Archief
Artikelen

Aleppo is bevrijd, de verwoesting is groot, maar de mensen gaan juichend de straat op! Leve president al Assad, leve de Russen! De rebellen in Oost Aleppo zijn verslagen, de stad wordt niet langer beschoten door de Allah Akbar brigades van ISIS, el Nusra (= al Qaida) of de gematigde koppensnellers van het voornamelijk uit buitenlandse huurlingen bestaande “Free Syrian Army”. De westerse media delen niet in de feestvreugde, maar doen alsof de stad wordt bezet door die vreselijke dictator al Assad en de levensgevaarlijke Russen. Dat nepnieuws slaan we maar over, want de NATO wil oorlog met Rusland, maar wij willen vrede! Vrede in Aleppo, vrede op aarde…

Er zijn in Aleppo nauwelijks westerse journalisten, maar de Russen zijn er wel. Zij weten wat er gaande is. In Rusland doet men ook niet aan nepnieuws! Een dag voor de bevrijding van Aleppo bracht het Russische nieuws dit rapport:

Aleppo’s War Battlefield Update, Syria: Russian TV report from December 14th 2016
Russia Insider

Reeds de volgende dag begon de evacuatie, die gepaard ging met voedselhulp, medische hulp en registratie. Dit alles verliep ordelijk en was goed georganiseerd! Het hele programma is gericht op verzoening, ook de rebellen worden daarom goed verzorgd!

Militants evacuated from eastern Aleppo by night after Syria govt & rebels reach deal
Gepubliceerd op 15 dec. 2016

20 passenger busses and 10 ambulances have been provided to evacuate the militants, while around 100 cars are being used by the militants themselves.
The motorcade was being accompanied by humanitarian workers and employees of the Reconciliation Center. Ambulances were carrying injured people who could not be safely transported by other means.

Buses arrive to evacuate eastern Aleppo militants as freed civilians celebrate

Gepubliceerd op 15 dec. 2016

The pullout of more than 5,000 militants through a humanitarian corridor has started in eastern Aleppo.
20 passenger busses and 10 ambulances have been provided to evacuate the militants, while around 100 cars are being used by the militants themselves.
Wounded rebels are evacuated by the Russian Reconciliation Center with International Red Cross involvement.
To allow the militants leave the city, a 21km humanitarian corridor has been set up. Of those, 6km lie across Aleppo’s territories controlled by government troops and the other 15km to the west of the city go through militant-held areas

A Total of 105 Aleppo Neighborhoods Completely Liberated From Terrorists – Russian MoD Briefing

Gepubliceerd op 15 dec. 2016

Credit to Russian MoD https://www.youtube.com/channel/UCQGq…
Briefing by Deputy Chief of Main Operational Directorate of General Staff Lt Gen Viktor Poznikhir
A total of 105 neighborhoods of Aleppo completely liberated from terrorists as a result of conducted operation, the Russian General Staff stated Thursday.

“The Syrian government forces and militia units have completed the liberation of Aleppo from terrorists. As a result of the offensive the terrorists were driven out from all quarters that were under their control. At least 900 fighters were eliminated by the Syria army during the operation, dozens of the heavy weapons and military equipment was destroyed,” the Russian General Staff said in a statement.

The general stressed that the Russian combat planes have not carried out missions around Aleppo since October 18. Militants in Aleppo ‘Make a Fortune’ Selling Humanitarian Aid to Locals. Over 3,000 militants have voluntarily left the Syrian city of Aleppo, about half of them have been pardoned, Lt. Gen. Viktor Poznikhir, the first deputy chief of the Main Operational Directorate of the Russian General Staff, said Thursday.

“A total of 3,033 militants have voluntarily left Aleppo, 1,524 of them have been pardoned and let go, checks are ongoing in regard to others,” Poznikhir told reporters. He said more than 1,000 people were transported through the humanitarian corridor from the neighborhood of Salah al-Din in Aleppo in the direction of Al-Rashidin. Poznikhir also said that over 108,000 civilians, including more than 47,000 children, had been taken to safe areas of Aleppo via humanitarian corridors.

“Overall, 108,076 civilians, including 47,183 children, were taken via the organized humanitarian corridors to safe city areas,” he said.

Het westers nepnieuws komt voornamelijk van Twitteraars die zeggen dat ze in Oost Aleppo wonen, zoals Bana, een meisje van 7 jaar en behoorlijk zielig, maar wel vloeiend in het Engels, terwijl de scholen in Oost Aleppo al 4 jaar gesloten zijn en de stroom en de internet verbinding zijn afgesloten. Kortom: NEP NIEUWS!!!

MSM using children in Western information campaign against Syria – RT report

Civilians making social media pleas from Aleppo actually bloggers with MSM primetime access (VIDEO)

Het wilde westen heeft de strijd om Aleppo verloren. Dat wat volgens het nepnieuws een burgeroorlog was, blijkt in feite een oorlog van de VS, de CIA en de NATO tegen Syrië. Het land stond op de lijst van landen die moesten worden verwoest volgens de Neo-cons: Afghanistan, Irak, Somalië, Libië, Syrië, Libanon en dan… IRAN!!!

