Archief
Artikelen

Aleppo is bevrijd en de mensen vieren feest, maar de media zijn daar niet blij mee. Daarom laten ze geen beelden zien van juichende menigten, voedselhulp, medische hulp en opvang voor de daklozen. Zij roepen dat Aleppo is ingenomen door de troepen van Assad, die wrede dictator… En Palmyra is nu weer bevrijd door ISIS. Wat een toestand en dat is allemaal de schuld van Syrië, Iran en Rusland, volgens Samantha Power, de vertegenwoordigster van de VS in de VN. Dank zij BLIK weet ik ook wat onze staatsomroep de NOS daar van zegt:

Propaganda-Alert: NOS-Aleppo-hysterie naar kookpunt

We beschouwen vandaag 13 December 2016 als het voorlopig hoogtepunt voor wat betreft het bedrijven van propaganda van de NOS en NPO. Met journalistiek heeft het bij de moreel failliete staatsomroep niets meer te maken. Met wanhopig perceptie-management des te meer.

Terwijl de Russen en Syrie het ene succes na het andere bereiken, wijk na wijk Aleppo bevrijden, mijnen vegen, mensen in veiligheid brengen, is er van de Westerse staatsmedia een 180 graden ander beeld. Onder dekking van een uiterst vaag rapport, roept de VN, waar Saoedie Arabië mede over de mensenrechten gaat, dat het Syrische leger 82 burgers zou executeren waaronder 11 vrouwen en 13 kinderen. Bewijs is er niet. Logica ook niet. Waarom zou het Syrische leger 24 vrouwen en kinderen, burgers, landgenoten, executeren? Bronnen worden ook niet genoemd. Het komt niet verder dan “bronnen melden”. Of het om de bekende White Helmets, Bana, of het Observatorium is dat uit 1 man in -we menen- Londen bestaat, we weten het niet. Als iemand meer weet waar dit VN rapport op gebaseerd is, laat het weten in de comments.

Het toont het failliet van de zieltogende Publieke Omroep dat ze het voor elkaar spelen met name in de namiddag op de radio met Lara Rense hier op een hysterische en overweldigende wijze op in te gaan zonder noemenswaardige twijfel bij de VN-berichten en zonder noemenswaardige vermelding van de andere kant van de verhalen. Het NOS-8-uur-journaal opende eveneens met het VN-verhaal. Daar werden nog een stuk of 3 twitterberichten getoond van burgers die een spoedige “genocide” vrezen. De NOS verlaagt zich tot het aanhalen van vage twitterberichten om hun vage verhaal op dubieuze wijze overeind proberen te houden.

Ook het NRC doet een duit in het zakje. Spreekt over “de val van Aleppo”, over niet bestaande hulporganisaties, etcetera. Iemand die de gewezen slijpsteen nog serieus neemt? Trouwens, oud NATO-baas De Hoop Scheffer zei dat Putin liever Clinton had dan Trump, dus waar praten we over betreffende de zogenaamde hacks. De oud NATO-baas! Dat is niet de kruidenier op de hoek!

Tot zover de dagelijkse propaganda die met de waarheid niets te maken wil hebben. Bovendien: Nederlandse nieuwskanalen steunen terroristen actief met fakenews en bewuste weglatingen!

De mainstream media lijken maar niet te leren van hun fouten. Keer op keer gebruiken ze kanalen waarbij elke vorm van integriteit ontoetsbaar is, sterker nog, deze keer komen de berichten uit Oost Aleppo waarvan iedereen weet dat de mensen aldaar al jaren onder erbarmelijke toestanden leven net door die terroristen. Toch nemen ze deze berichten over en verkopen ze als waarheid.

AS SYRIANS CELEBRATE VICTORY IN ALEPPO, MSM TRIES TO HIDE IT, “FAKE NEWS” CONTINUES

‘It is militants who kill people’: Aleppo residents contradict MSM reports

‘Meltdown of humanity’: Two sides of Aleppo story as MSM paints grim picture

En dan de stotterende voorlichter van de VS. Wat braakt die man een onzin uit!

‘You haven’t succeeded once’: Reporter grills US State Dept over failures in Syria
Gepubliceerd op 14 dec. 2016

AP reporter Brad Klapper asks a series of tough questions to State Department spokesman John Kirby on the lack of US progress in Syria and why the US is laying all the blame on Russia.

Tot zover de propaganda, die nu echt alle spuigaten uitloopt! Syrië is nog steeds een slagveld, laten we even naar de militaire situatie kijken. Deze wordt vrijwel dagelijks geanalyseerd en gepubliceerd door het YouTube kanaal South Front:

Aleppo Is Liberated. What Now?
Gepubliceerd op 13 dec. 2016

Syrian War Report – December 13, 2016: Clashes Near Palmyra, Liberation Of Aleppo

Syrian War Report – December 14, 2016: Heavy Clashes At Tyas Airbase

De democratisch gekozen en zeer populaire wrede dictator president al Assad heeft weer een interview afgestaan aan een journaliste van Russia Today. Al het gebral van de media ten spijt, klinkt Assad altijd rustig, redelijk en verstandig. Gezien de chaotische situatie in zijn door ISIS en de “gematigde rebellen” geteisterde land, vind ik dat zeer bewonderenswaardig. Een volledig transcript staat hier: President al-Assad: Mainstream Media are Suffering From Moral Decay

Assad: West is telling Russia that Syrian Army went too far in defeating terrorists (FULL INTERVIEW) duurt 26 minuten.
Gepubliceerd op 14 dec. 2016

In an interview to RT, the Syrian President warned against taking statements by western governments at face value, as in Aleppo, they seemed to care more about saving terrorists than civilians. He also slammed the lackluster reaction to ISIS’s onslaught on Palmyra.

En dan is er nog de moedige Eva Bartlett, die zelf in Aleppo was toen er werd gevochten om de stad uit handen van de terroristen te bevrijden. Zij heeft gesproken met de mensen, zij heeft het zelf meegemaakt, en ze is nu even weer in het vrije wilde westen. Haar pittige persconferentie bij de Verenigde Naties zal al wel overal verspreid zijn. Eerst de kortste versie, dan een langere versie met alleen Eva. Tot slot de hele persconferentie, die in zijn geheel de moeite waard is:

Eva Bartlett schooling Norwegian journo on why MSM lies about Syria (short version)

Fake News About Syria Exposed by Real Journalist Eva Bartlett duurt 19 minuten.

Syria – Sovereignty and Peace. Press Conference, United Nations, 9 Dec. duurt 52 minuten.

Gepubliceerd op 9 dec. 2016

Full Press Conference at the United Nations. Against propaganda and regime change, for peace and national sovereignty. 9 December 2016, the Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations. Speakers: Dr. Bahman Azad, Member of the Coordinating Committee for the Hands Off Syria and Organization Secretary of US Peace Council, and Eva Bartlett, Independent Canadian Journalist.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Aleppo bevrijd, maar het nieuws zegt van niet”

 • mr.drs.Bou:

  Een goed artikel op The Post Online:

  Hoe nepnieuws uit Aleppo door ‘kwaliteitsjournalistiek’ voor zoete koek wordt geslikt
  ‘Niet de eerste keer dat cijfers waar mainstream media mee vandoor gaan niet blijken te kloppen’

  Volgens de VN zijn er nog 100.000 burgers over in een gebied van “3 tot 5 vierkante kilometer”. Ter vergelijking: dat is ongeveer dezelfde bevolkingsdichtheid als New York City, en dat na vier jaar oorlog in een situatie waarin voedsel en water nauwelijks nog verkrijgbaar zijn en waarbij het dagelijks bommen regent. Je moet wel goed gek zijn om dat te geloven. Toch wordt dit soort data als zoete koek geslikt door de journalistiek en spontaan over de massa’s uitgekotst.

  Niet kloppende cijfers

 • mr.drs.Bou:

  Nog meer erger:
  Congress Votes To Give Jihadists Anti-aircraft Missiles

  By Mike Whitney

  “Congress for the first time authorized the Department of Defense to provide vetted-Syrian rebels with anti-aircraft missiles. The provision is contained within the $619 billion Fiscal Year 2017 National Defense Authorization Act, which passed the Senate on Dec. 8 and the House on Dec. 2.

  Under the bill, the Secretaries of Defense and State must submit a report to Congress explaining why they determined Syrian groups need man-portable air defense systems (MANPADS).”

  Everyone who has followed developments on the ground in Syria knows that the distinction between the “good” terrorists and the “bad” terrorists is pure bunkum. The various militias are merely the many heads of the same homicidal anti-government hydra that has killed over 400,000 Syrians and decimated a large part of the country. The CIA should not be assisting any of these madmen let alone providing them with lethal state-of the-art weapons that will inevitably be used to take down US aircraft.

  Die oorlog is nog lang niet over! En Obama wil hem nog even winnen voor hij aftreedt!

 • mr.drs.Bou:

  West blames Russia for Palmyra fall: ISIS is lesser evil than “Assad tyrany”?

 • mr.drs.Bou:

  Drone footage captures devastation of east Aleppo

 • mr.drs.Bou:

  Getting Real News From Aleppo – With Vanessa Beeley duurt 27 minuten.

  16 uur geleden live gestreamd

  There is plenty of reporting about what is going on in Aleppo, but there are very few reporters. In today’s Liberty Report we are joined live from Syria by independent journalist and researcher Vanessa Beeley for some rare on-the-ground reporting. You can find (and support) Vanessa’s work on her website: https://thewallwillfall.org/

 • mr.drs.Bou:

  Sfeerimpressie Aleppo demonstratie Amsterdam
  14 December, 20.00 op de Dam. Demonstratie om verbondenheid te tonen met de mensen van Aleppo. Of iets in die trant. Blik besloot een kijkje te gaan nemen.

Laat een reactie achter