Archief
Artikelen

Vandaag is er een petitie gestart: Laat Baybasin vrij. Deze zal worden aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie. De tekst luidt:
Dhr. Baybasin zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste telefoontaps. Op 18 april 2011 is er bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend, de zaak wordt echter tot op heden door de Hoge Raad uitgesteld. Het duurt veel te lang, laat Dhr. Baybasin vrij!
See below for a translation in English and Turkish.

Ever since March 1998 the Kurdish businessman mr. Hüseyin Baybasin has been innocently incarcerated in Holland on the request of Turkey. He has been sentenced to life long imprisonment based on falsified recordings of telephone conversations and is considered to be a POLITICAL PRISONER. Revocation of this verdict has been requested over five years ago. However the Dutch Supreme Court keeps on postponing serving justice, in violation of the right to a fair trial according the European Convention of Human Rights. It all takes (deliberately) too long. Justice must be served now. Please sign the petition for this request.
——————————————-
Huseyin Baybasin Mart 1998’den bu yana, suçsuz yere cezaevindedir. Manipüle edilmis telefon konusmalarini delil olarak kullanarak, müebbet hapis cezasi almistir. 18 Nisan 2011 tarihinde, Hollanda Yargitayina davanin revizyonu için basvurulmustur ancak su ana kadar dava ertelenmistir. Imzalar bakanlar kuruluna sunulacaktir. Artik fazla uzun sürdü, Baybasin’a özgürlük!
——————————————–

De petitie gaat niet in op de politieke achtergronden van de onterechte veroordeling van dhr. Baybasin. Het doel is slechts om dhr. Baybasin nu eindelijk vrij te krijgen. Die valse taps met complotten en complot-theorieën zijn van later zorg. De manier waarop dhr. Baybasin wordt behandeld in de gevangenis en dan met name het feit dat hij werd overgeplaatst naar de EBI in Vught, waar hij twee weken in volstrekte isolatie heeft doorgebracht omdat er een vliegtuigje over de gevangenis vloog met een banner FREE BAYBASIN NOW, hebben gemaakt dat heel veel mensen iets willen doen voor deze ONSCHULDIG tot levenslang veroordeelde Koerdisch vredesactivist. Teken deze petitie daarom nu!

Wie wil bijdragen aan de vrijheid van dhr. Baybasin, kan deze link plaatsen op Facebook, Twitter of waar dan ook. Stuur hem ook door aan vrienden en kennissen, want wij willen GEEN ONSCHULDIGEN IN DE GEVANGENIS.

Het tekenen van de petitie kan anoniem, maar het geeft een duidelijker signaal af als uw naam en woonplaats mogen worden genoemd.

Dhr. Hüseyin Baybasin is veroordeeld tot levenslang op grond van bewijs dat bestaat uit vervalste telefoontaps. (Lees de boeken ‘Verknipt Bewijs’ en ‘De Baybasin Taps’ van auteur Ton Derksen) Deze Koerdische zakenman en vredesactivist zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in een Nederlandse gevangenis. De herziening van het vonnis werd keer op keer uitgesteld, dit in strijd met de redelijke termijn van het EVRM.

Sta niet toe dat mensen ONSCHULDIG in de gevangenis belanden, want daarvoor is de gevangenis niet bedoeld. Onze rechtsstaat is dan in het geding! Teken daarom de petitie en zegt het voort!

Dhr. Baybasin is volstrekt onschuldig!

Laat Baybasin vrij!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

54 Reacties op “Teken de Petitie: Laat Baybasin vrij!”

 • mr.drs.Bou:

  Laat Baybasin vrij
  1400 ondertekeningen

  Volgens mij is de spammachine er mee gestopt. De laatste honderden ondertekeningen zijn wel ECHT! En zo hoort het ook.

  Morgen weer een dag, want die spammachine werkte vooral in de avond en de vroege nacht. Vermoedelijk vanuit de VS, want daar is het dan dag.

  Misschien moeten we die spammachine wel dankbaar zijn, want het heeft de petitie wel opgestoten naar nummer 2 van de actieve petities. Maar eerlijk duurt het langst en machines zijn geen mensen, maar slechts door een mens bestuurde machines. 😉

 • Henk Klomp:

  Als de druk op de overheid te groot wordt zodat ze De Heer Baybasin wel vrij
  zouden moeten laten dan vrees ik het ergste. Ik wil niet persoonlijk worden.
  Het gaat in deze tenslotte niet om mij, maar ik heb ervaren hoe onvoorstelbaar corrupt de overheid tekeer kan gaan en gaat. De maffia verbleekt er bij, alleen die wordt terecht vervolgd . Nu zullen vele zeggen of denken bij die Klomp, daar zit een steekje los.Als u mijn ervaringen zou hebben geproefd dan bent u helemaal om. Het is daarom dat ik mij ernstig zorgen maak over de politieke gevangenen, De Heer Baybasin, de hele kwestie is een, een tweetje tussen Turkije en Nederland en de troeven van het spel zijn in handen van Turkije. Mijn voorspelling is dat hij zal sterven in Nederlandse cel of dat hij wordt uitgeleverd aan Turkije. In beide gevallen is dit een dramatische catastrofe. Ik hoop vurig dat ik het fout heb.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Henk,
   Kwade voorspellingen zijn op dit moment niet welkom.
   Ik voorspel dat mr. Aben in september terug is en dan met een besluit zal komen. Er is maar één uitkomst mogelijk: Laat Baybasin vrij!

   Laat Baybasin vrij
   1709 ondertekeningen

   • Henk Klomp:

    Beste Bou,
    Het is snel september en ik hoop dat u de juiste voorspelling heeft.
    Voor de volle 100 % blijf ik bij mijn kwalificatie betreft de overheid. Zoek voor mij één overheidsdienaar waar niets op aan te merken is en ik breng die persoon bloemen

    • mr.drs.Bou:

     Henk, ik heb er ooit een ontmoet! Die man ben ik dankbaar. Als jij nou alvast de bloemen bestelt, dan wil ik zijn naam en adres wel voor je opzoeken.
     Niet alle ambtenaren zijn slecht. Er is iets mis met het systeem!!!
     Het gaat daarom niet om de mensen…

 • mr.drs.Bou:

  Kijk, het gaat goed:

  Laat Baybasin vrij
  1719 ondertekeningen

  Tot de spammachine weer aan het werk gaat. 🙁
  Tot morgen dus…

 • JDTV:

  Ligt het aan mijn pc of zijn alle ondertekeningen vannacht verdwenen?

 • mr.drs.Bou:

  Volgens mij staat de petitie nu op tilt!

  Laat Baybasin vrij
  1 ondertekening

 • Chatarina:

  De tellertjes bij de petities worden bijgewerkt. De server is even uit geweest.
  Het is bij alle petities het geval.

 • mr.drs.Bou:

  Ha! Hihaaaa! Kleintje Muurkrant gaat zich er ook weer mee bemoeien. Wie denkt dat het alleen gaat om de onschuldige Koerdische leider Baybasin, moet dit even lezen:

  Valt er nog wat te putten? (11)

  donderdag 25 augustus 2016
  Er is een actie op gang gebracht in Nederland. Free Baybasin. De Koerd die mede dankzij gemanipuleerde teepgesprekken levenslang op zijn norrenbord kreeg. Er zijn binnen dit complot met uw permissie een paar zwartepieten uitgedeeld: een aan kotervriend Joris Demmink en een aan de Turkse autoriteiten, die een paar getuigen van Joris’ uitwedstrijden aan beide zijden van de Bosporus aan de korte lijn hielden. Merkwaardig is wel dat het Israëlische aspect van deze affaire totaal is ondergesneeuwd. Al kan je dat met het huidige weer nauwelijks voorstellen. Die teeps waren namelijk contractueel verzameld door de Israëlische onderneming Comverse en konden door onze eigen bromsnorren en aanverwante artikelen pas worden afgeluisterd cq. omgeploegd na tussenkomst van de Israëlische contractant. Ouwe meuk. Allemaal voorbijgekomen in onze Comverse-serie op de Followup-site (1). Waarom takelen we die vandaag dan toch weer op? Vanwege een bericht over Kobi Alexander. De vroegere baas van Comverse had via wat gevalletjes voorkennis op de beurs tussen 1998 en 2001 heel wat oneigenlijke poen in zijn spaargeit laten zakken. Toen hij in 2006 op de nominatie stond om naar binnen te worden getrokken nam hij samen met zijn famielje de poten naar Namibië. Om een langdurig verblijf in een kerker in Newark te voorkomen. Mei jl. keerde hij terug naar Manhattan, want voor de rest van je leven in Windhoek wonen is ook niet alles. Oorspronkelijk moest Kobi terecht staan voor nog 34 andere plasbeurten buiten de strafpot, maar na een deal met het Amerikaanse OM bleef er nog maar één zaak over. Kan ie toch nog tien jaar voor in de gleuf krijgen, maar gezien de coulante houding van Justitie tegenover Kobi’s gappies in het kwaad en de navenante strafjes die dat duo kreeg opgelegd zal het ook bij Kobi wel meevallen. Mede vanwege de kennis die Kobi als ex-Comversebaasje draagt van de gebeurtenissen achter de coulissen in de aanloop naar het optreden van Osama’s Flying Circus. Stel je voor dat ie gaat zingen tegenover de kerkerrabbi of briefjes gaat schrijven aan kennissen bij de speenstreammedia. Voor je het weet heb je naast de Hoekse en Kabeljauwse twisten tussen Hellary en the Donald en de revelaties over de Saudische betrokkenheid bij 9/11 een nieuw hok met herrie en en daar zit niemand op te wachten. Dus weet je wat: zand erover. Kalaharizand. Stay tuned.

  (1) Mocht u echt geïnteresseerd zijn in deze materie neem een frisse duik in deze conspiracy. Heerlijk en helder.

  Wie nu nog denkt dat het gaat om slechts één persoon die ons allen dierbaar is, heeft het niet begrepen. De vette links zijn van mij (Bou) en ik hoop dat men begrijpt dat het niet gaat om die vriendelijke mr. Baybasin, maar om de Zionistische polletiek!!!

 • mr.drs.Bou:

  Laat Baybasin vrij
  1844 ondertekeningen

  We houden het bij.

 • Terug van vakantie na een mooie 10-daagse veldtocht met mijn zoon door de Pyreneeën.
  Wat mij opvalt zijn het ongehoorde percentage anonieme ondertekeningen. Mensen zijn doodsbang. Zelf heb ik openlijk getekend. Ik ben het niet met Baybasin eens dat Nederland defacto een rechtstaat is. Deze illusie wordt weliswaar grootschalig in stand gehouden, ook door de alternatieve media. Maar niets is minder waar. En hoe eenvoudig aantoonbaar, veel eenvoudiger nog dan het aantonen van de onschuld van Baybasin.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Joep,
   Het gaat mij dan ook niet zozeer om de onschuld van Baybasin, die inmiddels als een paal boven water staat, maar om het onrecht dat voortvloeit uit wat heet: “De Rechtsstaat der Nederlanden” Kuchekuche! Hatsjoe!

  • mr.drs.Bou:

   Toch maar even bijhouden, want de spam lijkt gestopt:

   Laat Baybasin vrij
   1883 ondertekeningen

 • mr.drs.Bou:

  De petitie is overgenomen door een Koerdische vriend van dhr. Baybasin. Dat lijkt me een goede zaak. Er staat nu ook geen spammachine meer op, alle ondertekenaars zijn echt!

  Laat Baybasin vrij
  1894 ondertekeningen

 • Myra:

  Als beheerder van de petitie kan je wel gewoon de gegevens van de anonieme zien. Het is een keus of je het openbaar op internet wilt.

 • Myra:

  En de spammachine was geen spammachine maar een individu die spontaan 800 keer getekend had met weggooi emailadressen. Deze konden eenvoudig verwijderd worden.

  • mr.drs.Bou:

   Myra, dat individu had er dan beter een machine op kunnen zetten. Wat een moeite voor niets! Goed dat je ze verwijderd hebt. 🙂

   Zijn deze nu wel echt?

   Laat Baybasin vrij
   1896 ondertekeningen

 • Myra:

  Ik heb het niet verwijderd.
  Hier een stukje uit het antwoord van petitie.nl op mijn vraag voordat het op iemand anders zijn naam is gezet.

  “En ja, er was iemand die, alsof zijn leven ervan afhing, elke dag 80 ? 100 ondertekeningen plaatste met weggooi-mailadressen. Ruim 900 in totaal. Veel werk. Die heb ik grotendeels gewist, maar het aantal ondertekeningen is nog niet bijgesteld naar beneden. Dat komt nog. We hebben zoiets nog niet eerder meegemaakt. De meeste ondertekenaars begrijpen wel dat je een petitie daar niet mee helpt. Er waren veel klachten binnengekomen over deze fraudeur. Hij tekende consequent met free Huseyin als woonplaats, dat maakte het makkelijker. “

 • mr.drs.Bou:

  Laat Baybasin vrij
  1943 ondertekeningen

  Het is de vraag hoeveel handtekeningen er echt zijn!
  Van het Baybasin-front deze post:

  Does justice exist in Holland?

  Because of this fake case imposed on me, it has been clear to all of us, that the State of Law cannot function properly without the proper check for balance and proper accountability. For wrongdoing must be functional as well.

  Every person who violated the law in my case, for whatever reason, must pay the consequences according to the Rule of Law. Only then we can see that justice is done. As well by this way The State of Law can gain trust and respect.

  Today the justice system in Holland look likes on a ‘’show-business’’. Justice is not a show show-business. Justice system is not an institution of lay and fraud, as has been in my case since 24 December 1995.

  The truth is on official documents of this country’s Justice Department. It is open to everyone.

  With respect, I call Ministry of Justice and Dutch parliament to look at this case with self-respect.

  Huseyin Baybasin,

 • mr.drs.Bou:

  De spam in de petitie voor Baybasin is gewist:

  Laat Baybasin vrij
  1063 ondertekeningen

 • mr.drs.Bou:

  De petitie gaat nu traag. Hoort, zegt het voort: FREE BAYBASIN NOW !!!

  Laat Baybasin vrij
  1066 ondertekeningen

 • mr.drs.Bou:

  Hoewel Het Haagse Complot een nieuw artikel heeft geplaatst, gaat de teller niet razend snel omhoog.

  Laat Baybasin vrij
  1078 ondertekeningen

  Zeg het tegen iedereen: Free Baybasin Now

 • mr.drs.Bou:

  De petitie stijgt nog steeds:

  Laat Baybasin vrij
  1084 ondertekeningen

 • mr.drs.Bou:

  Nog even de laatste stand omtrent de petitie:

  Laat Baybasin vrij
  1092 ondertekeningen

  Jammer dat er geen actie kon volgen naar Amnesty. Al mijn buren hadden daar graag voor getekend! Maar Amnestie is volgens Ton van het HHC helemaal FOUT. Hoe moet ik dat mijn brave buren verklaren? Ze hadden graag getekend voor Baybasin!

Laat een reactie achter

Recente reacties