Archief
Artikelen

Nu Donald Trump is gekozen tot toekomstige president van de VS, werd ik toch wel nieuwsgierig naar wie hij is. Tot op heden werd hij afgeschilderd als een verliezer, dumb Trump! Maar hij is in elk geval minder dom dan Clinton die de Russische beer wil schieten. Zelf dacht ik dat hij was verkozen tot republikeinse kandidaat opdat Clinton kon winnen: de heks tegen de dwaas… en dat blijkt nog waar ook! Intussen zijn de ongeregelde troepen van George Soros in de VS de straat opgegaan om een Amerikaanse Lente te eisen, zonder Trump en met de Witte Heks. Michael Moore, die een film heeft gemaakt over zichzelf en de Trump-stemmers, roept de bevolking op om zich bij deze protesten aan te sluiten.

In Europa zijn de regeringsleiders en de media ook al niet blij met Trump, maar de vraag wie hij is en wat hij wil wordt daarmee niet beantwoord. In de media werd Trump slechts gesteund door FOX News en Alex Jones, maar de verkiezingsretoriek zegt ook niet veel over het toekomstige beleid.

Hajo Smit, de vaste blogger van Climategate, heeft een boek geschreven over Donald Trump en Bernie Sanders. In drie afleveringen van Café Weltschmertz vertelt hij over de persoon van Donald Trump. Deze man is beslist geen dwaas, maar een pragmatische zakenman en ook een beetje een kruidenier die op de kleintjes let. Dat zoveel mensen een hekel aan hem hebben, dat komt waarschijnlijk door de anti-Trump propaganda.

Over Donald Trump; Esther van Fenema en Hajo Smit duurt 38 minuten.

Gepubliceerd op 22 aug. 2016

Donald Trump en Bernie Sanders; De Amerikaanse lente 2016

Hajo Smit (31-12-1966) studeert in 1991 af als meteoroloog en klimaatdeskundige aan de Wageningen Universiteit. Hij kan direct aan de slag bij het KNMI, maar houdt het na 3 dagen al voor gezien. Eerst even die droom najagen om in Oostenrijk te wonen en maandenlang te kunnen skiën. Begin december 1991 stapt hij op de trein om de volgende ochtend in Zell am See op de bus naar Hinterglemm te stappen.

Hajo heeft in het kader van de Amerikaanse verkiezingen onderzoek gedaan naar Donald Trump en Bernie Sanders en daar een boek over geschreven. In dit gesprek komt vooral de persoon van Trump aan bod. Is Trump die malloot die de Amerikaanse pers van hem probeert te maken, zijn het de propaganda mechanismes die bij Amerikaanse verkiezingen nu eenmaal gebruikelijk zijn of is er meer aan de hand?

Trump is extreem de underdog; Harry van Bommel met Hajo Smit duurt 49 minuten.

Gepubliceerd op 16 sep. 2016

Smit (31-12-1966) studeert in 1991 cum laude af als meteoroloog en klimaatdeskundige aan de Wageningen Universiteit. Hij is mede-initiatiefnemer van de website Climategate.nl. Hajo heeft in het kader van de Amerikaanse verkiezingen onderzoek gedaan naar Donald Trump en Bernie Sanders en daar een boek over geschreven. Dit is een vervolg op een eerdere gesprek voor Cafe Weltschmerz met Esther van Fenema.

Harry van Bommel is buitenlandwoordvoerder voor de SP. Hij reisde de afgelopen maanden door Amerika om de dynamische processen rond de verkiezingen 2016 te onderzoeken. Twee critici met liefde voor Amerika.

Een verdiepend vraaggesprek over de Amerikaanse cultuur rond de presidentsverkiezingen, de strijd tussen Clinton en Trump in de context van de geopolitieke perspectieven voor Europa.

Het gevaar “Clinton” is geweken! Hajo Smit met Karel van Wolferen duurt 56 minuten.

Gepubliceerd op 10 nov. 2016

Doneer aan Café Weltschmerz, we hebben uw hulp hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

“Mensen die dachten dat Clinton de minst slechte was, hebben onvoldoende beseft hoe gevaarlijk zij was!” “Ik ben blij dat we af zijn van die Clinton-maffia.”

Prof. Karel van Wolferen is journalist en Emeritus Hoogleraar Vergelijking Politieke en Economische Instituties aan de UVA. Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: ‘The Enigma of Japanese Power’ en ‘George W. Bush and the destruction of world order’.

Hajo Smit heeft een boek geschreven over Donald Trump waarin hij een andere Trump beschreef dan de afgelopen maanden door de main stream media werd beschreven. Geheel ontdaan van het demoniseren komt er een andere persoon naar voren.

In dit gesprek wordt ingegaan op de consequenties van het te verwachte internationale politieke beleid van Trump. Is Europa door het oog van de naald gekropen met deze uitslag? Was Clinton als president niet uiterst gevaarlijk voor de wereldvrede door haar banden met de Neocons, Wallstreet en het militair industrieel complex? En wat kunnen we verwachten van Trump met zijn aanval op het economische en politieke establishment binnen Amerika?

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

24 Reacties op “Het gevaar “Clinton” is geweken, maar wie is Trump?”

 • mr.drs.Bou:

  Nee, only you, maar ik denk evenmin dat hij een geschifte domoor is. Hillary dacht dat wel en zij is bedrogen uitgekomen.

  Ding Dong the Witch is Dead!

  • mr.drs.Bou:

   Volgens mij is Trump geen stroman, only you! Clinton was een stropop, gefinancierd door o.a. Soros, maar Trump had voldoende geld om zijn eigen campagne te financieren.
   Hij is wel rechts, dus ik weet niet wat er gaat veranderen, maar ik begrijp wel dat hij niet alleen maar heeft gewonnen omdat men Hillary niet wilde. Wat hij belooft, dat spreekt een groot deel van de verarmde bevolking aan. Of hij zich zal houden aan zijn beloften, moeten we nog zien, maar ik ben blij dat WWIII niet op zijn agenda staat! 🙂

 • mr.drs.Bou:

  Best Jesse Ventura Interview On Youtube Talks Politics, Weed And Conspiracy Theories duurt 27 minuten.

  Gepubliceerd op 3 nov. 2016

 • mr.drs.Bou:

  Het gevaar “Clinton” is kennelijk nog niet geweken!

  Violent Protest’s Over Trump Presidential Win

  Gepubliceerd op 9 nov. 2016

  November 9, 2016 – Is the Democratic party pushing for a divided country? Are they suggestion violence?
  Tweets: Hillary Clinton ‏ “This loss hurts. But please never stop believing that fighting for what’s right is worth it.” —Hillary

  Hillary Clinton ‏- “We are stronger together and will go forward together. And you should never, ever regret fighting for that.” —Hillary

 • mr.drs.Bou:

  Has George Soros Committed Treason?

  Paul Craig ROBERTS

  “His only legitimacy is his wallet.”

  The press prostitutes continue to lie to us. They pretend that the anti-Trump protests are real spontaneous events although the prostitutes know that the “protests” are orchestrated by George Soros and front groups for the Oligarchy such as change.org and other fake progressive groups funded by the oligarchs.

  Soros, change.org and various progressive and leftwing fronts for the oligarchs pretend to be for democracy, but they are acting in behalf of Oligarchy. We are witnessing a direct attack on American democracy. These protesters are the hired mercenary enemy of the American people.

  Below is an email I received from a friend in Massachusetts. They preach peace and love while they commit violence:

 • Treowd:

  One of president-elect’s top advisers tells Israeli radio that Trump won’t put pressure on Israel
  http://www.i24news.tv/en/news/israel/129772-161110-trump-doesn-t-view-israeli-settlements-as-obstacle-to-peace-adviser-says

 • mr.drs.Bou:

  Trump win is no catastrophe, it’s politics – Stephen Cohen duurt 26 minuten.

  Gepubliceerd op 13 nov. 2016

  In a shocking upset, Donald Trump has defeated Hillary Clinton in the 2016 U.S. presidential election, marking the end of a bitter and divisive battle that has left the American political landscape shattered. What will the victory of the maverick candidate mean for the Washington establishment? And how will Trump transform the American society? Stephen Cohen, professor emeritus at Princeton University, author and contributing editor at “The Nation” magazine is on SophieCo to discuss this.

 • mr.drs.Bou:

  Nigel Farage reacts to Donald Trump’s victory

 • Ben:

  Het rijk van het kwaad heeft een nieuwe president gekozen. Daarna is het nog steeds het rijk van het kwaad.

  Groeten, Ben

 • mr.drs.Bou:

  YOU’RE HIRED! YOU WILL FLIP WHEN YOU SEE THE JOB TRUMP JUST GAVE MR BREXIT

 • mr.drs.Bou:

  Zijn verkiezingsbeloften:

  Trump’s “First 100 Days” Plan – Gettysburg Policy Speech duurt 24 minuten.

  Gepubliceerd op 23 okt. 2016

 • mr.drs.Bou:

  President Trump! A nightmare of the Ukrainian politicians!

 • mr.drs.Bou:

  CrossTalk: Bullhorns on Trumplash! duurt 24 minuten.

  Gepubliceerd op 14 nov. 2016

  Feel the Trumplash! Donald Trump’s stunning upset catapulting him into the White House has divided Americans and surprised the world. Will his presidency be equally stunning?
  CrossTalking with Jim Rogers, Dmitry Babich, and Pepe Escobar.

 • mr.drs.Bou:

  Donald Trump and the Equilibrium to Come

  Donald Trump did not win this election on any of the bases which Clinton’s supporters profess. This is crucial to accept if we are to understand what is about to happen. Trump is not a bigot, a racist, nor is he some misogynistic woman hater. Trump is a product of both American progress and to an extend hyper-capitalism. His “locker room” talk resonates no more resoundingly than his anti-establishment diatribe against the Washington elites. For those who have watched him over the years, it is so clear the man just says what he thinks at the moment. He said he would “drain the swamp” of politically corrupt in Washington, and I think he is about to. He also said , if he was elected, he would install a special prosecutor to investigate and indict Hillary Clinton for her part in illegal activities. Those out there demonstrating do not fully understand “who” it is there are demonstrating on behalf of, nor do they understand the breadth of criminality and malfeasance Mr. Trump has suggested. WikiLeaks opened the investigation to the court of public opinion, and this is why Donald Trump is the President-elect now.

  http://journal-neo.org/2016/11/14/donald-trump-and-the-equilibrium-to-come/

 • mr.drs.Bou:

  Gerald Celente – Trends In The News – Celente was first to forecast Trump victory. What’s next?

 • mr.drs.Bou:

  Trump heeft een interview van een uur gegeven aan CBS. Daarvan is een volledig transcript gemaakt.

  President-Elect Donald Trump’s First Televised Interview

  Video CBS 60 Minutes
  Trump Talks Wall, Deportations, Roe v. Wade, and Clinton’s Future in 60 Minutes Interview.
  November 14, 2016

  Zie ook hier:
  https://www.sott.net/article/333820-CBS-60-Minutes-Trumps-first-post-election-interview-full-transcript

  Chris Hedges ziet het somber in:

  It’s Worse Than You Think

  By Chris Hedges

  November 14, 2016 “Information Clearing House” – “Truth Dig” –

  Widespread social unrest will ignite when Donald Trump’s base realizes it has been betrayed. I do not know when this will happen. But that it will happen is certain. Investments in the stocks of the war industry, internal security and the prison-industrial complex have skyrocketed since Trump won the presidency. There is a lot of money to be made from a militarized police state.

  Our capitalist democracy ceased to function more than two decades ago. We underwent a corporate coup carried out by the Democratic and Republican parties. There are no institutions left that can authentically be called democratic. Trump and Hillary Clinton in a functioning democracy would have never been presidential nominees. The long and ruthless corporate assault on the working class, the legal system, electoral politics, the mass media, social services, the ecosystem, education and civil liberties in the name of neoliberalism has disemboweled the country. It has left the nation a decayed wreck. We celebrate ignorance. We have replaced political discourse, news, culture and intellectual inquiry with celebrity worship and spectacle.

  Zelf ben ik blij dat WWIII voorlopig niet doorgaat!

  Trump warns that by attacking Assad, US will ‘end up fighting Russia’

  Donald Trump Likely to End Aid for Rebels Fighting Syrian Government

  By DAVID E. SANGER

  November 13, 2016 “Information Clearing House” – “NYT” – WASHINGTON —

  President-elect Donald J. Trump said Friday that he was likely to abandon the American effort to support “moderate” opposition groups in Syria who are battling the government of President Bashar al-Assad, saying “we have no idea who these people are.”

  In an interview with The Wall Street Journal that dealt largely with economic issues, including his willingness to retain parts of the Affordable Care Act, he repeated a position he took often during his campaign: that the United States should focus on defeating the Islamic State, and find common ground with the Syrians and their Russian backers.

  “I’ve had an opposite view of many people regarding Syria,” Mr. Trump told The Journal. “My attitude was you’re fighting Syria, Syria is fighting ISIS, and you have to get rid of ISIS. Russia is now totally aligned with Syria, and now you have Iran, which is becoming powerful, because of us, is aligned with Syria.”

  His comments suggest that once Mr. Trump begins overseeing both the public support for the opposition groups, and a far larger covert effort run by the Central Intelligence Agency, he may wind down or abandon the effort. But there are in fact two wars going on simultaneously in Syria.

  One is against the Islamic State, in which the United States is supporting 30,000 Syrian-Kurdish and Syrian-Arab fighters, who last weekend announced they were opening a new phase of the battle, beginning to encircle the ISIS capital in Raqqa. There are roughly 300 United States Special Operations forces on the ground assisting these militia.

  The second effort is in support of rebels fighting Mr. Assad. The C.I.A. covert program is by far the largest conduit of support, providing antitank missiles to rebels fighting the government. That is the program that Mr. Trump seems most intent on ending. If the United States pursues that line, “We end up fighting Russia, fighting Syria,” Mr. Trump told The Journal.

 • mr.drs.Bou:

  ‘Links’ verguist Donald Trump, maar steunt grote delen van zijn beleid

  De ‘linkse’ politieke en media elite in Nederland verguist Trump zonder enige nuance. Tegelijkertijd is diezelfde elite voorstander van veel zaken die Trump wil realiseren. We kunnen dus concluderen dat de Nederlandse “linkse” elite druk bezig was met een onnozel wedstrijdje “wie is het meeste anti-Trump” zonder te weten waar het inhoudelijk over ging.

  Beleidsvoorstellen Trump

  Trump heeft verschillende voorstellen tot beleid gedaan. Laten we enkele belangrijke voorstellen op een rij zetten:

  Dit is een MUST READ! Natuurlijk weet ik niet wat Trump waar gaat maken van zijn verkiezingsbeloften, maar de meeste van zijn voorstellen vind ik alleszins redelijk! Hij is tegen TTIP, tegen ISIS, voor een goede relatie met Rusland, voor het verbeteren van de infrastructuur. Maar wat hij zegt, wordt vaak uit zijn verband gerukt. Zo is hij bij voorbeeld tegen het federaal reguleren en in de hele VS verplicht stellen van transgender WC’s. Obama was daar voor, maar Trump vindt dat elke staat of stad dat zelf moet regelen. De MSM roept daarom dat Trump tegen transgenders is… en ga zo maar door!

 • mr.drs.Bou:

  Trump over 9/11, onmiddellijk na de aanslagen:

  WantToKnow.nl
  9-11: Donald Trump over het 9/11-complot…

  Obama wil in Syrië zijn sporen wissen:

  Obama Tries to Cover Tracks by Ordering a Mop Up of Jabhat al-Nusra Leaders

  En nog een artikel, waaruit hetzelfde blijkt, maar dan ook voor Engeland:

  US, British ‘Clean House’ to Delete Syria Terror Links

  By Finian Cunningham

  Nu Trump is gekozen, gaan de Britten en de Amerikanen in Syrië koppen snellen onder hun bondgenoten van al-Nusra!

 • Linda Rijnveld:

  Opgelucht dat die heks Hillary heeft verloren – op punten. Trump – wat wisten we van hem, nu helemaal. De media duikt er niet in. Ik wel.
  Net als Chris Hedges zie ik wat er gebeurt is. De mensen hebben nog geen benul van de ware/kwade bedoelingen!
  1. de president is per definitie een trekpop. De totale macht ligt bij de CFR. De CIA houdt de presidenten altijd akelig precies in de rails.

  2. Trump’s curriculum. Slecht voorteken. Spoor van faillisementen, zo heeft hij zijn rijkdom vergaard. mmwv. Wall street bankiers, en mafia.
  Google ‘casino’s’, ‘mob’ en Trump.

  3. Hij sprak zichzelf al op een aantal punten tegen.
  4. Eerlijk mensen redden het zelden in de politiek.
  5. Hij heeft zeer veel foute vrienden. Zo zet ie n.b. Guliani in zijn team. Medecomplotter van 9/11! Medeplichtig aan massamoord. Voor Trump geen probleem.\

  Moet ik nog ff doorgaan? De lijst is láng! De mensen hebben geen benul.
  Idd. dit heeft wat van de bliksem opkomst en het gemak waarmee de massa viel voor de gouden bergen die Hitler beloofde. Trump kun je dan ook wel een Hilterite noemen. Ook in charme, Charisme, overredingskracht, retoriek. Erg Gaia.

  En daar zit een clou:
  Hij zegt wel ‘America first’,

  maar let us op hoevaak hij niet noemt ‘samenwerken'(intern.), ‘allianties’, ‘vrijhandel’, ‘together’, ‘union’ –> allemaal duidelijk codetaal.
  coderen voor ONEWORLD government, VN’s ‘Global Compact’ (business self-regulation), de jacht op illegalen is codetaal voor politiestaat, de nieuwe totalitaire staat;

  De president staat met z’n rug tegen de muur. NUL soevereiniteit, NUL speelruimte. De bankiers hebben de VS bij de ballen.

  En dan klopt het natuurlijk ook helemaal niet dat hij roept “meer belastinggeld gooien naar wapentuig/ het leger;
  en meer van andere lidstaten naar (zijn) NAVO (het leger van de VN).

  Dat duidt op snel uitlokken van NAVO-militaire expedities ihkv. de Hegemonie over de planeet.
  Kijk- leestips:
  massale transporten van gepanserd materieel across the USA:
  https://www.youtube.com/watch?v=MJ0clMt4fSc
  https://therealstrategy.com/soros-gathering-democrats-d-c-plot-trump-resistance/
  Duistere achtergronden en dubieuze vermogens achter Trump:
  http://stateofthenation2012.com/?p=28993
  http://www.wsj.com/articles/donald-trumps-financial-advisory-team-stocked-with-wall-streeters-1478730578
  massale verkiezingsfraude; met de registratielijsten, stemmachines, 2 stemmen met organiseren cross-state ‘bussing in of voters’.

  Bob Creamer, spin in de Anti-Trump protesten, legt ook uit hoe de stemfraude is georganiseerd in het systeem – en bij het ‘spel’ hoort:
  https://therealstrategy.com/

  Voor de volledigheid nog dit:
  And regarding those voting machines…it isn’t just Gordon Duff saying the math doesn’t add up. NYU professor Mark Crispin Miller, a leading expert on election fraud, just published a piece entitled:
  Exit polls suggest that Trump’s big “victory” was stolen (just like Hillary’s nomination)
  Our two other top election fraud experts, Bob Fitrakis and Harvey Wasserman, pointed out several months ago that: Millions of likely Democratic voters have already been stripped from the voter rolls in critical states like Ohio. The key reporting on this has been done by the great Greg Palast (www.gregpalast.com), who has shown a computer program coordinated by the Republican Secretary of State of Kansas is being used in some two dozen states to steal from a substantial percentage of the citizenry their right to vote. http://www.veteranstoday.com/2016/11/11/who-sent-trump/

  En die is dan Commander-in-Chief! Mogelijk halen we Kerst niet meer. Los op Assad, Iran, Rusland, China – Europa voor het gemak ook platgooien?
  De plannen liggen er al, bij de NAVO. NWO-dito.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Linda,
   Wat het gaat worden met Trump, weet ik nog niet. Wat het zou zijn geworden met Hillary, is meer van hetzelfde, dus WWIII. Een YouTube met een verplaatsing van wapens d.d. 2015 zegt me niet veel. Misschien is die troep gewoon bedoeld voor de export naar Saoedi Arabië.
   Dat Soros niet blij is met Trump, is reeds bekend. Dat ook Trump verkiezingsfraude pleegde, staat ook al op verscheidene websites. Maar Trump is nog geen president. Op 19 december gaan de kiesmannen stemmen. Trump heeft weliswaar een meerderheid aan kiesmannen, maar ze zouden toch nog op Hillary kunnen stemmen. Daarna duurt het nog een maand voor Trump wordt ingezworen.
   Kortom: misschien is de vulkaan van Yellowstone dan wel ontploft, maar ik zou er niet op rekenen.

   Tot slot: met meer dan drie links gaat een reactie in de wachtrij. 😉

 • Dick:

  In herinnering de Towers.

  Fooling the world is easy.
  Paysheck journalisten en hun redacteuren.
  Trump achteraf beoordelen zoals nu Obama beoordeeld kan worden,, he”s Bad en Black!
  Of Trump blond en bad is moet nog blijken, maar ik geloof that the wreal change is comming.

 • Linda Rijnveld:

  Mw. Bou, dank voor de kanttekening. Met respect; ik kan hier natuurlijk niet alles storten.
  Maar er is duidelijk heel wat binnenlandse repressie in de VS op til.
  Een jacht op alternatieve media wordt nu ontketend; het zo openlijk falen van de reeds gecontroleerde media verhullen door alt.media van desinformatie te betichten.
  politiek correct/zelfcensuur denken wordt verplicht, al het andere vervolgd als ‘hate speech;

  Het kan best zijn dat Trump de ‘bait’ is, en het spel meespeelt.
  Kijk naar zijn media-optreden. Vól theatraal gedoe.
  Populisme dat wel erg doet denken aan ene Adolf H. Het volk liep er mee weg, hij beloofde oplossingen voor alle problemen, en was ook door het neusje van de elite gelanceerd.

  Vrede, bruggen bouwen, en VN-achtige Gaia-retoriek;
  en toch meer geld naar wapentuig en het leger . . . . Vege tekens.
  (VS, EU en Rusland samenvoegen; Global USSR)
  De man heeft zóveel faillissementen op zijn naam; asociaal gewoon. Wijst niet echt op een integer cq. betrouwbare inborst.

  Begrijp me goed; Clinton was ook helemaal niet acceptabel.
  nog iets:
  “I decided to go down to Alamogordo to see what was unfolding.

  Six weeks were spent in interviewing both American and German troops in Alamogordo. German military were actually bragging at times to the Americans, that they were indeed there for martial law.

  One man told me he found out from a CIA source that Alamogordo was already under UNITED NATIONS JURISDICTION…but that it was being kept a secret from the city.

  One owner of a construction company informed me that large prison units were being built in the desert outside Alamogordo.

  traveled to Germany after this, to spend six months investigating the future role of German and UN/NATO troops in America someday.

  I stayed in a campground in Garmisch-Partenkirchen, in the Bavarian Alps. Garmisch is the home to the MARSHALL CENTER.
  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/03/unnato-troops-delivering-dhs-armored-vehicles-usa-2585082.html

  Past in Soros’ ‘Grote Plan’ voor de wereld. Kijktip: http://topdocumentaryfilms.com/the-century-of-the-self/

Laat een reactie achter