mogen ze zelfs geen Koerdisch spreken en staan ze voortdurend bloot aan aanvallen van het leger of de politie. Dat zijn trieste politieke situaties, maar Nederland doet hier al eeuwen vrolijk aan mee! Huilen helpt niet, laten we er dus iets aan DOEN !!!

   Antwoord
 13. Ayse Cali

  Ik ben bezig met paar mensen over deze onderwerp zodra ik iets hoor ga ik alles delen met julie…

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel Ayse. Alles is beter dan huilen! Hoort, zegt het voort: de zaak Baybasin is nog erger dan de Dryfuss affaire! Baybasin is onschuldig en hij is het slachtoffer van politieke manipulaties. Hoort en zegt het voort!!! Alle antwoorden zijn welkom…

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Intussen heeft Ton Hofstede ook een artikel geplaatst over deze zaak:
  Diefstal van Baybasin
  Het frauderende OM
  *** UPDATED ***

  Komende week zult u bij de Amsterdamse Stadsomroep Salto-TV 1 een interview met het HHC kunnen zien waarin ik poog De zaak Baybasin uit te leggen. Ik kreeg het volle uur (excl. reclames) maar desondanks is het me niet gelukt. Als je echt geïnteresserd bent is er zoveel te vertellen en was er gewoon zo weinig tijd. Ik zal verderop een nieuwe schriftelijke poging wagen: De-zaak-Baybasin-in-één minuut.

  Aanstaande maandag wordt het interview van Steve Brown met Ton Hofstede uitgezonden. Het duurt dan nog een kleine week voor dit op YouTube verschijnt. Het artikel van Ton spreekt echter BOEKDELEN. Lees zijn verslag van die zitting en die dag!

  Het Pleidooi van mr. Adèle staat nu ook online. Het is nu wel etenstijd, dus tot morgen. 😉

  We houden het in de gaten…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën