Archief
Artikelen

De dag na de inauguratie van president Trump liepen in talloze steden mensen te hoop om te demonstreren tegen deze president. Deze demonstraties werden georganiseerd door vrouwen: de Women’s March. Volgens hen is Trump tegen vrouwenrechten. Nu is Trump inderdaad een ouderwetse seksist: hij organiseerde ooit miss-verkiezingen en omringde zich graag met beauty queens. Zijn derde vrouw Melania is een voor hem veel te jonge schoonheid. Dat blijkt echter niet het punt. De vrouwen in deze Women’s March gaven de voorkeur aan de heks Hillary als presidente van de VS. Zij wilden een Witte Huisvrouw als teken van emancipatie en ze vonden een stok om de hond te slaan.

Trump opent aanval op vrouwenrechten

Als een van zijn eerste daden voerde hij per executive order de Mexico City-abortusregel, beter bekend als de ‘Global Gag Rule‘ opnieuw in. Geflankeerd door enkel witte mannen tekende hij de wet, die sinds de invoering door Reagan in 1984 achtereenvolgens door Bill Clinton werd afgeschaft, door George W. Bush heringevoerd, door Barack Obama werd afgeschaft en nu door Trump dus weer ingevoerd, die bepaalt dat ngo’s alleen toegang tot subsidies krijgen indien zij in het buitenland ‘geen abortus uitvoeren of promoten als een manier van gezinsplanning’.

Trump draait daarmee de geldkraan dicht voor talloze hulporganisaties die vrouwen begeleiden bij gezondheidszorg in het buitenland.

Deze Amerikaanse hulporganisaties kunnen gewoon subsidie krijgen als ze hun abortus-activiteiten in het buitenland staken. Het is een ordinaire bezuinigingsmaatregel die een einde maakt aan een ordinaire feministische missie. Dat extra gezondheidszorg voor vrouwen bitter noodzakelijk is, blijkt: Jaarlijks sterven er ongeveer een half miljoen vrouwen in het kraambed en velen van hen hebben dan reeds kinderen. Voorlichting, voorbehoedsmiddelen, abortus en kraamzorg zijn belangrijk! Dat is echter geen taak voor Amerikaanse hulporganisaties, maar voor de WHO, de Wereld Gezondheids Organisatie van de Verenigde Naties, die het terugdringen van de moedersterfte tot een van de millennium-doelen maakte.

Onze minister Lilianne Ploumen trapte er met beide benen in: The Netherlands Pushes Back on Trump’s Abortion Gag Rule

“Banning abortions does not result in fewer abortions,” said Dutch Trade and Development Minister Lilianne Ploumen in announcing the plan. “It leads to more irresponsible practices in back rooms and more maternal deaths. We must not let this happen.”

De massale demonstraties tegen Trump worden grotendeels gefinancierd door George Soros, die zichzelf profileert als een linkse democraat die de mensenrechten bevordert, maar in feite een levensgevaarlijke schoft is! Hij heeft in talloze landen reeds “revoluties” veroorzaakt waar hij zelf beter van werd. Hij doet dat door middels NGO’s het volk op te stoken, opdat ze zich gaan gedragen als prairiehonden.

De waarheid achter deze demonstraties is dat er in de VS een strijd is uitgebroken binnen de elite: de ene groep, de neo-cons van Clinton en hun kliek, streeft sinds de val van de Sovjet Unie (1991) naar globalisering en de werelddominantie van de VS. Dat dit streven ten koste gaat van de arbeidsklasse in de VS (en in Europa!), is inmiddels overduidelijk. Dit leidt tot armoede en binnenlands geweld. Zoals Bob Marley al zong: a hungry man is an angry man! De onvrede onder de bevolking werd bestreden met de versterking en bewapening van de politiemacht, met “anti-terrorisme maatregelen” en andere vormen van overheidsgeweld.

De multimiljonair Nick Hanaur waarschuwde in 2014 reeds: De hooivorken komen er aan!. Uit een recent OXFAM-rapport blijkt dat inmiddels ACHT mensen samen meer hebben dan de armste helft van de wereldbevolking! Deze verdeling van de rijkdom is onhoudbaar! Hij gaat niet alleen ten koste van de bevolking, maar ook van de WINST! Je kunt immers geen winst maken als de bevolking geen geld heeft om de door de corporaties geproduceerde goederen te kopen! Een deel van de elite ziet dat kennelijk in en wil dit veranderen, maar niet ten koste van de kapitalistische economie die hen zo rijk maakt. Trump heeft zich dan ook omringd met een sublieme verzameling rijke stinkerds, die een “andere” politiek voorstaan.

Trump wil de arbeidersklasse versterken door in de VS banen te scheppen. Zijn redenering is simpel, want Trump is wel rijk, maar hij is eenvoudig gebleven. Als er meer banen komen, gaan de arbeiders weer geld uitgeven, wat de middenklasse ten goede komt. De subsidies voor de werkloze armen worden afgeschaft, want wie niet werkt, zal ook niet eten. Werklozen zijn nutteloos, aan hen verdient men niets, ergo: ze verdienen niets, dus krijgen ze niets meer. Aan het milieu valt ook niets te verdienen, maar aan steenkool wel. Daarom gaan de kolenmijnen weer open en ga zo maar door. Naomi Klein waarschuwt mijns inziens terecht voor deze politiek. Haar toespraak is een MUST READ:

Get Ready for the First Shocks of Trump’s Disaster Capitalism

By Naomi Klein

We already know that the Trump administration plans to deregulate markets, wage all-out war on “radical Islamic terrorism,” trash climate science and unleash a fossil-fuel frenzy. It’s a vision that can be counted on to generate a tsunami of crises and shocks: economic shocks, as market bubbles burst; security shocks, as blowback from foreign belligerence comes home; weather shocks, as our climate is further destabilized; and industrial shocks, as oil pipelines spill and rigs collapse, which they tend to do, especially when enjoying light-touch regulation.

All this is dangerous enough. What’s even worse is the way the Trump administration can be counted on to exploit these shocks politically and economically.

Naomi Klein on Trump Election: “This is a Corporate Coup d’État” duurt 16 minuten.

Ook Angela Davis liep mee. Haar toespraak was al iets minder indrukwekkend, maar toch de moeite waard:

Angela Davis:”This Country’s History Cannot Be Deleted” duurt 7 minuten.

Gloria Steinem (geboren in maart 1934) is een feministe van het eerste uur. Gezien haar hoge leeftijd en haar grote verdiensten heeft ze recht op clementie, maar dat ze Hillary de hemel in prijst, getuigt van onbegrip en onwetendheid omtrent het karakter van deze dodelijk agressieve heks! (Geen woord van Steinem over de moord op Muammar Gadaffi en de bevolking van Libië, Honduras, Syrië en zo voort.) De rest van haar toespraak was wel OK. Ze bedoelt het goed.

Gloria Steinem DESTROYS Donald Trump at “Women’s March” In Washington, DC (FULL SPEECH) duurt 11 minuten.

En daar komt opeens een belangrijk symbool: de populaire popster Madonna uit Hollywood, waarmee George Soros zijn ware gezicht laat zien. Madonna is vulgair en Soros is dat ook!

Women’s March on Washington: Madonna unexpected Speech #WomensMarch

Nog meer Hollywood, de filmster Scarlett Johansson is wel mooi, maar ze heeft zich volgens mij laten misleiden door de anti-Trump propaganda van Soros c.s.. Ze prijst de organisatie Planned Parenthood, maar ze neemt Trump bij voorbaat kwalijk dat deze organisatie straks geen subsidie meer zou krijgen. Kortom: verwarring alom. Er komt langzaam maar zeker ook een aap uit de mouw: de “change” van Obama bestond uit rechten voor vrouwen en homo’s, speciale WC’s voor transgenders en dat soort zaken. Trump vindt dat kennelijk niet belangrijk, ik heb hem daar niet over gehoord, maar men doet alsof deze rechten nu door hem worden teruggedraaid.

Scarlett Johansson’s Speech At The Women’s March On Washington (Full | HD) duurt ruim 8 minuten.

Scarlett Johansson explains how Planned Parenthood helped her at an early age and criticizes politicians who continue to vote to defund the organization. Unfortunately, Johansson’s speech is cut short due to time constraints.

Nog meer Hollywood: America Ferrera, dochter van vluchtelingen uit Honduras, met een vrijwel lege toespraak van 6 minuten. Die kunt u gerust overslaan. Het hysterische gedicht van Ashley Judd’s EPIC “Nasty Woman” Speech zal ik u ditmaal besparen. Vrouwen worden nu eenmaal ongesteld.

En dan tot slot Michael Moore, de regisseur die vlak voor de verkiezingen een documentaire maakte over de mensen die vóór Trump waren: Michael Moore in Trumpland. Die docu ging meer over hemzelf en hoe hij denkt over Trump, dan over de mensen die op Trump wilden stemmen, maar hij was wel leuk. Ook het optreden van Moore tijdens de demonstratie was wel leuk.

Michael Moore DESTROYS Donald Trump at “Women’s March” In Washington DC – duurt 17 minuten.

Tot slot nog dit: deze dwaze demonstratie zal in mijn herinnering blijven als de Mars van de Malle Mutsen. Wie zin heeft om 6 uur lang naar de video van deze mars te kijken, kan hier terecht.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Donald Trump (6): de Trumpussies”

 • mr.drs.Bou:

  In deze demonstratie miste ik Bernie Sanders. Ik heb hem overal gezocht, maar ik kon hem niet vinden. Nogal logisch, want Bernie deed niet mee, hij was er niet. Hij is bezig om de Democratische Partij te versterken met echte democraten, in plaats van de HillBillies en Neo-cons die deze partij hadden overgenomen.

  Bernie Sanders’ Prediction Of Trump’s Likely Failure duurt 12 minuten.

  • mr.drs.Bou:

   Nou zat ik toch helemaal fout! Ook Bernie Sanders was aanwezig bij de Women’s March. Zijn toespraak sneed hout:

   Bernie Sanders Full Speech At Women’s March 1/21/2017 duurt 7 minuten.

 • https://www.youtube.com/watch?v=ekgiScr364Y

  Donald Trump on the job duurt 7 minuten.

  Gepubliceerd op 23 jan. 2017

  Though Planned Parenthood claims that women depend on them for prenatal care, Live Action investigators had an incredibly hard time finding facilities that offered it—though they found plenty offering abortions. Live Action contacted all 41 Planned Parenthood affiliates where undercover recording is permitted by state law, and only 5 facilities out of 97 said they provided prenatal care.

  Het gaat dus alleen maar om abortussen en verder is er geen hulp, ondanks dat ze dat beloven.
  trump heeft deze nu het geld gestopt.

  Er zijn altijd redenen voor een abortus, maar niet altijd terecht.
  Losbandigheid is eigen schuld.

  Er zijn ook redenen voor pro-live.
  Maar nog nooit zijn al deze redenen bij elkaar op tafel gelegd?
  En van daaruit gewerkt voor een oplossing?

  trump zijn vrouw is hier wel mee bezig en heeft een plan voor hulp.

  44e pro-live vrouwenmars gisteren ..niemand zend het uit?
  VP Pence en Conway hoogste sprekers ooit op een mars gesproken en niks in het nieuws?

  Waarom word er geen les in gegeven op scholen , in plaats van praten op de lagere scholen of een kind wel een meisje of een jongen wil zijn?
  Dat schijnt belangrijker te zijn dan info over zwangerschappen.

 • Debunking Planned Parenthood’s “3%” Abortion Myth
  Democraat elizabeth warren liegt hierover

  https://www.youtube.com/watch?v=qtgqxvaV-8U

 • https://www.youtube.com/watch?v=08dt3dghvqs

  Ben carson met de waarheid. (zit op zorg voor kabinet trump)
  mvr Sanger van fhilip morris (tabak) al 30 jaar voorstander abortus.
  Vanwege depopulatie zwarte mensen.

  Parenthood instituties vaak in die gebieden en niet nodig want het zit namelijk al in de OBAMACARE.

  Deze fabrieken krijgen nu geen geld meer abortus is een lucratieve handel

  Er word dus voorgespiegeld dat niemand meer voor abortus mag en dat is dus niet waar….de linkse media he

 • https://www.youtube.com/watch?v=t8FTm553t8o

  Exposing Margaret Sanger: The Racist Roots of Planned Parenthood

  Verder wil ik even opmerken dat deze hele demonstratie van alles werd gebruikt om hem zo groot mogelijk te maken.
  klimaatverandering , shariawet, hoofddoekjes met usa vlag en alle andere onderwerpen liepen mee in deze mars en daarom ook veel mannen…er is dus geen sprake van een vrouwenmars

 • http://www.ninefornews.nl/vrouwenmarsenspontaan-gepland-soros/

  Dat heeft de populaire Fox News-presentator Bill O’Reilly gezegd. “Dit was geen spontane gebeurtenis,” zei hij.

  “De mars is georganiseerd door extreemlinkse groepen, die miljoenen dollars hebben gekregen van de liberale activist George Soros,” vervolgde hij.

  De best bekeken nieuwszender in usa

  • mr.drs.Bou:

   Beste Yvonnemax,

   Het huidige debat over abortus is niet relevant! Het is een afleidingsmanoeuvre, een truck van de Trump-politici om de strenge christenen aan zich te binden. Ik heb al je YouTubes bekeken, maar van Ben Carson ga ik echt over mijn nek. Wat een smerige demagoog!

   De politiek van Trump gaat niet over abortus, maar over lijken! Hij heeft een personeelsstop afgekondigd voor alle departementen, behalve voor “DEFENSIE”. Het imperium van de VS heeft de laatste jaren wereldwijd miljoenen mensen gedood, in Afghanistan, Irak, Afrika en zo voort. Maar ze zeuren intussen over de “moord” op ongeboren feuten.

   Die mars van de malle mutsen stinkt inderdaad naar George Soros. De Clinton-kliek, dat zijn slechte verliezers. Die malle mutsen blijken pussyhats, oftewel kutmutsen, en de kleur van deze “revolutie” is roze. Een “color revolution” in de VS: https://www.pussyhatproject.com/

   In de jaren ’70 heeft de vrouwenbeweging gevochten voor het recht op abortus, voor abortusklinieken waar dat veilig en medisch verantwoord mogelijk was. Ook al is de zwangere vrouw “lichtzinnig” geweest, dan nog is het voor een kind niet goed om ongewenst te zijn! Deze strijd had NIETS te maken met racisme, zeker niet in Nederland. Dat men dat nu in de VS roept, is pure demagogie.

   Pas op, want de propaganda komt van beide kanten! Trump is voorstander van een politiek waarin het “recht” om rijk te worden voorop staat. Hij gaat daarbij zeer voortvarend te werk, maar zijn politiek is wel een scherpe ruk naar rechts.

 • mr.drs.Bou:

  Ik weet ook dat de propaganda van 2 kanten komt.
  En ik weet ook dat er veel meer speelt dan wat wij te horen en te zien krijgen.
  Toch blijf ik positief, het is nog te kort dag om te zien waar dit heen gaat.

  Er is ook te veel tegenstand van die clinton aanhangers ook NL
  Zou het ermee te maken kunnen hebben dat alles aan het instorten is?
  De beurs staat erg hoog en deze is steeds 500 punten gezakt weer omhoog
  dan weer omlaag enz enz. Ook de eu staat op klappen.

Laat een reactie achter