Selecteer een pagina

Archieven

24 en 25 mei a.s.: anti-NATO demonstratie in Brussel

Stop NATO 2017
Investeer in vrede, niet in oorlog !
Oproep tot acties n.a.v. NAVO-top in Brussel

Op 24 en 25 mei komen de NAVO-leiders naar Brussel voor een belangrijke NAVO-top en de inhuldiging van het nieuwe hoofdkwartier. Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft aangekondigd om vele miljarden te pompen in het militair apparaat en zet Europa onder druk om hetzelfde te doen. De stijging van de defensiebudgetten naar 2% van het Bruto Binnenlands Product zal ongetwijfeld een van de belangrijkste agendapunten vormen op deze top. Omgerekend gaat het over 100 miljard euro extra in de komende jaren. Wij willen geen geld voor oorlog, maar investeringen in onderwijs, gezondheidszorg, jobs en solidariteit.

De Belgische vredesbeweging roept in samenwerking met internationale partners op om deel te nemen aan verschillende acties om te tonen dat deze oorlogsstokers niet welkom zijn.

Wat plannen we?
Een reeks van directe acties vanaf zondag 21 mei.
Deelname aan de grote Trump not Welcome mars op woensdag 24 mei om 17u.
Conferentie en workshops met internationale gasten op donderdag 25 mei.

Betoging
Op 25 mei komen de staats- en regeringsleiders in Brussel samen voor een NAVO-top. Het wordt het eerste bezoek van Donald Trump aan ons land en Europa. We willen we hem duidelijk maken dat hij niet welkom is. Maar het gaat ook om veel meer dan dat. Trump staat symbool voor een beleid dat geen respect opbrengt voor fundamentele menselijke waarden en het leefmilieu. Ook andere NAVO-leiders zijn in hetzelfde bedje ziek. Ze dwingen ons op dergelijke NAVO-bijeenkomsten om meer geld te besteden aan wapens en het tegenhouden van vluchtelingen van hun oorlogen, terwijl we de middelen broodnodig hebben voor sociale en milieu-investeringen.

Op 24 mei omstreeks 17u organiseren we een mars in Brussel voor de vrede en tegen militaire avonturen, voor het behoud van onze planeet en ons leefmilieu, voor de verdediging van de mensenrechten van ALLE mensen, voor de strijd tegen seksisme, racisme en discriminaties. We willen dat doen met de steun van een zo groot mogelijk platform van organisaties van het maatschappelijke middenveld en onze krachten bundelen.

Conferentie
Op 25 mei, gelijktijdig met de NAVO-top in Brussel, organiseren we een alternatieve conferentie waarop verschillende (internationale) gasten dieper zullen ingaan op de NAVO en gelieerde problematieken.

We beginnen de tegentop met een plenaire bijeenkomst waarin vier experts verschillende onderwerpen aankaarten: de militaire interventies van de NAVO, de militaire uitgaven, de spanningen met Rusland en nucleaire wapens.

Daarna volgen er workshops (in de voor- en namiddag) die het publiek nauwer betrekken bij het debat. Er zijn ook twee aanvullende ‘special sessions’. In de voormiddag zullen internationale panelleden het hebben over de impact van de NAVO op hun eigen land. In de namiddag wordt er gepraat over de mogelijke strategieën van de vredesbeweging om de NAVO te discrediteren.

We vertonen ook de documentaire Shadow World (over de wapenhandel, zie hier de trailer), met een nabespreking achteraf. In een afsluitende plenaire zitting wordt er met vijf gasten gesproken over de manier waarop de vredesbeweging moet omgaan met de NAVO en de aan deze organisatie gelieerde problematieken.

——————————————-
Een e-mail van de SP gaat over de praktische organisatie:

Busvervoer

Dat busvervoer is door Oorlog is geen Oplossing geregeld voor zowel woensdag als donderdag. Op beide dagen rijdt er heen en terug een bus vanuit Amsterdam, via Utrecht en Brabant naar Brussel.

De bus naar de demonstratie vertrekt woensdag en heeft de volgende haltes en instaptijden:

11:00 uur Amsterdam Centraal (Victoria hotel)
12:00 uur Utrecht Centraal (Veemarktplein)
12:45 uur Den Bosch Station

Daarna: een tussenstop bij vliegbasis Volkel voor een korte actie. De demonstratie is van 17:00 tot 22:00 uur bij het NAVO-gebouw.

Op Hemelvaartsdag vindt een conferentie (‘tegentop’) plaats. Deze bus moet vroeg vertrekken, want de conferentie begint al om 09:00 uur. Er zijn de volgende haltes en instaptijden:
05:45 uur Victoria hotel (nabij Amsterdam Centraal)
06:45 uur Utrecht Centraal (Veemarktplein)
07:45 uur vanaf Breda Centraal, Stationsplein

Kosten: in de richting van 25 euro p.p. dekt de kosten, maar dankzij een garantiesubsidie van het Vredesfonds is ook een mindere bijdrage geen probleem. Wel wordt tijdige aanmelding voor de bus zeer op prijs gesteld.
Er wordt nog gezocht naar overnachtingsmogelijkheden voor mensen die aan beide activiteiten willen deelnemen. In ieder geval is er een vredes(actie)kamp in (de onmiddellijke omgeving van) Brussel waar mensen ook in de nacht van woensdag op donderdag kunnen overnachten.

Een aantal praktische zaken:

• Aanmelden voor de bussen graag even zelf en zo snel mogelijk doen via info@oorlogisgeenoplossing.nl , de kosten zijn voor eigen rekening.
• laat ons (als je dat al niet hebt gedaan) via Jip
( j.vdort@tweedekamer.nl ) alsjeblieft weten of je gaat.
• alle praktische informatie over de bussen, opstapplaatsen, tijden, programma en eventuele overnachting kan je vinden op de website van oorlog is geen oplossing.
• voor de alternatieve conferentie de 25e, moet je ook
aanmelden, wij kunnen dat ook voor je doen als je ons mailt
( j.vdort@tweedekamer.nl )

Dinsdagavond 23 mei, tussen 19-21u is het debat over de NAVO top in de Tweede Kamer. Daar zal ik onze eisen natuurlijk ook inbrengen!

Ik heb er veel zin in, tot in de bus of tot in Brussel!

Met vriendelijke groet,

Sadet Karabulut
SP Tweede Kamerlid
Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking

————————————————

Volgens mij is dit een belangrijke demonstratie, want Trump wil dat de Europese landen meer geld gaan bijdragen aan de NATO. Tijdens zijn verkiezingscampagne zei hij dat de NATO overbodig was, maar hij is ook op dit standpunt 180 graden gedraaid. Meer geld voor de NATO vergroot de kans op een kernoorlog! En het verkleint het budget voor sociale voorzieningen. Willen we dat?

De VS wil nog altijd de wereld beheersen met oorlogen en militaire dreiging. Natuurlijk zal dat nooit lukken, maar de gevaren zijn groot. Rusland en China werken samen aan een economische ontwikkeling (Belt and Road) die het hele Euraziatische continent verbindt. Zij maken zich los van de dollar-hegemonie door handel te drijven in hun eigen valuta. Dat is niet naar de zin van de VS, die weet dat hun economische macht tanende is. Zowel Rusland als China zijn door de VS omsingeld met militaire bases waar nucleaire wapens staan. Men noemt deze agressie “defensie”, maar in Rusland ziet men deze dreiging met andere ogen. De Europese regeringen en de EU gaan mee in deze NATO-politiek, maar als het komt tot een nucleaire confrontatie, dan wordt heel Europa weggevaagd! In de volgende video waarschuwt dr. Paul Craig Roberts voor deze gevaarlijke politiek.

Paul Craig Roberts: USA is Ready to Nuke China and Russia duurt 22 minuten

Gepubliceerd op 8 mei 2017

Dr. Paul Craig Roberts discusses how far US aggression has brought the world to the brink of thermonuclear war due to the encirclement of China and Russia with missile defense bases which can be used offensively as part of a nuclear first strike.

————————————————–

9 Reacties

 1. Linda Rijnveld

  Protest is wel op z’n plaats. De mythe is dat de NAVO ons verdedigt tegen buitenlandse vijanden.
  Fout, de Grenzen zijn wijd Open. Na bewezen diensten in het M.O. zijn deze jihadisten nu nodig in de EU, voor de agenda van de globalisten.

  De NAVO heeft de taak de agenda van de VN te bevorderen; grenzen, religies, culturen wegvagen; 1 wereldwijde monocultuur (diversiteit) ervoor in de plaats, 1 Wereldregering.

  Zo lang de NAVO bestaat heeft die altijd oorlogen gevoerd. Miljoenen mensen zijn voor ‘het Grote Plan’ omgekomen.

  Here it is the Pentagons plan for Europe:
  the Pentagon presented its strategic plan for the “European theatre”:
  Alle het nieuwe wapentuig gaat zo in de praktijk – als altijd – op burgers m.n. worden afgevuurd. Het gaat om de aantallen, dus efficiency is het toverwoord in kringen van de oorlogsmisdadigers:

  http://www.lockheedmartin.com/us/what-we-do/aerospace-defense/unmanned-systems.html
  American Top Secret Killer Terminator Robots for Future US Military Army (Full Documentary)
  https://www.youtube.com/watch?v=Hoy9tgGEvSY
  interessante studie van de collusie tussen politiek en wapenhandel:
  delangemars.nl/2017/04/21/staatshoofden-zijn-verkopers-van-wapenindustrie

  https://sputniknews.com/europe/201610211046572196-baltics-arms-buildup/
  Militainment is het nieuwe oorlogvoeren; garandeert nieuwe ronde van uitgaven:
  http://topdocumentaryfilms.com/militainment-inc/

  Plan voor de toekomst. Bij gebrek aan een vijand, gaat de NAVO over tot rassenrellen organiseren.
  Om een excuus te hebben om erin te gaan – Urban Warfare.

  Pentagon Video Warns of “Unavoidable” Dystopian Future for World’s Biggest Cities:
  https://player.vimeo.com/video/187093104

  n.b.: Macron is een militaire samenwerking aangegaan met Trudeau (ook uit de Young Global Leaders klas van Rockefeller) voor ‘interventies’ in Afrika.
  Ook dit heeft niks met defensie (bescherming eigen bevolking) te maken, doch alles met ‘VOC-mentaliteit’.

  S.g.’s van de NAVO zijn dan ook doorgaans altijd (nazi-)Bilderbergers.
  Min. van Defensie zijn ook vaak Bilderbergers.
  Tegenwoordig worden daarvoor meer en meer vrouwen aangewezen; toeval?

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Linda, dank voor je reactie, maar met meer dan drie links komt deze in de wachtrij.
   TIP: als je meer dan twee links wil plaatsen, splits dan je reactie zodat er slechts twee links in elke reactie staan. Dat bespaart me de tijd om te modereren, want je reacties worden dan automatisch toegelaten.
   Dank voor de uitgebreide reactie en het spijt me dat ik nog altijd moet vechten tegen SPAM. Dit is beslist geen spam!!! 🙂

   Antwoord
   • Linda Rijnveld

    oké, ga ik proberen – best moeilijk in zaken van deze complexiteit. Zal toch moeten
    Overigens:
    Bewondering dat zoveel mensen zoveel tijd vrijmaken naar Brussel te reizen, en tegen het zinloze (militaire) geweld te protesteren.

    Maarrr, wat doen die roze mutsen daar dan, en die ‘LGBT’-regenboog huurlingen cq. bruikbare idioten?
    (hebben Soros, of LGBT-Timmermans reisvergoedingen uitgedeeld?)

    Het wordt steeds gekker. Macron heeft Manchester inmiddels al gebruikt om de terreurdreiging op te voeren!
    (of moet je zeggen: ‘om de waakzaamheid tegen terreur op te voeren’?)
    We zullen het volgen.

    Antwoord
    • mr.drs.Bou

     Beste Linda, met die roze kut-mutsen ben ik ook niet blij. Het ergste is nog dat ze het “sociaal Marxisme” noemen! Dat Trump een grote seksist is, moge duidelijk zijn, maar veel erger is dat hij geen enkele verkiezingsbelofte nakomt en precies het omgekeerde doet. Pluk de armen, spaar de rijken en geef het geld aan de NATO en het leger. Make America Great Again… tegen Rusland en China. Maar BOEM is HO voor de hele mensheid.

 2. mr.drs.Bou

  Thousands protest against Trump in Brussels

  Thousands protest Trump’s Brussels visit

  Antwoord
 3. Treowd

  Het lijkt duidelijk te zijn ze hebben de angel uit de protesten gehaald door de focus op Trump te leggen, zo zien de maistream-gehypnotiseerden niet dat men tegen de nato is en hoeft er verder niks verborgen te blijven. De mainstream was toch al tegen Trump de organisatie is duidelijk overgenomen door andere belangen en groepjes…(SOROS-achtig)

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Eerst maar even een linkje naar het non-nieuws van Nu.nl:
  http://www.nu.nl/terrorisme-in-europa/4721841/leiders-navo-landen-nemen-actieplan-terrorisme.html

  En dan een overzicht van korte YouTubes:

  Trump scolds NATO on defense spending and anti-terrorism

  Gepubliceerd op 25 mei 2017

  US President Donald Trump on Thursday used the occasion of his maiden summit with NATO leaders to once again rebuked the members for not spending enough on defense. He also warned more Manchester-like attacks will take place unless the alliance does more to stop militants.

  NATO allies must pay more to tackle terrorism, immigration & Russia – Trump

  Gepubliceerd op 25 mei 2017

  Terrorism, migration and threats allegedly coming from Russia were named by US President Donald Trump as the main issues demanding NATO’s focus and funds, as he spoke at his first meeting with the military alliance as America’s leader.

  NATO’s exercises in the Baltic region can be playing with fire

  ‘We saw reports but have no proof’: NATO claims Russia supports Taliban

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën