Archieven

Chris Hedges over de politiek van Trump c.s.

Mijn vorige post ging over “deplorables”, de gewone mensen die in hun eenvoud geestdriftig hebben gestemd op Donald Trump. De belofte om Amerika weer groot te maken, de muur tussen de VS en Mexico, de retoriek tegen illegale buitenlanders, dat sprak deze mensen wel aan. Zijn rode pet bestempelde hem daarbij tot een verdediger van de werkende klasse, maar zijn kabinet werd gevuld met voormalige generaals, multimiljonairs en mensen van Goldman Sachs. Dit alles belooft niet veel goeds. Een van de meest felle en uitgesproken critici van de Trump-regering is de journalist Chris Hedges. Begin maart heeft hij een lezing gegeven in Vancouver (Canada).

De visie van Hedges is somber, maar voor de werkende klasse en de armen in de VS is de toekomst eveneens somber. Sociale voorzieningen worden afgebroken, openbare scholen worden afgeschaft, er gaat nog meer geld naar het leger en minder naar milieubescherming, want dat is voortaan een overbodige luxe. Voor de illegale buitenlanders zijn de vooruitzichten nog slechter: ze verdwijnen in de gevangenissen die meestal reeds geprivatiseerd zijn, waar ze moeten wachten op een proces, waarna ze kunnen worden uitgezet. Noem het maar deportatie. De protesten tegen dit beleid zijn reeds legio en Hedges waarschuwt nu al voor een volgende golf van onderdrukking: tegen moslims, negers, intellectuelen… Noem het maar fascisme!

Hoewel Hedges somber is, is zijn visie helder. Het gaat niet om Trump, deze president is slechts het resultaat van 40 jaar corporatisme. Fascisme is de totale versmelting van de belangen van de grote corporaties en de regering. Zo ging dat onder Mussolini, zo ging dat onder Hitler. Ook Hitler is democratisch gekozen en de bevolking van Duitsland schaarde zich in groten getale achter zijn fascistische idealen. Om de onderdrukking te rechtvaardigen, heeft het fascisme een vijand nodig die eerst moet worden uitgeschakeld voor de beloofde heilsstaat aanbreekt. In Duitsland waren dat de Joden, in de VS zijn het nu de illegalen, en in beide landen zijn het de Russen!

Chris Hedges schrijft regelmatig artikelen voor Truth Dig. Hij noemt de regering van Trump een stelende elite of kleptocraten:

The Trump kleptocrats are political arsonists. They are carting cans of gasoline into government agencies and Congress to burn down any structure or program that promotes the common good and impedes corporate profit.

In zijn lezing gaat hij daar dieper op in. Ook heeft hij het over de huidige politieke spraakverwarring waarin woorden hun betekenis verliezen. (Zo heet een leugen nu een “alternatief feit”.) Het politieke discours gaat nu meer over rechten voor homo’s, lesbiennes en transgenders, dan over de macht van de grote corporaties! De productieve economie heeft plaats gemaakt voor speculatie, winst wordt nog slechts behaald op de aandelenmarkt. Toch eindigt Chris Hedges met een hoopvolle boodschap, hij is immers niet voor niets opgeleid tot dominee. Het is nu tijd voor verzet! Dit verzet tegen deze plunder-politiek moet wel geweldloos zijn en bestaan uit persoonlijke relaties met de slachtoffers van dit beleid.

Chris Hedges Delivers the Ultimate Trump Takedown duurt een uur en 9 minuten.

Gepubliceerd op 14 mrt. 2017

Truthdig columnist and Pulitzer-Prize-winning journalist Chris Hedges addresses fascism and the rise of the Trump war machine in the keynote speech at the “After Trump and Pussy Hats” event in Vancouver, British Columbia, on March 3, 2017.

Introductions by Cecilia Point of the Musqueam First Nation and Lee Lakeman of Vancouver Rape and Women’s Relief Shelter.

Mocht deze lezing u somber hebben gesteld, luiste dan ook naar Richard Wolff. Met Hedges heeft hij gemeen dat hij vanuit een Marxistische visie kijkt naar de kapitalistische economie, maar Wolff is een onverbeterlijke optimist! Volgens Wolff is de verkiezing van Trump een teken dat het kapitalisme op zijn laatste benen loopt. Hij moedigt mensen aan om democratische bedrijven te stichten in de vorm van coöperaties. Hoewel hij toegeeft dat deze “revolutie” langzaam gaat, wijst hij op het feit dat ook de afschaffing van de slavernij en de middeleeuwse horigheid het resultaat zijn van processen die enige eeuwen in beslag namen.

Wolff begint zoals gewoonlijk met de bespreking van de economische kanten van het nieuws. Zo gaat het over Obamacare, belastingontduiking door de corporatie Carterpillar, een geprivatiseerde gevangenis waar opgepakte illegalen gedwongen worden om te werken voor een dollar per dag (!), over rijke universiteiten en kerken die zijn vrijgesteld van belasting, de manier waarop Puerto Rico en Griekenland worden leeggezogen door de banken, over Bill Gates die zo rijk is dat hij per week 82 miljoen dollar aan rente over zijn vermogen ontvangt, over de toename van het defensiebudget met meer dan 52 miljard dollar, over Amerikanen van 60 jaar en ouder die nog altijd hun studielening niet hebben afbetaald, en tot slot omdat het 8 maart was, over de internationale vrouwendag.

Meestal duurt het gedeelte waarin Wolff het nieuws bespreekt veel korter, maar in deze aflevering begint de hoofdmoot van zijn lezing pas na een uur en 17 minuten. Het gaat dan over economische verandering. Dit stukje lezing stemt inderdaad tot optimisme. Als u na de lezing van Chris Hedges wat somber bent geworden, dan raad ik u dit laatste kwartier van de lezing van Wolff van ganser harte aan!

Global Capitalism March 2017: Is Capitalism Fading? duurt een uur en 34 minuten.

Gepubliceerd op 8 mrt. 2017

32 Reacties

 1. Rianne

  De afgelopen paar weken kwam ik ook een paar boeiende filmpjes tegen over o.a. Trump:
  The Trump Deception (17 min.) is het antwoord op The Obama Deception (meer dan “tig” miljoen keer bekeken) gemaakt door Alex Jones:

  https://www.youtube.com/watch?v=_YYG1DlgWoE

  Trump kan heel goed glashard liegen als niemand anders en in dit filmpje nogal wat voorbeelden.

  The Trump Deception duurt 17 minuten.

  Gepubliceerd op 12 mrt. 2017

  Please share. I don’t monetize my videos but I work damn hard on them (this one took me over a week to make) and want them to be seen. We need re-redpill Trump worshipers in the alternative media.

  I’ve defended him from leftist BS for months. I’ve given him 50 days. He’s done some good but that’s not what this video is about. It’s the video Infowars should be making: The Trump Deception. Featuring music from Infowars movies (back when it was good).

  This was uploaded exactly 8 years after The Obama Deception was released. That was completely unintentional!

  Antwoord
 2. Rianne

  Jacob Rothschild over de Balfour Declaration die de Engelse regering deed besluiten alles in het werk te stellen om de staat Israël op te richten:

  https://www.youtube.com/watch?v=sIA4EkvpLtc

  Het script van de tweede wereldoorlog was het gevolg hiervan. Ik zal niet verder ingaan op die materie…

  Lord Rothschild Discusses How His Family Created Israel – Full Interview duurt 15 minuten.

  Antwoord
 3. Rianne

  Jeff Rense in gesprek met Gerald Celente over Trump:
  https://www.youtube.com/watch?v=l906ezuIXps

  Jeff Rense is de oudere collega van Alex Jones met een radioshow en website. Celente was vroeger vaak bij Jones in de uitzending. Rense is de stamvader van de alternatieve media.
  Rense is een conservatieve christen met een bloedhekel aan zionisten, joden en moslims.
  Zelf ben ik “anti-theistisch (ik haat intens alle godsdiensten en gelovigen, alhoewel ik wel zeker weet dat er meer is in het heelal, en ik ben dus geen atheïst) en extreem links” en ondanks dat luister ik graag naar Rense.

  Jeff Rense and Gerald Celente – Has Trump Duped America? Shocking Developments duurt 43 minuten.

  Gepubliceerd op 10 feb. 2017

  Please visit http://www.rense.com/ for updates and information you will never see on Fox News!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Rianne,
   Het heeft even geduurd voor ik tijd had om deze audio rustig te beluisteren, maar Gerald Celente is altijd welkom en Jeff Rense ken ik niet zo goed, maar hij is inderdaad interessant. Ik heb nu een abonnement genomen op zijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/JRense/videos

   Antwoord
 4. Ben

  Het was meen ik Ernst Bloch die zei dat in 1945 de Nazi-hoofdstad is verhuisd van Berlijn naar Washington. En gelijk had ie.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 5. Rianne

  Hannah Rothschild is de dochter en enige erfgename van Jacob. Ze staat graag in de belangstelling en is documentairemaakster (o.a. bij de BBC), mislukt schrijfster en kunstkenner.
  In dit filmpje spreekt ze over de Amerikaanse tak van de familie en het feit dat deze in de jaren 50 al vijf keer het vermogen had van Bill Gates nu (19 x 5 miljard = 100 miljard). Dus Forbes en de Quote enzo liegen dus! De Engelse tak is nog heel veel rijker natuurlijk. De Amerikaanse tak is voor Hitler gevlucht uit Frankrijk in de jaren 40.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xwpeu1mOUcI

  In een ander filmpje zegt ze dat schizofrenie (het horen van stemmen) een veelvoorkomende familiekwaal is veroorzaakt door eeuwen van inteelt.
  Dit lijkt niet over Trump te gaan maar de vrouw van Evelyn Rothschild (de Engelse neef van…) is een goede vriendin van de Clintons en de Democraten en die komt voor in de WikiLeaks over hen.

  Antwoord
 6. Treowd

  Trump maakt ook zeker deel uit van de imperialistische agenda en die gaat mogelijk ook richting een NWO blijkens zijn investeringen in het militaire apparaat welke hij evenals zijn voorgangers als een noodzaak lijkt te bezien. Dit toont mijn inziens aan dat hij zichzelf wat lijkt tegen te spreken als hij zich uitspreekt in de media tegen corruptie en andere duistere zaken. Is het simpelweg hypocriet gedrag of gedraagt hij zich zoals een marionet wordt opgedragen vanachter de schermen? Ook zijn positionering achter de israelische staat botst volledig met hetgeen hij aangeeft te willen uitdragen en wat dat betreft geeft hij toch echt niet de indruk dat hij onder een steen heeft liggen slapen, meer als iemand die op de hoogte is en werkende vanuit een groot zakenimperium de wereld inkijkt…

  The Rising Tide of Militarism in the 21st Century: From Clinton, Bush, Obama & Trump
  https://www.newsbud.com/2017/03/15/the-rising-tide-of-militarism-in-the-21st-century-from-clinton-bush-obama-trump/

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Beste Rianne, dank voor je bijdragen, ik heb er nu twee bekeken.
  Aan de Rothschilds kan ik beter een apart artikel besteden. Het gaat nu over Trump.

  Beste Treowd, dank voor de link en dat artikel klopt wel. Op dit moment heeft ook Paul Craig Roberts geen enkel vertrouwen meer in Trump. Eerder riep hij op om deze president in elk geval het voordeel van de twijfel te gunnen. Verder vindt hij de reactie van de “liberalen” op Trump ook maf! Daar ben ik het helemaal mee eens. Die kutmutsen zijn in mijn ogen volkomen het spoor bijster!

  The Day Earth Was Murdered

  I was astonished to see the liberal/progressive/left line up with the CIA against peace and with globalism and Identity Politics against the working class. The liberal/progressive/left has turned against heterosexual white males and transformed the working class from a victim group into alleged victimizers of women, blacks, homosexuals, and Muslim refugees. The American left has degenerated into the Identity Politics that originated with Zionism.

  Er gebeurt een hoop, maar vandaag wordt het perfect weer om in de tuin te werken. Morgen gaat het regenen, dan kunnen de radijsjes kiemen. Maar dan moet ik ze vandaag wel zaaien! 🙂

  Verder heeft een of andere idioot de klok een uur vooruit gezet. Nu ben ik mijn bioritme kwijt. Ik weet dus niet hoe laat het is, maar mijn maag knort. Het is tijd voor een boterham. 😉

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Trumpcare gaat intussen niet door:

  Repeal & replace Paul Ryan?: Assessing the Trumpcare fallout

  Gepubliceerd op 27 mrt. 2017

  President Trump’s reputation as a deal maker lies in tatters after he and House Speaker Paul Ryan failed to deal with the ultra-conservative Freedom Caucus in passing the American Health Care Act. Meanwhile, others blame the defeat of the bill on Democrats. So who are the real winners and losers? ‘News With Ed’ is joined by radio host Mark Simone, and Tim Canova, chairman of Progress For All.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Trump’s Wars

  The president is doubling down on the Middle East quagmires he once criticized.

  Antwoord
 10. Treowd

  United States military boots on the ground in Syria: Does anyone care?

  Military forces of the United States are now on the ground in Syria, a nation gripped by civil war in one of the most dangerous and violent regions in the world. Four hundred U.S. Marines and Army Rangers have just been dispatched to the city of Raqqa in Syria to join the battle with the Islamic State.

  Daar zit zozeer veel tegenstrijdigheid in verpakt dat het hart extra slagen maakt.
  Mocht men het dus goed begrijpen gaan dezelfde krachten die verantwoordelijk zijn voor het proxyleger samen met dat proxyleger de infrastructuur verder aan flarden schieten in de naam van veiligheid….duidelijk..

  http://www.chinapost.com.tw/commentary/china-post/arthur-cyr/2017/03/19/493823/United-States.htm

  Antwoord
 11. Treowd

  Trump, in break from other world leaders, digs in on coal

  Declaring an end to what he’s called “the war on coal”
  Donald Trump signed an executive order Tuesday that eliminates numerous restrictions on fossil fuel production, breaking with leaders across the globe who have embraced cleaner energy sources.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Dank je wel, Treowd. De situatie in Syrië is nu zo verward, dat dit een apart artikel verdient, maar ik heb het een beetje druk met huisje, tuintje…

  Gas From Israel And The Flynn Wiretapping – Behind The Deep-State Infighting Over The Trump Election

  By Moon Of Alabama

  Het ontslag van Flynn heeft minder te maken met zijn “innige band met Rusland”, dan wel met zijn innige band met Israël en de aanleg van een gaspijplijn van het Leviathan gasveld (voor de kust van Gaza en Israël) naar Turkije. Flynn was daarvoor aan het lobbyen en hij wilde Gülen uitleveren aan Turkije in ruil voor die pijplijn. Daar heeft de CIA een stokje voor gestoken, exit Flynn.

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  The Trump Stock Market Rally In Jeopardy?

  Gepubliceerd op 28 mrt. 2017

  Economist Dr. Richard Wolff, Capitalism’s Crisis Deepens Essays on the Global Economic Meltdown/Democracy At Work. After 8 straight days of losses the Dow Jones Industrial Average closed today up 151 points. The Nasdaq and S&P also closed the day on top, up 35 points and 16 points respectively. For now – at least – Wall Street can breathe a bit easier. The Dow’s longest slump since the Jimmy Carter era is over. But is the economy still heading towards another crash?

  Antwoord
  • Treowd

   Russia, China Lay Groundwork For BRICS Transactions in Gold

   Trading in local currencies has already started — and lays the groundwork for facilitating BRICS transactions in gold

   Recent progress made in streamlining trade in local currencies has brought Moscow and Beijing closer to creating a financial architecture that could facilitate transactions in gold.

   As we reported last week, Moscow and Beijing took another step towards de-dollarization with the opening of a yuan clearing bank in Russia. And earlier this month Russia’s Central Bank opened its first-ever foreign branch in Beijing to allow for better communication between Russian and Chinese financial authorities.

   The initiatives taken by the member nations of BRICs (Brazil, Russia, India, China, and South Africa) to set up a new financial architecture at its eighth summit held in October 2016 in India have recently been under the spotlight. In order to avoid the International Monetary Fund (IMF) type of loan conditionalities and tackle the dominance of the United States (US) dollar in global finance, the new institutions set up by the BRICs are expected to provide a much needed change in the global financial architecture. These institutions include the New Development Bank (NDB), the BRICS-led Contingency Reserve Fund (CRF), and the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB).

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  CrossTalk: Who Rules? duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 31 mrt. 2017

  Who rules? Elected officials or the national security state? The fact this question is being asked reflects the dangerous times we live in. Governments collect intelligence to protect the state and citizens. Is intelligence now a political weapon of unelected stakeholders? CrossTalking with Michael Patrick Flanagan, Philip Giraldi, and Robert David Steele.

  Antwoord
 15. Rianne

  Ze brengen het als een conspiracy grap maar volgens mij is Trump misschien echt een analfabeet:

  http://www.youtube.com/watch?v=7LFkN7QGp2c

  Dochter Ivanka is inmiddels ingetrokken in het Witte Huis als First Daughter en is de “hulppresident” geworden.

  Antwoord
 16. Treowd

  What You Really Need To Know About The Trump Russia Collusion

  In this video, about the latest Donald Trump controversy and allegations of collusion with Russia and Vladimir Putin. We go over the latest scandals, hearings, and investigations on the Trump administration and 2016 presidential campaign. We, of course, uncover the latest evidence the democratic and liberal establishment have against Trump and that is his “confidant” Roger Stone and explain to you why his story makes no sense at all.

  Published on Mar 28, 2017
  Duur 08:03 min

  https://youtu.be/DyynKB9vUCQ

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  On Contact: American Prophets with Albert Raboteau duurt 27 minuten.

  Gepubliceerd op 1 apr. 2017

  On this week’s episode of On Contact, Chris Hedges is joined by Professor Albert Raboteau, author of “American Prophets: Seven Religious Radicals and Their Struggle for Social and Political Justice”. They discuss the theological and ethical motivations of prophetic figures and their importance in an age of radical evil. RT Correspondent Anya Parampil looks at the legacy of Dorothy Day who established the Catholic Worker Movement.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën