Archief
Artikelen

In het land van “vrijheid en democratie” kon de bevolking onlangs kiezen tussen de krokodil en de tijger. Donald Trump beloofde om het moeras van Washington droog te leggen en hij won de verkiezingen. De krokodil zit nu samen met de andere reptielen vast in het moeras van pizza gate. Inmiddels heeft Trump verklaard dat hij de Clinton-kliek niet strafrechtelijk zal vervolgen. Dat is terecht, want dat is niet de taak van een president, maar van de FBI. Trump heeft wel wat anders te doen! De erfenis van 8 jaar Bushbush bende plus 8 jaar Obomba carelesness is een gigantische puinhoop, niet alleen in de VS, maar vrijwel wereldwijd.

Het streven naar wereldhegemonie van de neo-cons resulteerde in de ene mislukte oorlog na de andere, met verstrekkende gevolgen voor zowel de bevolking van de landen die het slagveld vormen, als voor de zogenaamde bondgenoten. De EU wordt opgescheept met miljoenen vluchtelingen en met sancties tegen Rusland die voor veel EU-landen economisch zeer onvoordelig zijn. De NATO kost alleen maar geld en levert niets op, behalve voor de wapenindustrie, vrijwel het enige export-product van de VS. De Russen zijn echter niet onder de indruk, zij weten al lang dat die dwaze Amerikanen slechts doen alsof ze naar de maan gaan! Maar Syrië en Oekraïne gaan intussen wel naar de maan…

In Zuidoost Azië gaat de Amerikaanse politiek ook al niet van een leien dakje. In Japan heerst een economische crisis, maar dat is al decennia lang het geval. En voor de kust van China ligt de Amerikaanse oorlogsvloot nu al tijden de hegemonie van de VS over de Stille Oceaan te verdedigen. In Zuid Korea eist de bevolking het aftreden van president Park Geun-Hye en president Duterte van de Filipijnen scheldt Obama en Kerry inmiddels openlijk de huid vol. De Aziatische “bondgenoten” van de VS tegen het “Gele Gevaar” zijn het kennelijk beu!

‘Obama, you can go to hell’! Philippines’ President says he’ll ‘break up’ with US

Intussen stapelen ook de binnenlandse problemen in de VS zich op. De infrastructuur valt van ellende uit elkaar, de geïndustrialiseerde staten zijn vervallen tot de “rust belt”, de particuliere ziektekostenverzekering “Obamacare” blijkt voor veel mensen onbetaalbaar, onderwijs is slechts bereikbaar voor wie bereid is om hoge leningen aan te gaan, het minimumloon is niet voldoende om te overleven en ga zo maar door. De verarmde bevolking rekent op de tijger, de vastgoed-magnaat Trump, voor een economische verbetering. Trump wil geld lenen om de infrastructuur te verbeteren. Dat zou leiden tot banen. Maar de neo-cons die nog altijd veel macht hebben in Washington, kunnen de plannen van Trump saboteren. Ook kan de FED de rente verhogen, een gevreesde spaak in het wiel.

Voor een gedegen overzicht van alle mogelijke problemen, zowel in de VS als internationaal, wil ik wijzen op dit artikel: Complicated Decisions That Await Donald Trump. Het artikel is lang, maar beslist de moeite waard.

Het is nog de vraag wat Trump gaat doen en welke mensen hij zal kiezen als zijn naaste medewerkers. Het is ook nog de vraag wat de uitslag zal zijn van het referendum in Italië (a.s. zondag) en de verkiezingen in Frankrijk, Nederland en andere EU landen. Hollande is al afgeserveerd, Merkel zal het ook niet redden en Mark Rutte kan binnenkort solliciteren naar een baan bij de SHELL of de Europese Commissie. De verliezers zijn bekend, maar we weten niet wie de winnaar zal zijn: links of rechts. Trump is in elk geval rechts!

Trump’s USA: Global Empire or Fortress America? duurt 8 minuten.

In de internationale politiek zal de regering van Trump waarschijnlijk zorgen voor ontspanning. Deze president wenst goede relaties met iedereen! Wat zijn beleid zal betekenen voor de economie, is echter minder duidelijk. Sinds zijn verkiezing is de dollar gestegen, het goud is gedaald en de aandelenmarkt is zo bubbelig dat er elk moment weer een bubbel kan barsten…

Gerald Celente heeft de overwinning van Trump al in juli voorspeld. Hij is boos op de media, op de politiek van Obama en op Clinton. Over de economische plannen van Trump is Gerald Celente echter niet bijzonder optimistisch, want de negatieve erfenis van het Obama-tijdperk moet worden betaald, de nalatenschap moet worden vereffend! Luister daarvoor vanaf minuut 19 en vooral vanaf minuut 25.

Gerald Celente-2017 Predictions-MSM Gone and Financial Market Panic Coming duurt 36 minuten.

Gepubliceerd op 19 nov. 2016

Join Greg Hunter of USAWatchdog.com as he goes One-on-One with the trends forecaster Gerald Celente, Publisher of The Trends Journal.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Donald Trump en de neo-con erfenis”

 • mr.drs.Bou:

  ‘Take a look at Trump… is he anti-establishment?’ – Noam Chomsky to RT

 • mr.drs.Bou:

  Donald Trump is bezig om een ultra-rechts kabinet samen te stellen. Dat zegt William Engdhal. Het artikel is vertaald door Want to Know.nl

  Het Trump-presidentschap: gevaarlijke deceptie..?!

  De Islamitische geleerde Sheikh Imran Hosein is gematigd optimistisch over Donald Trump als president. De Wereldoorlog is in elk geval voorlopig uitgesteld.

  Sheikh Imran Hosein over Donald Trump als president ondertiteld door Irma Schiffers.

 • mr.drs.Bou:

  Cornel West on Donald Trump: This is What Neo-Fascism Looks Like duurt 10 minuten.

  Gepubliceerd op 1 dec. 2016

  http://democracynow.org – President-elect Donald Trump has announced a handful of new cabinet picks with deep ties to Wall Street. On Tuesday, he named Steven Mnuchin to be Treasury Secretary. Mnuchin is a former executive for Goldman Sachs, where his father also worked. Mnuchin’s hedge fund also played a role in the housing crisis, after it scooped up the failing California bank IndyMac in 2008. Under Mnuchin’s ownership, IndyMac foreclosed on 36,000 families, particularly elderly residents trapped in reverse mortgages. Mnuchin was accused of running a “foreclosure machine.” Trump has also picked billionaire private-equity investor Wilbur Ross to be Commerce Secretary. Ross specializes in flipping bankrupt companies for profit, often buying the U.S. companies at low prices and then selling them to overseas investors. He and his companies have sometimes engaged in the very practices Donald Trump rails against: shipping jobs and factories overseas. For more on these picks, we speak with Cornel West, Professor Emeritus at Princeton University. During the Democratic primary he endorsed Bernie Sanders. After Hillary Clinton won the nomination West made headlines when he endorsed Green Party presidential candidate Jill Stein.

 • mr.drs.Bou:

  CrossTalk: Bullhorns: Trumpspotting

Laat een reactie achter