GREAT INTERVIEW on Aleppo evacuation: USA arming terrorists from the beginning of the Syria war

Gepubliceerd op 15 dec. 2016

Credit to RT https://www.youtube.com/user/RT
Former London mayor Livingstone on east Aleppo evacuation
The pullout of more than 5,000 militants and their families through a humanitarian corridor has begun in eastern Aleppo, the Russian General Staff said. Wounded rebels will be evacuated by the Russian Reconciliation Center with International Red Cross involvement.

Humanitarian action in Aleppo conflict highly politicized – Red Cross regional director

Gepubliceerd op 15 dec. 2016

The pullout of more than 5,000 militants and their families through a humanitarian corridor is under way in eastern Aleppo. Wounded rebels are evacuated by the Russian Reconciliation Center with International Red Cross involvement. RT discussed the evacuation operation with Robert Mardini, the Red Cross’s Regional Director for the Middle East.

Uiteraard leidt al dat nepnieuws tot een felle woordenstrijd tussen de gelovigen en de weinige westerse journalisten die zelf in Aleppo waren. De Amerikaanse columnist Brent Budowsky is een gelovige, maar Vanessa Beeley is een ooggetuige. Deze onafhankelijke journaliste was moedig genoeg om zelf naar Aleppo te gaan! Brent valt Vanessa dan ook voortdurend aan… Dat gebekvecht is bijna niet om aan te horen!

Syrian heat: Watch pro & anti-US intervention journalists face off over Aleppo in RT debate

‘No 2nd opinion, no alternative’: Experts discuss Aleppo liberation and its media coverage duurt 40 minuten.

Gepubliceerd op 14 dec. 2016

Western media paint a grim picture of the Aleppo liberation, yet a lot of videos show residents celebrating it. The lights on the Eiffel Tower are out, a lot of accusations come with or without proof.
Independent researcher and journalist Vanessa Beeley; Executive director at the Ron Paul institute Daniel McAdams; Columnist for ‘The Hill’ Brent Budowsky and RT International’s Deputy Head of News Alexey Kuznetsov joined in the RT’s studio to discuss the issue.

Iets beter gaat het debat tussen de Canadese journaliste Eva Bartlett en Dilly Hussain, de redacteur van de Britse pro moslim website 5PillarsUK, al valt Dilly Eva vaak in de rede. Eva heeft volgens mij het meest te melden! Deze hele discussie is de moeite waard!

Journalists face off over Syria news sources in RT debate duurt 28 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

11 Reacties op “Aleppo bevrijd, leve president al Assad!”

 • mr.drs.Bou:

  In de eerste 23 minuten van deze video legt Vanessa Beeley op een rustige manier uit wat er in Aleppo gebeurt. Niemand valt haar in de rede en ze illustreert haar verhaal met foto’s en filmpjes.

  De rest van de video is ook interessant. Het gaat over fake news en over het internationale gerechtshof in Den Haag dat Assad wil vervolgen voor oorlogsmisdaden!

  UK Column News – 16th December 2016: Aleppo, Justice, Accountability and Fake News duurt 55 minuten.

  Gepubliceerd op 16 dec. 2016

  Mike Robinson is joined by Vanessa Beeley in Damascus and Mark Anderson in the USA. Vanessa spent the last few days in Aleppo and discusses the latest from there.

 • mr.drs.Bou:

  Nog even een antwoord op de vraag waar die “rebellen” de wapens vandaan haalden waarmee ze Aleppo jaren lang hebben beschoten:

  Aleppo Starts Uncovering Washington’s Evil Designs

  A few days ago new facts about Washington’s sponsorship of ISIS appeared in the Bulgarian media, along with the pictures and video made in eastern Aleppo by the Nova TV journalists. The crew stumbled upon a warehouse that was used by the Jabhat al-Nusra militants, where they discovered munitions for the BM-21 “Grad” self-propelled multiple rocket launchers, bearing visible indications that they were produced by the Bulgarian manufacturer VMZ (Vazovskaya Heavy Machinery). It’s curious that in spite of the ban on arms sales to Syria, missiles and shells of Bulgarian production, however, fell into the hands of terrorists. The Bulgarian crew indicated that the munitions were supplied by the company known as Arcus from Lyaskovets, while all labels were written in Bulgarian.

  The channel has been consulting military experts ever since and the latter have already stated that the radical militants could have been fighting for another two years with the munitions they had.

  In their report, BIRN and OCCRP stated that the acquisition of significant amounts of military weapons from the countries of Central and Eastern Europe for the “Syrian opposition” were directly controlled by Washington. Earlier, the respected military journal Jane’s Defence Weekly in its article “US arms shipment to Syrian rebels detailed” stated that the US supplies the “Syrian opposition” with weapons and ammunition from Eastern Europe, and noted that these facts were almost officially recognized by the US Senate.

  Over the last five years, Ukraine alone has sold nearly 615 thousand units of small arms to Syria. But it’s curious that its officials customers are not some third world countries, but large Western companies like Hire & Fire, IZH Impex Inc, Waffen Schumacher GmbH, BVS, spol. Sro – all buying old Soviet weapons en masse. In 2012 alone the American Hire & Fire made an acquisition of 90 thousand Soviet rifles. That’s almost enough to arm four divisions! And in just one year!

 • mr.drs.Bou:

  While Decrying “Massacre” in Aleppo, US Steps up Bloodshed in Mosul

  By Bill Van Auken

  December 16, 2016 “Information Clearing House” – “WSWS” –

  Even as columns of green buses were ferrying the last of the Western-backed Islamist “rebels” out of eastern Aleppo Thursday, Secretary of State John Kerry took the podium at a State Department press conference to describe the situation in the northern Syrian city as “unconscionable” and to denounce the Syrian government of President Bashar al-Assad for carrying out “nothing short of a massacre.”

  Kerry’s denunciations, which extended to Syria’s allies, Russia and Iran, expressed the growing anger and desperation within US ruling circles and Washington’s military and intelligence apparatus over the debacle of the five-year-old regime change operation in Syria. With the driving out of Aleppo of the Al Qaeda-linked militias that have been armed and funded by the CIA, the so-called “rebels” have lost their last foothold in a major urban area, and the prospects of these proxy forces toppling Assad have largely evaporated.

  Kerry was reduced to demanding a “cessation of hostilities” in Aleppo under conditions in which a cease-fire brokered between Russia and Turkey—with no apparent prior notification of, much less participation by, Washington—appeared to be holding on Thursday as the orderly evacuation of both “rebels” and civilians proceeded.

  Kerry vowed, “The fall of Aleppo, should it happen, does not end the war. It will continue.” The statement amounted to a threat, under conditions in which the Obama administration recently issued a waiver of the US Arms Export Control Act to allow the CIA to funnel in more weapons to “irregular forces” in Syria. Even with these arms, however, it is difficult to see how the “rebels” can regain the offensive.

  The hypocrisy of the US denunciations of the brutal methods employed by the Syrian government and its allies in eastern Aleppo has been underscored by the unfolding of a similarly savage siege being directed by the Pentagon against the far larger urban population of Mosul, Iraq’s second-largest city. As many as 1.5 million people still live in that metropolitan area, which the Iraqi army surrendered to the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) in June 2014.

  With the US-backed offensive against Mosul now nearly two months old, conditions for the city’s residents are growing increasingly desperate, while the number of civilians killed continues to mount.

  Scattered reports from media in the region provide a glimpse of the carnage unfolding in Mosul. Turkey’s Anadolu news agency reported that an entire family of nine was wiped out on Tuesday in a US drone missile strike against a house in Mosul’s al-Falah district. “Nine family members were killed in the attack,” an Iraqi police officer told the agency.

  And The New Arab (Al-Araby Al-Jadeed) reported Thursday: “At least 40 civilians have been killed including women and children and dozens of others injured in air raids and artillery fire in the east of the Islamic State group [IS] bastion of Mosul,…

 • mr.drs.Bou:

  Aleppo liberation operation is over – Russian MoD

 • mr.drs.Bou:

  ZUCHT!!! Diepe zucht…

  Syria War video today December 17, 2016

 • mr.drs.Bou:

  Press TV, IRAN: The Debate – Aleppo Liberated

  Gepubliceerd op 16 dec. 2016

  Just as it begun, it seems to have been suspended. The deal that resulted in the evacuation of many militants from East Aleppo was hard won, but the Syrian Ambassador to the UN tells Press TV that the militants have gone against the deal, while also blocking the injured from leaving villages they’ve besieged in Idlib. While the one-sided media uproar disguised as concern for Aleppo’s civilians continues, the same media say nothing about the towns of Kafriya and Foua besieged by militants. Meanwhile On this edition of the debate we discuss this latest hiccup in the Aleppo evacuation.

  • mr.drs.Bou:

   Prachtig, Ben!
   Andrew Ashdown is a Church of England priest studying Christian-Muslim relations in Syria. In the last few days he has visited East Aleppo. This is the report of his visit to the area yesterday (14th December) that he published on his facebook page.
   Ditmaal een pater die op Facebook de medialeugens doorprikt en spiest! Aan de schandpaal met die valse journalisten! Geef mij maar een pater die zelf even gaat kijken, in plaats van “journalisten” die de schattige Bana op Twitter te volgen. Iemand nog iets gehoord van de lieve meid? Nee? Ze moet toch ergens zijn, nu heel oost Aleppo is bevrijd. 🙂 🙂 🙂

 • mr.drs.Bou:

  En dan de Belgen! Zij helpen mee om vanuit de lucht te schieten op “ISIS”. Een Belgische journalist vraagt aan president al Assad of hij België daar dankbaar voor is:

  Assad tells Belgian reporter Belgium & EU merely obey ‘US master’ on Syria – English Subtitles

  Het transcript van het volledige interview:
  SYRIA: President Bashar Al Assad Talks to Belgian Media

Laat een reactie achter