Selecteer een pagina

Archieven

Interview van Deense journalist met president al-Assad

Op de website The Saker verscheen gisteren een interview van een journalist van de Deense zender TV2 met president al-Assad van Syrië. Terwijl in de westerse media alle aandacht gaat naar de “humanitaire” Witte Helmen en het Syrische twittermeisje Bana (7 jaar oud, vloeiend in het Engels en een wijsneus zonder weerga), wordt het standpunt van de Syrische president en de Syrische bevolking die de regering steunt, nooit vermeld. Al-Assad is de evenwichtige leider van een land dat wordt geteisterd door het geweld van ISIS en andere terroristen, die worden gesteund door het “vrije westen”. Luister naar Assad, of lees het hele interview.

De volledige tekst staat hier.

Syrian President Bashar al-Assad interview | October 6th 2016 duurt een half uur.

10 Reacties

 1. yvonne

  Assad zegt: als het volk mij niet meer wil, dan ga ik……

  Ik denk dat veel Nederlanders jaloers kunnen zijn op zo’n president. Meer dan de helft van hen kotst letterlijk van Rutte en die lacht gewoon alles weg!

  Zelfs een referendum schuift ie zomaar aan de kant, zo wie leven er nu eigenlijk in een dictatuur of waanwereld?

  Buiten dat durft Assad tenminste te zeggen dat de media manipuleren, (wat ook zo is), als je dat in Nederland zegt, ben je een complotter of tenminste verward.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Treowd,
   Ik heb de link gelezen, maar ik vind het diplomatieke onzin. De conclusie:

   Russia’s intervention in Syria is in accordance with the concept of intervention by invitation and President Assad is still the legitimate authority to issue such an invitation on behalf of Syria. State practice and opinio juris are inconclusive and scholars are divided on whether there is a rule that prohibits an intervention in a civil war. On the basis of the reasoning of the Court and the responses of states to the recent interventions in Mali by France and in Syria by Russia, it is argued here that there is no such rule that prohibits an intervention in a civil war if the invitation comes from the government. It is thus submitted that the Russian intervention in Syria is in accordance with international law.

   In Syrië heerst geen BURGER-oorlog! Ruim 80% van de burgers staat lijnrecht achter de regering van Assad. Syrië wordt belaagd door terroristen, huurlingen afkomstig uit talloze landen, getraind in Turkije door de CIA en betaald door de VS, Saoedie-Arabië, Qatar en andere rijke oliestaatjes. De “onafhankelijke en humanistische” Witte Helmen worden zelfs door Nederland gesubsidieerd!

   Hoewel dit artikel de steun van Rusland voor Syrië niet afkeurt, is de redenering gestoeld op de foute aanname dat er een BURGER-oorlog woedt. Vergelijk dat met Libië, waar het merendeel van de bevolking achter Gaddafi stond, ook daar was er geen BURGER-oorlog, maar een aanval van Al Qaida! In Syrië is het de “Free Syrian Army”, de “gematigde rebellen” en ISIS, maar dat is allemaal één pot nat!

   Kortom: dank voor de link, maar dat artikel is ZO FOUT!!!

   Antwoord
   • Treowd

    Ben zeker met je eens beste Boudine, het ging mij eigenlijk meer over de rechten waaruit blijkt dat Assad zeer zeker het recht heeft om Rusland uit te nodigen tot hulp. Voor de rest is het als het ware een schoolvoorbeeld over hoe men tegelijkertijd goede info met diplomatieke aangeklede onwaarheden verpakt zodat men politiek gezien in het juiste vaarwater vaart. Met de conclusie probeert men ook binnen de lijntejs te blijven maar daarbij wel de opinie te beinvloeden. Dus kritisch lezen en filteren, dat wel..

    Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Corbett report:

  URGENT: MSM Syria Lies NEED TO BE EXPOSED…Before It’s Too Late duurt 18 minuten.

  Gepubliceerd op 9 okt. 2016

  SHOW NOTES: https://www.corbettreport.com/?p=20107

  The world once again finds itself hurtling to the brink of war, and once again the establishment mouthpiece puppet propaganda media is leading the charge. This time around their lies defy description. In the sick world of the would-be warmongers, child beheading terrorist scum are now the heroes. The blood of the innocents that spill from here on in covers the hands of the mainstream media propagandists.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   De onvolprezen Irma Schiffers heeft deze video inmiddels ondertiteld in het Nederlands: Leugens en propaganda over Syrië. In dat artikel niet alleen de ondertitelde video van Corbett, maar ook andere voorbeelden van propaganda. Link dus even door! 🙂

   Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Russia’s Zakharova Slams West for Anti-Russian Hysteria & Hypocrital Info War on Syria (Aleppo)

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  RT EXCLUSIVE: Crew films no man’s land in Aleppo exposed to ISIS & Al-Nusra snipers (VIDEO)

  ISIS and Al-Nusra snipers deliberately shoot at civilians trying to escape Islamist-held eastern Aleppo, letting no one out, local residents told RT’s Murad Gazdiev. An RT crew has been to the frontline inside the embattled city and brought back the grim picture of what it takes to live there.

  RT visits Aleppo frontline as fierce battles continue (EXCLUSIVE)

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  CrossTalk: Bullhorns Bantering duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 10 okt. 2016

  With Syria locked in a statement while Russia-US relations spiral downward, which party in this conflict is the barrier to peace and what needs to happen next? CrossTalking with Mark Sleboda, Alex Christoforou, and Mohammad Marandi.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − twaalf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën