Selecteer een pagina

Archieven

De persconferentie van president Donald Trump

Gisteren heeft president Donald Trump een persconferentie gehouden. Voor het eerst was ik onder de indruk van zijn beheersing van de situatie. Van zijn voorgangers president Obama en Bush heeft Trump een puinhoop overgenomen. Het zal nog heel wat voeten in de aarde hebben om al dat puin te ruimen. Trump gaf een opsomming van zijn politiek van de afgelopen weken, in minder dan een maand heeft hij reeds een hoop gedaan. Hij heeft ook nog steeds veel vertrouwen in de mogelijkheid om de relatie met Rusland te verbeteren. Uiteraard gingen de vragen ook over het ontslag van Flynn. Trump bleef er rustig onder en legde uit waarom Flynn moest gaan. Hoewel iedereen wijst op de zwakte van dat besluit, was ik onder de indruk van zijn krachtige antwoord. Duidelijk is wel dat hij in de VS vele vijanden heeft, zowel in het Congres, als in de CIA, het Pentagon en de media.

Deze persconferentie is het beluisteren meer dan waard. De manier waarop Trump de pers benadert, is heerlijk om te horen. Dat de pers daar niet blij mee is, blijkt uit de koppen in de kranten, maar daar zitten we niet mee.

Het stemt hoopvol dat deze president de politiek van de VS weer in goede banen wil leiden. Trump wil vrede en voorspoed voor zijn land. Of het hem lukt, valt nu nog niet te voorspellen. Het hangt af van veel factoren, waaronder de economie. Daarop heeft een president nauwelijks invloed. Als er binnenkort weer een crisis komt, dan zijn de plannen van Trump onuitvoerbaar. De oorlog met Rusland gaat echter onder zijn presidentschap niet door en dat is goed nieuws!

Niet alle vragen van de pers zijn verstaanbaar. Een volledig transcript staat hier.

Trump Full Press Conference (2/16/17) | ABC News duurt een uur en 18 minuten.

Kan Trump de Titanic keren?

Diepgaand interview met Catherine Austin Fitts over Donald Trump, zijn belagers, de fouten die hij maakt en de uitdagingen waar de Amerikaanse samenleving voor staat. Zij zegt dat we ons niet moeten afvragen of de economie iets omhoog of iets omlaag zal gaan maar of Amerika een menselijke samenleving zal blijven, danwel verder zal afglijden naar slavernij. De strijd gaat tussen het deel van de staat dat groot geld verdient aan corruptie, massa-immigratie en vriendjespolitiek en dat deel dat de Titanic wil keren in het belang van het land en de inwoners. Voorlopig komt Trump steeds vaster te zitten (“bogged down”) dankzij zijn tegenstanders die hem onderuit proberen te halen door zijn beleid te dwarsbomen, hem zijn naaste medewerkers te ontnemen en door hem de rechtzaal in te sleuren. Haar advies aan Trump is om de rechtzaal te mijden en zich te fixeren op de hoofdpunten.

Catherine Austin Fitts-Trump Taking On Corruption & Lawlessness duurt 42 minuten.

15 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Dat president Donald Trump geen oorlog wil, stemt optimistisch, maar intussen rukt de NATO in Europa op naar de grens met Rusland. Bekijk hier de kaart!

  De reacties op de persconferentie waren over het algemeen zeer ongunstig. Zie hier het overzicht van de NOS, dat niets beters te doen heeft dan de krantenkoppen uit de VS te citeren.

  IMPEACHMENT PREPARATION? MSM Cultivates Public Hatred Towards Trump and Russia duurt 9 minuten.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Trump’s Embattled Team Gets Used to Living Under Scrutiny

  Michael Flynn’s resignation is the first casualty suffered by the current administration and it’s just a start. The issue is getting more tangled, rather than going away, it’s far from over. Many are already asking who of Trump’s team members will come under fire next? No doubt, reporters will bombard White House spokesman Sean Spicer with questions about the details.

  The Great Draining Begins: Trump Purges State Department’s 7th Floor ‘Shadow Government’

  Tillerson just fired most of the State Department’s 7th floor, which is known in Washington as the “Shadow Government”

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Lavrov meets new US Secretary of State Tillerson for 1st time

  ‘We didn’t discuss sanctions at all’ – Lavrov’s 1st meeting with Tillerson

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Blood in the Water: the Trump Revolution Ends in a Whimper

  By Mike Whitney

  February 17, 2017 “Information Clearing House” – “Counterpunch” –

  The Flynn fiasco is not about national security advisor Michael Flynn’s conversations with the Russian ambassador. It’s much deeper than that. It’s about Russia. It’s about Putin. It’s about the explosive rise of China and the world’s biggest free trade zone that will eventually stretch from Lisbon to Vladivostok. It’s about the one country in the world that is obstructing Washington’s plan for global domination. (Russia) And, it’s about the future; which country will be the key player in the world’s most prosperous and populous region, Asia.

  That’s what’s at stake, and that’s what the Flynn controversy is really all about.

  – See more at: http://www.informationclearinghouse.info/46471.htm#sthash.CXIZikGT.dpuf

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Flynn sacrificed to prevent Trump from recalibrating US relations with Russia – Former MI5 Agent duurt 7 minuten.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Europe warns US against hurting cohesion, favouring Russia

  Munich (Germany) (AFP) – European leaders Friday fired a salvo of warnings against Washington, cautioning it against hurting EU cohesion, abandoning shared values and seeking a rapprochement with Russia behind the backs of its allies.

  In a hard-hitting speech at the Munich Security Conference against President Donald Trump’s administration, German Defence Minister Ursula von der Leyen urged the United States not to take transatlantic ties for granted. “Our American friends know well that your tone on Europe and NATO has a direct impact on the cohesion of our continent,” the German minister told the Munich Security Conference. “A stable European Union is also in America’s interest, as is a strong and unified NATO,” she said. Polish President Andrzej Duda also stressed that “the basis of our strength is our transatlantic bond. We must not recklessly put it into question. “We all realise that the consequence of a potential destabilisation on Europe will be felt on both sides of the Atlantic,” he added.

  Tot zover het oorlogsnieuws. Het is nog maar de vraag of de Trump-regering deze tsunami van oorlogshitsers kan tegenhouden. En dat terwijl de gemiddelde Europeaan gewoon vrede wil!

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Tot slot nog even de infrastructuur die Donald Trump beloofde te verbeteren. De Oroville dam is nu in het nieuws, want hij staat op doorbreken. Oroville ligt ruim 100 km ten noorden van Sacramento. Als de dam doorbreekt, dan stoomt het water in ongeveer een uur tijd naar Sacramento. Intussen wordt het noorden van Californië getroffen door zware storm en regen.

  Crews at Oroville Dam prepare for heavy rain

  OROVILLE DAM UPDATE – MEGA STORM in CALIFORNIA

  15,000 dams in US classified as ‘high hazard’ by Army Corps of Engineers

  Antwoord
 8. Nos Calan Gaeaf - Wildebeest - (7Penselen)

  Ben je niet te optimistisch? Natuurlijk zie ik ook graag een einde aan al die oorlogen, maar wordt dit nu wel gerealiseerd? In hoeverre heeft Trump echt iets te vertellen en is hij geen portaal van een verborgen staat aka deep-state? En ook de u-turn rond de NATO mag vragen bijgezet worden.

  https://www.youtube.com/watch?v=l906ezuIXps

  NOOT: Het zijn 2 voormalige Trump-aanhangers. Dus geen “links” geklep.

  Jeff Rense and Gerald Celente – Has Trump Duped America? Shocking Developments audio duurt 43 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Nos Calan,
   Dank je wel voor deze link, ik heb er gisteren met genoegen naar geluisterd, maar ik ben het niet helemaal eens met Celente. Vandaag verscheen er een artikel van the Saker, dat ongeveer verwoordt waar ik het wel mee eens ben:
   Trump Dreams vs Trump Reality – Hopes Still Permitted!

   By The Saker

   February 19, 2017 “Information Clearing House” –

   For a lot of Trump supporters the past week has been a painful one. Whether we chose to react with abject panic or pretended like nothing happened, something did happen and it was something big: the Three Letter Agencies pulled-off a de facto coup against Donald Trump by forcing him to fire his most important foreign policy advisor and the man who had dared to declare that he wanted to reform the bloated and largely ineffective US intelligence community.

   There is no way of putting a brave face on what happened. Not only because it showed that Trump is not loyal to those who are loyal to him, but because this episode pretty much killed what I would call the “Trump dream”. I chose my words carefully here. I speak of “Trump dream” as opposed to the Trump reality. Let me explain.

   So hopes are still permitted. Not expectations – those are always bad. But reasonable, reality-compatible hopes. Like all humans, politicians change. If the Neocons don’t succeed in impeaching him, Trump might still end up kicking some ass, so to speak. And if they do impeach him, they will further weaken the Empire. So, all in all, I would say that while we had a very bad week we are still on good shape.

   Het rommelt behoorlijk in het Witte Huis! De tegenkrachten zijn enorm, Trump staat vrij zwak, maar ook volgens de Saker zal er geen wereldoorlog komen zolang het rommelt in het Witte Huis. Als Hillary had gewonnen, dan was die oorlog nu een feit!

   Antwoord
 9. yvonnemax

  Oroville dam
  ligt in California. democratenland.
  Die weigeren om illegalen aan te pakken die in steden zitten en alles voor nop krijgen….betaald door de Amerikanen…..net als wat er in nederland gebeurt .

  Ze weigeren ook om belasting te betalen aan trump.

  dezelfde figuren die steeds opspeelde zijn nu in het vizier vanwege corruptie.
  En met de valse vlag de oroville dam . werden 200.000 geevacueerd.
  die vragen nu hulp aan trump.

  Antwoord
 10. yvonnemax

  https://www.youtube.com/watch?v=QtPVdjJaE4g

  buitenlands beleid

  Wow. Did not expect this from her. Good job Miss Haley!

  Donald Trump and co. are simultaneously exposing the entire sordid, corrupt, self-serving, financial manipulative scheme within a national political construct that has remained hidden just beneath the surface…..…a horribly corrupt beast, fed by an oblivious electorate. A behemoth, made of media and various news outlets, who serves the financial needs of left and right-wing talking heads, and exists exclusively to keep them in power.

  – We don’t protect our borders.
  – ISIS runs amok with no repercussions.
  – We make stupid trade agreements with our enemies.
  – Health insurance rates for the middle class are over $500/month. Compare this with my $25/month car insurance from Insurance Panda…. Private enterprise is the way to go. Stay out of my health insurance, Obama!
  – Entitlements are out of control
  – 70% of young adults are drowning in student debt.
  – We are $20,000,000,000,000.00 in debt and the bills keep piling up!

  And all this is pushed on us by the global elites who do not have our best interests at heart.

  For years we have called those who control this monster: “The Decepticons”. Professional deceivers who exist exclusively for their own scheme and graft.

  President Donald J Trump is exposing it all…Brilliantly. He will drain the swamp on his way to make America great again!

  Antwoord
 11. DELO

  Krachtig verhelderend interview topinsider Robert David Steele

  BREAKING – EXCLUSIVE – EX CIA ROBERT STEELE INTERVIEW #PIZZGATE & TRUMP”S PATH TO GREATNESS OR DOWNFALL & MUCH MORE
  https://www.youtube.com/watch?v=TqyKJ0R_ytM

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel DELO. Dat hakt er in! Robert Steele verdient eigenlijk een apart artikel. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij heeft heel veel informatie en hij weet hoe je de puntjes moet verbinden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën