Archieven

Artikelen

De boeken van Boudine Berkenbosch

img108 img109 img110
Koop een boek! Klik op de plaatjes!

Zoals trouwe lezers weten, schrijf ik niet alleen BOUblog, maar ook boeken. Ik bestudeer al vele jaren de stelling van Velikovsky, een Joods-Russische psychoanalyticus die meende dat de Bijbelse god Jhwh een komeet was en dat de 18e dynastie van Egypte 4 of 5 eeuwen te vroeg gedateerd is. Zijn theorie is veelomvattend en uitdagend. Om te weten of het waar is, heb ik in de loop der jaren diverse onderwerpen bestudeerd. Een van de uitkomsten van mijn onderzoek luidde: als Jhwh een komeet was, dan was Oidipous een tijdgenoot van Mozes. De exodus begon dan eind maart 1628 v.Chr. en Oidipous stak zich nog datzelfde jaar de ogen uit. Vanuit die gedachte heb ik de tragedies over Oidipous en zijn verwanten bewerkt tot romans, Kinderen van Kadmos.

Ongeveer een jaar geleden was deze trilogie voltooid. Ik heb hem gepubliceerd via Bol.com en deel 1 naar enkele uitgevers gestuurd. Deze zomer kreeg ik die ongelezen terug: u past niet in ons fonds. Dat is wel teleurstellend, temeer omdat vrienden en kennissen deze boeken vaak in een adem uitlezen! Omdat er geen uitgever is die zorgt voor de reclame, heb ik besloten om deze zelf ter hand te nemen. Ook heb ik van elk deel een e-book versie gemaakt. Als u me wil steunen, koop dan mijn boeken. Ik beloof u in elk geval leesgenot en misschien steekt u er ook nog iets van op. 🙂

Ook donaties zijn welkom. Ze zullen worden gebruikt voor het onderhoud van BOUblog.

11 Reacties

 1. Robert van de Luitgaarden

  Knap gedaan Boudine. Ik deel je artikel.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Robert.
   Het valt me op dat men denkt dat ik alleen maar BOUblog schrijf, maar ik doe al vele jaren onderzoek naar het werk van Velikovsky! De man was zeer erudiet als het gaat om talenkennis, de oude mythen en vooral de Bijbel, maar helaas snapt hij niets van kometen! Hij dacht dat Venus is ontsprongen aan Jupiter! 🙂
   Nee, dat is echt onmogelijk! Jupiter is juist de grootste kometenvanger! Ook was hij de oppergod in vrijwel alle oude religies, met Venus als goede tweede. In de Kadmos-trilogie komt het woord komeet trouwens alleen maar voor in de naam van de godin Leto Kometa, de moeder van Apollo en Artemis. Voor alle rampen die de goden aanrichtten, hoefde ik alleen maar de tragedies over te schrijven. Als men de goden serieus neemt, dan zijn het spannende verhalen!
   Ons zonnestelsel is een verzameling van kosmische rampen, maar de hypothese dat er ooit een komeet door ons zonnestelsel raasde, wordt nog steeds als onzin beschouwd. Het blijft een leuke studie, met heel veel raakvlakken, maar ik voel me er soms wel eenzaam bij…
   BOUblog is daarom een leuke aanvulling, want via BOUblog heb ik contact met andere mensen.

   Antwoord
 2. Akky van der Veer

  Beste Bou, ik moet ff sparen en dan ga ik je boeken kopen, want ik ben heel benieuwd. Of misschien vraag ik ze wel van Sinterklaas!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Akky,
   Het spijt me dat die boeken zo duur zijn. Dat komt door Bol.com. Zelf krijg ik nog geen 4 euro per boek. Maar je krijgt volgens mij wel waar voor je geld, want je krijgt de betekenis van het hele Griekse godendom er gratis bij! 🙂
   Verder zijn er al weer twee scheldpartijen gewist! Als ik zeg: Stel dat Jhwh een komeet was… dan worden er mensen boos. Welnu: stel dat Jhwh een komeet was, dan is deze komeet ingevangen door Jupiter ten tijde van de geboorte van Christus. Het is in dat geval de ster van Betlehem, die stil bleef staan toen er (ten tijde van een volkstelling!) drie wijzen uit het oosten voorbij kwamen.
   Rond Jupiter draaien 4 grote manen en een reeks van kleintjes. In deze regionen is alles van water en kiezel, lichtere elementen. Alleen Io, een grote maan van Jupiter, is van zwavel. Zwavel? Rond Jupiter? Deze maan kan onmogelijk uit Jupiter zijn ontstaan. Hij moet dus ooit zijn ingevangen door de grootste kometenvanger… Maar in de kosmologie heeft niemand het daar over!
   Overigens heeft professor Oort medio vorige eeuw bewezen dat alle kometen die sinds Kepler zijn waargenomen, afkomstig zijn uit de Oortwolk en dus tot ons zonnestelsel behoren. Sindsdien vergeten de geleerden dat daarmee nog niet is bewezen dat een komeet ook uit het heelal kan komen!
   Zwanen zijn wit, raven zijn zwart… zo is dan hun redenering.

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Even ter verduidelijking: scheldpartijen gaan in de spambox!
    Het verbaast me wel dat de stelling van Velikovsky na al die jaren nog steeds zoveel agressie oproept!

    Antwoord
 3. GBJ Hiltermann

  Beste Boudine,

  Velikovsky krijgt de laatste jaren wel steeds meer bijval van serieuze astronomen. Daarmee bedoel ik uiteraard niet de academische mainstream, je weet wel die van de Big Bluff-theorie, die bij iedere nieuwe waarneming zegt dat het een verrassing is die ze niet kunnen verklaren en dat er nog meer studie voor nodig is.
  Ik wou je aanraden om je in de kosmologie te verdiepen die door Alfvén, Birkeland, Langmuir, Arp, Peratt, enz. is beschreven die wel een verklaring geeft voor het geweldige schouwspel in de kosmos, namelijk de Electric Universe theorie.
  De beste introductie is de website https://www.thunderbolts.info met de documentaires van Wallace Thornhill, David Talbott, Donald Scott e.a. Symbols of an Alien Sky is met name fascinerend. Niet nodig om je eenzaam bij je studie te voelen, er zijn echt veel mensen mee bezig!
  Ten aanzien van je plaatje zouden mainstream astronomen zeggen dat het gas is dat oplicht door straling van de centrale ster maar dat is onzin, daar zijn de verschijnselen veel te symmetrisch en gelijkmatig voor. Het is plasma (99,99% van alle materie in het universum is plasma) dat oplicht door een elektrische stroom, dus een soort kosmisch neonlicht.

  Voor wat betreft Io, kijk eens naar https://www.thunderbolts.info/wp/2016/12/06/electric-arcs-on-jupiters-moon-io-space-news/
  De oorsprong van zwavel op die maan kan worden verklaard door fusie van de atomen van een zuurstofmolecuul onder invloed van intense elektrische ontladingen. Kernfusie treedt ook zeer waarschijnlijk op in bliksem op aarde, daar komt meer energie bij vrij dan elektrisch verklaard kan worden. De reactie is dan waarschijnlijk De + C => N.

  Of Venus uit Jupiter, Saturnus of de zon is ontstaan weet ik niet. Maar als je deze documentaire bekijkt
  https://www.thunderbolts.info/wp/2016/12/03/wal-thornhill-stars-in-an-electric-universe-%c2%94-npaeu-2011/
  begrijp je dat Velikovsky best gelijk kan hebben. De petroglyfen die Anthony Peratt heeft bestudeerd zijn een heel sterke aanwijzing.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Lieve hemel, GBJ Hilterman, wat een verrassing is deze post! Mijn goede vader (1901-1989) luisterde in de jaren ’50 iedere zondag naar De Toestand in de Wereld. Het is nog steeds een toestand in de wereld! Het is verwarring alom!
   Dank voor de vele links en je hebt gelijk: ik hoef me niet eenzaam te voelen! Velikovsky komt wel weer boven als men begrijpt wat hij bedoelt.
   Zelf heb ik vele jaren lang de jaren geteld. Daar kwam uit dat Oidipous een tijdgenoot was van Mozes. Dat blijkt uit de jaartallen die ik vond. Nu ben ik weer een stapje verder: Salomon blijkt volgens mijn berekening een tijdgenoot van Hatsjepsut en dat was exact wat Velikovsky voorspelde. Maar daarna wordt alles zeer ingewikkeld. Die puzzel wil ik nog leggen en als blijkt dat het klopt, dan had Velikovsky gelijk toen hij zei: Jhwh was een komeet!
   De ster van Betlehem was in dat geval dezelfde komeet die werd ingevangen door Jupiter: de ster die stil bleef staan boven Betlehem en de drie wijzen uit het oosten… IO.
   Dank je wel voor deze post en ik zal de links zorgvuldige bekijken.

   Antwoord
 4. Madeloes

  Boudine, misschien allang bij jou bekend? maar voor mij nieuw.
  Dank je voor alle info van afgelopen jaar! Dat dit alles mag leiden naar een betere wereld voor ons allen.

  een stukje uit de tekst van deze link

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11447:nederland-is-het-beloofde-land&catid=9:binnenland&Itemid=22

  De vaak genoemde drie ‘dagen van duisternis’ hebben alles te maken met de voorbijgang van de tweede ster Ra/Gud/Anu.

  Deze ster die in een andere richting draait dan de planeten van ons stelsel kunnen/moeten we zien als Jezus; de drie dagen dat hij in zijn graf verbleef… en de drie dagen die hij als machtig ruimteobject (een ster met vier planeten – een mini-stelsel) bewerkstelligd door de gravitatiekrachten die optreden tussen het stelsel en de Zon en haar planeten… Het hele spul komt tot stilstand; te zien in het schilderij van Leonardo Da Vinci; ‘Het Laatste Avondmaal’…

  Ofwel de bijeen-zitting van de hemelse objecten in de vorm van Jezus in het midden (de tweede ster) en links en rechts van hem de Zon en haar planeten. De tweede ster in het midden (Jezus) en links en rechts de 12 apostelen ofwel de 12 hemellichamen van ons stelsel; te weten de Zon, Mercurius, Venus, Maan, Gaia en Mars en aan de andere zijde Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Charon en Pluto (= 6 6 6 – zes links, de zesde van buitenaf in het midden en zes rechts).

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Beste Madeloes,
  Een gelukkig nieuwjaar gewenst, maar wat een onzin schrijft Niburu! Ze halen echt alles door elkaar.
  Ra is de Egyptische zonnegod, samen met Amon (=Jupiter) vormde hij de “twee-eenheid” Amon-Ra. Anu is het Sumerische hemelgewelf, daar wonen de Anunaki, de hemelgoden. Van Gud heb ik nog nooit gehoord, het is dus ook geen ster.
  De rest van het artikel is al even grote kolder. Toen Da Vinci het Laatste Avondmaal schilderde, waren Uranus, Neptunes en Pluto nog niet ontdekt, laat staan Charon, een kleine maan die rond Pluto draait en die werd vernoemd naar Charon, de veerman die volgens de Griekse mythen de doden overzette, want om het dodenrijk te bereiken moesten de doden de rivier de Styx oversteken. Dat dodenrijk bevond zich niet in de hemel (zoals de christelijke traditie zegt), maar even diep onder de aarde als de hemel er boven is.
  Dat de aarde een planeet is, weten we sinds Copernicus, maar het heeft bijna twee eeuwen geduurd voor die kennis algemeen aanvaard werd. In de oudheid rekende men met zeven hemellichamen die werden beschouwd als goden: de zon, de maan, Jupiter, Venus, Saturnus, Mars en Mercurius, dit in volgorde van belangrijkheid, al was Jupiter vaak de oppergod.

  Antwoord
 6. Madeloes

  Hallo Boudine,

  Dank je voor je heldere! reaktie 🙂

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Madeloes. Ik was al bang dat je het zou beschouwen als een afwijzing, maar dat blijkt niet het geval. Er is zoveel desinfo in omloop en een groot deel komt van Niburu, met hun niet bestaande ster of planeet Niburu en hun voorspellingen over het einde van de wereld, plus UFO’s. Vandaar dat ik zelf nooit link naar hun site, al lees ik soms wel mee.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën