Selecteer een pagina

Archieven

Vrouwen gaan naar Gaza en de West Bank

We gaan naar Gaza! Oh, nee! Dat gaat immers niet! Gaza is verboden toegang, het Israëlische leger en de Israëlische marine bewaken de grenzen en de zee. Het is een open lucht gevangenis waar ruim 1 miljoen mensen gebrek hebben aan alles, zelfs drinkwater! De Zaytouna-Oliva, een schip met hulpgoederen dat door vrouwen “bemand” werd en op weg was naar Gaza, is eergisteren in internationale wateren gekaapt door de Israëlische marine en naar Ashdod gesleept. Zo gaat dat nou eenmaal.

Er vielen ditmaal geen doden, dus de actie haalde nauwelijks het nieuws. De toestand in Gaza en op de West Bank is al jaren geen nieuws! De illegale landroof, de vluchtelingenkampen, het verwoesten van de huizen van Palestijnen, de overvolle gevangenissen, de jacht op kinderen die met stenen gooien, de martelingen, de illegale nederzettingen van de Joden in bezet gebied, het is allemaal oud nieuws. Vrijwel niemand heeft het er over, alleen Pink Floyd protesteert en ook in het Europese parlement klonken protesten. Men verwacht dat Israël de vrouwen die de Zaytouna-Oliva bemanden, spoedig zullen worden vrijgelaten.

Israël is een trouwe bondgenoot van het “vrije westen”. Jaarlijks krijgt het land miljarden steun van de VS voor bewapening en “veiligheid”. Die veiligheid is slechts bedoeld voor de Joden, want Israël is een fascistische apartheidsstaat. Dat mag men niet hardop zeggen, want dan komt het SIDI klagen dat dit anti-semitisme is, maar ook de Palestijnen zijn semieten! Ook de onderdrukking van de Palestijnse bevolking is dus een vorm van anti-semitisme, maar de Joden hebben dat woord voor zichzelf geclaimd. Zij noemen de oorspronkelijke bewoners van Palestina daarom vaak Arabieren, alsof dat de onderdrukking zou rechtvaardigen. De vraag is hier dus niet wat een woord betekent, de vraag is wie de macht heeft!

Abby Martin ging onlangs 14 dagen naar de West Bank. Zij doet verslag van de huidige toestand in de vluchtelingenkampen aldaar. Haar verslag begint echter met een historisch overzicht van het ontstaan van de staat Israël. Het begon met terreur en verraad. Tot op heden is de basis van de staat Israël niet veranderd. Israël is gevestigd op terreur en verraad.

The Empire Files: How Palestine Became Colonized duurt 22 minuten.

Gepubliceerd op 28 sep. 2016

Previewing Abby Martin’s on-the-ground investigation in Palestine, The Empire Files looks at the long history of Zionist colonization, expansion and expulsion of Palestine’s indigenous inhabitants.

Giving critical historical context the occupation today, this timeline explores the creation of the state of Israel and how it came to cover so much land since. From the early settlements, to the Nakba, to it’s conquest of the West Bank, Abby Martin reveals the brutally honest root of what is behind the so-called “Israel-Palestine conflict.”

Vervolgens laat Abby Martin zien hoe het leven er uitziet voor de mensen die ooit hebben moeten vluchten voor de terreur en die nu leven in de vluchtelingenkampen. Ooit stonden er tenten, maar deze zijn vervangen door betonnen hokjes. Huizen kun je het niet noemen. De straten zijn steegjes waar twee mensen elkaar nauwelijks kunnen passeren. Rondom staat een betonnen muur van 10 meter hoog. Af en toe komt het Israëlische leger even wat terreur uitoefenen om de Palestijnen te ontmoedigen. Water is schaars, ruimte is schaars, alles is schaars. Geluk is nergens te vinden…

The Empire Files: Inside Palestine’s Refugee Camps duurt 30 minuten.

Gepubliceerd op 6 okt. 2016

In her first on-the-ground report from Palestine, Abby Martin gives a first-hand look into two of the most attacked refugee camps in the West Bank: Balata and Aida camps.

With millions of displaced Palestinians around the world, hundreds of thousands are refugees in their own country—many have lived packed into these refugee camps after being ethnically cleansed from their villages just miles away.

Een van de weinige manieren om druk uit te oefenen op Israël om alle inwoners gelijke rechten te geven, ongeacht of hun afkomst Joods is of Palestijns, is een economische boycot van het land. De BDS-beweging (boycot, desinvesteringen en sancties) roept daarom op om geen producten uit Israël te kopen. Op deze manier is ook de apartheidsstaat in Zuid Afrika veranderd in een staat waarin alle burgers gelijke rechten hebben.

5 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Eindelijk een beetje nieuws omtrent het schip naar Gaza! Het moet komen van TeleSur, Zuid Amerika! Reken niet op de NOS, want dat is slechts propaganda. Bij deze het bericht omtrent het schip naar Gaza:

  Israeli Navy Intercepts Aid Ship Off Gaza Coast

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Undercover Israeli Agents Abduct Palestinian Children

  Israeli Forces Detain 8 Palestinian Children From the Aida Refugee

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Apartheid werkt niet! De onderdrukking van de Palestijnen leidt tot doden en gewonden aan beide kanten, al zijn veel meer Palestijnen dan Joden het slachtoffer van geweld. Israël is niet veilig, ook niet voor de Joden!

  At least 104 Palestinians and 12 Israelis have been killed by someone from the other side in 2016.

  The youngest victim was Nour Nassar, 5 months old, and the oldest was Mousa Salman, 85 years old. Click on the names for more information and sources.

  http://israelpalestinetimeline.org/2016deaths/

  At least 91,541 Palestinians and 11,709 Israelis have been injured since 2000.

  http://israelpalestinetimeline.org/injuries/

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Er zijn nog altijd mensen die denken dat een twee-staten oplossing kan helpen. De staat Palestina heeft echter nauwelijks nog grondgebied en zelfs dat wordt steeds kleiner door de illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Wat Israël doet, is heftig in strijd met het internationale recht, maar ze houden zich niet aan de VN-resoluties!

  Israel must annex West Bank settlements if UNSC adopts Palestinian resolution – education minister

  Gepubliceerd op 31 okt. 2016

  Israel should declare sovereignty over the occupied territories in the West Bank, which is home to Israeli settlers, if the UN adopts any Security Council resolution further condemning illegal settlement activity, Israel’s education minister said.

  The Empire Files: Home Demolitions for Illegal Settlements Surging duurt 24 minuten.

  Gepubliceerd op 31 okt. 2016

  The demolition of Palestinian homes for Israeli settlements reached a ten-year high in 2016. While this activity led by the fanatical settler movement is illegal under international law, it is completely aided and abetted by the Israeli government.

  With hundreds on notice to be evicted and their homes destroyed, Abby Martin goes on-the-ground throughout the West Bank investigating this dire human rights situation. She speaks to residents living under regular settler attacks from encroaching settlements and outposts illegal even under Israeli law, and sees first-hand how this crisis is worsening.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  The Empire Files: Inside the Hotbeds of Israeli Settler Terror

  Gepubliceerd op 2 dec. 2016

  Abby Martin goes on-the-ground to the epicenters of state-backed settler terrorism in Palestine’s West Bank, in Part II of her report on illegal Israeli settlements and home demolitions.

  This installment visits both the rural countryside of Duma—interviewing the surviving members of the Dawabsheh family, victims of a horrific arson attack that left three dead—and the urban center of Hebron, a glaring example of Israeli apartheid under intense military occupation.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën