Archief
Artikelen

Nu in de Telegraaf:
Vught – De tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin is vannacht in allerijl overgeplaatst naar Vught. Dit gebeurde omdat een vliegtuig met de tekst ’Free Baybasin’ over de gevangenis in Heerhugowaard vloog. Hij zat hier vast.

Dat bevestigt zijn advocaat, Adèle van der Plas aan De Telegraaf. Baybasin is een van de bekendste tot levenslang veroordeelden in Nederland. De Koerdische zakenman werd in 2002 veroordeeld voor moord en drugshandel. Zijn veroordeling is omstreden omdat het bewijs zou rammelen.

„Een sympathisant van hem vloog dit weekend in een vliegtuig met daaraan een lint met de tekst ’Free Baybasin’ over de PI Heerhugowaard. Dat leidde tot wat commotie. Vannacht is Baybasin ineens weggevoerd. Ik weet niet eens waar hij nu zit. Of in de gewone PI Vught of de zwaarbeveiligde EBI in Vught”, aldus zijn advocaat. Ze is boos omdat Baybasin nog nooit een vluchtpoging heeft ondernomen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt de overplaatsing en komt later met een toelichting. De overplaatsing zou te maken hebben met ontstane onrust en vluchtgevaar rond Baybasin.

Vliegdemonstratie – Free Baybasin Now

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

28 Reacties op “Baybasin in allerijl overgeplaatst”

 • yvonne:

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/188934/gevangene-heerhugowaard-krijgt-boodschap-van-overvliegend-vliegtuig

  Baybasin wordt gesteund door een groep die vindt dat hij onterecht vastzit. Volgens hun is de hele groep gevangenen voor een dag in afzondering geplaatst. Baybasin zelf zou voor drie dagen in afzondering zijn gezet.

  Laat die groep alsjeblieft Baybasin’s redding zijn!!! Massaal bellen mensen…..

 • anne:

  Ik stond de bonen te geleiden toen we het vliegtuig boven de overvolle jachthaven van Zierikzee zagen vliegen. We werden er allebei erg vrolijk en hoopvol van!! Moest erg grinniken bij de gedachte dat men op internet Baybasin (who the fuck is Baybasin??) ging opzoeken. En dat Demmink alweer boven komt drijven. Goeie stunt, belangrijk onderwerp

 • Totaal waanzinnig deze actie van onjuistitie en vuiligheid. Dat er nog mensen rondlopen die denken dat we in een rechtstaat leven…..

 • mr.drs.Bou:

  Ik ga maar weer een kaartje sturen:

  Stuur Baybasin een kaartje! Hij zit weer in isolatie! Elke dag een kaartje kan hem helpen.

  Mr. Hüseyin Baybasin
  (reg.nummer 1623371)

  PI Vught, afdeling 9

  Postbus 10055
  5260 DH VUGHT
  of:
  Lunettenlaan 501
  5263 NT VUGHT

  Het adres is veranderd, het reg. nr. blijft hetzelfde! Doe mee en stuur ook een kaart!

  • mr.drs.Bou:

   Iedere ansichtkaart geeft een signaal af, niet alleen naar Baybasin zelf, maar ook naar de bewakers! Laat weten dat je achter Baybasin staat en stuur een ansichtkaart.

 • rmstock:

  Dit betekent dat directe communicatie, zelfs via telefoon, onmogelijk
  wordt gemaakt. Ik ben bang dat binnenkort de hernieuwde behandeling van
  het `dossier Baybasin’ vanwege een `medische escalatie’ tot gesloten
  zaak word verklaard, analoog aan de zaak Milosevic.

  • mr.drs.Bou:

   Volgens mij is dat een zachte speculaas. Men moet vooral niet verder denken dan de feiten gaan. rmstock, ik heb je toegelaten, maar ik houd je in de gaten. Van hyperbolen ben ik niet gediend.

  • mr.drs.Bou:

   De discussie heeft zich verplaatst naar Het Haagse Complot. Op BOUblog is het dus nu lekker rustig. Lees verder: http://www.hethaagsecomplot.nl/20160724-pestbericht-zuyderbos.htm

  • Beste Bou en RMStock,

   zachte speculaas? Ik betwijfel het. Ook Derksen sprak zijn angst reeds eerder uit bij JDTV dat Baybasin zijn detentie op korte termijn wel eens niet zou kunnen overleven. Uit persoonlijke ervaring gesproken: DJI heeft genoeg ervaring om mensen kapot te maken, ook letterlijk, zodanig dat er voor de buitenstaander geen spoortje zichtbaar is. Voorbeeld? In Veenhuizen waren de tralies aan de binnenkant van de cel geplaatst, niet aan de buitenkant. Zulks met het oog op het faciliteren van zelfmoord.

   • mr.drs.Bou:

    Beste Rein,
    Zelf heb ik geen enkele ervaring met gevangenissen. Wat zich daar afspeelt, ontgaat me dus ten enen male. Maar ik ben tegen gevangenissen in het algemeen, want dat systeem leidt niet tot verbetering, maar het maakt mensen kapot. In Zuyderbos werd Baybasin systematisch gepest door de “bewakers”. Dat dit in Nederland mogelijk is, vind ik bedroevend! Ook de eerste reactie van de “bewakers” op dat vliegtuigje vond ik weerzinwekkend! Het overplaatsen van Baybasin is helemaal erg!
    Maar ik denk niet dat Baybasin zelfmoord zal plegen. Daarvoor is hij veel te sterk. Als men hem uit de weg wil ruimen (wat in deze context niet onmogelijk is!), dan wil ik toch met klem wijzen op het feit dat Baybasin nu 4 volwassen erfgenamen heeft, die allen rechten studeren of hebben gestudeerd. Men kan Baybasin dus wel uit de weg willen ruimen, maar daarmee is het probleem niet opgelost! Zijn kinderen treden dan immers in zijn rechten…

    • Beste Bou,

     een zelfmoord in Nederlandse gevangenissen of ‘een natuurlijke dood’ is, helaas, vaak niet terug te voeren op een zelfmoord, als iets wat iemand zelf deed, of als iets wat de natuur beoogde. Lees het boek Korban of mijn boeken.

    • mr.drs.Bou:

     Beste Rein,
     Ik heb jouw boeken gelezen. Daarom weet ik dat er in de gevangenis soms een criminele afrekening plaats vindt. Maar Baybasin loopt uit die hoek geen gevaar. Hij wordt echter wel van hogerhand getreiterd. Justitie is hem kennelijk liever kwijt dan rijk.
     Daarom zeg ik nogmaals met nadruk: het heeft geen enkele zin om Baybasin de dood in te jagen, want hij heeft vier volwassen erfgenamen. Zij hebben allen rechten gestudeerd. Als Baybasin sterft, dan treden zij volledig in zijn rechten, waarbij het gaat om een miljoenenerfenis, plus schade onrechtmatige overheidsdaden. Het zou dus zeer onverstandig zijn om Baybasin zelfs maar dood te wensen, want daarmee maak je het probleem alleen maar groter! Ik denk namelijk niet dat zijn kinderen het daarbij laten zitten.

    • Ton:

     Helemaal met je eens Bou. Juist dankzij de publiciteit zal niemand is een “zelfmoord” geloven. De beste bescherming is aan de wereld laten zien dat de overheid vieze spelletjes speelt. Ontmasker de truc van de goochelaar en zijn act is afgelopen.

    • mr.drs.Bou:

     Beste Ton,
     Het maakt niet uit of Baybasin wordt vermoord of zelfmoord pleegt. Zodra hij sterft, staan er vier jonge, goed opgeleide erfgenamen op de stoep van meneer Diederik Aben! Zij kunnen alle rechten opeisen die hun vader tot op heden werden ontzegd.
     Als je deze draak de kop afhakt, dan groeien er dus onmiddellijk vier nieuwe koppen uit. Daarom is het volkomen ZINLOOS om Baybasin te vermoorden!
     En nu maar hopen dat men dat ook begrijpt bij onze hersenloze Vuiligheid en Justitie! Want uiteraard maak ik me ook ongerust!

 • yvonne:

  http://www.ad.nl/nieuws/levenslang-gestrafte-baybasin-overgeplaatst-na-protest~aec60baf/

  Eind vorig jaar werden tijdens een inspectie vertrouwelijke stukken uit de cel van Baybasin weggehaald. Het gaat volgens de advocaat van de Koerd ondermeer om delen uit een Rijksrechercheonderzoek naar de voormalige secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie Joris Demmink.

  Dat onderzoek onthult dat Joris Demmink zich sinds 1997 actief met de zaak-Baybasin heeft bemoeid. Het Rijksrechercheonderzoek werd in 2012 gestart nadat twee Turkse mannen aangifte tegen Demmink hadden gedaan. Ze zeggen midden jaren negentig in Istanbul door Demmink te zijn verkracht. Op dat moment waren ze nog minderjarig. Joris Demmink heeft deze beschuldigingen altijd ontkend. Hij zegt na 1987 niet meer in Turkije te zijn geweest. Ook het Openbaar Ministerie stelt na meerdere onderzoeken dat er geen bewijs is gevonden tegen Demmink.

  Het AD is in ieder geval wat completer in hun berichtgeving!

 • Het is misschien vloeken in de kerk dat ik zoiets zeg, maar ik neem formeel afstand van deze wijze – de actie met het reclamevliegtuig – om de zaak Baybasin onder de aandacht van de pers te houden. Want ook al valt deze actie onder de vrijheid van meningsuiting en kon het ludiek genoemd worden, wat ik beiden respecteer, dan nog was het dom en ondoordacht om zo’n actie voort te zetten. Waarom? Allereerst door te kijken wat de initiatiefnemers met die actie beoogden. Aandacht in de pers voor Baybasin. Zijn ze daarin geslaagd? Ja, maar de vraag is of je dit soort nieuws wel zou moeten willen. ‘Jacht op de helper gestrafte’, kopte het NHD; de ‘gangster’ Baybasin kopte de Telegraaf; het AD houdt forse slagen om de arm. En geen enkel medium bericht over een simpel gegeven: iedereen aapt elkaar na met de frase ‘volgens Derksen zijn de taps gemanipuleerd’. Het zou correcter zijn om te zeggen: ‘Aan de hand van toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek, ondermeer signaalanalyse, toonde Derksen onomstotelijk aan dat de taps gemanipuleerd werden.’ En geloof me: bij iedere publiekelijke en commerciële omroep zit wel een gast met voldoende natuurwetenschappelijke achtergrond die zou kunnen vaststellen: ‘shit, Derksen heeft gelijk/ongelijk’. Waarom houden die mensen hun mond? Als die zich zouden uitlaten over Derksens bevindingen, dan kon je werkelijk spreken over journalistieke winst.
  En nu? Na deze actie zit Baybasin wederom in Vught op basis van een verhoogd veiligheidsrisico. En ik wil niet zeggen dat de relatie tussen beide gebeurtenissen causaal is, in de trant van ‘vliegen met banner leidt tot isolatie’, die relatie bestaat niet, maar mensen zouden toch wel zo slim moeten zijn om te weten hoe het ministerie van V&J plus DJI hierop gaat reageren. Een angstcultuur bestrijd je niet met meer angst aan te jagen, maar met openheid onder begeleiding.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Rein,
   Zelf vond ik die actie wel lachen! Maar de reactie van de DJI vind ik zwaar overtrokken. Die lui zijn echt geschift!
   Ik besef ook dat Baybasin nu weer in de EBI zit. Dat is een vorm van marteling, na alles wat hij reeds heeft doorstaan! Wat een sadisme!

  • Volgens mij reageer jij juist met angst Rein. Als je de vrijheid van meningsuiting moet beperken omdat de overheid chanteert met incorrecte maatregelen, of je je door de overheid gechanteerd moet voelen, dan leef je dus in (de aanloop van) een dictatuur. En we leven misschien ook in een dictatuur. Maar daar moet je op reageren door staalhard je oren dicht te stoppen als er gechanteerd wordt. Je kunt maar beter net doen of er niet gedreigd wordt, dan krijgt de chanteur ook geen vat. Ook niet er mee rekening houden dat, volgens jou, van tevoren al een dreiging bestaat dat dit zo zal uitpakken, dat de vliegers moeten begrijpen dat anderen dan hunzelf gepakt zullen worden voor hun daden. Dat is een extreme vorm van repressie. En daar mogen we nooit voor zwichten. ons daar wat van aan trekken leidt ook tot veel verdeeldheid onder medestanders. Dat is ook hier het geval. Dat heeft justitie dan toch maar weer mooi voor elkaar.

 • mr.drs.Bou:

  Het AD doet het beter dan de Telegraaf:

  Levenslang gestrafte Baybasin overgeplaatst na protest

  De levenslang gestrafte Turkse Koerd Hüseyin Baybasin is gisternacht met een helikopter naar de Extra Beveiligde Instelling in Vught overgebracht. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De overplaatsing is het gevolg van een demonstratie van sympathisanten van de crimineel.

 • mr.drs.Bou:

  Gevonden op Het Haagse Complot:

  BERICHT VAN ADVOCAAT

  Baybasin wordt geplaatst op afdeling 9 P.I. voor beheersproblematische gedetineerden.

  Advocatenbezoek achter glas, luchten in kooi, geïsoleerd van andere gevangenen.

  !4 dagen om uit te zoeken of de actie afgelopen zaterdag een vluchtpoging was.

 • mr.drs.Bou:

  JDTV Afl 2 Free Baybasin Now Veiligheidsmaatregelen duurt 8 minuten.

 • Beste Bou,
  Al eerder schreef ik op deze site dat de Heer Baybasin op zou moeten passen dat hij niet uit zijn bed valt, met dodelijke afloop. Ik word steeds angstiger dat eens iets raars met hem gebeurt, dat hij niet kan navertellen. U schrijft dat hij vier jonge goed opgeleide erfgenamen heeft. Dat kan zo zijn, maar tegen deze immorele wezens zal dat weinig uithalen. Als er duivels bestaan dan hebben die beslist wat Baybasin is overkomen. Bewust noem ik die personen geen rechters, daar zou men iets als rechtvaardigheid in kunnen zien. Hoe moet ik het noemen?
  Het tegenovergestelde heeft plaatsgehad.Dit alles,toenmalig,
  “IN NAAM DER KONINGIN” Ze moet zich schamen dat ze haar naam op zo’n vod papier wil hebben.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Klomp,
   Dat Baybasin 4 erfgenamen heeft, maakt wel degelijk iets uit. In de zaak tegen Milosewicz ging het om het bewijs dat de Balkanoorlog niet was veroorzaakt door Servië, maar door de NATO. Men heeft hem toen gezelfmoord, om hem de mond te snoeren. In de zaak Baybasin gaat het in eerste instantie om zijn onschuld. Deze is door professor Derksen overtuigend aangetoond. Mr. Aben heeft daarop geen weerwoord, dus gaat hij op vakantie. Vervolgens gaat het om restitutie van zijn miljoenenkapitaal, inclusief wettelijke rente sinds 1998, om vergoeding voor alle dagen dat hij ten onrechte van zijn vrijheid is beroofd en om volledige vergoeding van de advocatenkosten. In geldzaken ben ik niet zo thuis, maar het gaat met de natte vinger berekend om minstens een half miljard euro. Als Baybasin zou sterven, dan hebben zijn kinderen recht op dat geld! Het heeft in dit stadium dus geen enkele zin om Baybasin te zelfmoorden!
   Natuurlijk maak ik me wel grote zorgen over zijn welzijn. Hij is terug in de EBI, waar hij zes jaar lang heeft gezeten en waar hij een PTSS heeft opgelopen! Kortom: hij heeft het slecht!!! Ik hoop dat deze marteling niet langer dan 14 dagen zal duren. En ik zeg met klem: Baybasin nu even zelfmoorden heeft geen enkele zin!!!

 • yvonne:

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20160903-verklaring-cfb.htm

  Want op 20 November 2015 was gevoelige info uit de cel van Baybaşin gestolen 6. De volgende dag reisde de Misser van Justitie Knor Ard naar Turkije om de bewijzen te overhandigen. Kort daarna is aangifte gedaan tegen de Roverheid 7 en kreeg de onderzoeksrechter, die verdachte Demmink strafrechtelijk vervolgd, te horen dat Turkije bereid was om te verklaren dat ze “weigerden mee te werken”. Als beloning mochten de Turken Erik aansturen over het gevangeniswezen 8. Iets waar Erik B. overigens niets mee van doen heeft, hij is slechts hoofd taxi-chauffeur (soms ook heli’s) bij de dienst vervoer.

  Het resultaat: Baybaşin zit in isolatie in Kamp Vught 9, mag amper spreken met zijn advocaat en geen bezoek ontvangen van respectabele burgers, waaronder uw (niet bestaande) HHC-verslaggever en een door HMK tot ridder gedecoreerd slachtoffer, die volgens leugenaar Rutte niet op de “er-bestaat-geen-zwarte-lijst” van Turkije staat. Amnesty International is op de hoogte gebracht. Volgende week komt het HHC daarop terug.

 • yvonne:

  http://www.bs-foundation.nl/grove-wraakacties-van-justitie-tegen-baybasin/

  Waterboarding, de Hollandse variant

  De huidige strafmaatregel is overigens niet de eerste grove intimidatiepoging dit jaar. Baybasin is meerdere keren hardhandig lastig gevallen, soms als provocatie, soms als banale pesterij, soms als duidelijke wraakactie De laatste keer was op 7 juli van dit jaar. toen hij vervoerd moest worden naar een rechtszitting. Het betrof een door hemzelf aangespannen procedure: een klacht tegen de doorzoeking van zijn cel, waarbij in strijd met de regels zijn advocatenpost was ontvreemd.

  Baybasin stond al jaren niet meer op de lijst van vluchtgevaarlijke gedetineerden. Toch werd hij als een extreem vluchtgevaarlijke zware crimineel naar de rechtszaal in Krimpen aan de IJssel vervoerd door gemaskerde en gewapende mannen, die hem een te nauw kogelvrij vest aansnoerden, zodat hij in ernstige ademnood kwam. Ook zijn ogen, zijn neus en mond werden overdreven hardhandig en knellend afgedekt, waardoor hij dacht te stikken. Zo werd hij drie uur lang vervoerd, van Heerhugowaard naar Krimpen aan de IJssel en weer terug. Pure intimidatie. Hij heeft nog dagen pijnklachten gehad, waarvoor ook doktersbehandeling nodig was. Gedurende uren werd hem bewust het gevoel gegeven te stikken. Het lijkt de Hollandse variant op het beruchte ‘waterboarding’: iemand bijna laten stikken en doodsangst bezorgen om hem moreel te breken.

  Dreyfus, de Hollandse variant

  De Franse Dreyfusaffaire duurde destijds twaalf jaar, van 1894 tot 1906. Ook toen werd er alles aan gedaan om een herziening te voorkomen en de zaak in de doofpot te stoppen. Maar Dreyfus kreeg wel al na vijf jaar gratie, omdat er ernstige twijfels waren ontstaan over zijn schuld.

  De zaak Baybasin begon in 1995 en woekert nu al meer dan twintig jaar voort. Baybasin zit nu achttien jaar onafgebroken gevangen. Wanneer eindigt dit menselijke, politieke en juridische drama? Wanneer durft Nederland eindelijk eens een punt te zetten achter zijn eigen schandalige Dreyfusaffaire?

  Fijn land toch dat Nederland? En zelfs Amnesty wil/mag zich er niet mee bemoeien….Hoe zou dat toch komen? Iets met KH en cocaïne?

  • mr.drs.Bou:

   Yvonne, ik hoop dat iedereen dit bericht zal Tweeten. Zelf Twitter ik niet, maar ik weet wel wat belangrijk is.
   Nu ook op Crime Site:
   ‘Wraakacties van justitie tegen Baybaşin’

   Hoort, zegt het voort: De Nederlandse justitie is een criminele organisatie die in dienst staat van de Turkse regering! Het is toch te gek voor woorden! FREE Mr. BAYBASIN NOW!!!!

  • mr.drs.Bou:

   Yvonne, dit is ook van den gekken!!!
   http://www.bs-foundation.nl/site/wp-content/media_en_files/2016/08/mail-direct.pdf

   Via deze weg willen we de collega’s die zaterdag aanwezig waren op de luchtplaats,
   bedanken voor hun optreden. Zij hebben juist gehandeld. De heer Baybasin is op
   ordemaatregel geplaatst in PI Vught en aan de herselectie voor een andere PI wordt nu
   gewerkt.
   Directie PI Heerhugowaard

   Ze zoeken dus nu naar een locatie zonder kippen, zonder moestuin en zonder vrienden, alles waaraan mr. Baybasin de laatste jaren zo hard heeft gewerkt!

   De sadisten!!!

   FREE mr. BAYBASIN NOW!!!

Laat een reactie achter