Selecteer een pagina

Archieven

Super Shemitah of Jubeljaar 2015 / 2016

We leven in een schulden-economie, waarin geld ontstaat als de bank geld uitleent. Deze bank creëert dat geld uit het niets en vraagt er rente voor, maar deze rente is niet aanwezig binnen de economie. Daarom gaan er altijd wel bedrijven failliet. Ook blijft de schuld alsmaar groeien, tot hij groter is dan de economie kan dragen. Dan volgt er een crash waarin zowel schulden als goederen teniet gaan, omdat de schulden niet kunnen worden terugbetaald. In de oudheid loste men dat op door schulden kwijt te schelden, bij voorbeeld als er een nieuwe koning kwam. De Joodse kalender, die werd ingesteld tijdens of na de Exodus, kent echter het Jubeljaar, waarin alle schulden werden kwijtgescholden.

Deze Joodse kalender zit heel slim in elkaar. Men hoeft alleen maar tot zeven te tellen. Elke zevende dag is een rustdag, de sabbat. Alleen met Pascha wordt er een extra feestdag ingelast, zodat het jaar 365 dagen telt. Deze kalender kent echter geen schrikkeldag, zodat het jaar op den duur achter loopt bij de seizoenen. Het Joodse nieuwjaar valt daarom dit jaar op 3 en 4 oktober. Elk zevende jaar is een sabbat-jaar. In dat jaar mocht men geen landbouw bedrijven. Op die manier kon de grond zich herstellen, de natuur kwam tot rust. Na zeven sabbat-jaren volgt het Jubeljaar, dat is elk 50e jaar. Na precies een halve eeuw begint men opnieuw met het tellen van de jaren.

In het Jubeljaar werden alle schulden kwijtgescholden en de schuldslaven vrijgelaten, want schuldslavernij was toen nog een openlijk gebezigd gebruik. De hedendaagse schuldslavernij is vrijwel onzichtbaar. Ze bestaat uit mensen die niet of nauwelijks kunnen rondkomen, want hun loon of uitkering gaat vrijwel volledig op aan rente en aflossing van hun hypotheek, hun creditcard of een andere schuld. Deze onzichtbare schuldslavernij wordt bestreden met “schuldhulpverlening”, waarin een gedeelte van de schuld wordt kwijtgescholden, terwijl men de rest langzaam aflost.

Zoals we weten, zijn veel rijke bankiers van Joodse afkomst, zoals de familie Rothschild, Ben Shalom Bernanke, George Soros en Marcus Goldman, de oprichter van Goldman Sachs. De geldeconomie wordt voor een groot deel door hen beheerst. Niet alle grote bankiers zijn Joden en uiteraard zijn lang niet alle Joden bankiers! De geldeconomie wordt echter wel sterk bepaald door een zeer klein groepje zeer rijke Joden.

Men zegt dat deze rijke Joden zich wellicht aan de Joodse kalender houden. Hun economische macht is gigantisch, zij beheersen de wereldeconomie met hun geldschepping. In plaats van elk 50e jaar alle schulden kwijt te schelden, organiseren ze tijdens het Jubeljaar volgens sommige economen echter een economische crash. Dat er dan geld en goederen in het niets verdwijnen, kan hen niet deren. De 1% is rijk genoeg en het verschil tussen twee miljard en een miljard is voor hen gering. De gewone man betaalt het gelag, de middenstand gaat failliet en vervalt tot armoede, de werkende bevolking wordt werkloos en vaak ook nog dakloos. In 2008 was dat duidelijk het geval en dat jaar was inderdaad een sabbatjaar of Shemitah. Ook 2001, het jaar van 9/11, waarin de Joodse zakenman Larry Silverstein zijn miljarden aan verzekeringsgeld kon claimen, was een sabbatjaar.

Vorig jaar was ook een sabbat-jaar of Shemitah. De wereld is toen niet vergaan, maar de economie begon wel in te storten. Het was echter een zevende Shemitah, dus daarop volgt een Jubeljaar, een Super-Shemitah. Toen Christine Lagarde van het IMF begin 2014 opeens begon over numerologie en het getal ZEVEN, was dat wellicht Joodse geheimtaal voor het feit dat er een Jubeljaar in aantocht was: het Joodse jaar 5776, ons jaar 2015/2016. Ze wees daarbij eerst nog op het feit dat je getallen kunt comprimeren: 5+7+7+6=25 en 2+5=7. De rest van haar toespraak sloeg nergens op, het was absolute wartaal!

Occult Message in Speech by Christine Lagarde of IMF

Er is nog een andere manier om schulden kwijt te schelden en dat is hyperinflatie. Stel uw hypotheek bedraagt nu 250.000 euro en hij staat voor 30 jaar vast. In deze tijd moet hij worden afgelost. Voor iedere euro kunt u nu een half brood kopen, of een blikje bier. Bij hyperinflatie stijgt de prijs van het brood en het bier in snel tempo, zodat een halfje brood of een biertje al gauw 1000 euro kost. Uw schuld van 250.000 wordt dan aanzienlijk minder waard, want van dat bedrag kun je slechts 250 dagen een halfje brood kopen, zonder bier! De schulden verdwijnen in het niets, maar het probleem is, dat vrijwel niemand meer iets kan kopen! Niemand heeft immers zoveel geld. Behalve uiteraard de 1%, voor wie geld geen rol speelt.

Wheelbarrow Hyperinflation, From Venezuela To The U.S.

Gepubliceerd op 24 mrt. 2016
In this video Luke Rudkowski interviews Jeff Berwick the dollar vigilante inside the barrio’s of Caracas Venezuela. To discuss the hyperinflation taking place right now in Venezuela, the social and economic causes of this as well as the future of the US economy. Jeff Berwick is a financial guru Who predicted the collapse in 2008 and also the rise of bitcoin.

Jeff Berwick is een Canadese ondernemer die de economische crashes naast de Joodse kalender heeft gelegd. Hij zegt dat de economische crises samenvielen met sabbatjaren. Of dat klopt, kan ik u niet verzekeren, want ik ben geen econoom, maar als het waar is, dan staat ons in 2016 weer een grote economische verandering te wachten. Het vorige Jubeljaar viel in de jaren ’60 van de vorige eeuw, in 1966 en ’67. In ons landje gebeurden er toen snel stijgende welvaart, Beatles, Provo en draagbare radio’s, maar in China, India en Afrika waren grotere veranderingen gaande. De Chinese “culturele revolutie” en de Afrikaanse “dekolonisatie” vallen in deze tijd. Ook de “neger-emancipatie” in de VS en het begin van de Vietnam oorlog vallen in de 2e helft van de jaren ’60, evenals de 6-daagse oorlog van de Arabische staten en Israël. Het waren dus roerige tijden.

Volgens Jeff Barwick zullen er tijdens de huidige Super-Shemitah voorbereidingen worden getroffen om een betalingssysteem zonder cash-geld en een wereldmunt in te stellen. Daarvoor moet er eerst een economische crash komen, zodat de schulden verdampen.

SUPER SHEMITAH: Elite’s Jubilee Year Plan to Crash World Economy by October 2016 duurt 32 minuten.

Op de website van Jeff Barwick, Survive Shemitah, kunt u lezen hoe u zich kunt beschermen tegen de economische crash. De belangrijkste aanbeveling is: koop goud en zilver, want edelmetalen zijn waardevast. Voor de gewone man helpt dat niet, want goud kun je niet eten, maar de centrale banken van Rusland en China zijn druk bezig om hun reserves om te zetten in goud.

The Jubilee Will See Gold and Silver Soar and Markets Crash in 2016 – TDV Interview Series Bo Polny duurt 22 minuten.

Gepubliceerd op 15 jan. 2016

Jeff interviews Bo Polny of gold2020forecast.com, topics include: Bo’s accurate predictions around the current market crisis and some detailed chart analysis revealing some alarming patterns going into 2016, a world market meltdown in 2016, this January in the markets was the worst start to the year in history, an upcoming breakout in the 5 year gold and silver bear market, unusually the US dollar is moving with the stock market, the grand cycles that are coming to an end this year, the jubilee year and the Shemitah year with revised timings!

20 Reacties

 1. Groene Wolf

  https://www.youtube.com/watch?v=_UbAgq3u6lQ
  The 3 Coming Fals Flag Attacks
  Het verband tussen Fals Flag operations en het monetaire schuldensysteem.
  More Debt is More War
  1. Next likely attack on US warship in the Streat of Hormous, which will be blamed on Iran.
  2. Some kind of new economic fals flag crisis.
  3. China will be the new enemy of the Anglo Saxen Western Countries.

  Antwoord
 2. AlbertV

  Over de schulden economie. Gisteren wat YouTubes bekeken/beluisterd van Ken O’Keefe en kwam deze tegen:
  https://www.youtube.com/watch?v=dJxLIzNjJBw
  De beste man neemt geen blad voor de mond. Als je zijn stijl wel kunt waarderen is het leerzaam om wat meer van hem te zien/horen. Hij slaat de spijker met een sledgehammer op z’n kop.
  Ik heb hem horen zeggen dat Bush de beste president van de laatste tijd is geweest… door zijn regering zijn bij heel veel mensen de ogen opengegaan voor de kwaadaardigheid van de VS.
  Criminals en psychopaths zijn typeringen die hij heel vaak in de mond neemt als hij het over onze leiders heeft.

  THE BIGGEST SCAM IN THE WORLD REVEALED

  Wat is dat overigens toch met die captcha code? Lukt niet in minder dan 10 pogingen.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Albert,
   Dank voor de video van Ken O’Keefe.
   Met die captcha code gaat het inderdaad soms mis, maar ik heb last van spam, vooral van gebruikers. Je kunt dus geen account aanmaken, want daar staan twee captcha’s op. Toch komen de spammers daar nog doorheen! Eigenlijk zou BOUblog eens grondig moeten worden nagezien, maar ik beschik zelf niet over de nodige kennis. Een vriend zou het deze winter doen, maar ook hem is het niet gelukt.
   Een goede webmaster kost geld! Misschien moet ik een donatieknop maken, zodat ik BOUblog professioneel kan laten repareren. Voorlopig is het behelpen. Sorry.

   Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Why are Russia and China Buying Gold, Tons of it?

  30.03.2016 Author: F. William Engdahl

  Gold is one of the most fascinating of all rare metals. Throughout all history it has been given a special, at times sacred or spiritual value, since six thousand years ago when the Egyptian Pharoahs’ tombs were filled with it to accompany the dead on their journey. In times of world financial crisis as in the 1930’s, gold is preferred by central banks and ordinary citizens as a store of value when paper money loses value. We are approaching another of those times when the accumulated paper debt of the dollar system is debasing the worth of paper dollars. What’s highly significant in this light is to see which central banks are buying all the gold they can get.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  World Economic Situation: Serious Difficulties Call For Bold Measures duurt 16 minuten.

  Gepubliceerd op 29 mrt. 2016

  Dr. Yilmaz Akyuz, Chief Economist of the intergovernmental organization South Centre, says that the 2008 financial crisis may be moving in a third wave that could devastate the Global South.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  REMINDER: What else did Soros fund next to Panama Papers and violent EuroMaidan coup in Ukraine

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  ‘Panama is new Switzerland of this world, US preparing for big financial crisis’ – Ernst Wolf

  Gepubliceerd op 7 apr. 2016

  Washington is behind the recently released offshore revelations known as the Panama Papers, WikiLeaks has claimed, saying that the attack was “produced” to target Russia and President Putin.
  Journalist and author Ernst Wolf talks to RT on Panama Papers

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  De “gelekte” Panama-papers lijken een manier om politieke tegenstanders uit te schakelen en de geldeconomie te hervormen. In deze wereld is niets meer wat het lijkt!

  Want to Know: The Panama Toilet Papers…

  Het duurde nog geen paar uur, of de mensen die gewend zijn om dóór de oppervlakkige nieuwsberichtgeving en nieuwsgaring te kijken, wisten het zeker.. De Panama-papers zijn niets anders dan een doorgestoken kaart. Yes, the Panama-toilet-papers.. Bedoeld om mensen zwart te maken, wereldwijd afkeer op te roepen voor hen die niet deugen. Inderdaad Poroshenko en Poetin. Ja ook Poroshenko, want die dient namelijk het veld te ruimen voor de Amerikaanse staatsburger, de huidige Oekraïense minister van Financiën, de Amerikaanse (!!) mevrouw Natalie Jaresko. En.. overbodig te melden: deze Jaresko is niet genoemd in de Panama-papers..

  Poetin’s reactie.. Uitermate interessant..
  De Russische president heeft bekend gemaakt, dat hij de opdracht getekend heeft, om gearchiveerde documenten te declassiferen, van TOP SECRET naar ‘openbaar’.. Hij gaf daarbij het rustige commentaar: “Voor zover ik weet, is dit informatie over de periode 1930 – 1989. In deze documenten staan gevallen beschreven, sorry voor de uitdrukking, evenals inkijkjes, rondom bijzonder interessante namen, waarvan de openbaarheid de gemeenschap zullen verbazen.. Ook de onschuldige onderdrukten zullen zichtbaar worden.”

  We Are Change: Panama Papers Psyop, Complete Inside Job by Real Elites

  REMINDER: What else did Soros fund next to Panama Papers and violent EuroMaidan coup in Ukraine
  Russia Insider

  Antwoord
 8. Dick

  Het is niet ondenkbaar (meer waarschijnlijk) dat binnenkort maatregelen genomen worden om de Federatie tot stand te brengen.
  Noodtoestanden afroepen.
  Wetten doorvoeren.
  De staart zal zich roeren tot wild heen en weer zwiepen.
  Er komen -nog- zwaardere tijden aan.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Gerald Celente – Trends In The News – “FED Chairs To Meet At IHOP” – (4/7/16)

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Central Banks Are Printing to Avert a Global Meltdown – as Gold Miners Start to ‘Melt Up’

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  The Collapse Of The Western Fiat Monetary System May Have Begun

  By Peter Koenig

  On 10 April, Zero Hedge reports “Austria Just Announced A 54% Haircut of Senior Creditors in First “Bail In” Under New European Rules”. The Austrian “bad bank”, the failed Hypo Alpe Adria, that became Heta Asset Resolution AG after the government’s nationalization, found a US$ 8.5 billion hole in its balance sheet, enough to trigger the new European ‘bail-in’ rule. Is it coincidence that also in Austria a major bank failure triggered the Great Depression also on a 10th of April – in 1931? – This is a first in Europe. Be prepared for others to follow, as over-extension of European banks is estimated in excess of a trillion dollars.

  On 15 April, the New York Times reported that – Five of Wall Street’s eight largest banks are in defiance of the US banking regulator. The FED and FDIC said that “JP Morgan, Chase, Bank of America, Wells Fargo, State Street and Bank of New York, all lacked ‘credible‘ plans to enter bankruptcy in the event of a financial crisis.” These banks have until October 2016 to comply. Under the new rules a tax-payer bail-out would be unlikely. Hence ‘bail-ins’ could affect millions of depositors and shareholders, their funds being stolen in order to self-rescue the too-big-to-fail banks. After all, non-compliance with the regulator’s requests, or insolvency, can easily be manufactured as a legal base for stealing common people’s savings. No worries, the TBTF banks will not go away, but your savings may.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  1 Big Sign North America Has A Recession Incoming

  When unsold goods start piling up in warehouses, that’s a pretty good sign the economy is slowing down. And that’s what’s happening in the U.S. right now.

  The ratio of business inventories to sales has risen to near recessionary levels, according to data from the Commerce Department released Friday.

  “Simply put, this will not end well,” writes the famously bearish Zero Hedge blog, which flagged the new data on Friday.

  Gerald Celente:

  Gerald Celente – Trends In The News – “Retail Sales Down, Worst Yet To Come?” – (5/12/16)

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Beste Groene Wolf,
  Brexit the Movie is door Irma Schiffers ondertiteld. Is inderdaad wel even een MUST SEE.

  Brexit The Movie – NL ondertiteld duurt een uur en 11 minuten.

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  George Soros Is Preparing For Economic Collapse – Does He Know Something That You Don’t?

  Why is George Soros selling stocks, buying gold and making “a series of big, bearish investments”? If things stay relatively stable like they are right now, these moves will likely cost George Soros a tremendous amount of money. But if a major financial crisis is imminent, he stands to make obscene returns. So does George Soros know something that the rest of us do not? Could it be possible that he has spent too much time reading websites such as The Economic Collapse Blog? What are we to make of all of this?

  The recent trading moves that Soros has made are so big and so bearish that they have even gotten the attention of the Wall Street Journal…

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Gerald Celente -Trends in the News SPECIAL Brexit Episode duurt 12 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën