Selecteer een pagina

Archieven

Noord Korea, wat is dat voor land?

Noord Korea is geen land, maar een half land: Korea, een schiereiland dat grenst aan Mantsjoerije, de meest noordelijke provincie van China. In het noordoosten grenst het ook aan Rusland en het ligt ongeveer naast Japan. Het noorden van Korea bestaat uit gebergte, het zuiden uit vruchtbare grond. Vanaf 8000 v.Chr. werd Korea bewoond door mensen die potten bakten. Nomaden gaan daar niet mee sjouwen, deze mensen waren gesetteld! Korea is een millennia oud cultuurland, een land ook met een hoge beschaving!

Van 1392 tot 1897 was Korea een koninkrijk: Joseon, met als hoofdstad Seoel. Joseon werd herhaaldelijk aangevallen door Mantsjoerije of Japan, terwijl Japan ook oorlog voerde tegen Mantsjoerije en Rusland. Vanaf 1897 was Joseon even een keizerrijk en de naam werd veranderd in Korea, maar in 1910 werd Korea ingelijfd door Japan.

Wikipedia zegt:

From 1910 to the end of World War II, Korea was under Japanese rule. Most Koreans were peasants engaged in subsistence farming. In the 1930s, Japan developed mines, hydro-electric dams, steel mills, and manufacturing plants in northern Korea and neighboring Manchuria. The Korean industrial working class expanded rapidly, and many Koreans went to work in Manchuria. As a result, 65% of Korea’s heavy industry was located in the north, but, due to the harshness of the terrain, only 37% of its agriculture.

A Korean guerrilla movement emerged in the mountainous interior and in Manchuria, harassing the Japanese imperial authorities. One of the most prominent guerrilla leaders was the Communist Kim Il-sung.

Tot het einde van WW II bleef Korea een Japanse kolonie, waarna het werd opgesplitst tussen de winnaars van WW II, de VS en de Sovjet Unie. Zo ontstonden Noord Korea en Zuid Korea. De communistische strijder Kim Il-sung vocht tijdens WW II in het Sovjet leger en werd door de Sovjet Unie aangesteld als leider van het land. Zo ontstond de Democratische Volksrepubliek Korea of DPRK (Democratic Peoples Republic Korea).

Why Korea Split Into North and South Korea duurt 9 minuten.

Wat deze video er niet bij vertelt, is dat tijdens de Koreaanse oorlog Noord Korea door de VS werd bestookt met bommen en napalm. De mensen overleefden door onder de grond te gaan wonen en werken, maar er vielen desondanks een miljoen doden en na afloop van de oorlog stond er in Noord Korea geen huis of fabriek meer overeind. Vandaar dat Pyongyang zo’n moderne stad is!

Wikipedia zegt hierover:

American bombing included the use of napalm against populated areas and the destruction of dams and dykes, which caused devastating floods. China and North Korea also alleged the US was deploying biological weapons. As a result of the bombing, almost every substantial building and much of the infrastructure in North Korea was destroyed. The North Koreans responded by building homes, schools, hospitals, and factories underground. Economic output in 1953 had fallen by 75-90% compared with 1949.

Belangrijk is ook dat er weliswaar in 1953 een wapenstilstand werd gesloten tussen de VS en de DPRK, maar er is nooit een vrede getekend. Bij het verdrag voor de wapenstilstand was Zuid Korea zelfs niet aanwezig. Noord Korea dringt sindsdien aan op vredesonderhandelingen, maar tevergeefs! Ook wil Noord Korea dat Korea weer wordt verenigd in een federatie, elk met een eigen politiek bestel, maar Zuid Korea, de vazal van de VS, weigert daar over te onderhandelen. Wie echt het naadje van de kous wil weten, vindt heel veel informatie op deze site: Why Is the Peninsula Split into North Korea and South Korea? Vanaf daar kan men doorlinken naar andere artikelen.

Kim Il-sung organiseerde het land op militaire wijze: de sociale orde is zeer gediciplineerd, mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, het collectief is belangrijker dan het individu en iedereen heeft een taak in de wederopbouw van het land. Ook deed hij aan persoonsverheerlijking, zijn portret en zijn standbeelden ziet men overal. Om het land te verdedigen tegen een eventuele aanval van de VS en Zuid Korea zorgde hij voor een talrijk en goed bewapend leger, inclusief atoombommen! Hij bleef de Grote Leider tot zijn dood in 1992, waarna hij werd opgevolgd door zijn zoon, Kim Jong-il, die na zijn dood in 2011 werd opgevolgd door zijn jongste zoon, Kim Jong-un. Zowel zijn zoon als zijn kleinzoon zette het beleid van Kim Il-sung voort.

Noord Korea werd tijdens de Koreaanse oorlog door de Sovjet Unie bewapend, maar Zuid Korea werd bezet door de VS, die in Zuid Korea legerbases heeft aangelegd. Zie voor het huidige resultaat bij voorbeeld dit artikel op BOUblog: The Ghosts of Jeju: een eiland vecht tegen de VS. Ook houdt het Amerikaanse leger jaarlijks in april of mei oefeningen, samen met het leger van Zuid Korea. Noord Korea voelt zich daardoor bedreigd! Het wil slechts praten over de afschaffing van zijn kernwapens, als er ook vredesbesprekingen komen, want het land is officieel nog steeds in oorlog met de VS. Korea wil ook dat de VS zijn militaire “oefeningen” stopt. China heeft in maart nog aangeboden om Noord Korea te bewegen om afstand te doen van zijn kernwapens als de VS stopt met zijn jaarlijkse militaire “oefeningen” in Korea. Dit alles tevergeefs! Noord Korea blijft de vijand van de VS. Het is dan ook (samen met Iran!) een van de weinige landen die geen geprivatiseerde centrale bank hebben.

Door deze politiek raakte Noord Korea steeds meer geïsoleerd. Tot voor kort liet het land volstrekt geen toeristen toe en werd nieuws uit het buitenland geweerd. Er is geen internet en de staats-tv laat slechts beelden uit Noord Korea zien. DVD’s met westerse shows zijn er illegale handelswaar, die echter grif van de hand gaat. Economische sancties maken dat er bij tijd en wijle in de DPRK een hongersnood heerst. Het regime krijgt dan de schuld van het wanbeleid! Het land beschikt nauwelijks over landbouwgrond, maar wel over veel waardevolle delfstoffen. Economische sancties wil zeggen dat niemand met Noord Korea handel mag drijven! Het land kan dan geen delfstoffen exporteren en geen voedsel importeren…

Dat Noord Korea een kernmacht is, maakt het land nog niet crimineel. De VS, Rusland, India, Pakistan, Israël en wie weet nog anderen hebben kernbommen. Iran heeft ze niet, maar toch wordt dat land voortdurend bedreigd door de VS. Dat Noord Korea moet worden aangevallen met economische sancties of desnoods met bommen vanwege die kernbommen, is dus een goedkope smoes. Noord Korea valt niemand aan, maar het land is bang! Gezien zijn ervaringen met de VS-bombardementen in het verleden, is dat begrijpelijk. Wat Trump nu doet, is voor Noord Korea extra bedreigend. Eerst schiet de VS raketten af op Syrië, een land waarmee het niet in oorlog is, een paar dagen later valt de “Mother Of All Bombs” (Massive Ordnance Air Blast) op Afghanistan en intussen stoomt de Amerikaanse vloot op naar Korea. De VS is nog altijd in oorlog met Noord Korea! Volgens het internationale recht is de schiettent legaal geopend. Heb daarom even wat headlines van de laatste dagen:

Direct US Military Threat to North Korea: US Aircraft Carrier Deployed

US media reports Trump preparing “preemptive strike” on North Korea

China would protect a denuclearized North Korea: State-run Chinese daily

North Korea Slams Trump’s “Provocative, Aggressive Words”, Will Test Missiles “When It Sees Fit”

The Latest: NKorea: Trump’s policy more vicious than Obama’s

Noord-Korea viert verjaardag van stichter met groot machtsvertoon en waarschuwt VS voor bemoeienis in het nucleair programma

Noord-Korea waarschuwt VS voor repercussies om ‘militaire hysterie’

Hoe kan Kim Jong-un worden gestopt?

US State Department Slams Pyongyang’s Offer to Suspend Nuclear Tests

Russian Media: Kim Jong-un Orders Partial Evacuation of Pyongyang

Japan to conduct evacuation drill to prepare for North Korea missiles

Gevreesde kernproef blijft uit, gevaar is nog niet geweken

Het is nog altijd lastig om aan objectieve informatie over Noord Korea te komen. Men beweert dat de bevolking wordt gehersenspoeld met propaganda, maar dat lijkt me ook het geval in Europa en de VS, met hun reclames voor Coca-Cola en WC-eend. Men zegt dat er kampen zijn met dwangarbeiders, maar in de VS vindt men plenty gevangenissen vol dwangarbeiders. Men laat graag zien dat er bedelkinderen rondlopen en zegt er bij dat Noord Korea niet wil dat dit zichtbaar wordt, maar voor bedelkinderen kan men ook terecht in de Oost Europese landen die nu deel uitmaken van de EU.

Er is ook positieve propaganda van mensen die Noord Korea als een socialistische heilsstaat zien. Zelf vond ik dit een leuk artikel waarin een aantal vooroordelen worden rechtgezet: My trip to North Korea: 13 Misconceptions Corrected

Oh, and I almost forgot about nuclear weapons! Well, let’s consider if the North Korean military was holding military drills annually off the coast of New York that simulated the carpet bombing of Manhattan and the occupation of the entirety of the country, of which they already controlled the western half. Would it not be sensible given that context for Americans to develop a nuclear deterrent? The Koreans are not war hungry or even “obsessed” with the army or military. However, given the way that the situation in Libya played out, they are all the more convinced – rightfully so – that the only reason their independent state continues to stand is due to the Songun (“military first” policy) and the existence of nuclear capabilities. To be sure, they have no intention of using it unless put in that position to have to do so.

De talloze reportages over Noord Korea die op YouTube staan, kan ik niet allemaal bekijken. In 2010 was er nauwelijks iets te vinden over Noord Korea, maar inmiddels is het een waslijst! Ik vond de volgende 2 video’s leuk en informatief. Wie meer reportages wil zien, kan deze vinden op YouTube.

10 Days in North Korea duurt 47 minuten.

Gepubliceerd op 7 nov. 2014

RT takes an exclusive look at North Korea, the world’s most closed-off country. Life here is isolated from the outside world and every aspect of existence is regulated by order of the “Great Leader”, from the art you’re allowed to see, the books you can read, even to your hairstyle.

The Democratic People’s Republic of Korea is perhaps the least known country in the world today. Based on a political ideology known as ‘Juche’, the socialist government controls every source of information and the national leader, Kim Jong-un, preserves the peace and defends the state’s historical, spiritual and cultural heritage. It’s hard to overestimate the Commander-in-chief’s role in the country: his likeness adorns the streets and squares in every city and village. Through official portraits and statues, he is, literally, everywhere and kindergarten children are taught to sing his praises. Locals adore Kim Jong-un and consider him the Father of the Nation, he encourages everyone to be patriotic and surpass all other nations.

Almost 15% of North Korea’s GDP is reserved for military spending, and long after the Korean War of the 1950s, the country has still not signed a peace treaty with its capitalist southern neighbor. As a result, thousands of families were torn apart by the political divide. The army remains a source of inspiration; it determinates the social structure and stimulates ordinary people to devote their lives to work in the faithful service of the Marshal. The people believe that this military ideology consolidates national spirit and guarantees stability and order.

However, not even tough military methods and an ideological barrier around the country can solve the economic lag or the enormous social and economic gulf between South and North Korea. Self-reliance and self-sufficiency are in stark contrast to the economic reality. Despite developments in labour cooperation, a demilitarized zone, demarcated by a huge wall between the two states, is still amongst the most heavily armed areas in the world.

President of the Korean Friendship Association, Alejandro Cao de Benos explains that due to the generally accepted ideology of the Workers’ Party of Korea, the people will never understand nor accept a western mind-set. From childhood, they are taught to be loyal to their leader and to beware of western values.

For most viewers North Korea remains a mystery but this unique film offers a limited window of opportunity to view Korean lifestyle through the prism of North Korean peoples’ every day cares and joys. RT Doc meets ordinary workers and soldiers to hear first hand, how they lived before being isolated from the whole world.

De volgende video is Engelstalig, maar gemaakt door Japan. Hij gaat over de vraag: Waar doen ze het van? Hoewel Noord Korea een arm land is dat lijdt onder economische sancties, is er voldoende geld… voor prachtige bouwwerken, voor pretparken en voor een groot leger met kernwapens! Uit deze reportage blijkt dat Noord Korea niet zo socialistisch is als het wil doen voorkomen. Noord Korea exporteert wapens en de elite maakt deel uit van de internationale geldzwendel! Ook daarin is Noord Korea natuurlijk niet uniek… De export van gigantische bronzen beelden is echter wel uniek!

Money & Power in North Korea. The Hidden Economy Documentary duurt 48 minuten.

Gepubliceerd op 19 okt. 2015

Money & Power in North Korea Hidden Economy North Korea 2015

North Korea, officially the Democratic People’s Republic of Korea, is a country in East Asia, in the northern part of the Korean Peninsula. The name Korea is derived from the Kingdom of Goguryeo, also spelled as Koryŏ.

At the end of World War II in 1945, the Korean Peninsula was divided into two zones along the 38th parallel, with the northern half of the peninsula occupied by the Soviet Union and the southern half by the United States. Initial hopes for a unified, independent Korea evaporated as the politics of the Cold War resulted in the establishment of two separate states with diametrically opposed political, economic, and social systems.

Soviet General Terentii Shtykov recommended the establishment of the Soviet Civil Authority in October 1945, and supported Kim Il-sung as chairman of the Provisional People’s Committee for North Korea, established in February 1946. During the provisional government, Shtykov’s chief accomplishment was a sweeping land reform program that broke North Korea’s stratified class system. Landlords and Japanese collaborators fled to the South, where there was no land reform and sporadic unrest. Shtykov nationalized key industries and led the Soviet delegation to talks on the future of Korea in Moscow and Seoul. In September 1946, South Korean citizens had risen up against the Allied Military Government. In April 1948, an uprising of the Jeju islanders was violently crushed. The South declared its statehood in May 1948 and two months later the ardent anti-communist Syngman Rhee became its ruler. The Democratic People’s Republic of Korea was established in the North on 9 September 1948. Shtykov served as the first Soviet Ambassador, while Kim Il-sung became Premier.

Soviet forces withdrew from the North in 1948 and most American forces withdrew from the South the following year. Ambassador Shtykov suspected Rhee was planning to invade the North, and was sympathetic to Kim’s goal of Korean unification under socialism. The two successfully lobbied Joseph Stalin to support a short blitzkrieg of the South, which culminated in the outbreak of the Korean War.

Capital: Pyongyang
Supreme leader: Kim Jong-un

29 Reacties

  • mr.drs.Bou

   Beste Ben,
   Dank voor de links.
   Vanmorgen heb ik mijn eigen artikel nog eens doorgelezen en het viel me op dat beide video’s gepaard gaan met een tekst waar ik niet achter sta. Dat er nooit een vrede is getekend tussen Noord en Zuid Korea, komt omdat de VS dit tegen houdt!
   Wat ik mis in mijn artikel is de hongersnood eind jaren ’90: “In the late 1990s, North Korea suffered a major famine that is thought to have led to between 500,000 and 600,000 deaths.” Ik begrijp nu dat de hongersnood mede werd veroorzaakt door de val van de Sovjet Unie, die Noord Korea voorzag van voedselhulp. De sancties van de VS deden de rest…

   Een long read staat hier: http://northkoreacapitalist.tumblr.com/ Op die site staan de artikelen van Felix Abt, die al 14 jaar in Noord Korea woont en er zaken doet.

   Vanmorgen heb ik Info Clearing House gelezen (mijn dagblad :-)). Twee artikelen over de dreigementen van Trump richting Noord Korea:
   This Is What’s Really Behind North Korea’s Nuclear Provocations

   It’s easy to dismiss Kim Jong-un as a madman. But there’s a long history of US aggression against the North, which we forget at our peril.

   By Bruce Cumings

   Donald Trump was having dinner at Mar-a-Lago with Japanese Prime Minister Shinzo Abe on February 11 when a message arrived mid-meal, courtesy of Pyongyang: North Korea had just tested a new, solid-fuel, intermediate-range ballistic missile, fired from a mobile—and therefore hard-to-detect—launcher. The president pulled out his 1990s flip-phone and discussed this event in front of the various people sitting within earshot. One of these diners, Richard DeAgazio, was suitably agog at the import of this weighty scene, posting the following comment on his Facebook page: “HOLY MOLY!!! It was fascinating to watch the flurry of activity at dinner when the news came that North Korea had launched a missile in the direction of Japan.”

   Piece of Cake: New Normal of Trump’s Foreign Policy

   By Pepe Escobar
   April 15/16, 2017 “Information Clearing House” – “Sputnik “-

   Here’s the Commander-in-chief of the Beautiful Piece of Chocolate Cake School of Foreign Policy, expanding on his next move regarding North Korea.
   “We are sending an armada. Very powerful. We have submarines. Very powerful. Far more powerful than the aircraft carrier. That I can tell you.”

   Ik zag ook ergens een korte video van Trump met zijn Beautiful Piece of Chocolate Cake. Even zoeken op YouTube, dan blijkt het viraal: https://www.youtube.com/results?search_query=Beautiful+Piece+of+Chocolate+Cake
   Zou Trump wel weten waar Syrië ligt? De meeste Amerikanen hebben geen flauw idee!

   Antwoord
  • Ben

   Hi Boudine,

   De gemiddelde westerling is door en door gehersenspoeld en heeft een bijna vanzelfsprekende aversie tegen Noord Korea. Ook vaak mensen waarvan je verwacht dat ze beter weten. Gaat nog lang duren voordat dit goed komt en dat laatste misschien wel nooit.

   Groeten, Ben

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste Ben,
    Ik denk er over na.
    In Noord Korea is geld schaars, maar vrijwel alles is gratis: Openbaar vervoer is gratis, huisvesting idem, hospitalen, gezondheidszorg, scholen, hoger onderwijs, bibliotheek, openbaar vervoer, alles gratis. Dan heb je dus geen geld nodig om zelfs maar met de bus te gaan! De regering zorgt voor alles…
    Dit systeem staat zo ver van ons af. Wat moet ik daar over denken? Ik denk er over na… En ik hoop dat andere mensen ook gaan nadenken over ons kapitalistische systeem, waarin nu slechts 8 mensen evenveel bezitten als de armste helft van de wereldbevolking. In elk geval is deze hebzucht niet de motor achter de economie van Noord Korea.

    Antwoord
 1. mr.drs.Bou

  Dit lijkt het einde van het begin van WW III:

  N. Korean missile fails, blows up ‘almost immediately’ after launch – Seoul & US military

  North Korea has tried, but allegedly failed, to conduct a new missile launch, according to South Korea’s Joint Chief of Staff and US Pacific Command. The alleged botched launch comes amid heightened tensions on the Korean Peninsula and a day after Pyongyang showcased its new sea based and intercontinental missiles.

  Antwoord
 2. AlbertV

  De afgelopen dagen heeft Noord Korea me nogal beziggehouden en enkele docu’s over dat land bekeken. Naast het karakteristieke beeld, dat hier in het westen breed uitgemeten wordt, van de grenzeloze verering van hun leider, kreeg ik toch ook een beeld van een volk dat zich goed voelt in die omgeving. Veel mooie en zo te zien gezonde mensen gezien.
  Ik weet nu niet wat ik met de berichten moet die gaan over werkkampen, zware straffen als je kritiek durft te uiten, executies van andersdenkenden.
  Wat volgens mij voor de meeste dictaturen geldt is dat je een prima leven kunt hebben zolang je je houdt aan de geldende gewoontes, regels en wetten. De meeste Midden Oosten landen waren welvarend, ontwikkeld en vooral veilig (het enige gevaar kwam vanuit de overheid als je je niet wist te gedragen). Vluchtelingen uit die landen waren zeldzaam, beperkte zich tot tegenstanders van de heersende machten.
  Totdat onze Amerikaanse vrienden vonden dat die landen ‘gedemocratiseerd’ moesten worden en de daad bij het woord voegden. Gespuis dat zich onder de dictatuur rustig hield kreeg na de val van de dictator alle ruimte om los te gaan. Poetin waarschuwde daar vóór de tweede Irak oorlog al voor,
  Volkskrant artikel 18 maart 2003:
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/poetin-noemt-irak-oorlog-vergissing~a738570/
  Hij heeft voor de volle 100% gelijk gekregen, meer dan dat wat mij betreft.

  Onze MSM af en toe volgend krijg ik de indruk dat daar toch de verwarring wat lijkt toe te slaan. Al een paar keer heb ik mensen gehoord die het Amerikaanse verhaal over de laatste gifgas aanval in Syrië niet serieus nemen. (Maar de malloot de Hoop-Scheffer zegt: “De bewijzen stapelen zich op!”).

  Met Trump aan het stuur van het meest arrogante en oorlogszuchtige land van deze planeet lijkt er toch ruimte te komen voor kritiek op de VS, onder Nobelprijs voor de Vrede bezitter Obama haalde niemand dat in z’n hoofd.
  Hoe het met Noord Korea gaat aflopen weet ik niet, ik vrees wel voor de levens van veel van de mooie mensen die ik afgelopen dagen via mijn computerbeeldscherm heb gezien.

  Antwoord
  • Paul

   “Naast het karakteristieke beeld, dat hier in het westen breed uitgemeten wordt, van de grenzeloze verering van hun leider”

   Ja en stap eens out the box: In W-Europa is er een karakteristiek beeld, dat hier in het westen breed uitgemeten wordt en dat is de grenzeloze verering van “De democratie”.

   En als puntje bij paaltje komt hebben burgers bij die grenzeloze verering van de democratie ook niets in te brengen….
   Memory lane: Franse, Ierse en Nederlands nee tegen de EU grondwet, Oekraine referendum. En tijdens de politieke loopbaan van dhr. Fortuijn werd haarscherp dat de burgers genoeg hebben van die ” democratie”.

   Antwoord
  • Geuz

   Als je meent dat de papist Jaap de Hoop Scheffer dom is, dan onderschat je de vijand.

   Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Beste Albert,
  Dank voor je reactie en ook ik heb een aantal docu’s bekeken over Noord Korea, maar het meeste was meer van hetzelfde: de persoonsverheerlijking van de Grote Leider, de gids die toeristen begeleidt, de vele mensen op de fiets en de weinige auto’s, het harde werk op het platteland en de talloze soldaten die overal voorbij marcheren.

  Verder heb ik een aantal speelfilms uit Noord Korea vluchtig bekeken. De meeste zijn niet ondertiteld, maar sommige wel. Het zijn vaak romantische komedies, maar wel leuk voor de kleding, het straatbeeld en de goede manieren. Vanaf hier kun je doorlinken: North Korean Movie/Full.

  Het meest verhelderend was echter het beeld van Zuid Korea. Dezelfde cultuur, dezelfde mentaliteit van hard werken en wederopbouw, maar sinds 1950 een kapitalistisch land. Veel lichtreclames, veel productie van mobieltjes en beeldschermen, veel winkelstraten en veel auto’s. Maar er zit altijd wel een duivel in het paradijs!

  People & Power – South Korea: Suicide nation duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 27 aug. 2015

  People & Power investigates South Korea’s disturbing rise in suicides, particularly among the elderly.

  101 East – South Korea’s Hangover duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 12 feb. 2016

  You might be surprised to know that the biggest alcohol consumers are in South Korea.
  South Koreans drink twice as much liquor as Russians and they consume more alcohol than any other

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Ben.
   Dat artikel werpt wel een heel ander licht op de Koreaanse Oorlog! MUST READ!!!

   Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  ‘Demonic destiny’: Long history of US threats to N. Korea

  The US is considering “all options” against North Korea, the Trump administration has said, escalating tensions with Pyongyang over the country’s nuclear weapons program and missile tests, and reviving one of the world’s longest unresolved conflicts.

  On Monday, US Vice President Mike Pence made an unannounced visit to the demilitarized zone (DMZ) along the border between South and North Korea, and declared the “end of strategic patience” toward the North. President Donald Trump was blunter, saying that North Korea “gotta behave.” The saber-rattling comes after the latest North Korean missile test, which failed Sunday.

  READ MORE: ‘Era of strategic patience’ by US towards N. Korea is over – Pence

  Korea was ruled by Japan from 1910, then occupied by US and Soviet troops in 1945. The Republic of Korea was established in May 1948 in the US-occupied southern portion of the peninsula. The Democratic People’s Republic of Korea was set up in the north four months later, under the Communist leader Kim Il-Sung. DPRK forces invaded the South in June 1950, seeking to reunify the country by force. When US-led UN troops intervened and advanced into North Korea, China got involved as well. The resulting stalemate was frozen by a 1953 armistice.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Kim Jong-un mag dan een raar kapsel hebben, maar Noord Korea is echt niet gek! Ik kwam dit artikel tegen:
  Report from the UN: The US, UK, France and South Korea Are In Violation of the Nuclear Non-Proliferation Treaty

  Their boycott of the UN Conference to Negotiate a Treaty Prohibiting Nuclear Weapons is an Act of Bad Faith, in Violation of Article VI of the Nuclear Non-Proliferation Treaty

  Lees zelf maar: De Verenigde Naties organiseert een conferentie over de afschaffing van kernwapens:

  The morning of March 27, 2017 US Ambassador Nikki Haley, accompanied by the Ambassadors of the UK, France and the Republic of Korea held a press stake-out outside the United Nations General Assembly hall, and announced their boycott of the “United Nations Conference to Negotiate a Legally Binding Instrument to Prohibit Nuclear Weapons, Leading to Their Total Elimination.” The historic disarmament conference had opened that morning. Plans for that same conference, designated as UN General Assembly Resolution L.41, had been opposed by the Obama administration on October 27, 2016.

  Ambassador Haley disingenuously referred to the nuclear status of North Korea in an attempt to legitimize the bad-faith boycott, but the falsity of her position is exposed by the fact that North Korea, at that October 27, 2016 conference, had voted “Yes” in support of Resolution L.41:“Taking Forward Multilateral Nuclear Disarmament Negotiations.” North Korea was among the 123 United Nations member states who voted to support the resolution to create a legally binding treaty to prohibit and eliminate nuclear weapons. This is the very same resolution opposed by the Obama Administration.

  Zuid Korea, dat zo akelig wordt “bedreigd” door die “gekke kernwapen buurman” Noord Korea, weigert om mee te doen aan deze conferentie. Samen met super kernmacht VS, Frankrijk en Engeland (ooit Great Brittain, nu Little Brittain) boycot Zuid Korea deze conferentie! En maar jammeren dat Noord Korea zo gevaarlijk is…

  Men houdt ons voor het lapje, men neemt ons in het ootje en onze media wensen dat pas in te zien als ze ook ons laatste oortje hebben afgehakt! FOEI !!!

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  The Coming War on China: A Conversation with John Pilger duurt 20 minuten. Audio:

  Antwoord
 7. yvonne

  2Doc: Shadow World

  Filmmaker Johan Grimonprez laat in ‘Shadow World’ de gang van zaken zien in de wereldwijde wapenhandel waar winst belangrijker is dan mensenlevens. In de nasleep van elke oorlog duiken er geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Een schimmige wereld van wapenhandelaren, corruptie, hebzucht, smeergeld en achterkamerpolitiek. Maar ook van geheime diensten, militaire bevelhebbers, politici en wereldleiders wiens morele kompas helemaal op tilt is geslagen. Hun enige belang lijkt de oorlog zo lang mogelijk te laten duren om zoveel mogelijk geld te verdienen. Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaren, lobbyisten en politici, toont de documentaire ‘Shadow World’ hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens worden gebruikt, maar ook in het Westen waar ze worden gemaakt.

  Een top docu die elke Nederlander zou MOETEN zien!

  https://www.npo.nl/2doc-shadow-world/19-04-2017/VPWON_1195997

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Paul,
   Voor ik dit artikel schreef, heb ik een aantal docu’s bekeken, waaronder Floortje Dessing in Noord Korea. Die uitzending gaat niet over Noord Korea, maar over Floortje! Zeer oppervlakkig!
   Natuurlijk mag iedereen het bekijken, maar ik ga ze niet embedden.

   Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Donald Trump’s ‘powerful Armada’ finally heads towards North Korea – DAILY NEWS

  Gepubliceerd op 20 apr. 2017

  Donald Trump’s ‘powerful Armada’ finally heads towards North Korea
  DONALD Trump’s “powerful armada” has finally begun to approach North Korea after the carrier strike group was spotted 3,500 miles south.

  North Korea threatens US with “Super-Mighty Strike”

  Gepubliceerd op 20 apr. 2017

  North Korea has threatened the United States with a super-mighty preemptive strike following Washington’s pledge to put pressure on Pyongyang over its nuclear program. The North Korean media says the country will reduce the United States to ashes and wipe out its allies on the Korean peninsula should the White House continue to threaten the East Asian Nation. Earlier, U-S Secretary of State Rex Tillerson said the Trump administration is reviewing all options on North Korea to step up pressure on the North.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  U.S. Official: China Preps For Possible N. Korea Event – CNN

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  President Trump’s Disappearance

  The World Worries That Washington Has Nuclear Weapons.

  By Paul Craig Roberts

  April 20, 2017 “Information Clearing House” –

  In my long experience in Washington, vice presidents did not make major foreign policy announcements or threaten other countries with war. Not even Dick Cheney stole this role from the weak president George W. Bush.

  But yesterday the world witnessed VP Pence threaten North Korea with war. “The sword stands ready,” said Pence as if he is the commander in chief.

  Perhaps he is.

  Washington worries about North Korea having nuclear weapons, but the entire world worries that Washington has nuclear weapons. And so many of them. World polls have shown that the majority of the world’s population are far more concerned about the threat to peace posed by Washington and Israel than by Iran, North Korea, Russia and China.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Would China Strike North Korea?

  By Finian Cunningham
  April 21, 2017 “Information Clearing House” – “Sputnik” –

  The “extraordinary” mobilization of bomber aircraft was reportedly acknowledged by China’s foreign ministry, giving no further details.

  The general assumption is that China is taking a defensive position in case the US administration of President Donald Trump follows through on its repeated threats of carrying out pre-emptive strikes on North Korea’s nuclear facilities.

  Traditionally an ally of the communist government in Pyongyang, Beijing is widely assumed to be protecting its junior partner by flexing a deterrence force against the US. China has openly urged the US to not take unilateral military action against North Korea over the latter’s controversial nuclear program.
  Beijing has been calling for a diplomatic solution to the crisis on the Korean Peninsula, a crisis which seems to be intensifying following a dire warning this week from US Vice President Mike Pence that the “sword is ready,” which was met with reciprocal threats from North Korea that it would “reduce the US to ashes.”

  Despite calls for diplomacy from China, it is also clear that Beijing is becoming exasperated with North Korea, known formally as the Democratic People’s Republic of Korea. China is perplexed by what it sees as the North Korean regime of Kim Jong-Un forming an “epicenter of instability” on its borders.

  Antwoord
 12. Linda Rijnveld

  De globalisten organiseren crises van ernst en omvang die hen helpen geruisloos hun duivelse plannen door te voeren.

  Ondertussen trekken ze ook op tegen de EU. Regime Change entiteiten gaan op dit moment los op m.n. Frankrijk en Duitsland. De media vormen 1 front, die zwijgen de rol van de touwtjestrekkers dood. Hun beeldvorming is een heel andere.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën