Selecteer een pagina

Archieven

Een kaart voor Marcel Vervloesem

Marcel Vervoesem, de grote inspirator en spreekbuis van de Werkgroep Morkhoven, is weer eens opgenomen in het ziekenhuis. Hij zal daar enige tijd moeten blijven.
Het adres is:
Heilig Hart Ziekenhuis
kamer 425
Mechelsestraat 24 – 2500 Lier
België

Stuur hem dus een kaartje!

Uiteraard heb ik hem vandaag een kaart gestuurd, want gisteren was het zaterdag en de post doet het dan niet. Ik wens Marcel beterschap, ik wens hem rust en blijde gedachten. Ik wens hem toe dat hij ook ditmaal mag genezen! Marcel is al vele jaren een soort van medisch wonder. Hij heeft suikerziekte, falende nieren, een hartkwaal en kanker! Maar deze man heeft de innerlijke geestkracht om ondanks zijn lichamelijke conditie overal boven te staan. Met Marcel blijf je ondanks alles lachen!

Over zijn medische toestand ontving ik gisteren de volgende informatie:

Ik kan je mededelen dat Marcel dus idd in het ziekenhuis ligt.
Hij moest eigenlijk voor een nierdialyse behandeling.
In het ziekenhuis zag Marcel iets aan zijn tenen, ze werden zwart.
De dokter laten kijken, infectie..
Gevolg: 2 tenen werden geamputeerd!
De wond is nog niet dicht, er volgt nog een tweede operatie om weefsel weg te halen.
Hij mocht niet uit bed.
Vandaag mag hij voor het eerst uit bed (naar buiten? weet ik niet).
Ik mocht dit bekend maken!

Deze fervente strijder tegen seksueel misbruik van kinderen verdient volgens mij een standbeeld, maar dat kan ik niet betalen. Een ansichtkaart kan er natuurlijk wel af. Misschien heeft u ook een kaartje over voor deze heldhaftige strijder tegen seksueel misbruik van kinderen. Ik vind dat hij het verdient!

13 Reacties

 1. Joep Zander

  Dag Bou,

  Dat lijkt me een goed idee. Ik denk dat er heel misschien wel wat foutjes door hem gemaakt zijn, waar door anderen nu heel dik over wordt gedaan, maar zover ik het nu kan beoordelen is het zoals je zegt; hij verdient een standbeeld. En zelfs als dat niet het geval zou zijn dan nog is een kaartje sturen een goede zaak. groetjes

  Antwoord
  • Magnus

   Ik heb echt met hem te doen. Eerst die aanval van de heilig verklaarde Van Der Plancken en nu dit. als ik kijk wie er allemaal in dat andere kamp zitten dan vertrouw ik Marcel meer. Het is te ziek voor woorden wat ze allemaal over Marcel schrijven op Het Haags Complot. Ik hoop dat hij weer snel aan de beterende hand is.

   Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Volgens mij gaat het niet goed met Marcel. Op Facebook las ik:

  Marcel zoals hij er gisteren (17 9 2016) na een operatie onder volledige verdoving en na een nachtje zeer slecht te hebben geslapen, uitzag. Vandaag zag hij er een stuk beter uit maar hij zou nog een week in het ziekenhuis moeten blijven omdat er een tweede operatie volgt. De problemen waarmee hij te maken kreeg, zijn voornamelijk het gevolg van zijn zware suikerziekte en zijn nierdialyse om de 2 dagen. (In het ziekenhuis kreeg hij een telefoontje van iemand die zich door bepaalde leden van Facebook had laten wijs maken dat er van een ziekenhuisopname ‘geen sprake’ was…)

  Met foto:
  https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14463109_1086102724805745_4940841522490295666_n.jpg?oh=b2df297de5b337c84a0cc365ee04cefd&oe=587518F6

  ZUCHT! Ik wens Marcel het beste! Dat hij maar moge herstellen van dit alles!

  Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Akky, daar ben ik blij om. En ik ben gestopt met die Facebook MORK. Wat een MEUK!
    Ik wilde vandaag een nieuwe BOUblog schrijven, maar met al die MORK MEUK kwam ik er niet aan toe. Misschien wordt het morgen beter, maar het wordt toch nooit goed.

    Crisis – Misschien wordt het morgen beter… – Cornelis Vreeswijk

    Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Beste mensen,
  Marcel is a.s. vrijdag 7 oktober jarig, maar hij viert zijn verjaardag in het ziekenhuis. Het gaat niet echt goed met Marcel, die al vele jaren ernstige medische problemen heeft. Bij deze een chat die ik per e-mail ontving:

  Nu wat de gezondheid betreft ziet het er niet zo goed uit. Men heeft al twee teentjes geamputeerd en weefsels weggenomen . Het loopt niet zo goed als de chirurgen hadden verwacht . Mogelijk moet ik opnieuw naar de operatiekamer. Dat wisselen wij af met de nierdyalyse , drie keer vier uur per week . Kortom is de situatie niet schitterend . Maar ik red het zo goed als het kan . Ik werk nu tussen alle ellende via mijn lap top op de ziekenhuiskamer , kijk wat Tv en speel wat muziek of met de vrienden en familie af en toe naar de kantine. Volgende week vrijdag vier ik dus noodgedwongen mijn verjaardag in dit ziekenhuis.

  Laten we Marcel in de steek, of heeft hij ondanks alles een vrolijke verjaardag verdiend? Stuur hem dan een kaartje!

  Het adres is:
  Heilig Hart Ziekenhuis
  kamer 425
  Mechelsestraat 24 – 2500 Lier
  België

  Mijn kaart ligt al klaar!

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Geplukt van facebook:

  Terug operatie voor Marcel.

  De artsen van het Heilig Hart Ziekenhuis maakten gisteren hun besluit bekend .
  Marcel moet donderdag aanstaande opnieuw geopereerd worden .
  Dat maakt dat de activist nog langer afwezig zal zijn . Een tegenslag voor Marcel die voor Vrijdag een feestje had voorzien voor familie en vrienden in het restaurant van het ziekenhuis . Hij zal nu noodgedwongen zijn verjaardag in zijn ziekenhuiskamer moeten doorbrengen .

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Opnieuw van Facebook:

  Gezondheidstoestand Morkhoven activist drastisch achteruit.

  De gezondheidstoestand van Marcel is sinds gisterenavond drastisch achteruit gegaan. Aldus het nieuws vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Lier. De uitslagen van de MRI scan , echografie , bloedtransfusie en andere onderzoeken noopt de artsen om volgende week dinsdag terug over te gaan tot operatie. De artsen en familie hebben besloten dat Marcel voor een dagje verblijf bij de familie , de vrienden en kleinkinderen een uitgang krijgt. Wij maken ons ernstig zorgen , aldus Werkgroep Voorzitter Jan Boeykens.

  Zowel Marcel zelf, als zijn familie en vrienden veel sterkte gewenst!

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Nogmaals Facebook, bericht van Jan Boeykens:

  Heb Marcel Vervloesem van onze vereniging vandaag nog opgebeld. Gisteren of eergisteren heeft hij zijn derde operatie gehad. Hij klonk niet direct opgeruimd. Hij is immers al meer dan 7 weken gehospitaliseerd. Probleem is dat een wonde veroorzaakt door de operatie niet dicht wil gaan ten gevolge van zijn suikerziekte.

  Marcel ligt in het Heilig Hart Ziekenhuis – kamer 425,
  Mechelsestraat 24 – 2500 Lier (België)

  ——————-
  Straks maar weer een kaartje sturen… Ik wens hem beterschap!

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Morkhoven bericht.

  Marcel is ietswat aan de beterhand.
  Opluchting bij zijn familie , de Werkgroep en vele vrienden.
  Afgelopen woensdag keerde het tij , na maandenlang afwachten en het gevecht van de activist tegen zijn zware kwetsuren en ziekte konden de artsen nu melden dat Marcel aan de beterhand is. Zelf moet hij nog te bed blijven maar ziet er kwik en goed uit. Hij brengt nu het gedeelte van de dag door met het doorlezen van dossiers en boeken , wat op de computter en wat tv kijken en vooral rusten. Volgens de artsen zal hij nog een heel poosje in het ziekenhuis moeten blijven Marcel bedankt iedereen voor de vele kaartjes en goede wensen. Wij houden u verder op de hoogte.

  Kathleen.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Gevonden op Facebook:

  Morkhoven bericht.

  Activist Marcel aan de beterhand.
  Het gaat stilletjes aan beter met Marcel.
  Deze week ontving hij in het ziekenhuis een delegatie van twee Franse kinderrechtenverenigingen want het werk gaat verder.
  Veel rust en af en toe wat werken is zijn logo nu . Langs deze weg bedankt hij ook de mensen van wie hij eindejaarswensen mocht ontvangen. Hij wenst iedereen een goed jaar 2017 toe.

  Kathleen.

  —————-
  Dat doet me deugd! 🙂

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Opnieuw op Facebook:

  Morkhoven bericht. Marcel eindelijik aan de betere hand.

  De voorbije weken was de medische toestand rond
  Marcel ergt verslechterd in die mate dat de artsen hem bed arrest oplegden.Een paar weken geleden ging zijn gezondheidstoestand snel achteruit er geraakte hij in een comatoestand. Hij zette echter zijn gevecht verder en overwon de medische problemen zelfs in die mate dat zijn gezondheidstoestand drastisch verbeterde. Hij bedankt iedereen voor hun sympathie .

  Met foto:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1342055179198884&set=a.119508868120194.20295.100001832432030&type=3&theater

  Ik zal hem vandaag een kaartje sturen om hem te feliciteren en hem een voorspoedig herstel toe te wensen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf + veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën