Selecteer een pagina

Archieven

Bou stemt op het Nationaal Zorgfonds

Komende woensdag zij er weer verkiezingen voor ons nationale parlement. Er zijn mensen die weigeren om te gaan stemmen, want dan geef je volgens hen je stem weg. Volgens mij is dat een drogreden! Je krijgt een stem en daarmee kun je doen wat je wil. Gooi je die stem bij het oud papier, of ga je stemmen? En als je gaat stemmen, waarop stem je dan? Waar kies je voor? Er zijn op dit moment 26 partijen en honderden kandidaten, dus kiest u maar! Zelf kies ik ditmaal voor een Nationaal Zorgfonds en hun stemwijzer wijst me de weg. Er doen slechts 2 partijen volmondig mee: de SP en de Partij voor de Dieren. Dus kies ik tussen deze twee.

Nu is dat hele verkiezingscircus aan mij nooit zo besteed. TV kijken doe ik al lang niet meer, dat is wel zo rustig. De debatten tussen de kandidaten gaan daarom aan mij voorbij. Verkiezingsbeloften zijn immers mooie praatjes, maar het resultaat blijkt altijd anders. Dat komt omdat de basis van ons politieke systeem nog stamt uit de 19e eeuw. In de 20e eeuw kwam daar de partijpolitiek bij, dat maakte het alleen maar erger. Wie graag een partijbons wil worden, moet zich houden aan de partijlijn. En om te regeren, om een kabinet te vormen en ministers te leveren, sluiten partijen een coalitie. Zo regeerde de afgelopen jaren een coalitie van VVD en PvdA. Lees over de waanzin van dit politieke systeem ook dit artikel op Courtfool.

Als ik de peilingen mag geloven, gaat de PVV winnen. Lekker al die moslims weg! Ooit waren het de Joden, maar Joden moeten mogen van Wilders. Hij is zelfs dik bevriend met de criminele staat Israël. Daar worden de Joden gediscrimineerd op een manier die in geen enkel ander land zou mogen! Positieve discriminatie is immers óók discriminatie. Geert Wilders is vóór Joden en tégen moslims. Maar zelfs als de PVV wint, dan nog zal Wilders geen premier worden, want met de PVV wil niemand samenwerken en zonder coalitie vorm je geen kabinet.

De manier waarop de 150 Kamerleden worden gekozen, is ook nogal wonderlijk. Kiezend tussen 26 partijen en honderden kandidaten, mag men slechts één hokje rood maken. One man, one vote, maar ik ben nou eenmaal geen man. Waarom mag men niet 5 hokjes rood kleuren? Dan hoefde ik niet te kiezen tussen SP en PvdD en kon ik behalve twee maal op het zorgfonds ook nog stemmen op Pieter Omzigt van het CDA, omdat die steeds vragen stelt over de heikele kwestie Baybasin / Demmink. Alle andere partijen zwijgen daarover als het graf, want “het is onder de rechter”. Het is nu al ZES JAAR onder die rechter en mr. Aben zit bovenop de zaak alsof het het pluche is! Dan hield ik nog een stem over voor Thierry Baudet van het Forum voor Democratie, een nieuwe partij met leuke programmapunten, maar zonder Zorgfonds. En mijn vijfde stem zou gaan naar Anita, die nu op een onverkiesbare plaats staat, omdat ik Anita een leuke meid vind…

Dat ons politieke systeem zwaar achterhaald is, moge duidelijk zijn. Met democratie heeft deze verkiezing dan ook weinig te maken. In een echte democratie kiezen de burgers niet welke poppetjes de komende jaren het beleid bepalen, maar ze kiezen voor of tegen het beleid. Dat kan per referendum, maar dan niet zo’n slap referendum als in Nederland geldt. Ons referendum is “raadgevend”, de uitslag is niet bindend en de regering heeft tot op heden iedere uitslag van een referendum naast zich neer gelegd! Thierry Baudet, die het Oekraïne referendum organiseerde, kan daarover meepraten. Wat Nederland als democratisch land nodig heeft, is een BINDEND referendum, waarin de regering MOET doen wat het volk wil. In Zwitserland werkt dat prima, dus bij ons kan het ook!

Als ik de uitslag van de komende verkiezingen mag voorspellen, dan wordt het waarschijnlijk meer van hetzelfde, dus geen “minder moslims”, maar “meer privatisering” en andere dingen die we niet willen. Het openbaar vervoer is al jaren geprivatiseerd, daarom zijn de treinen zo duur, overvol en vaak te laat, en de bus gaat nergens naar toe. Ook de ziektekostenverzekering is nu al 10 jaar geprivatiseerd. Het resultaat is hoge, soms onbetaalbare kosten voor zieke mensen en een onwerkbare administratieve puinhoop voor zorgverleners! Aan deze trend moet een einde komen. Het resultaat is dat de rijken rijker worden en de armen armer. Niet de regering, maar de banken en aandeelhouders bepalen nu het beleid. Omdat je toch ergens moet beginnen, stem ik op het Nationaal Zorgfonds, in de hoop dat het helpt!

31 Reacties

  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne, en ik ben het wel een beetje met je eens. Het systeem deugt niet. We kunnen nu twee dingen doen: het systeem achter ons laten (waar ik meestal wel voor kies, want op BOUblog vaar ik mijn eigen koers), of gewoon gaan stemmen voor de tegenpartij. Voor jou en voor mij! “Geen gezeik, iedereen rijk!” Een eerlijke verdeling lijkt me het begin. Helaas zijn de moslimlanden door de westerse “Christenen” enige eeuwen lang uitgebuit. En nu komen ze in talloze miljoenen uit hun geplunderde en plat gebombardeerde landen naar ons toe. Dat is wel een probleem!
   Intussen is Yemen aan de beurt, dit land wordt nu gebombardeerd. Halleluja, niets aan den handa, het komt immers niet in de krant.

   Antwoord
 1. yvonnemax

  Ben het niet met je eens BOU

  Stemmen vanwege 1 idee voor de zorg op een partij?
  De rest is schijnbaar niet belangrijk?
  Terwijl we onze waarden en land aan het inleveren zijn?.

  Stemmen is wel degelijk belangrijk.
  Niet op de vele kleine clubjes en ook door niet te stemmen komt je stem alsnog bij die partijen terecht die je niet wil.

  Massaal op 1 partij stemmen kan wel degelijk goed zijn.
  Ik verwijs meteen even naar trump

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Yvonnemax,
   Dat wist ik reeds. Ik ben het ook niet met jou eens, maar je bent welkom en wat Trump gaat doen, zullen we wel zien. Jij gelooft in zijn woorden, maar ik in zijn daden en die zijn echt slecht!

   Trump Invades Syria
   Make no mistake: this is big news. And very bad news
   Global Research, March 09, 2017

   Although the Syrian army, with its ally Russia, has made significant gains against ISIS over the past week or so, the Washington Post is reporting tonight that President Trump has for the first time sent regular US military personnel into that country in combat positions.

   This is an unprecedented escalation of US involvement in the Syrian war and it comes without Congressional authorization, without UN authorization, and without the authorization of the government of Syria. In short it is three ways illegal.
   According to the Post, US Marines have departed their ships in the Mediterranean and have established an outpost on Syrian soil from where they will fire artillery toward the ISIS “headquarters” of Raqqa.

   Inmiddels heeft president Assad gereageerd:
   Assad: No one invited US to Manbij, all foreign troops in Syria without permission are ‘invaders’

   En jouw grote favoriet Donald Trump bombardeert nu ook Yemen plat!

   The US may be aiding war crimes in Yemen

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Yvonnemax,

   End Times Prophecy News is nou niet bepaald een objectieve bron. Volgens mij heeft Assad gezegd dat alle buitenlandse troepen in Syrië illegaal zijn, behalve de Russische tropen, die zijn uitgenodigd door de Syrische regering.
   Trump heeft troepen gestuurd. Deze troepen zijn dus ook illegaal!

   Assad: No one invited US to Manbij, all foreign troops in Syria without permission are ‘invaders’

   Gepubliceerd op 11 mrt. 2017

   Any foreign forces, including those from the US, that enter Syria without invitation are invaders, Syrian President Bashar Assad told Chinese media in an interview, noting that no one had given the US troops currently in Manbij permission to be there.

   READ MORE: https://on.rt.com/85eo

   Antwoord
 2. Joep Zander

  Dank je voor je heldere verhaal. Ik heb besloten niet meer op partijen te stemmen. Die zijn te onbetrouwbaar. Dus kies ik voor mensen die volksvertegenwoordiger willen worden of blijven. Mensen die zich persoonlijk geheel inzetten, doorbijten en contact houden. Ik denk dat ik dan bij jouw nummer 2 uitkom, Pieter Omzigt. Hoewel ik dan inderdaad geen stem op het nationaal zorgfonds uitbreng wat ook heel belangrijk is. PvdD tsja. CDA is niet mijn partij, maar ik begin toch te denken dat de meer persoonlijke stem ook een dynamiek binnen een partij op gang kan brengen. De goede kant op. Pieter Omzigt is van niets met voorkeurstemmen erin gekomen de vorige keer als ik het goed heb onthouden, en nu staat ie op 4.

  Antwoord
 3. Bernhard Schat

  Ohm namo narai !

  Nog even over social and political enginering …

  We zijn nu ,zo vlak voor verkiezingen, in de kranten en op de televisie getuige van de al zo lang verwachtte praktijken van de social en political engineers !

  Bedankt voor jullie artikelen !

  Groetnn
  Sri sri Magnitude.
  [ AardbevingsGroninger / donder en bliksem predikant ]

  Antwoord
 4. yvonnemax

  Assad: No one invited US to Manbij, all foreign troops in Syria without permission are ‘invaders’

  En hij heeft 100% gelijk
  Maar dat gebeurde allemaal onder OBAMA
  Trump daar kan misschien nog mee onderhandeld worden.
  En dat zegt assad dus ook, zeker is hij er nog niet van (wie wel)

  Deze maand is er een meeting in Turkije met usa -rusland en syrie.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Yvonnemax, ik waardeer je optimisme, maar onder Obama waren er 500 Amerikanen actief in Syrië als “adviseur”. Onder Trump kwamen daar onlangs 400 nieuwe troepen bij, met gevechtsuitrusting!
   Ook las ik ergens dat Trump in zijn korte regering al meer drone-bommen op Jemen heeft laten vallen dan Obama gedurende alle jaren dat deze oorlog al duurt. Natuurlijk hoop ik dat de onderhandelingen iets goeds opleveren, maar zien is geloven!

   Antwoord
 5. Nexus

  Allereerst zou je moeten nagaan wie het systeem van stemmen bedacht hebben/heeft. Volgens de wikipedia; Democratie is een bestuursvorm. Het Nederlandse woord[1] stamt af van de Griekse woorden δῆμος (dèmos), “volk” en κρατέω (krateo), “heersen, regeren” en betekent dus letterlijk “volksheerschappij”. Dit houdt in dat het volk zelf stemt over de wetten, zoals in het oude Athene, of het volk verkiest vertegenwoordigers die de wetten maken, zoals in België en Nederland….

  In de laatste twee zinnen zit de crux. of het volk verkiest vertegenwoordigers die de wetten maken zoals in België en Nederland.Er is een groot verschil tussen zelf de wetten maken en afstemmen en zogenaamde volksvertegenwoordigers wetten laten maken en voor ons laten afstemmen. Als het volk de wetten zou maken dan waren deze wetten gebaseerd op de belangen en de behoeften van de bevolking, nu zijn de wetten afgestemd op de belangen van partijprogramma’s en corporaties. Als er al wat te stemmen valt, zoals met de laatste twee referenda, dan heten deze ineens raadgevend en doet de politiek alsnog wat ze zelf willen, vanwaar democratie, vanwaar volksbestuur?

  Ik heb het stemmen en de partijen en hun programma’s en uitvoering de laatste tientallen jaren bestudeerd en ben tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt wie er regeert, het programma staat al vast, ongeacht de inbreng van welke partij dan ook. Daarom meen ik dat stemmen onverstandig is want het is toegeven aan dit corrupte systeem waarin zogenaamde vertegenwoordigers slechts 1 keer in de 4 jaar verantwoording afleggen, tegen die tijd is iedereen weer vergeten hoeveel corruptie er is geweest, hoeveel afspraken zijn verbroken, hoeveel beloftes niet nagekomen zijn, etc. Ze spelen een spelletje met ons.

  Omdat ik niet stem heb ik ook nog na de verkiezingen alle recht op spreken want ik heb mijn stem voor mijzelf gehouden, ik heb deze niet weg gegeven aan een voor mij onbekende persoon die toevallig op een kieslijst staat. Ik wil ten alle tijden het recht houden op mijn eigen stem, de basisbeginselen van de rechten van de mens houden in dat iedereen soeverein is, wel nu, ik ben en blijf soeverein, ik geef mijn stem nooit weg, ik heb het recht van spreken bij mij gehouden!

  Wat betreft Trump, je wordt geen president van de VS als de elite dit niet wilt!In de tijd dat velen denken dat Trump essentiële zaken zal gaan veranderen, gaat hij in sneltreintempo verder waar Obomba gebleven was. Daarnaast zijn bijna alle Trump getrouwen grote namen uit Wallstreet, als dat niet genoeg zegt!

  Antwoord
 6. yvonne

  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/nazi-regime-van-het-hitler-kabinet-vanuit-nederland-voortgezet

  De Rothschild ‘s (Ashke-Nazi-joden) hebben voor en tijdens deze slag naast Engeland, Duitsland ook Frankrijk en dus Napoleon gefinancierd door middel van goudsmokkel overzee. Men creëerde de juiste beleggingssituatie ten kosten van oorlogen, dood en verderf. Hierdoor kregen de Rothschild ‘s in een slag de controle over de helft van ‘s werelds rijkdommen, zo ook over de Bank van Engeland en de volle aandelenhandel, wat tot op heden niet is veranderd. De belangenverstrengeling tussen de Koninklijke huizen en de Ashke-Nazi (Rothschild’s) waren toen al een feit en voor eeuwig verenigd. Deze Bloedlijnen waaronder het Brits en Nederlands koningshuis, hebben zichzelf in de afgelopen 200 jaar aan elke oorlog en revolutie/opstand gigantisch verrijkt. Daardoor werden zij na elke oorlog met grote sprongen invloedrijker en machtiger.

  Vooral blijven stemmen mensen op het corrupte zootje!

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Beste Nexus en Yvonne,
  Soms zijn we het gewoon niet eens, maar iedere oproep om niet te gaan stemmen, vind ik jammer!
  Yvonne, het mag dat een corrupt zooitje zijn, maar het systeem is corrupt. Dat wil niet zeggen dat alle politici corrupt zijn. En juist door er niet aan mee te doen, blijft de corruptie in stand. Ik ben het daarom veel meer eens met Joep Zander, die gaat stemmen op Pieter Omzigt. Deze politicus is via voorkeurstemmen in de Kamer gekomen en hij blijft vragen naar de zaak Baybasin / Demmink. Zulke mensen hebben we nodig!
  Zelf stem ik voor het Nationaal Zorgfonds, want de marktwerking in de zorg maakt heel veel mensen wanhopig, en zelfs kapot! In deze “vrije markt” worden we GEDWONGEN om te kiezen tussen een aantal commerciële verzekeraars met winstbejag. En dat noemt men dan “vrije markt”.
  Door te gaan stemmen, geef ik ook mijn stem niet weg. Ik pleit voor een beter systeem. En mijn stem is slechts een druppeltje op een gloeiende plaat, maar heel veel stemmen kunnen de temperatuur veranderen. Nu wordt het VVD, of VVD + moslimhaat (Wilders). Moslims zijn nu de zondebok, de oorzaak van de ellende ligt niet bij hen, maar bij het geldsysteem.
  Nexus, onze “democratie” komt beslist niet uit Athene. Dat was een stadstaat en daar hadden ooit tirannen het voor het zeggen. Toen heeft men dat veranderd in: de burgers aan de macht. Maar men zegt dat iedere burger gemiddeld 25 slaven bezat. En de vrouwen waren totaal machteloos, evenals de kinderen. Zeg dus gerust dat van de volwassenen slechts 2% mee besliste.
  In de 19e eeuw kregen alleen de rijke mensen stemrecht. Aan het einde van de 19e eeuw is dat veranderd en in 1919 kregen ook de vrouwen stemrecht. Door politieke druk van onderaf kon er een verzorgingsstaat ontstaan, maar onder politieke druk van de elite (de VS, Brussel, Bilderberg en zo voort) wordt deze verzorgingsstaat nu weer afgebroken. Men zegt dan dat er geen geld voor is.
  We worden dus niet geregeerd door de politiek, maar door het geldsysteem, dat inderdaad corrupt is. Door niet te gaan stemmen, laat je deze corruptie gewoon voortwoekeren. Nexus: wie zwijgt, STEMT TOE!!!

  Maar goed: verschil van mening mag er zijn. Gelukkig is er internet en de vrijheid van meningsuiting! Ik ga in elk geval niet stemmen op de “Ik Stem Niet” partij!

  Antwoord
  • Joep Zander

   In 1917 was er in Nederland algemeen stemrecht voor mannen en in 1919 ook voor vrouwen. Een merkwaardig gat van 2 jaar inderdaad, maar het heeft gelukkig niet zo heel lang geduurd.
   Onze stemmen vullen elkaar goed aan Bou. Iedereen veel wijsheid gewenst in het stemhokje!

   Antwoord
 8. Joep Zander

  Nederland was wel een relatief gunstige uitzondering, de gap was hier klein in vergelijking met bijvoorbeeld België en Frankrijk. Door het noemen van 1919 leek je uitspraak over Nederland te gaan.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Beste Joep,
  Nederland was “neutraal” in WO I. Voor zover ik het heb begrepen, ontstond aan het einde van die oorlog in Nederland een revolutionaire situatie. En je hebt volgens mij gelijk: in 1917 algemeen kiesrecht, waar sinds het einde van de 19e eeuw voor was gestreden. In 1919 vrouwenkiesrecht, waar ook vele jaren voor was gestreden. De grap is, dat de rechtse establishment hoopte dat vrouwen conservatiever zouden stemmen dan die opstandige socialistische arbeiders, volgelingen van Troelstra! Ik heb daar nog een boek over: dr. H.J. Scheffer: november 1918, journaal van een revolutie die niet doorging. (Arbeiderspers 1968). Lang geleden gelezen…
  En alvast voor morgen: stem ze! Er is hard gevochten voor deze minieme verworvenheid!

  Antwoord
 10. Rudy Algera

  In plaats van niet stemmen of blanco stemmen, schrijf Baybasin, Marianne Vaatstra en Joris Demmink op het stembiljet. Is dat een idee?

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Rudy, lees de bijsluiter. Als je op het stembiljet iets bijschrijft, is je stem ongeldig.

   Antwoord
   • Rudy Algera

    Dat is natuurlijk wel zo maar als 10000 mensen “Baybasin Marianne Vaatstra Joris Demmink” op het stembiljet schrijven worden die ongeldige stemmen misschien een sneeuwbal die de helling komt afrollen. Ik ken een oud mannetje in Groningen die bij iedere verkiezing “zak in de stront met z’n allen!” op het stembiljet schrijft. Ik vind mijn idee beter.

    Antwoord
 11. Marjo

  Hoi Bou, die Nationale Zorgfonds site is opgezet en gesponsord door de SP. Aan die kieswijzer is dus niets objectiefs.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Marjo, dat is niet helemaal waar. De SP heeft hard gewerkt aan het plan en het is van hen afkomstig, maar het speelt al sinds 2013 en anderen (een actiecomité) hebben het plan overgenomen. Het Nationaal Zorgfonds was weliswaar een initiatief van de SP, maar men hoeft niet persé de SP te steunen, om het plan te steunen.

   Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Zo, ik ben even gaan stemmen. Op wie? Op Anita, natuurlijk!

  Ten eerste stem ik altijd op een vrouw, want ik ben een vrouw en de vrouwen hebben ooit hard moeten vechten voor het kiesrecht.
  Ten tweede kon ik voor het Nationaal Zorgfonds kiezen tussen SP en PvdD. Anita is van de SP.
  Ten derde ben ik voor bescherming van het milieu. Anita heeft de afgelopen tijden keihard gewerkt voor een demonstratie: Menselijk Lint langs de Kust. Er zijn plannen om een flink stuk Grevelingenmeer te dempen en er eilandjes aan te leggen met vakantiewoningen en privé haventjes voor rijke mensen. De gewone toeristen (zwemmers, surfers, huurders van een zeilbootje) kunnen het dan schudden. De kust is van ons allemaal! Leve Anita!
  Ten vierde, vijfde, zesde t/m tiende ben ik tegen het minimum jeugdloon, tegen de hoge studieschulden, tegen de verhoging van de AOW leeftijd ten koste van banen voor jongeren, tegen de veel te grote schoolklassen, tegen de afbraak van de ouderzorg, tegen de belastingvoordelen voor grote corporaties, tegen de flexwerk contracten waarbij mensen elk moment kunnen worden ontslagen, kortom: tegen het beleid van VVD en PvdA. Anita is daar ook tegen.
  Verder is Anita gewoon een leuke meid en stemmen was weer eens gezellig, want in het Dorpshuis had Loes de koffie klaar, met iets lekkers en dat ook nog gratis! Toen ik vroeg waarom deze traktatie, zei Loes: “Ik hoop dat heel veel mensen komen stemmen!”

  Wie niet stemt, zwijgt! Wie zwijgt, STEMT TOE! Natuurlijk weet ik niet of stemmen ook bij u zo gezellig is, misschien krijg u geen koffie, maar als u een stem heeft, GEBRUIK HEM dan vandaag!

  Verder is het heerlijk weer, dus nu ga ik de tuin klaarmaken voor de aardappels, de radijsjes en de tuinbonen. Een nieuwe lente, een nieuw geluid…

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Zo, dat was een prachtige dag! Eerst even stemmen, daarna de tuin. Ik heb genoten! Mocht u zelf nog niet zijn gaan stemmen, de stembureaus zijn tot 9 uur open en het is zeldzaam mooi weer voor een avondwandeling. En laat dat hele verkiezingscircus maar voor wat het is: propaganda voor meer van het zelfde. Stem zoals het u zelf verkiest!

   p.s.: ga nu alsjeblieft niet allemaal stemmen op Anita, want die lieve meid wil helemaal niet naar Den Haag. Maar ik ben het wel eens met haar beleid op dit eiland: de kust is van ons allemaal!

   Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Ik heb nog even de uitslag bekeken. Rutte! De VVD verliest weliswaar 8 zetels, maar het wordt weer Rutte!
  De PvdA verliest het meeste: van 38 naar 9 zetels. Dan moet je maar niet doen alsof je links bent en dan met Rutte gaan regeren!
  De vraag is echter hoe Rutte uit deze verdeelde uitslag een kabinet wil formeren. Het kan dus even duren voor hij dat in elkaar geknutseld heeft. Nou ja, het systeem is verrot en het werkt niet. De macht van de Nederlandse regering is ook nog maar heel erg beperkt. Alles gaat naar Brussel en de rest gaat naar het Grote Geld, in plaats van naar de bevolking.

  De landelijke opkomst lijkt op 77,7 procent uit te komen.


  En ik ga vandaag weer buiten spelen, want de zon schijnt in mijn tuin. 🙂

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  MOST DANGEROUS THING WE FACE IS BEING ROLLED OUT NOW, & YOU’RE SUICIDAL IF YOU DO NOTHING

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Rob Vellekoop is ook al niet blij met de verkiezingsuitslag en met mensen die weigeren om te gaan stemmen:

  De kater van 15 maart

  Is er dan helemaal geen enkel lichtpuntje aan de horizon te ontdekken? Worden de rijken dan de komende vier jaar weer rijker en de armen (gewillig) nog een stuk armer? Tja, ik denk dat dit het gevolg is van het wegkijken en niet-stemmen. Dat is hetzelfde als roepen, mijn huis staat in brand, maar ik ga nog even mijn tuintje water geven. De meer dan 2,5 miljoen niet stemmers, de mensen die geen enkele verantwoordelijkheid willen dragen, krijgen in ieder geval ook de rekening gepresenteerd waar om ze hebben gevraagd. Ze hebben stilzwijgend Rutte het groene licht gegeven om door te gaan en zoals hij dat noemt ‘zijn werk af te maken’.

  Dat is mijn land: 2 miljoen VVD-stemmers, 1,4 miljoen Wildersfans en 2,5 miljoen niet stemmers. Samen bijna 6 miljoen Nederlanders. De rekening valt de komende vier jaar ook op mijn mat. Bedankt!

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  Ingekomen per e-mail:

  Dinsdag stemt de Tweede Kamer over het voorstel om het eigen risico volgend jaar met 100 euro te verlagen. Afgelopen weken kregen de fractievoorzitters meer dan 50.000 mailtjes. Daarna hebben SP, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, PVV, DENK en 50plus laten weten dit voorstel te steunen. De stem van het CDA geeft dinsdag dus de doorslag! Dus help mee en roep het CDA nu op om morgen het eigen risico aan te pakken!

  Het CDA heeft een verlaging van het eigen risico met honderd euro vrijwel letterlijk in haar programma staan, maar ze hebben nog wel een zetje nodig! Nu het CDA weer een nieuwe poging doet om in het kabinet te komen, houden ze de kaarten tegen de borst.

  De formatie duurt nu al ruim drie maanden en er is nog lang geen zicht op een nieuw kabinet. De democratie hoeft intussen niet op zijn handen te blijven zitten, het aanpakken van het eigen risico was een groot thema tijdens de verkiezingen, dus morgen is dé kans om een eerste stap te zetten en het eigen risico te verlagen! Mail dus snel het CDA en roep ze om om hun verkiezingsbelofte uit te voeren!

  mail het CDA

  Strijdbare groet,

  Campagneteam Nationaal ZorgFonds

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  Ingekomen per e-mail:

  Vandaag stemde de Tweede Kamer over de verlaging van het eigen risico.
  Met steun van CDA of ChristenUnie was daar een meerderheid voor.
  Daarom gingen wij vanochtend naar het Binnenhof om deze partijen een
  laatste duwtje in de rug te geven.

  Namens meer dan 265.000 vrienden van het Nationaal ZorgFonds plakten we
  het voorstel voor verlaging op de deur waarachter ze over een nieuw kabinet onderhandelen.

  Het CDA en de ChristenUnie hebben alleen besloten om niets te doen aan de boete op ziek zijn. Ondanks dat zij in hun verkiezingsprogramma’s hun kiezers iets heel anders beloofden. Zij stemden tegen een verlaging, terwijl er nog maar 2 stemmen nodig waren voor een meerderheid.

  Het is dit keer niet gelukt, maar we zijn heel dichtbij. We gaan dus door want die boete op ziek zijn moet van tafel!
  ———————-

  Eigen risico nog verder omhoog

  Het opkomende rechtse kabinet Mark Rutte 3 zal het eigen risico in de zorg verhogen. Dit komt niet geheel onverwacht. Want het nieuwe kabinet zal een neoliberaal kabinet worden, dat de kosten bij de arbeiders legt en de kapitalisten ontziet. Het eigen risico in de zorg is al enorm hoog. 385 euro moet je zelf betalen. Veel Nederlandse arbeiders met een laag inkomen (of baanlozen) gaan al zorg mijden omdat veel medische hulp onder het eigen risico valt. Veel dure medicijnen worden niet vergoed en vallen allemaal onder je eigen risico. In 2012 steunde de PvdA de verhoging naar 350 en drie jaar later naar 385 euro. Nu wil politiek rechts (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) het eigen risico gaan verhogen naar hoeveel? 400 euro??

  In 2009 was het eigen risico nog 150 euro.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën