Archief
Artikelen

Op BOUblog staan al vanaf juni 2007 berichten over Joris Demmink, op grond van de aangifte tegen deze SG van justitie door de tot levenslang veroordeelde Koerd Baybasin. Vandaag zal Demmink onder ede getuigen in de Bart van Well verhoren! Het is D-Day! De zaal zit vol met journalisten, zelfs Russia Today stuurde een filmploeg, maar in de zaal mag niet worden gefilmd. Ook zou Fred Teeven vandaag nogmaals moeten getuigen, maar tegen dat vonnis is Teeven in beroep gegaan.

Het borrelt in de beerput, D-Day wierp zijn schaduw reeds vooruit. Op 2 juni berichtte het veelgelezen NU.NL over de achtergrond van de zaak: Wat u moet weten over de Rolodex-zaak en Demmink. Het is een handig overzicht van de voorgeschiedenis.

Als eerste werd vandaag Chris de Grauw verhoord. Eerder beriep hij zich op verschoningsrecht. De Graauw (59) maakte als Amsterdamse zedenrechercheur deel uit van het Rolodex-team en hij verklaarde dat ook Demmink in beeld was. Een verslag op grond van de Tweets van Sander ’t Sas van EenVandaag: “Zijn naam werd genoemd, maar op het moment dan we hem wilden onderzoeken, werd het onderzoek opgeblazen.” “Ik weet niet of de naam Demmink letterlijk in de CIE-informatie stond, of dat die naam alleen werd genoemd.” “CIE-runner was Leen de Koter.” “Het is niet uit feitelijke omstandigheden gebleken dat Demmink in het bordeel van Maasdam kwam.” “Het was de opzet om Demmink te gaan tappen.” “Ik heb tapverzoeken ingediend. Maar die zijn nooit gedaan.” “De heer Holthuis was ook subject. Er zijn geen feitelijke omstandigheden naar voren gekomen dat hij deel zou uitmaken van een pedo netwerk.” “Ook professor Van Roon was subject.” … “Ik weet dat er ook agenten in beeld waren.” “In beginsel was er geen contact met de Rijksrecherche.” “De Rijksrecherche werd erbij betrokken, omdat het ging om hoge ambtenaren.” “Ik weet niet of de zaak gelekt is.” “We werden bij elkaar geroepen en we kregen te horen dat we acuut moesten stoppen met het onderzoek.” “Teamleider Jaap Hoek was bij die bijeenkomst aanwezig, toen we stopten. Ook Dick Pijl van de Rijksrecherche en Fred Teeven.” “Bij een dergelijk zwaar opgetuigd onderzoek heb ik nooit meegemaakt dat het ineens werd stopgezet.”

Vervolgens kwam Emile Broersma. Hij werkte in 1986 bij de politie Amsterdam en stapte in 1992 over naar de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI). Hij beriep zich op zijn verschoningsrecht, maar dat mocht niet baten. Broersma verklaarde eerder al in Utrecht. Twee jaar geleden vertelde hij onder meer dat het Rolodex onderzoek was uitgelekt. Op deze D-Day verklaarde hij: “Het vooronderzoek ging over vier verdachten.” “Het ging om het misbruik van kinderen, door vier verdachten.” “Er zou een samenhang zijn tussen de vier verdachten.” “Het ging om Demmink, Holthuis, Wabeke, Wooldrik.” “Het ging om meerdere kinderen. Het was een bijzondere zaak omdat ik mijn mensen niet mocht vertellen wie verdacht waren.” “Het was bijzonder omdat het ging om een hoofdofficier van het Landelijk Parket Holthuis, waar wij functioneel onder werkten.” “Daarom deed het Amsterdamse OM de zaak.” “Binnen een gerechtelijk vooronderzoek is sowieso altijd sprake van verdachten, en dat waren het ook.” “Wij kwamen niet ver. Het onderzoek was heel kortdurend.” “Het verzoek was dat we Demmink en Holthuis moesten observeren. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.” “Ik doe geen uitlatingen over hoe wij precies te werk gingen.” “Het onderzoek is op enig moment afgebroken. Eén verdachte, Holthuis, was op de hoogte gesteld dat het onderzoek liep.” “Wij vielen onder geheimhoudingsplicht. Het was logisch dat er niet over gesproken mocht worden.” “We verbaasden ons dat er nooit gedebriefd is in deze zaak, die zo vreemd is afgebroken. Dat is vrij ongebruikelijk”. “Ons onderzoek (opdracht Rijksrecherche) kwam voort uit het Rolodex onderzoek. Ik had nooit van de naam Rolodex gehoord.” “Demmink was geen verdachte in Rolodex onderzoek, zei Opstelten. Dat klopt. Maar er waren twee onderzoeken.” Resumé: Demmink was wel verdachte van een strafrechtelijk onderzoek. Maar dit onderzoek heette niet Rolodex.
De Witte vraagt dan of Broersma nog iets weet over mensen als Van Thijn of Nordholt. Broersma beroept zich op verschoningsrecht. “Er was veel prostitutie op straat. Veel vrouwen, ook veel jongens.” “Er waren geen gerichte acties op jongens. Wel op de vrouwen.” Werd de naam Van Thijn ook genoemd? Broersma: “Ik beroep mij op mijn verschoningsrecht.” Verhoor afgelopen. Advocaat Martin de Witte vindt dat het verschoningsrecht moet worden opgeheven.

Intussen in het AD: ‘Onderzoek ineens stopgezet toen Demmink in beeld kwam’

Martin de Witte, advocaat van Bart van Well, sluit niet uit dat hij Demmink na diens strafproces opnieuw als getuige zal oproepen, mocht hij vandaag niet willen verklaren. “Het gaat mij erom dat iedereen eerlijk vertelt hoe het is gegaan. We zijn nog steeds op zoek naar de waarheid.”

En intussen op Crimesite: ‘Demmink was in 1997 al verdachte’ (VIDEO)

Advocaat De Witte:
was het een bijzondere zaak?
Broersma: Ja, ik kon mijn mensen niet vertellen om welke verdachten het ging. Ze werden aangeduid als NN1 etc. Normaal kreeg ik opdrachten van het landelijk parket en nu kwam het van de hoofdofficier in Amsterdam. Het ging mede om de hoofdofficier waar wij functioneel onder werkten. Holthuis.
(…)
De informatie was dat de verdachten zich zouden bezig houden met strafbare feiten. (…)
Het waren verdachten omdat er een gerechtelijk vooronderzoek liep.

Demmink verhoor rechtbank Amsterdam

Toen kreeg Demmink een beurt, maar het bleek een vluggertje. Mr. De Witte stelde vragen, Demmink zei steeds “NEE” en was toen weer weg. Laat mij het dus maar vragen: “Meneer Demmink, bent u een notoire pedofiel die talloze jongens heeft verkracht, die uithing in louche homobars, op zoek naar jonge prostitués waaronder Bart van Well, en die in Turkije is betrapt op verkrachting van minderjarigen, waardoor u dusdanig chantabel werd dat u samen met Hugo Hillenaar de Koerdische diplomaat en vredesactivist Hüseyin Baybasin voor levenslang achter de tralies heeft gezet op grond van welbewust in samenwerking met de Turken vervalst bewijs?”
Antwoord: “Nee.”
Meneer Demmink, u liegt!

NU.NL: ‘Rolodex-onderzoek gestopt vanwege informatie over rol Demmink’

Het zogenoemde Rolodex-onderzoek werd stopgezet toen duidelijk werd dat topman Joris Demmink van justitie erbij betrokken was. Dat stellen twee rechercheurs die in het onderzoeksteam zaten vrijdag voor de rechtbank.

Wabeke was hoofdofficier van justitie in Breda, Wooldrik was raadsheer bij het Amsterdamse Hof. Laten we het tot slot nog even hebben over Hans Holthuis:

Holthuis begon zijn loopbaan in 1972 bij de afdeling voor burgerlijk recht van het Ministerie van Defensie en was vanaf 1975 rechterlijk ambtenaar in opleiding (raio) bij de Rechtbank in Den Haag. Vervolgens was hij vanaf 1979 plaatsvervangend en eerste officier van justitie van het parket bij de arrondissementsrechtbank van Den Haag. Vanaf 1985 richtte hij zich daarnaast op de samenstelling van het vervolgingsbeleid op het gebied van drugs en fraude en van 1988 tot 1991 had hij de leiding over het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) in Zutphen dat in Nederland het opleidingscentrum is van de rechterlijke macht.

In 1991 was hij van januari tot september plaatsvervangend rechter bij de rechtbank van Zutphen en aansluitend hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket in Zwolle. Vervolgens werd hij in 1995 hoofd van het landelijk parket van het Openbare Ministerie, dat dit jaar van start ging om de georganiseerde misdaad het hoofd te bieden. Hier bleef hij aan tot hij 1999.

Het wachten is nu op de manier waarop de media deze D-Day gaan verslaan. Daarover morgen meer. Vanavond in elk geval bij EenVandaag, maar ik let ook op Russia Today, een zender die wel degelijk aandacht besteedt aan de pedofiele viezerikken:

Russia Today: Fear of ‘Rocking the Boat’: Why BBC refused to speak on Rotherham’s child sex abuse scandal

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “De Bart van Well verhoren met Demmink: D-day!”

 • yvonne:

  https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/homepage/demmink-was-verdachte-onderzoek-.html

  Niet Teeven dus, maar wél Joris Demmink zelf verscheen vervolgens in de rechtbank om te worden verhoord. Het laat zich raden dat Demmink alles ontkent. Wel erkende hij voor het eerst een relatie te hebben gehad met pornoacteur Libor Ctvrtlik. Eerder ontkende hij dat, maar sinds zijn ex-vriendje zelf uit de school klapte in Nieuwe Revu zal dat geen optie meer zijn geweest. Advocaat Martin de Witte, die optreedt voor misbruikslachtoffer Bart van Well die zegt als minderjarige seksuele handelingen met Demmink te hebben verricht, was volgens de aanwezige verslaggevers wel opvallend snel klaar met het verhoor van de hoofdrolspeler in de zaak. Waarom hij niet meer vragen stelde en verder doorvroeg is voorlopig een raadsel. Demmink zal blij zijn dat hij er zijn borrel met Angela Merkel en andere groten der aarde enkele weken geleden niet voor heeft afgezegd.

  Lees de berichtgeving van:
  • AD “Ontspannen Demmink tijdens kort verhoor: Nee, nee en nee”
  • NU.nl “Rolodex-onderzoek gestopt vanwege informatie over rol Demmink”
  • Volkskrant “Demmink: ik heb nooit seks gehad met jonge jongens”

  • mr.drs.Bou:

   Beste Yvonne,
   Dank voor je reactie, maar in mijn artikel stond een fout. Ik haalde Hans Holtrop en Hugo Hillenaar door elkaar. Dat is nu verbeterd. Twee naaktslakken, ze zien er ook allemaal hetzelfde uit.
   Als ik naaktslakken vind in mijn tuin, dan doe ik met hen wat ISIS doet met de ongelovigen. Vind ik een huisjesslak, dan doe ik met hem wat Israël doet met de Palestijnen. Maar in de mensenwereld gelden andere wetten. De naaktslakken kruipen nog vrij rond en de huisjesslakken bouwen villa’s of paleizen!
   Morgen weer een dag…

 • Hendrik de Vries:

  Was om half 9 bij de rechtbank.Veel bekenden ontmoet,doch begrijp het goed , het gaat om Bart van Well. Die wil aan tonen dat er een gedoogbeleid was,voor de jongensprostitutie, en minderjarigen!En dat er netwerken waren.En ik geloof dat hij daar aardig zijn recht in heeft gehaald om verder te kunnen. Was Demmink er wel of niet geweest,doet er eigenlijk niks toe. Hij ontkent toch alles , vb is nooit in Amsteram geweest. kent bart van wel niet, nooit sex op de achterbank van de dienst auto gehad,nooit in het A.F plantsoen geweest. Ogenschijnlijk is dit een keurige man. Maaar als er tig aangiftes tegen je liggen, onder ede, Wie??? spreekt er dan de waarheid??? Voor mij is het simpel, de man vervolgen en Bart in het gelijk te stellen!

  • mr.drs.Bou:

   Beste Hendrik,
   Het gaat natuurlijk niet alleen om Bart van Well. Talloze slachtoffers van zedendelicten door hoge omes van Justitie zijn met de billen bloot in de kou gezet! Het gaat om een patroon!
   Prima dat Bart van Well dut op deze manier heeft aangekaart! HULDE!

 • Hendrik de Vries:

  Ik denk naar aanleiding, van het bovenstaande wat ik heb beschreven, Van Well wordt in het gelijk gesteld, en er wordt niets gedaan met de aangiftes en aanklachten en Joris blijft gewoon vrij rond lopen. Buiten een aanklacht van meineed, moet het hele circus opnieuw opgestart worden. En dit met een nieuwe aangever.Ook voor meineed moeten ze hier een nieuwe aanklager voor vinden. En met dit alles bijelkaar opgeteld ligt Joris straks onder de zoden en staan wij met lege handen!

 • yvonne:

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/06/03/friday-happy-hour-voor-joris-d/

  En deze Joris D. waant zich blijkbaar veilig. Als hij gaat praten moet hij toch eerst onderduiken en als kroongetuige een andere identiteit aannemen. Of je voor de gifmengsels, dolkstoten en looden koogels uiteindelijk veilig zult blijven is nog maar de vraag. Soms wordt iemands dood in scene gezet om van het gelazer af te zijn. Je kunt maar beter het spel met de “uitverkoren elite” meespelen, zo denkt menige insider. Joris D. viert iedere vrijdag zijn “happy hour” op uw kosten.

  De onderzoekers verbazen zich over gebeurtenissen waar ze de vinger niet achter kunnen krijgen. Soms zetten ze door. Maarten van Traa heeft het geweten.

  Als men in het onderzoek te dicht bij de werkelijke macht komt zit een ongeluk in een klein hoekje. Als dingen onverklaarbaar worden zijn er hogere machten in het spel betrokken. Die hogere machten dekken zich doorgaans uitstekend in met elitair oranje-graauw. What’s in a name…..

  Herstel de Republiek – inclusief een Burger Tribunaal.

 • mr.drs.Bou:

  AIVD onderzocht vermeend pedo-netwerk
  06 MRT 2014 Joost de Haas en Bart Mos

  AMSTERDAM – De geheime dienst AIVD deed jarenlang onderzoek naar de aanwezigheid van pedonetwerken in de top van het Openbaar Ministerie. Hierbij werden onder meer creditcarduitgaven van drie van deelname aan het misbruiknetwerk verdachte hoofdofficieren van justitie tegen het licht gehouden.

  Holthuis, Wooldrik en Wabeke

  Het zogeheten onderzoek ’Peddo’ van de BVD richtte zich in 1998 op hoofdofficieren Hans Holthuis (Landelijk Parket) en Henk Wooldrik (parket Haarlem). Volgens een hoge justitiefunctionaris onderzocht de dienst eveneens de gangen van Jan Wolter Wabeke (parket Breda). Opvallende afwezige in dit BVD-onderzoek was Joris Demmink, de omstreden ex-topman van het ministerie van Justitie tegen wie inmiddels een strafrechtelijk onderzoek loopt. Het onderzoek naar de hoofdofficieren leverde geen strafbare feiten op.

  Een informant in het Rijksrechercheonderzoek Rolodex, eveneens gericht op pedonetwerken, had de hoofdofficieren destijds genoemd als klanten van de Amsterdamse ’kinderpooier’ Karel Maasdam, die in opdracht van rijke pedofielen handelde in minderjarige jongens. In het BVD-onderzoek werd ook bancaire informatie opgevraagd van professor Ger van Roon, die bekendstond als pedofiel en wiens huis gebruikt werd voor pedoseksfeesten, om zo zijn geldstromen in kaart te kunnen brengen.

  En nu is het : Demmink, Holthuis, Wooldrik en Wabeke.

Laat een reactie achter