Archief
Artikelen

Het is weer zover: “Assad bombardeert burgers met gifgas.” Dat hebben we al vaker gehoord, in 2013 in Goutha, maar dat bleek achteraf niet waar! Obomba wilde Syrië toen bombarderen met een “no fly zone”, Rusland kwam tussenbeide en zorgde dat Syrië al zijn gifgas inleverde. In 2015 kwam na onderzoek de aap uit de mouw: die valse gifgasvlag was afkomstig van de “gematigde rebellen” van al Nusra. Maar de media zijn kort van geheugen, of selectief van geheugen, want alweer bombardeert Assad zijn burgers met gifgas, ditmaal in de stad Khan Sheikhoun, vlak bij het rebellenbolwerk Idlib. Maar wat is nu waar?

We gaan eerst even naar de Volksfiets:

Zeker 58 mensen kwamen bij de aanval om het leven, stelt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen – een onderzoeksbureau in Londen dat als relatief betrouwbare bron geldt in het volstrekt ontoegankelijke rebellendeel van Syrië.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bestaat uit één raar mannetje dat in Londen woont, dat beweert dat hij in contact staat met de “rebellen” en dat nooit en te nimmer zijn bronnen noemt. Voor de Volksfiets is dat een relatief betrouwbare bron. Volgens mij is het meer een open riool, want het stinkt als de ziekte naar propaganda!

Het gebied rond Khan Sheikhoun wordt al weken zwaar gebombardeerd door het Syrische leger, gesteund door de Russische luchtmacht, in een poging nu ook hier de oppositie te verslaan.

Die oppositie bestaat uit el Nusra, een tweelingbroertje van al Qaida dat op de internationale terroristenlijst staat. Maar in het geval van Syrië noemt men het liever de oppositie, want in Syrië woedt immers een burgeroorlog…

Voor zover wij begrijpen, was het een chemische aanval die uit de lucht kwam’, zegt Staffan de Mistura, de hoogste VN-gezant inzake Syrië, die werkt aan een nieuwe ronde van vredesbesprekingen tussen Assad en de oppositie. De VN stelt hiermee indirect dat het Syrische leger van president Assad achter de aanval zit, of diens bondgenoot Rusland. Alleen deze twee militaire spelers beschikken over gevechtsvliegtuigen en helikopters om wapens mee uit de lucht te gooien.

Wat er werkelijk wordt gezegd, doet kennelijk niet zo ter zake. De Volksfiets stelt hier indirect dat het voorbarige conclusies niet schuwt als het gaat om propaganda…

Zowel Rusland als de top van het Syrische leger ontkent de beschuldigingen. Zij wijzen de vinger naar het Nusra-front. ‘Terroristische organisaties beschuldigen altijd het Syrische leger van het inzetten van chemische wapens tegen hun strijders of burgers, elke keer wanneer ze hun doelen niet halen.’ Regeringsgezinde media melden dat de Syrische luchtmacht dinsdag een opslagplaats van chemische wapens heeft gebombardeerd die in handen was van het Nusra-front.

Syrian air strike hit a terrorist warehouse with chem weapons in Idlib – Russian MoD

Als blijkt dat gifgas is gebruikt tegen de bevolking van Khan Sheikhoun, is dit de grootste aanval met chemische wapens sinds Assad in de zomer van 2013 honderden burgers vergaste in de rebellenwijk Oost-Ghouta bij Damascus. De internationale gemeenschap overwoog toen om troepen te sturen naar Syrië, maar zag daar uiteindelijk vanaf.

In 2015 werd na een grondig internationaal onderzoek bekend gemaakt dat deze valse gifgasvlag niet van Assad kwam, maar van al Nusra. Uiteraard brengen andere main stream media graag dergelijke onzin!

‘Rebels, not Assad, benefit from Idlib chemical weapons attack’

Helaas overweegt de “internationale gemeenschap” (= Trump, de VS, EU en NATO) ook ditmaal om troepen te sturen naar Syrië, anders was ik er niet eens over begonnen. En ik ben blij dat ik geen diplomaat ben in de VN, maar slechts een blogger, want de waarheid schijnt in de VN volstrekt niet ter zake te doen! Alleen de Russische afgevaardigde, Pyotr Ilichov, bleek te beschikken over een goed geheugen, maar zijn verhaal werd in de westerse media niet verteld. De eerste video laat horen wat er door wie is gezegd, in de tweede video geven commentatoren hun mening over deze heikele situatie. Op de vredesconferentie in Brussel die gisteren werd gehouden, bleek de gifgas-vlag gelukkig nauwelijks van invloed.

Trump changes mind on Syria, condemns ‘heinous’ chemical attack duurt ruim 7 minuten.

‘We are compelled to take own action’ if UN fails in Syria – US envoy duurt ruim 12 minuten.

Natuurlijk heeft de blogger-gemeenschap dit valse vlag gedoe reeds besproken. Op Information Clearing House staat vandaag een reeks van zinnige analyses. Als u het naadje van deze giftige-valse-gas-vlag wil weten, link dan even door!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

31 Reacties op “Valse gifgas-vlag in Syrië in de herhaling”

  • mr.drs.Bou:

   Yvonnemax, bedankt voor de link naar Nu.nl.

   ohnson zei maandag dat de Amerikaans raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis, een vergelding voor een gifgasaanval door het Syrische regime waarbij tientallen burgers om het leven kwamen, een “keerpunt” is.

   Volgens Johnson leidt de steun van Rusland voor Assad tot “een vergiftiging van de reputatie van Rusland”.

   De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, reisde na afloop van de G7-top naar Rusland, waar hij woensdag een gesprek heeft met zijn Russische evenknie Sergei Lavrov.

   Voor vertrek zei Tillerson: “Het is voor ons allemaal duidelijk dat het bewind van de familie Assad op zijn einde loopt.”

   De rol van de Amerikaanse minister als boodschapper voor het gezamenlijke standpunt van de G7-landen markeert een opvallende ommekeer in het buitenlandbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Die trok in het verleden regelmatig de samenwerking met de traditionele bondgenoten van de VS in twijfel en zei dat hij juist de banden met Rusland wilde aanhalen.

   Het ministerie zei verder dat het Kremlin vraagtekens zet bij het Amerikaanse beleid met betrekking tot Jemen, Libië en Syrië, maar dat de Russen zich voornamelijk zorgen maken over Noord-Korea.

   President Trump kondigde onlangs aan dat de VS zonder hulp van andere landen zullen optreden tegen Noord-Korea, als dat land zijn kernwapen- en raketprogramma’s niet staakt. Dat dreigement werd kracht bijgezet door de uitzending van een Amerikaans vliegdekschip met escorte naar het Koreaans schiereiland.

   Volgens mij is Trump geen fantastische president, maar een gevaar voor de hele wereld! Alles wat hij gisteren heeft gezegd, is hij vandaag weer vergeten. Hij bedreigt Rusland via Syrië en China via Noord-Korea. Dat deze machtspolitiek is gebaseerd op leugens, kan hem geen donder schelen! Zijn eerste 100 dagen kenmerken zich niet door wetgeving om Amerika weer GREAT te maken, maar door Amerika te maken tot de grote motor op weg naar WW III.
   Trump is nog slechts een poedel van de Neo-cons…

 • Treowd:

  Zijn eerste 100 dagen kenmerken zich niet door wetgeving om Amerika weer GREAT te maken, maar door Amerika te maken tot de grote motor op weg naar WW III.
  Trump is nog slechts een poedel van de Neo-cons…

  Meen eens beste Boudine, – maar ook dat – lijkt slechts als onderdeel te dienen om tesamen met o.a Poetin tot een oplossing te komen met een autoriteit zoals b.v. de UN maar dan in de vorm van een nieuwe wereld orde, door nog verder te centraliseren en de macht juist bij die centrale orde te gaan leggen.
  Volgens mij heeft geen enkele hoog gepositioneerde staatsbestuurder onder een steen liggen slapen de afgelopen jaren zodoende kan men er weet van hebben dat het zgn. terrorisme niets meer of minder is dan de troefkaart van diegenen die op weg zijn richting die hegemonie. Speelt niet gewoonweg de meerderheid in opdracht vanuit de occulte hierarchie hun eigen rol ? Om een uitspraak van de jezuiten aan te halen en dat zijn redelijk wat aanstuurders – wat men kan beamen na enig onderzoek, “het doel heligt alle middelen” …..men werkt tesamen in koor via een occulte hierachie vanuit verschillende genootschappen. Problem , reaction, solution!

 • http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2017/04/putin-geeft-amerikanen-lesje.html

  goed stuk

  We laten het fakenieuws van het NOS-journaal van NATO nepjournalist en perceptiemanager Marcel Gelauff maar weer even voor wat het is en schakelen naar het Russische 1tv.ru journaal. Dat opent met de persconferentie van de Russische President Putin die zijn Italiaanse ambtsgenoot Serggio Mattarella op bezoek heeft.

  Irak deja-vu

  Putin legt rustig de Russische positie uit: “Rusland wenst een grondig onderzoek naar de vermeende gifgasaanval. Ik zie overeenkomsten met 2003 toen de VS bij de VN net deden alsof ze bewijs hadden van chemische wapens in Irak

  Lees het hele stuk.

  Het is mindblowing wat er allemaal op internet te vinden is over de valse aanslag op syrie en weer de illegale aanval van de usa en zijn vriendjes waaronder nederland.

  Tweet van RT
  RT
  ✔ ‎@RT_com

  Sean #Spicer forgets Holocaust, claims Hitler did not use chemical weapons in WWII (VIDEO) https://on.rt.com/88ly

  23:24 – 11 Apr 2017
  ————————————————–
  En nog een tweet

  Tommy Christopher
  ✔ ‎@tommyxtopher

  Wow: While apologizing for Hitler gaffe, Spicer literally says he doesn’t want to distract from Trump’s attempts “to destabilize the region”

  Waarom zegt die spicer het zo luid en duidelijk op tv?
  Word er iets gedaan waar het trump team niet achter staat?
  Men wil (CNN en andere zenders) dat spicer van zijn baan word afgehaald.

  Ook in ben nog steeds NEUTRAAL

 • De aanval op syrie was op trump zijn 77e dag
  En precies op de datum van de 1e wereldoorlog.

  Trump heeft een aantal jaren op een jesuit school gezeten, maar dat wil nog niks zeggen.

  Bannon zijn ze ook aan het buiten werken.
  Trump zei over bannon dat hij de problemen met zijn joodse schoonzoon jared kusner op moet lossen en anders zou hij het wel doen.

  Bannon scheen tegen de aanval op syrie te zijn.

  Maar ze proberen ook die schoonzoon zwart te maken en proberen te wippen?

  Er gebeurt heel veel, maar die valse vlag in syrie zal geen stand houden.
  Meerdere politieke figuren zijn al tegen de aanval ingegaan.
  waaronder Ron Paul en zijn zoon rand paul.

  Op you-tube is bijna geen video voor degeen die VOOR de aanval zijn .
  Alleen de bekende Fakenieuws zenders.
  En ook dat is een goed signaal.

 • https://www.youtube.com/watch?v=yVsTCEy1IOI

  23 uur geleden live gestreamd

  Russian Foreign Minister & US Secretary of State hold press conference in Moscow following talks

  Lavrov, Tillerson press conference after talks in Moscow (FULL)

 • nu op CNN
  US drops largest non-nuclear bomb in afghanistan.

  Afghanistan die eerst steeds de taliban en alQaida had en dat is nu dus de taliban en ISIS.
  Maar dat zal straks ook wel weer DAESH genoemd gaan worden.

Laat een reactie achter