Archieven

Het einde van 2016 is in zicht

Op deze laatste dagen van het jaar gaat iedereen terugkijken. Zo ook BOUblog, waar het jaar begon met Gerald Celente die ons een glijbaan voorspelde. En dat is het wel geworden, al eindigde het jaar met een plons en gelukkig géén BOEM !!! Trump won de verkiezingen en wordt POTUS, Hillary Clinton gleed af tot criminele pedo-lesbo, luid gillend dat het de schuld was van Poetin. De Russen kwamen inderdaad, om Aleppo te bevrijden. De main stream media verzonnen
daarop een nieuw woord: nepnieuws. Wat je zegt dat ben je zelf, New York Times, NPO en Fakebook. Vrijdag voor Kerst heeft Obama er een wet tegen aangenomen. Nepnieuws is per volgend jaar verboden, dus het dieptepunt is nu wel bereikt. Laten we er maar om lachen! 🙂

Bullhorns: 2016 Big bang (CrossTalk) duurt 24 minuten.

Een voorspelling die gelukkig niet uitkwam, is de shemitah hoax. In september 2015 zou de wereld weer eens vergaan, maar dat gaat meestal niet door. In maart 2016 ging de voorspelling echter over geld en de manier waarop schatrijke Joodse bankiers de economie manipuleren. Super Shemitah zou een jubeljaar worden voor de bankiers! Dat is mislukt, Trump won en George Soros is niet blij.

De economische problemen zijn nog niet voorbij en dat gaat Trump ook niet oplossen. Zijn voorstellen om de binnenlandse economie te stimuleren lijken aantrekkelijk, maar alles heeft een keerzijde. Trump keert zich met name tegen de goedkope producten uit China. In plaats van te eisen dat bedrijven in China de lonen verhogen, wil hij invoerrechten heffen op buitenlandse producten. Die goedkope Chinese troep wordt dan duurder en China verliest een afzetmarkt. Meerdere economen voorspellen dat deze plannen zullen leiden tot inflatie van de dollar en stagnatie van de wereldeconomie. Ook het uitzetten van illegalen heeft zijn keerzijde. Zij vormen de goedkoopste arbeidsreserve van de VS. Als zij massaal worden uitgezet, stijgen de arbeidskosten bij veel kleine bedrijven. Een reeks van faillissementen zou het gevolg zijn. Luister eventueel vanaf minuut 32 naar Richard Wolff:

Global Capitalism: Trump’s Plans for Jobs, Taxes, Trade [DECEMBER 2016] duurt anderhalf uur.
Gepubliceerd op 14 dec. 2016

En dan de voorspellingen van Gerald Celente. Hij is beslist niet optimistisch over de wereldeconomie.

Gerald Celente Economic Downturn WW III !! DECEMBER 2016 [HD] duurt 25 minuten.
Gepubliceerd op 25 dec. 2016

7 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Year of Resistance: 2016

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Exit here 2016: Jesse Ventura and Manila Chan wrap up the year duurt een klein half uur.

  Gepubliceerd op 29 dec. 2016

  RT’s year-end special takes a look at the results of 2016, which also happens to be the end of Obama’s presidency. Famed Navy SEAL, wrestler, actor and governor of Minnesota Jesse Ventura joins RT’s Manila Chan to discuss the highlights and troubling moments of 2016, including the presidential race, Russian hacking, whistleblowers, media trustworthiness, celebrity deaths and many other topics.

  Antwoord
 3. AlbertV

  Allereerst een heel fijne jaarwisseling toegewenst, Bou. (Denk om vingers, ogen en oren. Ook in 2017 zul je ze nodig hebben).
  Hoewel ik veel sympathie voel voor Lavrov vind ik het toch een meesterlijke set van Poetin om de uitzetting van Russische diplomaten uit de VS niet te beantwoorden met eenzelfde actie, tit for tat. Integendeel, hij nodigt de Amerikaanse diplomaten uit om de komende feestdagen op het Kremlin te vieren.

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/12/paul-craig-roberts_30.html

  Obama en de hele kliek rondom hem staan vreselijk voor paal.
  Dit beloofd wat voor 2017. (Al weet ik niet wat ik van Trump moet denken).
  Ook erg benieuwd hoe onze media met de compleet overhoop gaande machtsverhoudingen, die momenteel in de wereld gaande zijn, omgaan. Ze zullen er uiteindelijk niet meer onderuit kunnen dat Poetin een veel beter/groter leider is dan zoals ze hem tot nog toe hebben afgeschilderd.

  Antwoord
  • Bou

   Beste Albert,
   Dank je wel voor de goede wensen en voor de link.
   Jouw reactie zat in de spambox, sorry dat het dagen duurde voor ik dat ontdekte. BOUblog wordt op dit moment zwaar belaagd door trollen en hackers. Ze zijn nog lang niet binnen, maar ik heb er mijn handen vol aan.
   We weten allemaal nog niet wat we van Trump moeten denken, maar sommige schrijvers denken er al wat van. Hij wil alles privatiseren, ter meerdere rijkdom van de 1%:
   Defying Donald Trump’s Kleptocracy

   By Chris Hedges

   January 02, 2017 “Information Clearing House” – “Truth Dig” –

   The final stages of capitalism, Karl Marx predicted, would be marked by global capital being unable to expand and generate profits at former levels. Capitalists would begin to consume the government along with the physical and social structures that sustained them. Democracy, social welfare, electoral participation, the common good and investment in public transportation, roads, bridges, utilities, industry, education, ecosystem protection and health care would be sacrificed to feed the mania for short-term profit. These assaults would destroy the host. This is the stage of late capitalism that Donald Trump represents.

   Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Keiser Report: Outlook for 2017 (E1013) (ft.Gerald Celente) duurt 25 minuten.

  Military, Political and Diplomatic Trends Of 2016 That Will Shape 2017 duurt 13 minuten.

  Moscow New Year Fireworks | Russia Welcomes 2017 With Blasts | Full Show duurt 6 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Steve Brown wenst niet iedereen een Happy New Year 2017.

  Gepubliceerd op 31 dec. 2016

  -Steve Brown wenst iedereen een Happy New Year, behalve de Ratten in pak,de Bankier-gangsters,de Utra-rijken en hun loopjongen Mark Rutte. Maar ook RTLZ-Crime zet Brown weg als grotere Gangster dan Klaas Bruinsma en Mink de Kok. En door de Globalisering van de armoede hebben veel zo niet de meeste mensen in de Wereld geen Happy New Year.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Buoyant Putin and Sinking Western Mis-Leaders

  By Finian Cunningham

  January 01, 2017 “Information Clearing House” –

  Future historians may well record 2016 a vintage year for Russian President Vladimir Putin. At any rate, at this point we can say it has been a good year for the Russian leader and his country’s international standing. Even Western media, which did its best to discredit, even demonize, Putin have had to admit so, albeit begrudgingly.

  This week, the London Financial Times described the Russian leader as «Buoyant Putin». While last week, the Washington Post headlined: «Moscow has the world’s attention. For Putin, that’s a win».

  The Washington Post surveyed some of the key developments over the past year as being in Putin’s favor, including a shaky European Union and the British Brexit vote to quit the bloc, an unwieldy NATO military alliance unsure of its purpose, the election of Donald Trump to the US presidency, and the retaking of the strategic Syrian city of Aleppo.

  The victory by the Syrian army in Aleppo, crucially aided by Russian military power, was surely a crowning achievement for Putin. When Putin ordered intervention in Syria at the end of 2015, it was predicted by US President Barack Obama that the move would result in a quagmire for Russia. A year later, Putin’s decisive intervention has been vindicated as rolling back a jihadist campaign to destroy Syria.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën