Selecteer een pagina

Archieven

Het Oekraïne Associatieverdrag, JA of NEE?

In juni 2014 werd tussen de EU en Oekraïne de Associatie-overeenkomst EU-Oekraïne gesloten. Die titel is misleidend, want het gaat om een verdrag, dat derhalve moet worden goedgekeurd door alle EU-landen. Het verdrag is op 1 januari 2016 gedeeltelijk voorlopig in werking getreden. Voorlopig, omdat Nederland het verdrag nog niet heeft geratificeerd. Wel heeft zowel de 2e Kamer als de 1e Kamer het verdrag al goedgekeurd, maar een deel van de bevolking van Nederland vroeg om een referendum, dat op 6 april a.s. zal worden gehouden.

Het referendum is niet bindend, maar als de uitslag NEE is, dan zal het verdrag opnieuw door de 2e Kamer en de 1e Kamer moeten worden goedgekeurd. De Wet raadgevend referendum schrijft een opkomstdrempel van 30% voor. Als deze niet wordt gehaald, is het referendum niet geldig. Het verdrag, dat bulkt van de wollige voornemens en vage intenties, staat hier. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u dat allemaal leest! De NOS doet immers aan voorlichting… Dit is NIET het Jeugdjournaal:

Referendum Oekraïne: waar stem je nou over? | NOS op 3

De propaganda voor een JA-stem is tenenkrommend en oorverdovend. Deze propaganda vindt men overal, zelfs in het “neutrale” Wikipedia. Oekraïne is een prachtig land met vele mogelijkheden om rijk te worden, bij voorbeeld voor Monsanto.

Grow in Ukraine! Agriculture sector open for U

Wat dat Europese associatieverdrag betekent voor de bevolking van Oekraïne? Lees Kleintje Muurkrant: Fuck en kijk naar de koers van de Hryvnia sinds de Euromaidan “revolutie”. Oekraïne wordt nu door de EU en de VS legaal leeggezogen, waarna het een plaatsje kan krijgen in de NATO, samen met Turkije…

Oekraine wat u niet wordt verteld is Nederlands ondertiteld en duurt 11 minuten.

Gepubliceerd op 14 apr. 2014

Het JA-kamp wordt o.a. gefinancierd door George Soros, de menslievende multi-miljardair die ook de stroom vluchtelingen naar Europa heeft gestuurd met leuke folders over de Europese sociale voorzieningen in verschillende landen en de te volgen routes.

GSTV. Ja-Kamp Oekraïne-referendum krijgt 200.000 euro

Gepubliceerd op 26 jan. 2016

En toen zat er opeens buitenlands geld in het Ja-kamp van het Oekraïne-referendum, netjes gestort door De omstreden Amerikaanse miljardair George Soros maar wat vinden de heren in Den Haag daarvan?

Association Leak: Media spills Dutch govt plans on EU – Ukraine deal

Gepubliceerd op 22 feb. 2016

Dutch journalists have leaked government plans on dealing with an upcoming referendum on a controversial treaty between the EU and Ukraine. The Association Agreement envisions closer economic, political and cultural ties between Kiev and the bloc. A ‘NO’ vote in the referendum would force Dutch politicians to reconsider the pact, which they have already approved without consulting the public.

De JA-propaganda is soms vrij subtiel. Let op het JA-teken dat in deze uitzending van Nieuwsuur steeds prominent op de achtergrond prijkt! Bekijk het debat tussen SP-Kamerlid Harry Van Bommel (NEE) en voormalig PvdA-voorzitter Michiel van Hulten (JA). Volgens Van Hulten is het belangrijk dat wij aan onze buitengrenzen landen hebben met een stabiele en democratische regering! Oekraïne? Stabiel en democratisch? Nee, nu nog niet, het land is corrupt en failliet, er is een burgeroorlog gaande en de neo-fascistische bendes beheersen het straatbeeld. Daarom moeten we Oekraïne HELPEN !!!

Referendum: wel of geen verdrag met Oekraïne?

Bij Cafe Weltschmertz wijst men op de bezwaren. Deze zijn vooral van economische aard. Het verdrag maakt het mogelijk voor buitenlandse partijen om olie en gas te winnen in Oekraïne. Daarvoor moet men dan wel gaan fracken! Het verdrag maakt ook mogelijk dat Oekraïne zijn producten van landbouw en veeteelt zonder invoerrechten kan invoeren in EU-landen. Het verdrag biedt echter geen houvast om het witwassen van geld uit Oekraïne tegen te gaan! Luister voor u JA of NEE stemt dus even naar deze drie video’s!

Vlog van Arno Wellens; Associatieverdrag met de Oekraine duurt 12 minuten.

Thierry Baudet interviewt Arno Wellens; Associatieverdrag gaat over heel veel geld! duurt 22 minuten.

Gepubliceerd op 17 feb. 2016

In aanloop naar het referendum over de Oekraïne interviewt Thierry Baudet zijn collega interviewer bij CWS en financieel onderzoekjournalist Arno Wellens (925.nl). Wat zijn nu de financieel economische gevolgen van het akkoord? Het gaat over heel veel geld!

Associatieverdrag dramatisch voor de Oekraïne duurt 17 minuten.

Gepubliceerd op 28 feb. 2016

In aanloop naar het referendum over de Oekraïne interviewt Thierry Baudet, Prof. Dr. László Marácz. Deze is verbonden aan de afdeling Europese studies van de Universiteit van Amsterdam. Zijn ouders kwamen na de Hongaarse Opstand in 1956 als vluchteling naar Nederland. László Marácz kreeg op 26 april in Kazachstan de eretitel ‘honorary professor of the Gumilyov Eurasian National University’. De titel werd hem toegekend door de rector van de universiteit, professor Erlan Sydykov.

Thierry Baudet is schrijver, journalist, freelance academicus en opiniemaker. Hij is oprichter-directeur van Popup University en voorzitter van de denktank Forum voor Democratie. Hij is gepromoveerd aan de Rechtenfaculteit Leiden, was columnist voor NRC Handelsblad en één van de initiatiefnemers van het Burgerforum-EU.

Euro-integration Devastated Ukraine Worse Than WWII

The numbers just don’t lie

49 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  This Is How We Spooked Putin:
  What the New York Times Won’t Tell You About The American Adventure In Ukraine

  The failure of Washington’s most adventurous power assertion in post-Cold War period can no longer be papered over

  By Patrick L. Smith

  February 29, 2016 “Information Clearing House” – “Salon” –

  All of a sudden, straight out of nowhere, Ukraine creeps back into the news.There is renewed fighting in the rebellious eastern regions. There is political warfare in Kiev. There is paralysis in the upper reaches. There is some new formation called the Revolutionary Right Forces occupying the Maidan—the very same Independence Square where, two years ago this past Sunday, months of protests tipped into violence and an elected president was ousted.

  All of a sudden. Straight out of nowhere.

  Now you know what you are supposed to think as the flowers of corruption and ultra-right atavism burst forth in Ukraine. Shall we insist together on remaining in what is quaintly called the real world?

  Ukraine has gone from political crisis to armed conflict to humanitarian crisis with no break in the regress since the American-cultivated coup in February 2014. But for many months now we have had before us a textbook example of what I call the Power of Leaving Out.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Het handige van dat associatieverdrag is dat Oekraïne al in “oorlog” is met Rusland. Als we de grote boze Poetin willen verslaan en de Russische beer willen temmen, dan is dit alvast het begin. Twee kleine reportages over de oorlog van Oekraïne tegen de “Russen” in eigen land:

  Russia-Ukraine war explained – the REAL REASON behind the war duurt 14 minuten.

  Russia-Ukraine War – examining evidence of Russian aggression duurt 17 minuten.

  Antwoord
 3. Drentse Fryske

  Het was/is mij al aardig duidelijk, en al moet ik er evt 20 km voor (om)rijden ? (vanwege beperking stemlocaties). Ik ga een dikke NEE stemmen op 6 April. Overigens neem ik het journaal (áls ik evt al nog kijk) al langere tijd met een dikke korrel zout…

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Kleintje Muurkrant:

  Fuck (87)

  dinsdag 1 maart 2016
  Is het u gisteravond ook opgevallen? Bij de avonddienst van de Huyskerk? Daarin ging een item voorbij over de noeste strijd in Kiev tegen de enorme corruptie, die daar nog steeds heerst na de coup tegen de democratisch gekozen president Yanukovich. Er verschenen binnen dat kader lieden in een hansopje van Zeeman in beeld met een ijsmuts en een klapperpistooltje, die ferm werden geïnstrueerd hoe ze bij een inval in het perceel van een flessentrekker moesten optreden. Zo indrukwekkend. Geweldig. Daarnaast kwam ook de in staat van aftreding verkerende minister van Economische Zaken Aivaras Abromavicius aan het woord. De uit Litouwen weggeplukte bewindsman heeft de zak genomen, omdat in zijn ogen voornoemde corruptiebestrijding een doodgeboren kind is. Op laag niveau wil je misschien nog wel eens een guppie vangen, maar op hoog niveau kan je het gewoon schudden. Hoe hoog? Nou, volgens Aivarassie zitten de zwaarste onverlaten in het parlement en … in regeringskringen. Op de vraag wie dat dan wel waren perste ie er nog uit, dat ze posities innamen rond de president.
  Hij wilde nog net niet zeggen Willy Wonka zelf. Maar als het om lieden gaat die dagelijks bij Willy aanschuiven, dan mag je toch verwachten dat die chocoladeboer ook weet dat ze niet deugen. Maar dumpen ho maar. En dat meisje van Lagarde en de junta van Neutje Juncker de boel maar stieken van onze belastingcenten. Nee, Oekraine is echt een land om geaso-cieerd mee te zijn. Stemmen hoor op 6 april! Al moet je op een Hannie Schaftfiets naar het stemhokkie tien kilometer verderop. Gaan met die banaan. Stay tuned.

  Russia Insider:
  Poroshenko, Elites Getting Filthy Rich Off the Backs of Ukrainians (Video)

  Two years later, a destroyed economy, a ruined country, sovereignty sold to Brussels, thousands of innocent lives lost….all in order to live worse off than under Yanukovych

  Poroshenko’s companies building “Little Amsterdam” in Kiev for the Ukraine’s elite

  Antwoord
 5. Joop

  In mijn gemeente worden de borden “Stembureau” niet geplaatst! Dat wordt dan zoeken maar die “NEE” komt er, linksom of rechtsom.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Foreign Policy Diary – Dutch EU-Ukraine Association Agreement Referendum

  De tekst van dit korte, maar verhelderende filmpje staat hier

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  No breakthrough in Ukraine talks

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Thierry Baudet interviewt Sjeng Scheijen; Europa had nooit interesse voor de Oekraine duurt 13 minuten.

  Gepubliceerd op 6 mrt. 2016

  Sjeng Scheijen is specialist van de Russische kunst, schrijver en free-lance tentoonstelling curator. Als cultureel netwerker, promotor en artistiek leider werkte hij in heel Europa, de VS en Rusland.

  Op dit moment werkt hij met een VENI-beurs aan de Universiteit Leiden, om zijn boek over de ondergang van de Russische avant-garde af te ronden.

  Daarnaast is Scheijen een ervaren bestuurslid van diverse kunstinstellingen, waaronder de Khardzhiev Foundation, Manifesta, en het Wilhelmina Janssen fonds.

  Thierry Baudet praat met hem over het associatieverdrag met de Oekraïne.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Deze bijdrage aan BOUblog vertegenwoordigt beslist niet de mening van BOUblog. Het “Westerse waarden uitdragen” gaat in Oekraïne in feite gepaard met puur neo-fascisme! Dat is beslist niet de schuld van Poetin! Kortom, Weltschmertz is ook anti-Poetin propaganda.

   Will Brussels’ ‘Big European Lie’ Lead to Political Crisis in Kiev?

   Earlier this week, Brussels poured cold water on post-Maidan Kiev’s European ambitions, with European Commission President Juncker ruling out the possibility of Ukraine joining the EU or NATO for up to a quarter century. Russian political analyst Gevorg Mirzayan argues that the ramifications of Mr. Juncker’s statement cannot be overestimated.

   Late last week, speaking at a press conference ahead of an advisory referendum in the Netherlands on Ukraine’s association agreement with the European Union, European Commission President Jean-Claude Juncker attempted to reassure anti-association Dutch voters by saying that “Ukraine will definitely not be able to become a member of the EU in the next 20-25 years, and not of NATO either.”

   Het Nederlandse referendum is dus van internationaal belang! Nu al heeft het invloed op de Europese politiek. Ga dus in elk geval stemmen!

   Antwoord
 9. yvonne

  https://www.groene.nl/artikel/in-oekraine-werkt-europa-samen-met-oligarchen-en-fascisten geweldig stuk dit, vind ik!

  Een frontman van de fascistische Svoboda-partij vertelde The New York Times onlangs trots dat ze een wapendepot in Lviv hadden geplunderd en zeshonderd strijders per dag richting Kiev stuurden. Al snel stonden neonazi’s aan de frontlinies met schilden, geweren en molotovcocktails om overheidsgebouwen te bestormen. Aan beide kanten vielen doden. Janoekovitsj ging in onderhandeling met de oppositieleiders en een wapenstilstand werd uitgeroepen. Maar de radicale contingenten van Maidan wilden hier niets van weten, en bleven oprukken met vuurbommen. Het geweld mondde uit in een ongekend drama toen groepen sluipschutters op zowel politie als demonstranten schoten. Vrijwel de hele wereld veroordeelde direct de zittende president Janoekovitsj, waardoor zijn dagen waren geteld. Maar inmiddels is het eerste academische onderzoek naar het bloedbad verschenen, van de Oekraïense wetenschapper Ivan Katchanovski. Gebaseerd op een enorme hoeveelheid beeldmateriaal, onderschepte radiocommunicatie van politie-eenheden, ooggetuigen, ballistiek onderzoek en talloze andere bewijsstukken concludeert de Oekraïense academicus dat het bij de bulk van de moorden, zo niet het volledige bloedbad, om een false flag-operatie ging, waarbij de daders op hun eigen mensen schoten om de val van hun vijand te provoceren.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Ontvangen per e-mail:

  Amsterdam, 6 maart 2016
  UPDATE: PROCES TEGEN DE STAAT
  Forum voor Democratie stond afgelopen vrijdag 4 maart in de rechtbank Den Haag om van minister Plasterk te eisen dat hij in alle gemeenten hetzelfde aantal stembureaus instelt voor het referendum op 6 april als bij andere verkiezingen. De Rechtbank Den Haag doet op 11 maart uitspraak. De dagvaarding is terug te lezen op onze website: http://forumvoordemocratie.nl/forum-start-kort-geding-tegen-plasterk/

  Morgen (maandag 7 maart) staat Forum voor Democratie in de rechtbank Den Bosch tegenover de gemeente Son en Breugel. Deze gemeente heeft 70% minder stembureaus ingesteld dan normaal. Ook deze dagvaarding kunt u terugvinden op onze site: http://forumvoordemocratie.nl/wp-content/uploads/2016/03/A11161405-Son-en-Breugel-1.pdf

  Om deze rechtszaken te kunnen voeren hebben we een team van gespecialiseerde advocaten ingeschakeld van het kantoor Kennedy Van der Laan. Deze procedures kosten veel geld. Om de rechtszaak te financieren hebben we vanavond dit filmpje geplaatst op social media. We hopen hiermee voldoende fondsen te crowdfunden om deze rechtszaken te kunnen blijven voeren in het belang van de Nederlandse democratie.

  Den Haag saboteert Referendum

  http://forumvoordemocratie.nl/

  STEUN FORUM VOOR DEMOCRATIE!!
  Thierry Baudet
  Voorzitter Forum voor Democratie

  Deel dit bericht op Facebook en Twitter

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Intussen in Kiev:
  Kiev protesters storm Russian embassy, burn flag, pelt stones & eggs – second attack in day

  Gepubliceerd op 6 mrt. 2016

  The Russian embassy in Ukraine has been attacked twice in the last 24 hours, allegedly by people demanding to free pilot Nadezhda Savchenko. The embassy’s cars were torched overnight, followed by eggs and stones being thrown at the building.

  Ukraine: Protesters demand release of Ukrainian pilot on trial for killing Russian reporters

  Lees hier meer.

  Antwoord
 12. George Knight

  Het is aantoonbaar onjuist dat ‘de bevolking van Nederland’ om het referendum heeft gevraagd, zoals de inleiding zegt. De campagne om een referendum te houden haalde 427.939 geldige stemmen. Nederland kent 17 miljoen inwoners die trouwens niet allen stemgerechtigd zijn. Maar het is te kort door de bocht om te stellen dat hiermee de bevolking van Nederland om een referendum vraagt. Een deel van de bevolking doet dat. In het verlengde hiervan is evenmin te zeggen of de bevolking van Nederland voor of tegen de associatie-overeenkomst stemt. Dat weten we pas op de avond van 6 april als de stembussen gesloten zijn.

  U hebt gelijk dat waarschijnlijk niemand de hele associatie-overeenkomst zal lezen. Daarom had een referendum beter over een ander onderwerp gehouden kunnen worden. Zoals de democratisering van de EU of de overdracht van bevoegdheden aan Brussel. Oekraïne is voor de meeste Nederlanders een ver-van-mijn-bed show. Met als gevolg dat de campagne over van alles en nog wat gaat, maar nauwelijks over Oekraïne.

  De NEE-campagne heeft als nadeel dat het Oekraïne als een verlengde van de EU of de VS presenteert en oneigenlijke argumenten gebruikt, terwijl het toch een groot land met 44 miljoen inwoners is. De JA-campagne is aarzelend, heeft geen aansprekende leider en wordt met de handrem erop gevoerd. Het kabinet dat de handtekening onder de overeenkomst heeft gezet en er dus verantwoordelijk voor is, neemt er afstand van. Dat is op z’n minst merkwaardig te noemen. Kortom, het JA- en het NEE-kamp doen ofwel aan misleiding of lijden aan ambitie en bloedarmoede.

  De campagne is een debat tussen twee doven die elkaar niet verstaan. De NEE-campagne wil niet ingaan op de geopolitieke aspecten zoals de macht van de Russische Federatie dat zich ontwikkelt tot een dictatuur dat zweert bij militaire macht ten koste van de eigen bevolking en andere landen, de Europese veiligheidssituatie en de stabilisering van Oost-Europa. En de JA-campagne wil niet ingaan op de nadelen van de globalisering en de macht van het internationale bedrijfsleven, het anti-democratisch gehalte van de huidige EU en de relatie tot de EU-lidstaten die zich nationalistisch opstellen en zich kleingeestig verschuilen achter hun eigen grenzen.

  Wat moeten we met zo’n referendum waarover geen volwassen publiek debat ontstaat, maar hooguit een gehakketak van twee kampen op elkaar? Waarbij het vooral om emoties gaat en de feiten nauwelijks een rol spelen. Het referendum over Oekraïne is een onding. Ik had ‘de bevolking van Nederland’ graag een referendum gegund over een wezenlijke zaak die Nederlanders direct aangaat en kunnen begrijpen. Bijvoorbeeld over wetgeving die te maken heeft met de rol van overdrachten aan Brussel, de wenselijkheid om de macht van de Nederlandse partijpolitiek terug te dringen en de burgerinspraak te vergroten of het gewenste niveau van de verzorgingsstaat.

  Het risico bestaat dat dit referendum straks als mislukt wordt beschouwd omdat het over iets ging waarover het niet echt ging en de tegenstanders van het referendum er alles aan zullen doen om de voorwaarden aan te scherpen voor het houden van een volgend referendum. Zodat het referendum in de toekomst praktisch geblokkeerd wordt. Dan zijn we verder van huis. En kunnen we dromen over gemiste kansen en een mislukt referendum over Oekraïne dat niet over Oekraïne ging. Maar over de EU en de profilering van de initiatiefnemers die zich ten koste van het democratische proces op de kaart hebben gezet of het verlies van hun satirische nieuwssite tijdelijk hebben weten op te schorten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste George, welkom op BOUblog en ik ben een voorstander van zorgvuldig formuleren. Met je eerste punt van kritiek heb je gelijk. Ik heb de tekst veranderd in een deel van de bevolking.
   De rest van je kritiek begrijp ik niet zo goed. Een referendum over wetgeving die te maken heeft met de rol van overdrachten aan Brussel, de wenselijkheid om de macht van de Nederlandse partijpolitiek terug te dringen en de burgerinspraak te vergroten of het gewenste niveau van de verzorgingsstaat? Volgens mij zijn die onderwerpen nog veel breder dan het vrijhandelsverdrag met Oekraïne!
   Vanmorgen zag ik ergens een stemwijzer: http://stemwijzerreferendum.nl/start/ Ik heb de vragen even doorgenomen. Er zat ook een vraagje bij over visum-vrij reizen tussen de EU en Oekraïne. Dan kunnen we binnenkort een stroom werkzoekende jongeren uit Oekraïne verwachten. En dat terwijl Nederland al zoveel werklozen telt…

   De JA-campagne is aarzelend, heeft geen aansprekende leider en wordt met de handrem erop gevoerd.

   Welnee! De JA-campagne wordt goed gefinancierd en heeft de meeste main stream media vrijelijk tot zijn beschikking! Als de JA-campagne aarzelt, dan komt dat omdat ze hopen dat de 30% opkomst niet wordt gehaald.

   Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Intussen in Oekraïne:

  US Still Pouring Taxpayer Billions Into Ukrainian Black Hole

  Add it all up: $550 million for the Nazi-peppered military in cold hard cash, a recent $1 billion “loan guarantee” (actually just a gift) from the ever generous Joe Biden , and a $40 billion loan from the IMF, 90% funded by the US, which is also likely never to be paid back.

  Ukraine: Unpopular and Corrupt Government in Town – Where Are Nuland’s Democracy Cookies?

  This time around Victoria Nuland is doing her utmost to preserve such an Ukrainian government

  Donetsk Blog Mar 07: Observers Shelled – Civilians as Human Shields – Kiev Subversive Tactics

  Ukraine’s civil war is still very much ongoing. Both sides are exchanging fire. Civilians and soldiers continue to die on both sides.

  Green, Eggs and Rocks: Why Ukrainian Radicals Attack Russian Embassy

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Het is best lastig om nog nieuws over Oekraïne te vinden. De westerse media nemen kennelijk een radiostilte in acht, in afwachting van ons referendum. Maar er gebeurt wel degelijk wat! Onlangs was Yats bijna afgezet, maar op magische wijze bleef hij toch aan. Hij wordt gesteund door de VS in de persoon van Victoria Nuland. Maar Porochenko wil hem weg hebben!

  An American for Prime Minister: Ukraine’s Poroshenko Makes Victoria Nuland an Offer She Can’t Refuse

  Americans helped block the sacking of Prime Minister Yatsenyuk. Will they change their minds if Poroshenko offers them the Illinois-born Jaresko?

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Treod, welkom op BOUblog, maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. De vraag is of het referendum de 30% zal halen en of NEE dan de meerderheid krijgt. De volgende vraag is uiteraard wat de regering daarmee zal doen, want Nederland kent slechts een RAADPLEGEND referendum, geen BINDEND referendum.
   We mogen er wat van zeggen, maar de Titanic vaart door…

   Antwoord
   • mr.drs.Bou

    p.s.: ik zie nu dat je dezelfde bent als Treowd. Gaarne steeds dezelfde schermnaam, anders raak ik in de war. En ik ben toch al zo’n warhoofd… 🙂

    Antwoord
    • Treowd

     Ja sorry, foutje…de reactie was al geplaatst toen ik het zag 🙂

    • mr.drs.Bou

     Treowd, jouw Sorry is aanvaard, ook mijn reactie was al geplaatst voor ik het zag.

 15. mr.drs.Bou

  Foreign Policy Diary – Conflicts Heat Up in Ukraine

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  Dit is de Oekraïense Staatsomroep:

  Ukraine-Dutch Referendum: Dutch expert discusses referendum on Ukraine-EU deal duurt 18 minuten.

  Gepubliceerd op 8 mrt. 2016

  On April 6 the Netherlands will go to the polls in a national referendum on ratifying Ukraine’s association agreement with the EU.
  The destiny of Europe’s biggest nation is potentially in the hands of the citizens of the Netherlands. The future of nearly 46 million people now depends on whether the Dutch decide to support Ukraine’s association with the European Union.

  This is exactly why, Ukraine Today with the cooperation of Euromaidan Press has launched #DutchInUA project. Our goal is to gather the views and opinions of the Dutch businessmen and entrepreneurs who work in Ukraine. As well as provide analysis by the experts from the Netherlands who can assess the influence of the referendum on the future of Ukraine and the E.U. as a whole.

  Ukraine Today talks to René Cuperus, Director for International Relations at Wiardi Beckman Foundation, to discuss the referendum prospects for Ukraine.

  En hier is de verkorte versie:

  Ukraine-Dutch Referendum: Dutch expert explains why the ‘yes’-camp should win

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  Nog meer Oekraïne propaganda:

  ‘A growing section of society is pro-Putin’: The outlook for Ukraine ahead of key Dutch vote duurt 13 minuten.

  Gepubliceerd op 7 mrt. 2016

  On April 6 the Netherlands will go to the polls in a national referendum on ratifying Ukraine’s association agreement with the EU.

  The destiny of Europe’s biggest nation is potentially in the hands of the citizens of the Netherlands. The future of nearly 46 million people now depends on whether the Dutch decide to support Ukraine’s association with the European Union.

  This is exactly why, Ukraine Today with the cooperation of Euromaidan Press has launched #DutchInUA project. Our goal is to gather the views and opinions of the Dutch businessmen and entrepreneurs who work in Ukraine. As well as provide analysis by the experts from the Netherlands who can assess the influence of the referendum on the future of Ukraine and the E.U. as a whole.

  The referendum is non-binding but MPs have promised to bow to ‘the will of the people.’ What are the forces shaping Dutch opinion and which way will they go? Helping us answer those questions in the Viewpoint studio is Arend Jan Boekestijn a broadcaster, former MP and Lecturer in International Relations at Utrecht University.

  Antwoord
 18. mr.drs.Bou

  En er wordt nog steeds geschoten in de oorlog tegen Donetsk:

  Ukraine: Journalisten unter Beschuss – Kiew-Kräfte greifen Donezker Checkpoint an is Duits ondertiteld.

  Gepubliceerd op 9 mrt. 2016

  Mehr auf unserer Webseite: https://deutsch.rt.com/

  Eine Mannschaft russischer Journalisten, darunter auch ein Ruptly-Stringer, ist gestern rund 20 km von Donezk entfernt nahe des Checkpoints der Jassinowataja-Autobahn unter Mörserbeschuss geraten. Das Feuer soll angeblich durch ukrainische Streitkräfte abgegeben worden sein. Die Journalisten mussten sich für etwa zehn Minuten in einem Keller verstecken, bevor sie fliehen konnten. Als sie allerdings den Keller verließen, wurde das Feuer erneut eröffnet. Dennoch wurde niemand verletzt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën