Selecteer een pagina

Archieven

Wilde leeuwen en Maasai krijgers

vinyl backdrops

Leeuwen zijn prachtige dieren, maar beslist geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Ze leven in de savannen van Afrika en het zijn carnivoren, dus jagers. Ze moeten minstens zes kilo vlees per dag verorberen. Ze leven in troepen en jagen op groot wild, zoals buffels, zebra’s en giraffen. De troep bestaat uit een tiental vrouwtjes en een of twee mannetjes. De vrouwtjes jagen samen, de mannetjes verdedigen het territorium en zorgen voor nageslacht. De mannelijke jonge leeuwen worden verjaagd zodra ze volwassen worden, de wijfjes blijven. In de troep zijn alle leeuwinnen dus verwant en ze werken nauw samen. De mannetjes zijn solitair, van hen overleeft alleen de sterkste.

De natuur is wreed, maar ook boeiend. De volgende documentaire gaat over de manier waarop leeuwen samenleven, samen jagen en daarbij soms gewond raken en sterven. Hij is in vele opzichten informatief. Leeuwen kunnen bijzonder goed zien in het donker, ze jagen dan ook vaak ‘s nachts. Daar staat tegenover dat ze kleurenblind zijn. De vraag waarom zebra’s strepen hebben, laat zich beantwoorden met de kleurenblindheid van de leeuwen! In het hoge gras worden de zebra’s vrijwel onzichtbaar.

[Nat Geo Wild] Wild Battles – Ultimate Warriors – Lion ,Zebra And Hyena “Documentary” duurt 42 minuten.

In de savannen van Kenia leven de Maasai voornamelijk van de veeteelt. Hun kudden vormen voor de leeuwen een aantrekkelijke prooi. De Maasai krijgers jagen dan ook op leeuwen, maar de leeuwen dreigen nu uit te sterven. In de traditie van de Maasai ben je pas een echte man, als je een leeuw hebt gedood. Natuurbeschermers proberen de oude traditie van de Maasai te veranderen door de leeuwenjacht te verbieden en compensatie te bieden voor het vee dat door de leeuwen wordt gedood.

Lions vs Maasai Warriors ~ Incredible Fight [National Geographic WILD Documentary] duurt 45 minuten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën