Selecteer een pagina

Archieven

De Bart van Well verhoren zonder Demmink

Morgen beginnen de voorlopige getuigenverhoren die zijn aangevraagd door Bart van Well en zijn advocaat Martin de Witte. Bart van Well is in zijn jonge jaren tegen zijn wil misbruikt als prostitué. Lees meer over Bart van Well op Het Haagse Complot. Nu wenst Van Well de Staat der Nederlanden aan te klagen en schadevergoeding te eisen, omdat jongensprostitutie weliswaar verboden was, maar van hogerhand gedoogd werd. De komende getuigenverhoren zijn slechts een voorloper van dit eventuele proces. Toch zijn ze belangrijk, omdat er eindelijk wat duidelijkheid kan komen omtrent het gedogen van seksueel misbruik van kinderen.

Het probleem is al heel lang bekend. In kindertehuizen, in de Rooms Katholieke Kerk, in jongensbordelen spelen zich zaken af waar men liever over zwijgt, maar de kinderen zijn daar het slachtoffer van. Wie zich wil inlezen in deze problematiek, kan het beste beginnen bij Kleintje Muurkrant: Van Estoril tot Zandvoort. Trouwe lezers van BOUblog die hun geheugen willen opfrissen, kunnen terecht bij seksueel misbruik en seksueel geweld voor artikelen over deze schandvlek op onze samenleving. De komende week kunnen we in elk geval een stroomversnelling aan publiciteit verwachten. Belangrijke websites zijn in deze: Het Haagse Complot en De Demmink Doofpot, plus de YouTube kanalen JDTVHQ, WeAreChangeRotterdam en VitaliFeiten

Intussen werpen deze verhoren hun schaduw reeds vooruit. Het Haagse Complot kopte 2 weken geleden: Het Demmink verhoor, maar Demmink komt niet. Deze verwende pedo-pensionado is helaas “verhinderd”. Aan een oproep om te getuigen MOET men gehoor geven, zo niet, dan komt de politie u halen! Maar Demmink niet… Dit zegt de Demmink Doofpot over deze vreemde gang van zaken:Getuigenverhoor in Demmink-zaak: Demmink zelf is verhinderd

Een bont gezelschap staat komende week onder ede in een getuigenverhoor over kindermisbruik in de jaren ’80: een jongensbordeelhouder, een AIVD-medewerkster en voormalig officier van justitie Fred Teeven. Opvallende afwezige is Joris Demmink. Die is namelijk ‘verhinderd’. Dat meldt onderzoeksjournalist Koen Voskuil in het AD.

Koen Voskuil; Overheid frustreert zaak Demmink

Nog even een gouwe ouwe over Demmink, want de Demmink-zaak sleept al vele jaren lang:

KRO Brandpunt : De Zaak Demmink

Joris Ivo en Fred moeten naar de rechtbank 18 tm 22 april 2016

Maar Joris komt dus niet! Wie komen er dan wel? Het programma staat op Het Haagse Complot:

maandag 09:30-11:00 K. van Woudenberg 11:00-16:00 R. Beth
dinsdag 09:30-12:00 A. de Jong 13:00-16:00 K. Maasdam
woensdag 09:30-12:00 J. Bruggenwirth 13:00-16:00 Chr. de Graauw
donderdag 09:30-12:00 F. Teeven 14:00-16:00 J.L.M. Neijndorff
vrijdag 09:30-? E. Broersma 13:00-16:00 J. Demmink

Oud-gevangenisdirecteur Jos Poelmann: Demmink getuigenverhoren voorbeeld van klassenjustitie

WeAreChange.nl sprak met oud-gevangenisdirecteur Jos Poelmann over de getuigenverhoren die in de week van 18 april 2016 plaatsvinden rond de Demmink-zaak. Poelmann vertelt onder meer hoe hij zich erover verbaast dat parlementsleden onder politieke druk geen aandacht durven te geven aan de affaire en levert verschillende illustraties van klassenjustitie binnen dit getuigenverhoor. Zo geeft hij aan dat na aangifte van verkrachting ieder ander direct van zijn bed zou zijn gelicht, terwijl Demmink telkens opnieuw uit de wind is gehouden. Met het strafrechtelijk onderzoek tegen Demmink is in meer dan twee jaar nog geen stap voorwaarts gemaakt, onder het mom dat de Turkse overheid niet zou willen meewerken. Hij zegt sterk de indruk te hebben dat er “iets onder tafel moet blijven”, onder meer naar aanleiding van gesprekken met Kamerleden die goed op de hoogte zijn van de zaak en die aangeven dat ze gehinderd worden in het stellen van Kamervragen en onder druk zijn gezet deze zaak te laten vallen. Er zijn dus in justitiekringen, naast bonnetjes, nog veel meer dingen die niet gevonden mogen worden.

Jos Poelmann; Demmink getuigenverhoren voorbeeld van klassenjustitie duurt 17 minuten.

Tot slot nog dit: Robert van de Luitgaarden heeft een boek geschreven over zijn leven als misbruikt kind: Weggejorist.

Samenvatting

Robert (Robbie) groeide vanaf zijn derde op in diverse tehuizen en pleeggezinnen. Vanaf zijn veertiende werd hij zeven jaar lang seksueel misbruikt door een directeur van Stichting Katholieke Kinderbescherming, die ook het ouderlijk gezag over hem had.
Schrijfster Yvonne Keuls zorgde ervoor dat de dader, André Beemster, bekende. Helaas kwam hij ‘met de schrik’ vrij: doofpot?

Robert werd depressief en baalde ervan dat het leven waar hij zo naar verlangd had – een leven zonder misbruik – hem zo tegenviel. Geen werk, te veel drank, blowen, diefstal en automutilatie maakten het er allemaal niet rooskleuriger op. Het roer moest om.

Robert vond dat hij al jaren te vaak weggejorist was en besloot de media op te zoeken om zijn verhaal te doen. Hij richtte een stichting op om seksueel misbruik onder jongens/mannen uit de taboesfeer te halen, zette zich in om kinderpornonetwerken op te rollen. Tevergeefs: aangiften werden geseponeerd.

In dit boek zet Robert alle zaken en feiten op een rij in de hoop eindelijk met respect gehoord te worden.

De boekpresentatie is op video opgenomen door Nico van den Ham. Het boek werd ingeluid door Yvonne Keuls, de schrijfster die als eerste naar buiten bracht dat binnen de rechterlijke macht kinderen werden misbruikt. Vervolgens sprak mr. Adèle van der Plas, daarna Frides Lameris. Onder de aanwezigen was ook Marcel Vervloesem! Tot mijn positieve verrassing zag hij er gezond uit!

Presentatie boek ‘Weggejorist van Robert van de Luitgaarden duurt 39 minuten.

29 Reacties

 1. yvonne

  Op Micha’s site: http://revolutionaironline.com/paniek-bij-elite-is-nu-compleet-de-doofpotters-proberen-een-hetze-op-te-starten-tegen-complotters/ is de uitzending van EenVandaag te zien over complotdenkers…

  Heb er met gekromde tenen, en walging naar zitten kijken en luisteren.

  Waarom worden bijvoorbeeld Cees Hamelink, Udo Ulfkötte, Arnold Karskens of Janneke Monshouwer (ex-NOS medewerkster)nooit uitgenodigd? Men laat steeds maar één kant van het verhaal horen.

  In de journalistiek is het normaal dat je aan hoor en wederhoor doet, maar dat is er al lang niet meer bij….

  Antwoord
  • albertina

   Men zal alles tot aan de laatste snik onder de pet willen houden. Dankzij de propaganda Nazi media en collaborateurs is dit het meest corrupte land in Europa, met dank aan smeerlap Rutte en dat gedrocht EU/Brussel.
   Mocht er ooit een bal gaan rollen, dan zullen er diverse koppen gaan rollen, zowel van Justitie/OM alsook diverse leden en oudleden van het kabinet kan huis of achter de tralies, zullen er diverse andere landverraders die regelmatig aanschuiven bij Pauw/Nieuwkerk/Tan naar huis kunnen gaan of achter de tralies.
   Erdogan weet hiervan en heeft de EU in zijn zak, daarom doelbewust al die asielratten hier naartoe sturen.
   Wat een mislijkmakende wereld leven wij momenteel in!

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    Beste Albertina,
    Welkom op BOUblog en schelden helpt niet. Informeer de mensen over deze misstanden! Praat er over met je familie, de buren, op feestjes, met collega’s en zo voort. Eerst zullen ze het misschien niet willen horen, maar dan worden ze boos! Net als jij dus…
    Samen staan we sterk! 🙂

    Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Yvonne, op de site van Micha doet het filmpje het niet. Maar dit is toch te gek!!! https://eenvandaag.atavist.com/complotten

   Interview: Bussemaker pleit voor training docenten

   Dit is echt te gek voor woorden! Geloof maar dat dit brakke complotblogje BOUblog bereid is om Demmink uit de doofpot te halen! Want dit is het begin… Wij gaan door met de strijd!

   Antwoord
 2. Groene Wolf

  Suspect Klaas Vaakmeniet Open Je Ogen (rap song)
  https://www.youtube.com/watch?v=n5XhindgNnk

  Te laat voor gedachten-politie-agentjes als Bussemaker. (wat een enge blik in d’r ogen heeft dat mens toch) De geest is al een tijdje uit de fles en verdomt het om er weer terug in te gaan!

  Antwoord
  • yvonne

   Prachtige reactie Groene Wolf, ben niet zo’n liefhebber van Rap, maar er zit een enorme kern van waarheid in deze rap….

   Antwoord
 3. J. Doets

  Jezus Joris, kom nou vrijdag gewoon naar de verhoren. Je hebt weliswaar geen prive-chauffeur meer (sic) maar je kan je reiskosten gewoon declareren. En je lunch waarschijnlijk ook. Net als in die goeie oude tijd. Misschien spreek je ook nog wat vrindjes. Die je nog wat verschuldigd zijn ook! Dus geen gelul (sic) over ziek zijn of verhinderd zijn, vroeger kon je ook niet wachten om er op uit te trekken (sic). En zo druk heb je het niet meer als uitgerangeerde s.g. Toch?

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Het artikel van Koen Voskuil in het AD, MUST READ!
  https://blendle.com/i/ad/in-die-tijd-was-n-jongensbordeel-heel-gewoon/bnl-adn-20160416-6238140

  ,,We willen bewijzen dat de overheid op de hoogte was van de jeugdprostitutie in die tijd, maar het liet begaan,” legt Martin de Witte, Van Wells advocaat, uit. Een van de getuigen is Karel Maasdam, die jarenlang een jongensbordeel in Amsterdam-Oost bestierde. Maasdam werd in 1998 veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Tegenover het AD, dat hem de afgelopen jaren regelmatig bezocht, liet Maasdam weten zich een zondebok te voelen. ,,Jarenlang werd mijn bordeel gedoogd. Agenten, sociaal werkers kwamen over de vloer. En ineens mocht het niet meer?”

  Amsterdam leek in de jaren ’80 wel een vrijplaats voor pedofielen. Er waren jongensbordelen en cafés waar minderjarige jongens werden opgepikt. Er waren zelfs georganiseerde pedoreizen naar Amsterdam. Voormalig GG&GD-veldwerker Raphaël Beth, die veel met jongensprostituees werkte, verklaarde in kranten dat honderden minderjarige jongens uit Nederland, Roemenië en Tsjechië als hoer werkten in Amsterdam. De vraag is wat er met die constatering is gebeurd.

  Beth bleek 2 jaar geleden zijn veldwerk nog niet vergeten te zijn. In zijn kantoortje in Amsterdam liet hij een database zien waarin hij honderden namen van jongenshoeren, pooiers en klanten had opgeslagen. Met hun bijnamen erbij. ‘Ziektekiem’ bijvoorbeeld, een weinig hygiënische jongen die een klant een mes in zijn ribben stak. Ook Beth staat op de getuigenlijst.

  De getuigenverhoren zullen wellicht meer duidelijkheid geven over een uitgelekt politieonderzoek in de jaren ’90. Het zogeheten Rolodexonderzoek werd in het geheim opgestart, nadat informanten vertelden dat justitiemedewerkers en officieren van justitie ook klant waren geweest.
  Psychopaat

  Huidig VVD-Kamerlid Fred Teeven was destijds als officier van justitie betrokken bij het Rolodexonderzoek. Mogelijk kan hij verduidelijken waarom het onderzoek voor het goed en wel was opgestart, bekend was bij de verdachten.

  Een aangifte van Jetty Bruggenwirth, die woensdag getuigt, was een van de aanleidingen om het Rolodexonderzoek te starten. Zij stapte naar de politie nadat haar vriend Nico L. haar dochter had misbruikt. Een voormalig zedenrechercheur noemde L., chauffeur voor jongensbordelen, de ‘gevaarlijkste psychopaat’ die hij ooit had ontmoet. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs.

  Opvallende afwezige in de stoet getuigen is Joris Demmink, de oud-Justitieambtenaar die meermaals is beschuldigd van kindermisbruik. ,,Demmink heeft aangegeven de hele week verhinderd te zijn,” zegt advocaat De Witte. Hij zal op een later moment worden gehoord. Wel verschijnt een voormalig AIVD-medewerkster, die in 2002 een veiligheidsonderzoek naar Demmink heeft verricht.

  Een voorlopig getuigenverhoor is bedoeld ter voorbereiding op een rechtszaak. Van Well kan zo zijn juridische positie bepalen in een mogelijke procedure tegen de staat. Er zal geen vonnis volgen.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Op Het Haagse Complot in een reactie een belangrijk overzicht:
  http://www.hethaagsecomplot.nl/20160412-checks-and-balances.htm#comment-2629292473

  Vandaag aan de Parnassusweg:
  ochtend: Koos van Woudenbergt (slachtoffer)
  middag: Raphaël Beth (GGD Amsterdam)

  Meer lezen?
  1 Sleutelfiguren in het Rolodex-netwerk
  2 De Paardenstraat
  3 Brief van de minister over Kindermishandeling (pdf)
  4 De ROLODEX (pdf)
  5 De Rolodex-affaire
  6 De onderste steen
  7 De Rolodex-man
  Met links naar de achtergrond.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Die lange video op JDTV Nieuwsbullet was beslist het beluisteren waard. Keurige dames en heren die begrijpen waar het om gaat: seksueel misbruik!

  JDTV Afl 154 – Hoorzitting gedoogbeleid pedofilie duurt 53 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  De voorlopige oogst van vandaag:

  De Demmink Doofpot:
  Getuige noemt namen Prins Claus, Ed van Thijn en Onno Ruding in relatie tot misbruik jonge jongens

  Koen Voskuil en Chris Klomp in het AD:
  ‘De hele pedoprostitutie werd in die tijd gewoon gedoogd’

  In de rechtbank in Amsterdam is maandag een begin gemaakt met het horen van negen getuigen over een vermeend omvangrijk netwerk van kindermisbruik in de jaren ’80. Getuigen stellen dat justitiemedewerkers bij het netwerk betrokken waren, waaronder de gepensioneerde Justitietopman Joris Demmink.

  Twitter:
  https://twitter.com/Talk2Myra
  https://twitter.com/hashtag/pedoverhoor?src=hash
  https://twitter.com/hashtag/Demmink?src=hash

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Het Haagse Complot:
  #pedoverhoor – dag 1

  De verklaring van Koos van Woudenberg is gefilmd, die van Rafaël Beth niet. Alle info staat op Het Haagse Complot, zie daar ook de reacties.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Nu ook internationaal:
  Politicians and officials named in court as ‘boy brothel’ case begins

  Among those implicated are Prince Claus, the late husband of former queen Beatrix, the former finance minister and executive director of the international monetary fund Onno Rudding, and former Amsterdam mayor Ed van Thijn, the Algemeen Dagblad reports. Koos van Woudenberg, the first witness to give evidence, claimed to have been abused at a young age in the home of professor Ger van Roon in Amsterdam. He told the court he had performed oral sex on Rudding and saw Prince Claus at a bar ‘in relation to young boys’. The main witness in this hearing is Bart van Well, who claims to have been drugged and abused for several years. Van Well said that at the age of 15 he was forced to have sex in the back seat of a car with Joris Demmink, then a top civil servant in the justice ministry.

  Read more at DutchNews.nl: Politicians and officials named in court as ‘boy brothel’ case begins http://www.dutchnews.nl/news/archives/2016/04/politicians-and-officials-named-in-court-as-boy-brothel-case-begins/

  Antwoord
 10. Groene Wolf

  https://www.youtube.com/watch?v=zln_Nq-1C0c
  Fiona Barrett Press Conference (slachtoffer)
  Pedofilie downunder
  Probleem keer op keer: slachtoffers worden voor leugenaar uitgemaakt of voor gek verklaard!

  Gepubliceerd op 14 jan. 2016

  Prostituted to peadophile parties at Parliament House – Prostituted to an international political leader at Fairbairn Military Airport, Canberra.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf. Dit is wel even een heftige MUST SEE !!!
   Gedenk Manuel Schadwald, Marianne Vaatstra en vele, vele andere dode kinderen… om de seks!

   Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Groene Wolf, dat is nogal een lange video. Op dit moment ga ik er geen aandacht aan schenken, maar hij lijkt me wel de aandacht waard.

   Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  De Demmink Doofpot:
  Media durven Demmink-zaak weer even af te stoffen na getuigenverhoren

  23-04-2016

  Deze week was er in de kranten en op televisie, onder meer bij RTL Z en Pauw, weer eens aandacht voor de Demmink-zaak. Aanleiding zijn de getuigenverhoren die Bart van Well, slachtoffer van kindermisbruik en naar eigen zeggen in het bijzonder ook van Demmink, via zijn advocaat heeft afgedwongen. Van Well wil weten of hij kans maakt met een civiele procedure tegen de Nederlandse Staat, die op de hoogte was van grootschalig kindermisbruik en daar volgens hem niets aan deed.

  Net als de vorige keer toen getuigen onder ede werden verhoord (en het wel specifiek over Demmink ging) –begin 2014 werd op initiatief van de Stichting De Roestige Spijker een indrukwekkende reeks getuigenverklaringen opgetekend, Bart van Well was toen zélf als getuige opgeroepen– varieerde de verslaggeving van uiterst serieus en kritisch tot ronduit bagatelliserend. Journalisten als Koen Voskuil (AD) en Saskia Belleman (Telegraaf) zorgden in elk geval voor een kritisch en bezorgd geluid over de al jarenlang voortslepende kwestie waar maar geen duidelijkheid in wil komen.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  JDTV Afl.157 – Rolodex sabotage

  Gepubliceerd op 22 apr. 2016

  Volgens Ivo Opstelten kwam Joris Demmink niet voor in het Rolodex onderzoek. Leen de Koter sprak dit echter tegen tijdens een getuigenverhoor. Wie moeten we nu geloven?

  ……Ministers liegen toch niet?

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Fred Teeven dreigt met politie bij Demmink vragen

  Gepubliceerd op 21 apr. 2016

  WeAreChange.nl sprak Fred Teeven na afloop van de getuigenverhoren Bart van Well versus De Staat. Teeven weigerde journalisten te woord te staan in de rechtbank en stond tijdens verhoor geen camera’s toe.
  Zou dat iets te maken hebben met het onderwerp ‘‎Demmink’? Is er nog wel sprake van persvrijheid als je bij kritische journalistieke vragen bedreigd wordt met aanhouding door politie?

  Zie ook Niburu

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën