Archief
Artikelen

Tijdens de paasdagen heeft mr. Adèle van der Plas twee aanvullingen op het verzoek tot herziening van het vonnis van Baybasin gepubliceerd. Dit document, dat 266 pagina’s telt, zit zo prachtig in elkaar dat het eigenlijk verplicht zou moeten worden gesteld als tentamenstof voor studenten strafrecht. In de zaak Baybasin is namelijk alles mis wat maar mis kan gaan in onze rechtsstaat! Het is mr. Adèle na 18 jaar keihard werken en vechten gelukt om al deze 101 fouten boven tafel te krijgen. Maar laten we eerst eens kijken naar de feiten over Baybasin, een chronologisch overzicht van de hele zaak.

Het dossier in de zaak Baybasin is omvangrijk en gecompliceerd. Daarom publiceren wij hier een chronologisch overzicht van 1989 tot heden. Voor een snelle oriëntatie zijn er zestien hyperlinks naar de belangrijkste feiten. Voor de meest recente ontwikkelingen: klik hier.

Uit deze tijdslijn blijkt dat de Koerdische diplomaat en klokkenluider Baybasin in Turkije is gemarteld en op een dodenlijst stond. Hij is via Zuid-Afrika naar Engeland gevlucht. Van daar uit werkte hij als diplomaat en zakenman voor de Koerdische onafhankelijkheid. Vanaf het moment van zijn onrechtmatige arrestatie op 24 december 1995 tot op heden (!) is hij systematisch getreiterd en getraineerd. De laatste (schandalige!) alinea van deze tijdslijn luidt helaas dan ook:

Maart 2016
Baybasins advocate dient in februari en maart twee aanvullingen in op het revisieverzoek van 2011. In de aanvullingen zijn de resultaten van het onderzoek aan de originele taps verwerkt. Er worden 101 nieuwe feiten besproken, die Baybasins onschuld bevestigen. Intussen zit Baybasin nog steeds vast en tot vorige week (25 maart) onderging hij om volstrekt onduidelijke redenen nog steeds bijna dagelijks pesterijen.

Wat in deze tijdslijn nog ontbreekt, is het slot: Mr. Aben, FREE BAYBASIN NOW!!!

Het hele verhaal is te vinden op de website Bakker Schut. Bovenaan staat een artikel van de roemruchte journalist in ruste Rudie van Meurs, die ooit werkte voor Vrij Nederland, in de tijd dat journalisten nog onderzoek deden en journalistiek bedreven, in plaats van infotainment: Lost in Translation – Of hoe de werkelijkheid over Baybasin werd ingekleurd.

Eindelijk, na achttien jaar oponthoud, van kleineren, schofferen en chicaneren door haar tegenstanders, krijgt advocaat Adèle van der Plas een echte kopie van een aantal afgeluisterde gesprekken die het bewijs leverden voor de levenslange opsluiting van Hüseyin Baybasin. Voor het eerst kan de verdediging nu zelf horen wat genoteerd en gezegd is door tolken, vertalers, rechercheurs, onderzoekers – en wat de werkelijkheid is. Die is verbijsterend. Er is naar hartenlust geknipt, geplakt, gemanipuleerd, gefraudeerd. Uit de archieven zijn oude gesprekken opgediept die met technische trucs worden opgefrist tot ultiem bewijs. Alles wat ontlastend is, wordt consequent genegeerd. Bovendien onthullen de echte kopieën dat de officier van justitie het Gerechtshof heeft misleid door te ontkennen dat altijd alles is geschied in eendrachtige samenwerking met Turkije.

En dan HONDERD EN ÉÉN ERNSTIGE VERMOEDENS. Dit document van 266 pagina’s is voer voor juristen! Het begint echter met een leeswijzer. De zaak is namelijk zo ingewikkeld, dat juridische studenten (en zelfs ervaren juristen!) er een punthoofd van zouden krijgen, als ze de zaak zonder dit voorgerecht voorgeschoteld krijgen. Deze leeswijzer van slechts 5 pagina’s is echter ook verhelderend voor wie zich niet wil verdiepen in de juridische details, maar wel wil weten wat er gaande is. Het is krachtvoer voor journalisten!

Vijf jaar geleden vroeg Baybasin om herziening van de hem opgelegde levenslange gevangenisstraf. Het bewijs was vervalst en dat kon Baybasin met nieuw opgekomen feiten aantonen. De advocaat – generaal die de Hoge Raad moet adviseren over het verzoek heeft nader onderzoek verricht naar de door Baybasin aangevoerde feiten. Dit onderzoek is afgelopen najaar afgerond. Voor het eerst in 17 jaar werd nu ook aan de verdediging een kopie verstrekt van het originele audiomateriaal van de telefoongesprekken waarop Baybasin werd veroordeeld. Dit onderzoek heeft veel nieuwe feiten opgeleverd, die het gelijk van Baybasin bevestigen. Zijn veroordeling blijkt gebaseerd op leugens en bedrog en misleiding van de rechter.

Herziening van een veroordeling kan alleen als er een novum is, een nieuw gegeven waarvan de rechter die destijds over de zaak oordeelde nog geen kennis had. Het ernstige vermoeden moet zijn gerechtvaardigd dat de rechter, in geval hij deze kennis wel had gehad, tot een vrijspraak was gekomen of het openbaar ministerie
niet-ontvankelijk had verklaard in zijn vervolging. Er zijn nu bij de Hoge Raad twee aanvullingen ingediend op het verzoek uit 2011, met honderd en één nova, ofwel honderd en één maal het ernstige vermoeden dat …..

Beide documenten kunt u hier lezen. Om de leesbaarheid te bevorderen, geven we eerst enkele korte samenvattingen per hoofdstuk, met hyperlinks naar de nova in de originele tekst. Zo wordt de essentie van de inhoud direct duidelijk en wordt de
originele tekst toegankelijker.

De huidige Nederlandse pers wil helaas niet weten wat er gaande is. Kranten en tv-programma’s zwijgen tot op heden in alle talen over deze prachtige publicatie. De enige uitzondering is het Katholiek Nieuwsblad: ‘Verbijsterende nieuwe feiten voor herzieningszaak Baybasin’. Het bericht is kort, maar krachtig, dus link even door! Moeten we soms geloven dat mr. Adèle zo dwaas is om haar persbericht alleen aan die krant te verzenden? Natuurlijk niet! Ze willen het gewoon niet weten en ze willen niet dat hun lezers het weten. Ze willen blijven doen alsof er niets mis is met onze “veilige” rechtsstaat! Dat is oogkleppen-journalistiek…

Gelukkig is er internet, waar de onvolprezen Ton Hofstede een humoristisch, maar pittig artikel heeft gepubliceerd over deze 101 ernstige vermoedens en de rol van Turkije in de zaak “Ali Baybasin”: 1001 bedrogen nachten.

Dit is geen sprookje over mooie paleizen, sultans en boeven. Wel een Istanbullywood productie waarin iedere gelijkenis met bestaande personen zuiver intentioneel is. Of er een happy end komt waarin de hoofdrolspeler de prinses en het goud krijgt? After the break. Stay tuned.

Deze witte boorden criminelen wanen zich onaantastbaar. De “boef” in de kerker is kansloos. Nauwelijks contact met de buitenwereld. Geen internet om zelf op onderzoek te kunnen gaan. Volledig afhankelijk van menselijke vrijwilligers aan de buitenzijde van de tralies.

En de echte criminelen maken daar op een sadistische wijze misbruik van. In hun persiviteit (de AIVD screent niets, zelfs niet na tips -zie pdf) kan crimineel overheidspersoneel er op los liegen dat het een lieve lust is.

Lees zelf het hele artikel en volg daarin vooral ook de links, want Ton Hofstede is goed op de hoogte van wat er intussen gebeurt in Turkije. In de reacties vond ik het volgende Duitse liedje over Erdogan, dat Erdogan wil laten verbieden! Voor wie geen Duits verstaat, klik op de ondertitels.

Song: Erdowie, Erdowo, Erdogan | extra 3 | NDR

Terug naar de zaak Baybasin. Bij JDTV Nieuwsbullet staat een MUST SEE video van een KRO-Brandpunt uitzending uit juni 2014. Dank je wel, Donkey! 🙂

KRO Brandpunt – De Turkse Methode video duurt 11 minuten.

Gepubliceerd op 3 jun. 2014

Huseyin Baybasin zit levenslang in de Nederlandse gevangenis, veroordeeld voor drugshandel en het opdracht geven tot twee liquidaties.

Maar de kans is groot dat zijn rechtszaak binnenkort herzien wordt. Dat zegt Ton Derksen, de hoogleraar rechtsfilosofie die Lucia de B. op vrije voeten kreeg. Hij concludeert in zijn nieuwe boek dat deze week verschijnt dat Baybasin onschuldig is. Henk van der Aa over een mogelijke nieuwe justitiële dwaling van formaat.

Het wachten is nu alleen nog op het slot van de tijdslijn. Al sinds december 1995 verblijft Baybasin ten onrechte in Nederland, nota bene als illegale vreemdeling zonder verblijfsvergunning! Hij is hier op illegale wijze van zijn vrijheid beroofd en veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste bewijzen. Tijdens zijn ruim 20 jaar durende gevangenschap is hij op alle mogelijke manieren getreiterd en gepest, terwijl zijn verdediging werd tegengewerkt en zijn zaak systematisch werd vertraagd. Het eerste herzieningsverzoek stamt nota bene uit 2011. Het nu aan mr. Aben om deze beschamende tijdslijn snel te sluiten!

FREE BAYBASIN NOW !!!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

30 Reacties op “Baybasin komt zeer binnenkort vrij!”

 • Markus:

  En nu zorgen dat ALLE verantwoordelijken, incl bewakers, voor een tribunaal komen. NO PEACE WITHOUT JUSTICE!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • van Tours:

   Markus, Ik ben het wel met je eens, maar ik stel voor dat we ons moeten focussen op het herzien krijgen van de zaak Baybasin. Als dat goed is afgehandeld kan dat in een aanklacht tegen de anderen gebruikt worden als bewijsmateriaal. Als je in één keer iedereen wilt aanpakken, krijgen die poppetjes aandacht en dan gaat de aandacht weg van de fouten in de zaak Baybasin. Juist op die fouten moet de focus liggen omdat dan pas voor iedereen duidelijk wordt hoe binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie al jaren grove schendingen van het recht plaatsvinden.

 • Linda Rijnveld:

  Met alle respect. Zo nu en dan leiden ‘hits’ naar uw site. Vaak een schat aan informatie.
  Op dit onderwerp, kan ik echter niet helemaal met uw blijdschap meevoelen. Zal best zijn dat de aanklacht niet (helemaal) goed onderbouwd en/of terecht was.

  Maar om nu te doen alsof de man een lieverdje is . . . Zuiver een diplomaat, zuiver zakenman, klokkenluider ook nog.

  Dat terwijl er tonnen gedegen documentatie tégen de man is. In zaken zat dat sujet zeker. Geen frisse, echter!
  Natuurlijk knoeit het O.M. in zo’n zaak lustig op los. De betrokkenheid van de Staat moet buiten beeld blijven.
  Neemt natuurlijk niet weg dat drughandel strafbaar is. En terecht.

  “conversation with Sibel Edmonds on Operation Gladio Plan B • 11/07/2014 :
  1:28 And we started to broach this topic last week when we were talking about Hüseyin Baybaşin, who is known as Europe’s Pablo Escobar and who was thrown in prison — he was arrested in the late 1990s and convicted in 2001,
  https://www.corbettreport.com/gladio-b-running-drugs-and-laundering-money/
  Heb niet de indruk dat Corbett, noch Edmonds charlatans zijn. Overigens, meer bronnen hebben veel info over de drughandel van uw idool.

  De oorlog in Afghanistan heeft wel zoveel aan het licht gebracht, dat onze regering vuistdiep is verwikkeld in de clandestiene drugshandel. Overigens bleek dat ook al tijdens het kalt stellen van van Traa. De IRT-affaire. Het Parlementaire onderzoek, waar drugshandel onder leiding van MinJus boven water kwam. En in de doofpotten ging.

  Wat is dat toch, dat u zich juist voor zo’n sujet inzet?

  Overigens, we worden allemaal op illegale wijze van onze vrijheden beroofd. middels de EU, NAVO, ECB, VN, TTIP, CODEX noem maar op. Aan de orde van de dag.
  ER zijn nog veel ernstiger juridische missers in ons land. Waar u kennelijk dan weer geen oog voor hebt.
  Steek je je neus in drugshandel – niet mekkeren als je op de blaren moet zitten. Foute advocaten erbij graag, gaan over lijken op die manier. Moet je niet willen.
  Ik hoop dat het overkomt. Kan niet beloven morgen, of later, hier nog weer op bezoek te kunnen komen.

  • Beste mevrouw Rijnveld,

   ik zou graag kennis willen nemen van ‘de tonnen belastend bewijsmateriaal’ tegen Baybasin, al was het alleen maar om op een gedegen manier hoor en wederhoor toe te passen. Zou u zo vriendelijk willen zijn aan mij door te geven waar ik dit materiaal kan vinden?

 • Myra:

  Aan Linda Rijnveldt,
  U verspreidt valse informatie.
  Er is helemaal niets tegen meneer Baybasin, helemaal niets. Als u de zaak gevolgd heeft was het grootste probleem dat er niets was. Vandaar dat Turkije en Nederland samen iets gemaakt hebben. Er is heel veel voor nodig geweest om Baybasin onterecht levenslang te geven. Precies dat is het probleem. Het bedrog is zo groot dat men het niet toe durft of kan geven.
  Over Sibel Edmonds. Zij vertelt leugens oven Baybasin en zijn familie. Er bestaat een briefwisseling tussen die twee. Als ik mij niet vergis ligt er een verzoek tot rectificatie van Baybasin aan Edmonds. Het wil niet zeggen dat mevrouw onbetrouwbaar is maar in het geval van Baybasin wel.
  Aju.

  • Joop de Jong:

   Gezien het onderwerp (Gladio-B) en waar het vraaggesprek tussen James Corbett en Sibel Edmonds over ging het volgende;

   Ik heb uit dat vraaggesprek begrepen dat Baybasin tijdens “Gladio A” drugtransporten verzorgde voor Turkije en daarmee de NAVO. Hier is namelijk nog een link tussen Baybasin en Demmink, toen Demmink voor Defensie werkzaam was.

   • mr.drs.Bou:

    Beste Joop en anderen, Baybasin heeft zelf NOOIT drugstransporten verzorgd. Hij werkte voor de Turkse overheid, en wel voor een diplomatiek team dat de drugstransporten regelde. Daardoor wist hij dingen, maar dat wil niet zeggen dat hij ze zelf ook deed!
    Ik heb even gezocht naar die uitspraak van Sibel Edmonds, maar er zijn vier video’s van Corbett en Edmonds over Gladio B, van elk ruim een uur: https://www.youtube.com/user/corbettreport/search?query=Sibel+Edmonds
    Joop, zou jij ze willen beluisteren en ons vertellen waar Edmonds die uitspraak over Baybasin precies doet? Dan weten we waar we over praten. Zelf heb ik hier geen tijd voor!
    Overigens doet dit in de huidige zaak Baybasin volstrekt niet ter zake! Baybasin is door de Staat der Nederlanden illegaal gearresteerd. Er was geen geldig aanhoudingsbevel en hij is onder valse voorwendsels naar Nederland gelokt. Hij is veroordeeld voor een moord die nooit is gepleegd, voor de gijzeling van iemand die niet bestaat, voor aanzetten tot een moord die niet is gepleegd door de mannen die hij zou hebben aangezet, voor een drugstransport van twee Roemenen die onder marteling zijn naam noemden, maar hun verklaringen later hebben ingetrokken en voor een criminele organisatie die niet bestaat. Al het bewijsmateriaal is vervalst, dus met opzet!!!
    Het gaat daarom niet om de criminaliteit van Baybasin, maar om de criminaliteit van het Nederlandse ministerie van Justitie! Iedere ambtenaar die daar werkt is volgens jullie definitie een crimineel! Baybasin heeft immers gewerkt voor een criminele Turkse overheid?
    Baybasin is het slachtoffer van een criminele Nederlandse overheid.
    Wie dit niet gelooft, zal toch even de 266 pagina’s moeten lezen van het geweldig heldere pleidooi van mr. Adèle van de Plas: http://www.bs-foundation.nl/proef/
    Verder ben ik de komende dagen niet of nauwelijks online. Ik heb het druk en ik ben moe!

 • Joop de Jong:

  Beste Bou,

  Bekijk onderstaande video, dit is deel 3 uit de serie, vanaf minuut 33 tot minuut 38. Volgens mij bevestigt Sibel Edmonds gewoon dat Baybasin een drugrunner voor de NAVO is geweest en dat Baybasin in bezit is van documenten die dat bevestigen en een “levensverzekering” voor hem zijn.

  https://www.corbettreport.com/sibel-edmonds-on-gladio-b-part-3-video/

  • Joop de Jong:

   Dit is wat James Corbett precies zei in deel 4 en dat is héél iets anders dan de selectieve quote die mevrouw Linda Rijnveld gebruikte.

   1:28 “And we started to broach this topic last week when we were talking about Hüseyin Baybaşin, who is known as Europe’s Pablo Escobar and who was thrown in prison — he was arrested in the late 1990s and convicted in 2001, I believe — and is currently serving time in the Netherlands, I believe, where he’s been jailed. But you were talking about having a meeting with some of his associates in London, and some of the information that they have and could provide about how his operations were protected by NATO itself.”

  • mr.drs.Bou:

   Goede morgen, Joop, en dank je wel. Sibel Edmonds zegt vanaf minuut 33 inderdaad dat Baybasin een drugsrunner was, maar is het daarom ook waar? Baybasin werkte voor de Turkse regering, zoveel is zeker. Hij was diplomaat. Als je even verder luistert, dan vertelt Sibel Edmonds ook hoe de Koerden altijd worden misbruikt!
   Maar ik denk dat deze discussie niet ter zake doet. Men heeft Baybasin een reeks van misdaden in de schoenen geschoven die hij NIET heeft gepleegd. Ook heeft men middels een boek van professor Bovenkerk zijn reputatie volledig door het slijk gehaald. Dat schandaal is internationaal! In alle kranten werd hij de Pablo Escobar van Europa genoemd! De volledige drugshandel van de Turkse regering werd hem in de schoenen geschoven. Volgens mij is Sibel er in getuind, zoals zovelen…
   Baybasin werd klokkenluider, daaruit blijkt dat hij WIST hoe de Turkse drugs-hazen lopen. De vraag is dan: hoe wist hij dat? Omdat hij als diplomaat werkte voor de Turkse overheid. Hij wist dat de heroïnehandel liep via diplomatieke contacten met de Turkse consulaten. Op dat niveau hebben de diplomaten zelf geen heroïne bij zich, nog geen grammetje. Deze keurige heren zijn volkomen clean. Ze geven alleen informatie door, over waar en wanneer er een transport zal aankomen.
   Nu even de tijdslijn: Baybasin is geboren op 25 december 1956. Toen hij 17 jaar was, ging hij in de leer voor een functie als diplomaat. In 1982 werd hij in Londen gearresteerd wegens drugs op zijn hotelkamer. Die drugs waren daar verstopt door een concurrerende bende, waarschijnlijk een andere geheime dienst. Hij was toen 25 jaar oud, dus beslist nog niet op de top van zijn carrière, hij was nog te jong om belangrijk te zijn! Hij werd ten onrechte veroordeeld tot 12 jaar. Op zijn verblijf in de Engelse gevangenis kijkt hij terug als een belangrijke leerperiode. Dit weet ik op grond van de telefoontjes die hij met mij pleegde. Hij werd uitgeruild en naar Turkije terug gebracht. Hij was toen 33 jaar. Daar deed men hem het volgende voorstel: of je helpt mee om je eigen Koerdische volk te onderdrukken, tegen een jaarsalaris van 1 miljoen dollar, of je wordt vermoord. Baybasin zei: over mijn lijk! Hij werd gemarteld, maar hij bleef weigeren. Daarna ging hij de klok luiden over de heroïnehandel van de Turkse overheid. De rest van het verhaal kennen we: dodenlijst, ondergedoken, gevlucht via Zuid Afrika naar Engeland, Koerdisch Parlement in Ballingschap helpen oprichten, de Koerdische zender MED-TV financieren, vanuit Brussel naar Nederland gelokt, illegaal gearresteerd, veroordeeld tot levenslang op vervalste bewijzen, en zo voort tot op heden.
   FREE BAYBASIN NOW !!!

   • Beste mensen,

    Samen met Adele en Huseyin heb ik het over de uitlatingen van Sibel Edmonds gehad. Huseyin, van zijn kant, heeft toen Edmonds aangaf zich te willen verdiepen in zijn zaak, Edmonds ondergebracht bij zijn familie in Londen. Edmonds genoot daar de gastvrijheid van de Baybasins. Luister nu eens goed naar wat zij zegt in die Gladio-uitzendingen. In het begin noemt zij Huseyin, maar de rest van het gesprek gaat over Huseyins broer, Abdullah. Zowel Edmonds als Corbett vergeten daarbij te vermelden dat Abdullah ontslagen werd van rechtsvervolging. Als bron over het doen en laten van Huseyin Baybasin en de Baybasins in het algemeen zijn Edmonds en Corbett totaal onbetrouwbaar.

 • yvonne:

  Buiten al het speculeren om: waarom zwijgt de NOS hier over?

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/03/04/veroordeelde-drugshandelaar-nos-beschadigt-mijn-1595176

  Een bizarre publicatie

  Volgens de advocaat van Baybasin, Matthijs Kaaks, heeft de NOS op 12 mei 2015 „een bizarre publicatie” op de website gedaan waarin zijn cliënt „zonder enige grond prominent in verband werd gebracht met een liquidatie in Istanbul in december 2014”. De justitieverslaggever van de NOS Robert Bas schreef die dag dat „bronnen” tegen de NOS hadden gezegd dat een van de opgepakte verdachten in een liquidatieonderzoek „een voormalige compagnon” is van Baybasin.

  Kaaks meent dat er sprake is van onbehoorlijke en onzorgvuldige journalistiek door Baybasin – die deze maand precies achttien jaar achter Nederlandse tralies zit – te linken „aan een brute liquidatie”. De NOS is er volgens hem op uit „de reputatie van zijn cliënt te beschadigen”.

  Baybasin heeft altijd ontkend schuldig te zijn aan de feiten waarvoor hij in Nederland is veroordeeld. Sinds 2011 is op verzoek van advocate Adèle van der Plas de Hoge Raad bezig te onderzoeken of de strafzaak tegen Baybasin moet worden herzien. In juni zal de advocaat-generaal Diederik Aben zijn conclusies na jarenlang onderzoek naar onder andere de rechtmatigheid van telefoontaps bekend maken. De strafzaak is volgens Kaaks „een steen in de maag van de Nederlandse rechtsstaat”. En dan steekt het extra dat aan de vooravond van de ontknoping de NOS Baybasin opnieuw met moord in verband brengt. „Wie al zo lang wanhopig vecht voor waarheidsvinding wordt door een vals nieuwsbericht in een open zenuw geraakt”.

  Volgens Kaaks staat vast dat de NOS zich in haar bericht baseert op slechts één bron: een volslagen onbetrouwbare Turkse heroïnehandelaar. „Een dubieuze intrigant”, aldus Kaaks. Het steekt Baybasin bovendien dat de NOS voorafgaande aan de publicatie geen weerwoord heeft gevraagd bij zijn advocaten. „Dit is geen serieuze journalistiek”, zegt Kaaks. „Zo’n staatsmedium willen we in Nederland niet hebben”, zei Van der Plas.

  Is dit niet iets wat iedere Nederlander hoort te weten over het dagelijks brengende nieuwsorgaan de NOS?

 • mr.drs.Bou:

  Baybasin belde me en hij vertelde dat Jan de Doodschop-kip nog altijd niet op non-actief stond. Dat is een grof schandaal!!!
  FREE BAYBASIN NOW !!!

 • Markus:

  Voor al wie vertrouwd op een instituut als de hoge raad….. http://www.hethaagsecomplot.nl/20131121-de-incompetente-hoge-raad.htm
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Er is maar 1 manier om weer een rechtvaardig en eerlijk land te verkrijgen: Al dat schorum wat zich ambtenaar noemt eruit trappen, van hoog tot laag, een volkstribunaal instellen en de schuldigen elimineren (of de straat op schoppen zonder bezit en recht op hulp).
  Die aben is al net zo rot als voor degene waar ie voor werkt, (demmink en het koningshuis)!!!
  Lees ook; https://herstelderepubliek.wordpress.com/

 • Ricky:

  Het blijft opmerkelijk dat de voorstanders zo stellig zijn over het verleden van Baybasin, waarover ze m.i. echt helemaal niets weten.
  Alles wat even niet uitkomt wordt meteen onder het tafelkleed geschoffeld. Dat de man een enorm vermogen heeft opgebouwd wordt simpelweg aan de marmerhandel toegeschreven.

  Maar ik begrijp het wel: Baybasin kwam in beeld in verband met Demmink. Het zou een belangrijke getuige tegen Demmink kunnen zijn. En dan komt zo’n drugsverleden even niet goed uit.

  De kop boven dit artikel is natuurlijk veel te voorbarig. Eerst komt er een herzieningsadvies, en als dat al positief uitvalt, is het niet gezegd dat de Hoge Raad dat advies overneemt. Of volledig overneemt.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Ricky,

   De man heeft volgens mij geen enorm vermogen opgebouwd, maar hij is benoemd tot familiehoofd. Dat wil zeggen dat hij het enorme familievermogen beheerde. Hij is eveneens benoemd tot hoofd van de Zirkan clan, als opvolger van zijn grootvader. Die clan omvat anderhalf miljoen mensen! Het gaat dus om Koerdische adel!

   Het familievermogen bestond uit heel veel grond, plus de nodige hotels en bedrijven. De Baybasins zorgden in Koerdistan voor werkgelegenheid. Dat hele drugsverleden is een verzinsel, dat is wel gebleken!

   De kop boven dit artikel is inderdaad voorbarig, maar de wens is de vader van de gedachte. Als Aben snel beslist tot onmiddellijke invrijheidstelling, dan kan Baybasin nog voor de zomer vrij zijn.

   Verder raad ik je aan om de aanvulling op het herzieningsverzoek te lezen, dan begrijp je mijn optimisme.

  • J. Doets:

   Beste Ricky,
   de essentie van het hele geval is niet de achtergrond van Baybasin, maar het feit dat hij hier tot levenslang is veroordeeld, op basis van vervalst bewijs. Mocht hij een criminele achtergrond hebben (gehad), dan nog mag een rechter alleen kijken naar de tenlastelegging. En als de bewijsvoering daarvan niet in orde is dan dient vrijspraak te volgen. Niets meer en niets minder. Als sprekend voorbeeld kunnen de processen van Neurenberg dienen. Daar zijn zelfs vrijspraken voor nazi´s gevolgd, al was er moreel wel het nodige op hen aan te merken. Ondanks de toenmalige publieke opinie van net na de Tweede wereldoorlog hadden de rechters daar geen boodschap aan: als het bewijs niet voldoende is ben je wettelijk onschuldig. Ook als nazi, ook als draaideurcrimineel, ook als topcrimineel, ook als Koerd.
   In het geval van Baybasin is er iets heel anders aan de hand: hier is de rechters moedwillig vervalst bewijs voorgehouden. Uit politieke motieven? Omdat er een hoge justitieambtenaar gechanteerd werd? Omdat de Nederlandse Justitie na de eigen import van heroïne (IRT affaire) niet goed meer het verschil wist tussen goed en fout? Om de Turken een handje te helpen bij het uitschakelen van een politieke tegenstander? Omdat een paar Justitieambtenaren James Bond wilden spelen? We weten het (nog) niet. Feit is dat er iemand al heel lang onterecht opgesloten zit. En dat er integere mensen bezig zijn om hem vrij te krijgen, terwijl slechte mensen alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Ik zou willen voorstellen om je even een paar seconden in te denken dat jijzelf al bijna twintig jaar in die cel zit, wetend dat je genaaid bent door een stel Turkse en Nederlandse ambtenaren.
   En? Voel je al een beetje woede?

  • Het lezen van de 2de aanvulling bij het herzieningsverzoek (en ook de 3de) kan verhelderend werken als het gaat om de achtergronden van Baybasin (waarover eigenlijk een hele hoop bekend is). Bijvoorbeeld:

   (1) Zijn status als ‘derde land burger’ die net na een screening door de Britten hier in Nederland gearresteerd werd door een arrestatieteam van de marechaussee/politie. (Dat team stond daar niet toevallig.)

   (2) In Engeland heeft Baybasin geen strafblad, in Turkije ook niet. Als Baybasin volgens de Britten betrokken was bij illegale activiteiten had hij nooit een Brits vreemdelingenpaspoort kunnen krijgen.

   (3) Een Nederlands, vier jaren durend strafrechtelijk financieel onderzoek, waar niets belastend tegen de man opdook.

   (4) Gedocumenteerde informatie van (minstens) vijf geheime diensten waaruit blijkt dat zij Baybasin betrouwbaar achten.

   (5) Verklaringen FBI-medewerkers die zeggen dat de Nederlandse aanklacht tegen Baybasin ‘nonsense’ is.

   (6) En kijk eens goed naar de twee voorwaarden van het door Turkije aangevraagde bilaterale uitleveringsverdrag.

   Ik ben het met Baybasin, Adele, Ton Derksen en Bou eens: er is geen zaak-Baybasin, maar wat er loos is, is een vuil politiek spel.

 • yvonne:

  En net nu Nederland als voorzitter van de ongekozen EU, toeval? Daar geloof ik al héél lang niet meer in……..Net als dat Turkije Nederland volledig bij de kloten heeft! Inderdaad, er worden hele smerige vuile spelletjes gespeeld.

 • yvonne:

  En altijd komen dezelfde mensen weer langs, en ja één keer de leugen dienen, dan komt men er blijkbaar niet meer uit, en dat alleen voor wat geld en één of andere baantje met zogenaamd aanzien….Hoe laag kan een mens zinken?!

  Maar de cum de la scum zit hem toch wel in de overheidsdienaars (niet te verwarren met mis-dienaars, hoewel er heel wat mis is met ze). De minister en de staatssecretaris zijn opgeroepen. Destijds (start proces begin 2015) was Ivo O. nog de man die zich moest verantwoorden voor de misdragingen van zijn voorgangers (Frits Korthals Altes, Ernst Hirsch Ballin, Winnie Sorgdrager, Benk Korhals, Piet Hein Donner -minister van alles-, en -alweer- Ernst Hirsch Ballin).

  Inmiddels heeft ook Ivo O. moeten opstappen en is hij vervangen door Ard van der S.. Maar de voorspellingen van Nostradamus 12 geven aan dat er ten tijde van de GWF-verhoren er (opnieuw) een vacature te verwachten is. Komt ze dat even goed uit…

  Wie niet kan ontsnappen is Fred T.. Hij heeft namelijk een dubbelrol. Opgeroepen als plaatsvervangend minister, is hij óók de man die in de IRT- en Rolodex-affaires werkzaam was als speurder. Die informatie kan hij nog steeds geven. Ook als plv.minister-af.

  Maar het meest spannende wordt toch wel de finale zitting op vrijdag de 22e van Joris D.. Ook hij zit er in een dubbelfunctie: (1) als oud opperbaas van het Ministerie en (2) als verdachte misbruiker. Wat gaat hij doen? In een strafrechtprocedure hoef je niet tegen jezelf te getuigen. Maar als ex-overheidsfunctionaris moet hij gewoon antwoorden. Een beroep op zijn zwijgrecht impliceert een schuldbekentenis. Dat wordt een duivels dilemma, waarbij advocaat van de duivel Harro Knijff ongewijfeld weer vele declarabele uren kan schrijven 13.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20160403-het-demmink-verhoor.htm

  • mr.drs.Bou:

   Dank je wel, Yvonne en dat kan leuk worden! Is genoteerd:
   18 april: Bart van Well verhoren
   22 april: verhoor van Joris Demmink

   20 april: uitspraak Baybasin / NOS

 • John:

  Beste Boudin,

  Je moet wel heel naief zijn om te denken dat Baybassin vrij gaat komen.

  Dat zal nooit gebeuren, net zoals Demmink nooit voor de rechter zal staan.

  En laten deze twee zaken nu net met elkaar vervlochten zijn.

  Hij komt niet vrij omdat de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking niet mag weten wie en wat hen werkelijk regeert!

  Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb, maar ik weet van niet.

  Zou jij evenals van der Plas wellicht ook eens moeten realiseren.

  Dan doet het straks minder pijn.

  Gerechtigheid in Nederland bestaat niet, evenals democratie of een ” godsdienet ” als islam.

  Het zijn alle hersenspinsels om maar niet te hoeven aanvaarden wat werkelijk is.

  Sterkte.

  John

  • mr.drs.Bou:

   Beste John, je zegt:
   “Hij komt niet vrij omdat de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking niet mag weten wie en wat hen werkelijk regeert!”
   Daarom laat ik al jaren weten dat Baybasin onschuldig is. Dat de overgrote meerderheid dat niet mag weten, dat maakt dat ik des te luider roep:
   FREE BAYBASIN NOW !!!
   Hoop doet leven en gerechtigheid zal zijn!

   • John:

    En zoals ik al stelde beste Boudine, Demmink komt niet voor de rechter.

    Hij komt niet opdagen bij de van Well verhoren volgende week.

    Verder zul je eerdaags te horen krijgen dat Baybassin gewoon in de gevangenis zal blijven zitten en zijn verzoek zal worden afgewezen.

    De waarheid is in dit land namelijk van geen enkel belang meer in de Nederlandse ” Rechtsstaat “.

    Vriendelijke groet,

    John

    • mr.drs.Bou:

     Beste John,
     Als de waarheid van geen enkel belang meer is, dan is dat het einde van de Rechtsstaat.
     Pikken we dat? Natuurlijk niet! Het kan ons dan immers allemaal overkomen…

 • Groene Wolf:

  Good Wolf Sessions: “Wash It Away”
  Een vrolijk liedje voor Baybasin!

  Groene Wolf, ik meng me even in jouw comment, want beantwoorden biedt te weinig ruimte, maar ik neem aan dat je dit bedoelt:

  Of dit:

  Prachtige muziek en zeer toepasselijk!

  FREE BAYBASIN NOW !!!

 • Groene Wolf:

  Black as night – Nahko Bear (I beleef in the good things coming, for Baybasin)
  https://www.youtube.com/watch?v=lkGBLLjAXEA

Laat een reactie achter