Archief
Artikelen

President Bashar al-Assad van Syrië heeft een interview gegeven aan een Zwitserse journalist van TV SRF1. De vragen zijn agressief, de Zwitser beschuldigt al-Assad van het beschieten van een ziekenhuis in oost Aleppo, het vermoorden van zijn eigen bevolking en nog meer fraais. Het is werkelijk tenenkrommend! De westerse propaganda heeft zijn werk goed gedaan. Ook toont deze journalist de foto van het jongetje Omran, dat verdwaasd en onder het stof in een ambulance van de White Helmets zit. Deze foto haalde wereldwijd de voorpagina’s van de kranten als voorbeeldig slachtoffer van “de dictator Assad”. Assad zegt dan dat die foto fake is! Daarover heeft Moon of Alebama een artikel gepubliceerd: The “Boy In The Ambulance” Is Fake – This Proves It.

Vervolgens komen de gifgas-aanvallen en de barrelbombs aan de orde! Daarna volgt de marteling van gevangenen, dit op grond van een vaag rapport uit Qatar! Als ik al-Assad was, had ik de journalist als oud vuil op de stoep gezet, of ten minste de deur gewezen! Maar Assad blijft rustig en zijn antwoorden zijn de moeite waard. Om de begrijpen hoe vals al die beschuldigingen zijn, gaan we eerst even kijken naar Aleppo. Daar is een staakt het vuren van kracht, maar de “gematigde rebellen” die oost Aleppo hebben bezet, gaan gewoon door met schieten!

Temporary Cease-Fire in Aleppo Fails to Meet Expectations

Hoewel deze rebellen terroristen zijn van Al-Nusra, oftewel Al Qaida, weigert de VS om hen te bestrijden.

Al-Nusra ‘not priority’, US State Dept says while terror group shells civilians in Syria duurt ruim 7 minuten.

Deze rebellen zeggen zelf dat de VS aan hun kant staat en hen bewapent!

The Americans Stand on Our Side and Give us Weapons – Jabhat al-Nusra (Al Qaeda) Commander in Syria duurt 9 minuten.

Gepubliceerd op 27 sep. 2016

Met deze achtergrond in gedachten begrijpt u dat de vragen van de Zwitserse journalist zijn ingegeven door een volledig foute kijk op de situatie. In Syrië vechten de regering van president al-Assad en het Syrische leger tegen fanatieke radicale moslims die worden gesteund door de VS en zelfs de VN. Zij streven naar een Soennitische moslim-dictatuur! In deze sharia-staat, naar het model van Saoedi-Arabië, is geen plaats voor andere religies, kiesrecht, vrouwenrechten en andere rechten die in een democratie normaal zijn. De seculiere regering van al-Assad moet volgens hen verdwijnen. De VS wil al-Assad weg hebben om geo-politieke redenen, daarom vallen de belangen samen.

En dan nu het interview. Verslik u niet in de suggestieve vragen, maar geniet van de heldere antwoorden!

President Assad’s Interview with Swiss TV SRF1 duurt 21 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

16 Reacties op “Interview van Zwitserse journalist met president al-Assad”

 • mr.drs.Bou:

  Civilians trapped in eastern Aleppo, humanitarian crossings under fire

 • mr.drs.Bou:

  ‘Acceptable evil’: Western definition of terror fight differs between Aleppo & Mosul

 • mr.drs.Bou:

  US-backed “moderate rebels” shell humanitarian corridors and shoot at civilians leaving East Aleppo

 • mr.drs.Bou:

  Een helder artikel van Eric Zuesse: The Oil-Gas War Over Syria, in Maps.

  Het gaat over pijpleidingen, met duidelijke kaarten. Wie levert er straks olie en gas aan Europa? Qatar en Saoedi-Arabië, of Rusland en Iran?
  En let op: De VS gaat inderdaad Mosul bevrijden, opdat de jihadi’s van ISIS kunnen worden ingezet in Syrië!
  Zie ook: Mosul and Aleppo: What’s The Difference? US-Saudi “Humanitarian Corridor” for the Terrorists

 • AlbertV:

  Al lezende van en luisterende naar wat Poetin, Lavrov en Assad te zeggen hebben over de situatie in Syrië krijg ik steeds meer sympathie voor dit drietal. Toch komen er af en toe berichten langs die mij in een cognitieve dissonantie doen schieten. Deze bijvoorbeeld:
  http://brandpunt.kro-ncrv.nl/brandpunt/meer-dan-17000-mensen-gedood-in-syrische-staatsgevangenissen/
  Wat moet ik hiervan denken? Meer dan 10 doden per dag. Is Assad toch een schurk of is hier iets anders aan de hand? (Heb ik wat gemist?)
  Gisteravond in Brandpunt weer iemand in oost Aleppo (een chirurg) die verslag doet van de ellende daar, de schuld volledig op het Syrische leger en Rusland schuivend. Clusterbommen en bunkerbusters worden genoemd en gewonde kinderen in beeld. Weer een propaganda truc? (Over twitter meisje Bana heb ik niets meer gehoord.)
  Ik weet natuurlijk dat het eerste slachtoffer van een oorlog de waarheid is. Maar wie is er nog te vertrouwen op het brengen van het ware verhaal? Kun je ervan uitgaan dat RT het ware verhaal vertelt? Dat onze MSM corrupt zijn en zonder enige reserve het VS verhaal na papagaaien is mij allang duidelijk geworden, maar wie nu wel te vertrouwen?

  • mr.drs.Bou:

   Beste AlbertV,
   De Nederlandse tv spuit nog slechts propaganda! Daarom kijk ik geen tv meer. Dat bespaart me tijd, maar ook een hoop verwarring. RT is een stuk evenwichtiger, maar er zijn meer kanalen die nog een beetje de waarheid spreken. Ik had nog een video in de wacht staan van een verslag voor de Verenigde Naties van vredsactivisten die in Syrië zijn geweest. Misschien morgen een artikel daarover op BOUblog.
   Luister ook even naar Vanessa, ze staat reeds op BOUblog:
   WHAT IS HAPPENING IN ALEPPO, FROM A REAL JOURNALIST WHO WAS THERE duurt 25 minuten.
   https://www.youtube.com/watch?v=zEn6iNzJKik

 • yvonne:

  Misschien kan dit boek je ook een beetje helpen, AlbertV, ik kon het niet meer weg leggen, één keer begonnen.

  https://www.bol.com/nl/p/ander-nieuws-wat-journaal-niet-uitzond-deel-1-2-3-20140730-ander-nieuws-deel-1/9200000031387720/?suggestionType=suggestedsearch

  De premisse van dit boek is intrigerend en ernstig onderbelicht: het nieuws dat het NOS-Journaal ons voorschotelt is niet objectief, niet veelzijdig en niet compleet. Het journaal is verworden tot een propagandamiddel van aandeelhouders, economen, netmanagers en andere belanghebbenden, zo stelt Janneke Monshouwer, die lange tijd als productiemedewerkster nauw betrokken was bij de samenstelling van het journaal. Ze heeft een boekje opengedaan over ongekende en ontkende nieuwsfeiten die het verdienden te worden herbelicht.

  • AlbertV:

   Dank voor de reacties Bou en Yvonne.
   Het boek van Janneke Monshouwer stond al bovenaan op m’n verlanglijstje (Sinterklaas? Al of niet met Piet).

   Maar ik zit nog steeds met die berichten over barbaarse staatsgevangenissen. Onzin verhalen, propaganda? Of is er nog een andere verklaring?
   Nogmaals, voor de duidelijkheid, mijn sympathie gaat uit naar Assad en ik geloof wat hij zegt, maar dit bericht detoneert met mijn beeld van het Syrië conflict.

 • Linda Rijnveld:

  Toch is het niet zo moeilijk de leugens en leugenaars te ontmaskeren.
  Wat voor kwaad heeft Khadaffi óns dan ooit aangedaan? Hussein, Assad, Javez, Maduro, Janukovitsj, Mubarak?
  O ja, nee – het was (puur) om democratie te brengen. Met bommen?! En nu, dan. Belofte nagekomen. Ondertussen is de VS een 3de wereldland geworden.
  250.000 doden, PER JAAR, door foute en giftige medicijnen.
  dik 10.000 onschuldige, ongewapende burgers worden door de politie dood geschoten.

  Gisteren kwam langs: teller kankergevallen, gerelateerd aan 9/11 al over de 5.000!! En stijgende, versnellende!

  Ook gisteren kwam langs: dagelijks 20-30 veteranen en dienstdoende militairen die zelfmoord plegen.
  DUst dood hen langzaam – maar Zeker.

  Dus die VS gaan een ander land ff lesgeven in democratie . . .

  En dan dit; ook doodgezwegen cq. totaal 180 graden omgedraaid:

  “Schokkende berichten van ‘Israels News live’.
  Israel embedded with IS(IS) in….Mosul!”:
  http://boinnk.nl/125248/schokkende-bericht-van-israels-news-live-israel-embedded-with-iis-in-mosul/

  Er wordt door de coalitie en onze IS-dekmantel geschoten op vluchtende burgers, Peshmerga, soldaten van Syrische alsmede Iraakse nationale legers (dat wordt ‘goedgepraat’ onder excuus van ‘foutje, per ongeluk’ – NIET op de huurlingen van Al-Nusra, IS, ander Al-Qaeda filialen.

  De ‘grap’ is dat de NAVO haar huurlingen nu (veilig) verplaatst naar de AZC’s in de EU. We verdienen niet beter, met zoveel boter op onze koppen.
  http://taskandpurpose.com/truth-22-veteran-suicides-day/
  http://edition.cnn.com/2016/08/15/health/september-11-cancer-diagnoses/index.html

  verzwegen zwendel met clandestiene afvoer gesmolten staal van de plaats delict, WTC New York:
  9/11 was de aftrak van de GWOT, waartoe al was besloten ttv. ‘de Jeruzalem Conferentie’
  http://www.bollyn.com/#article_15560

 • yvonne:

  Het gaat er om dat het Westen steeds zogenaamde democratie wil brengen bij al die landen in het MO, de media werkt mee aan die drogredenen. Ze willen helemaal geen democratie, ze willen hun grondstoffen, olie of vruchtbare gronden.

  Of grondstoffen voor de mobieltjes waar de hele westerse wereld zo gek van is.

  Is het niet gek dat in de Afrikaanse landen waar niets te halen valt, alleen maar armoe heerst?

  Bij alle politieke vraagstukken, moet/mag je jezelf altijd afvragen, wie profiteert?

 • mr.drs.Bou:

  Ik heb de betreffende uitzending even bekeken. Het begint al met de dictator Assad en zijn regime. Deze democratisch gekozen president is de leider van een regering. De demonstraties van 5 jaar geleden zijn georganiseerd door de Amerikaanse ambassade in Damascus. Intussen werd Al Qaida vanuit Libië via Turkije naar Syrië verplaatst. Daar heten ze het Free Syrian Army.
  Deze uitzending is een typisch voorbeeld van propaganda: ISIS beschiet de stad, terwijl Assad een slachting aanricht!
  Omtrent de gevangenissen: Denk eens aan Abu Graib…

 • AlbertV:

  Wat ik eigenlijk graag wil horen is dat die 17.000 doden in 5 jaar in Syrische gevangenissen een onzin verhaal is. Dat in gevangenissen in onze beschaafde westerse cultuur ook barbaarse dingen gebeuren weet ik… maar niet 10 doden per dag (als dat bericht berust op waarheid).
  Dat de VS een onvoorstelbare schurkenstaat is (geworden) ben ik van overtuigd, een mensenleven is echt niets waard. Zelfs eigen mensen, zolang ze uit de lagere klassen komen, worden zonder enkele schaamte opgeofferd aan een illegale, smerige oorlog, geen enkel probleem voor de Amerikaanse elite. (Film Fahrenheit 911, Michael Moore).
  Liegen is een veel gebruikt en hoog gewaardeerd middel in de Amerikaanse politiek. Ook framing is een succesvol middel, door consequent onwelgevallige regeringen ‘regimes’ te noemen en hun leiders ‘dictators’.
  Ik maak me dan ook ernstig zorgen over de hardnekkige en slaafse volgzaamheid aan het Amerikanisme.

  Er zijn veel trucs om te goochelen met cijfers maar er zijn wel grenzen aan.
  Moeten we misschien accepteren dat sommige landen wat betreft mensenrechten nog ‘volwassen’ moeten worden? Wat natuurlijk geen reden is om die landen naar onze vorm van democratie de bombarderen.

  • mr.drs.Bou:

   AlbertV, gebruik nou eens even je gezonde verstand! “Wat ik eigenlijk graag wil horen is dat die 17.000 doden in 5 jaar in Syrische gevangenissen een onzin verhaal is.” Stel dat het waar is, zou de bevolking van Syrië deze president dan steunen? Als er jaarlijks bijna 4000 Syriërs omkomen in de gevangenissen, zouden er dan geen duizenden nabestaanden klagen? Luister naar je eigen verstand en vraag je af hoe zinnig of onzinnig deze uitzending was!

 • AlbertV:

  Oké Bou, je hebt een punt. Als dit bericht op waarheid berust zou dat bijna dagelijks in het MSM nieuws opgebracht worden, met talloze getuigen. Elke stok die ze kunnen vinden om Poetin of Assad mee te slaan wordt zonder omhaal gebruikt.

  • mr.drs.Bou:

   Dank je, AlbertV. Zo werkt dat!
   Leest de artikelen en bekijk video’s van Olle Dammegard: http://www.boublog.nl/?s=Dammegard&search=Zoeken
   Je lacht je slap als je ziet hoe de crisis-acteurs zwaar gewond met een glasscherf in hun kop even zo vrolijk in de bus stappen, op weg naar de lunch en dan afschminken! Bloedige aanslag, moslim terroristen, gevaar, gevaar, met lunch en koffie toe… Wees vooral BANG! 🙂

Laat een reactie achter