Selecteer een pagina

Archieven

Associatieverdrag met Oekraïne en het referendum

Het Burgercomité EU is op dit moment stevig bezig om via voorlichting en folders de aandacht te vestigen op het komende referendum op 6 april. Het gaat om aansluiting van Oekraïne bij de EU. Bij een opkomst van minstens 30% is het referendum geldig. Het verdrag zal dan opnieuw door de politiek moeten worden goedgekeurd of afgekeurd. De meeste politieke partijen hebben reeds beloofd dat men de uitslag zal eerbiedigen!

Van het Burgercomité EU ontving ik deze nieuwsbrief. Er zijn twee pamfletten verschenen die voor 1 euro te koop zijn bij de boekhandel: Het EU-kraïneboekje en En daarom ‘NEE!’. Bij de uitgever kan men voor 10 euro 10 exemplaren kopen om uit te delen aan familie en vrienden. Omdat de regering probeert om het referendum dood te zwijgen, zodat de opkomst van 30% niet wordt gehaald, is het belangrijk dat veel mensen de discussie aanzwengelen. U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger.

Er zijn veel argumenten tegen het associatieverdrag. Deze zijn zowel van economische als van geopolitieke aard. In principe is het een handelsverdrag, het bedrijfsleven zou daarvan profiteren. In werkelijkheid is dit verdrag gunstig voor de grote corporaties en de oligarchen, terwijl de bevolking van Oekraïne er niet van profiteert. Ook voor de bevolking van ons land biedt het verdrag geen voordelen. Het visumvrij reizen kan leiden tot een toestroom van werkloze Oekraïners op onze arbeidsmarkt, met als gevolg lagere lonen en grotere werkloosheid. Ook is de corruptie in Oekraïne nog altijd springlevend, terwijl het economisch zeer slecht gaat met het land. Maar het verdrag belooft economische steun van de EU aan Oekraïne, geld dat moet komen uit onze belastingpotten!

In geopolitieke termen komt de grens van de EU nu te liggen in Oekraïne, terwijl in het oosten een burgeroorlog woedt. De grens van het NATO-blok verplaatst zich daarmee verder naar het oosten. In Rusland voelt men dit als een bedreiging, waardoor de koude oorlog weer met hernieuwde kracht wordt voortgezet. Er worden reeds voortdurend NATO-oefeningen gehouden in de Europese staten Estland en Litouwen. Dat is uiteraard gunstig voor de wapenindustrie, maar de gewone man betaalt het gelag!

Om alle argumenten tegen dit associatieverdrag duidelijk te krijgen en de discussie op gang te brengen, publiceert het Burgercomité een serie interviews van documentairemaker Peter Vlemmix met mensen die tegen het verdrag zijn. Deze verschijnen op hun You Tube kanaal. Er zijn nu drie interviews verschenen. Deze zijn beslist het beluisteren waard! De enige politieke partij de duidelijk NEE zegt, is de SP. Luister vooral naar het intervieuw met Harry van Bommel!

Stemmen of Slikken Afl 1 I Thierry Baudet duurt 19 minuten.

Stemmen of Slikken Afl 2 I Karel van Wolferen duurt 24 minuten.

Stemmen of Slikken Afl 3 I Harry van Bommel duurt 19 minuten.

27 Reacties

 1. Gerrit Cnossen

  Ik had al een heel mooie gezien met Thierry en Arno Wellens
  Gepubliceerd op 17 feb. 2016
  In aanloop naar het referendum over de Oekraïne interviewt Thierry Baudet zijn collega interviewer bij CWS en financieel onderzoekjournalist Arno Wellens (925.nl). Wat zijn nu de financieel economische gevolgen van het akkoord? Het gaat over heel veel geld!
  https://www.youtube.com/watch?v=UbB7aSJtmhM

  maar dit is de laatste en ook goed ! en kort !
  http://www.cafeweltschmerz.nl/vlog-arno-wellens-en-het-associatieverdrag-met-de-oekraine/

  Vlog; Arno Wellens en het Associatieverdrag met de Oekraine 2

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Gerrit Cnossen. Ik had al een gedeelte bekeken en beluisterd in mijn vorige blog. Maar in de herhaling verschuilt zich de waarheid. Ik stem dus NEE!!!

   Antwoord
 2. wunjo

  Het heeft sowieso geen zin om een verdrag te sluiten met een onbetrouwbare partij.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Maar het heeft wel zin om NEE te stemmen. Geen idee of de politiek zich daaraan zal houden, maar het geeft toch een beter signaal af dan niets!

   Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Stemmen of Slikken Afl 4 I Erik Wesselius duurt 35 minuten.

  Gepubliceerd op 23 mrt. 2016

  Erik Wesselius richtte in 1997 Corporate Europe Observatory op; een organisatie die zich inzet om de invloed van de lobby van het bedrijfsleven op Europese besluitvorming bloot te leggen. Wesselius is er senior onderzoeker.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Stem tegen oorlog: Lezing van Joost Niemöller

  Toch zal het referendum uiteindelijk niet gaan over de precieze ins en outs omtrent het associatieverdrag, maar over het onderbuikgevoel. Want mensen stemmen uiteindelijk altijd met hun onderbuikgevoel. Ze lezen geen programma’s, ze stemmen om één doorslaggevend item. Het item dat dan speelt.

  Het nee-kamp moet hier rekening mee houden. Waar het ja-kamp simpelweg de haat tegen Poetin activeert, zal het nee-kamp niet moeten blijven steken in een complex, feitelijk verhaal over Oekraïne. Wat in Nederland namelijk niemand interesseert. Of zoals iemand in de zaal zei: Het nee-kamp is veel te lief. Het nee-kamp zal daarom een duidelijke boodschap moeten communiceren: Wilt u oorlog? Nee? Stem dan nee op 6 april!

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Verrassend interview met Oekraïner over referendum

  Posted By: rob vellekoop 25/03/2016

  Kirill is een dertiger afkomstig uit Lugansk in Oost-Oekraïne, 100 kilometer van de Russische grens. Hij praat met DLM over het Oekraïne-referendum en geeft een verrassend advies tijdens zijn bezoek aan Den Bosch. Hij is aangenaam verrast dat Nederlanders geïnteresseerd zijn in de mening van Oekraïners.

  Kirill is als toerist in ons land om de Jeroen Bosch tentoonstelling te zien. Over de burgeroorlog vertelt hij dat zowel de huidige president Poroshenko als de vorige corrupt zijn. Hij vraagt zich hardop af met welk doel mensen hun leven gegeven hebben tijdens de revolutie. Beide presidenten waren corrupt. De vorige president was pro-Rusland en de huidige is pro-VS. Hij ziet geen uitweg in de toekomst.

  Wij weten, zegt hij, dat de Amerikanen enkele jaren geleden de huidige premier Jatsenjoek hebben klaargestoomd. Ook hij is corrupt.

  Antwoord
 6. excellentie zwembad

  een reden is genoeg ; kiev moordt hun eigen bevolking uit
  maar weinig mensen die dat kennelijk belangrijk vinden

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Hier. Het militaire artikel van het associatieverdrag

  Het militaire kattenluikje van het Associatieverdrag met Oekraïne

  Artikel 10 Conflictpreventie, crisisbeheer en militair-technische samenwerking

  1. De partijen intensiveren de praktische samenwerking op het vlak van conflictpreventie en crisisbeheer, in het bijzonder met het oog op versterkte deelname van Oekraïne aan civiele en militaire operaties inzake crisisbeheer onder leiding van de EU en aan oefeningen en opleidingen, ook die in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid (GVDB).

  2. Samenwerking op dit gebied wordt gebaseerd op regelingen en afspraken tussen de EU en Oekraïne over raadpleging en samenwerking op het vlak van crisisbeheer.

  3. De partijen onderzoeken mogelijke samenwerking op militair of technologisch vlak. Oekraïne en het Europees Defensieagentschap (EDA) onderhouden nauwe contacten over de verbetering van de militaire capaciteit, ook op technologisch vlak.

  Wat houden deze punten in?

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf.
   Want To Know is in vele opzichten goed bezig. Ik rad iedereen aan om deze website regelmatig te bezoeken. Dat kan ook via een abonnement op Nieuws van de nieuwe media

   Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Clingendael-expert: ‘Oekraïneverdrag heel gevaarlijk’.!

  Dr. Peter van Ham, senior research fellow aan het Instituut Clingendael en hoogleraar aan het Europacollege in Brugge is overduidelijk in zijn woorden: “Als we Poetin een geopolitieke bloedneus willen slaan, prima, maar is het dan verstandig om dat met de Europese Unie te doen? En is het dan verstandig nu, nu er zoveel andere onzekerheden bestaan? Dat is voor mij een grote vraag. Eigenlijk is het gewoon heel gevaarlijk”, zegt Van Ham in een interview, waarin hij uiterst geraffineerd de argumenten van de voorstanders van een verdrag met Oekraïne fileert..

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Thierry Baudet interviewt Karel van Wolferen: Een ondoordacht en schadelijk verdrag duurt 17 minuten.

  Gepubliceerd op 29 mrt. 2016

  Karel van Wolferen is journalist en Hoogleraar Economische Studies aan de UVA . Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: ‘The Enigma of Japanese Power’ en ‘George W. Bush and the destruction of world order’.

  Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert – vooral in de Oekraïne crisis – het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

  Thierry Baudet is schrijver, journalist, freelance academicus en opiniemaker. Hij is oprichter-directeur van Popup University en voorzitter van de denktank Forum voor Democratie. Hij is gepromoveerd aan de Rechtenfaculteit Leiden, was columnist voor NRC Handelsblad en één van de initiatiefnemers van het Burgerforum-EU.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  International Military Review – Donbass, Mar. 31, 2016

  Antwoord
 11. Dick

  Wat een slimme zet van GS om een levens grote poster van van Baalen bij de weinige stembureaus te plakken met een tekst als; Stem VOOR stem op Ons,,,,

  Antwoord
 12. Groene Wolf

  Vanmiddag hebben wij van de SP in Vlissingen campagne gevoerd voor het referendum. Opvallend veel mensen klagen dat ze geen stempas hebben ontvangen. Is dit een nieuwe truc om mensen weg te houden van het stembureaus?
  http://www.deteyding.nl/forum/index.php?topic=29.0;wap2
  Kennelijk is dit in andere gemeentes ook aan de hand.

  Antwoord
 13. Groene Wolf

  Kiespas niet ontvangen?
  https://www.kiesraad.nl/artikel/gr-stempas
  Vervangende stempas. Een mondelinge aanvraag kan tot één dag voor de stemming tot 12.00 uur worden ingediend. Neem wel (een kopie van) een geldig legitimatiebewijs mee!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf, dit is belangrijk en zo zijn onze manieren…

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Ukraine-EU Association: From Self-Determination to Foreign Domination

  The arrival of the Ukraine-EU Association now, makes it abundantly clear that Ukrainian independence was not only never in the cards, but after the regime in Kiev signs it, independence never will be again. In fact, the entire story of Ukraine’s post-Soviet existence can be told as a balance between East and West versus Washington, London and Brussels’ attempts to incorporate and consume Ukraine entirely, sovereignty and all.

  Ukraine-EU Association: Beginning of the End of Ukrainian Sovereignty

  Europeans as of late have noted that the union to which they are subjected, has made it virtually impossible for respective states to pursue domestic and foreign policies that are in their own best national interests. So vocal has this dissatisfaction become among nations, one wonders if Ukrainians can here it from within their own borders. And despite this growing dissatisfaction, Ukraine’s leadership is moving forward toward greater integration with this increasingly dysfunctional union.

  http://journal-neo.org/2016/04/02/ukraine-eu-association-from-self-determination-to-foreign-domination/

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Robin Dolstra verteld de waarheid over Oekraïne

  Gepubliceerd op 2 apr. 2016

  Robin Dolstra verteld de waarheid over Oekraïne tijdens het politiek café in Bergen op Zoom.
  Robin Dolstra woont in de Krim en verteld wat hij met eigen ogen heeft gezien in Oekraïne

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën