Archief
Artikelen

Eindelijk is er een overeenkomst tussen Rusland en de VS om de strijd in Syrië te staken. Vanaf morgen wordt er een wapenstilstand van kracht die niet geldt voor organisaties die door de VN zijn gebrandmerkt als terroristen. De strijd tegen ISIS en El Nusra (de Syrische Al Qaida) gaat dus gewoon door. Voor de VS betekent dit verdrag een politieke nederlaag. De boze opzet om president Assad te verjagen en Syrië op te splitsen in machteloze sektarische staatjes, is mislukt. De VS krabbelt nu dus terug. Saoedi-Arabië en Turkije hebben nogal wat geïnvesteerd in dit project. Ook zij hebben verloren en ze zijn boos! Een reeks van video’s en artikelen verklaart de onoverzichtelijke situatie.

Laten we beginnen met president Assad. Deze man is de redelijkheid zelve! In december 2015 heeft Nieuwsuur een interview met hem uitgezonden, Nederlands ondertiteld. Eindelijk eens geen Assad bashen!

Bashar al-Assad interview on Dutch TV show Nieuwsuur (17-12-2015) duurt 22 minuten.

Syrië telt nu 4,6 miljoen naar het buitenland gevluchte mensen en meer dan 7,6 miljoen interne vluchtelingen. Ook is een groot deel van de infrastructuur verwoest. Wegen, bruggen, huizen, elektriciteitscentrales en zo voort, alles kapot! Het aantal doden bedraagt ongeveer een kwart miljoen.

Realiteit in Syrië is Nederlands ondertiteld en duurt 15 minuten.

Syria: A First Major Win Due To The Cessation of Hostilities Agreement
By Moon Of Alabama

February 25, 2016 “Information Clearing House” – “Moon Of Alabama” –

The Russian/Syrian agreement to the cessation of hostilities in Syria is seen critical from a military point of view. It would have been better to use the current momentum and to proceed fighting instead of giving respite to the enemy.

But the agreement has one huge advantage. It excludes the Islamic State and Jabhat al-Nusra. Every “western” media report on the agreement and its likelihood to proceed now has to admit what has long been denied. That the unicorn U.S. supported “moderate rebels” are in deep alliance with al-Qaeda.

Ceasefires and false flags: What’s next for Syria?

Sticking Point in Syria Truce: Washington’s Support for Al Qaeda

By Bill Van Auken

February 25, 2016 “Information Clearing House” – “WSWS ” –

Testifying Tuesday before the Senate Foreign Relations Committee, Secretary of State John Kerry faced intensely hostile questioning as he defended a Syrian “cessation of hostilities” reached with Moscow that is supposed to go into effect this weekend.

Democratic Senator Barbara Boxer of California suggested that the agreement might be little more than a “rope-a-dope” deal, while the committee’s Republican chairman, Senator Bob Corker of Tennessee, warned that Russia would “continue to kill the folks that are our friends and allies.”

Kerry responded by stressing that there was a “significant discussion taking place now about a Plan B,” presumably entailing a major escalation of the US military intervention in Syria and a potential armed confrontation with Russia, should the truce deal fail to further Washington’s aims.

Russia role vital to Syrian truce, but US has ‘Plan B’ – Kerry

The Russian-American Agreement on Syria?

Yet Another Huge Victory For Russia

By The Saker

February 25, 2016 “Information Clearing House” – “Unz Review”

The recent agreement between the USA and Russia really solves nothing, it does not even end the war, and both sides are expressing a great deal of caution about its future implementation. And yet, this is a huge victory for Russia. While it is too early to say that “the Russian won in Syria”, I think that it is now fair to say that the Russian position on Syria has won. Here is why:

First: nobody is suggesting anymore that Assad will be ousted or Damascus taken. That, in turn, means that everybody has now recognized that Syrian Arab Republic, backed by Russia, has successfully repelled the aggression of the huge coalition the AngloZionists built to overthrow Assad.

Hoewel verder een prima artikel, blijkt dat eerste nu al niet meer waar. Luister eens naar de Nobel Peace Price winnaar president Obomba:

Obama: We have to defeat ideology of ISIL; Assad must go duurt 10 minuten.

Gepubliceerd op 25 feb. 2016

The US president has once again renewed his call for Syrian President Bashar al-Assad to step down, saying there is no alternative to his removal. Barack Obama made the call during a speech Thursday focused on the Daesh terrorist group. He further said a planned cessation of hostilities agreed with Russia will go into effect tomorrow night. Obama added that attacks against Daesh and Nusra Front terrorists will continue during the period. The US president further urged Russia to halt its aerial campaign in Syria accusing Moscow of exacerbating the humanitarian situation. According to Obama the next few hours are critical in getting a tentative cessation of hostilities to hold.

Gaan we even naar Duitsland, waar Angela Merkel nu de Russen de schuld geeft van de humanitaire crisis in Syrië.

Merkel: I am horrified by suffering under Russian airstrikes in Syria

Gelukkig wonen er in Duitsland ook aardige en redelijke Duitsers. Frau Merkel kreeg dan ook de wind van voren van een Duits Kamerlid, genaamd Sahra Wagenknecht (MUST SEE!). Engels ondertiteld.

NATO Bombs Good, Russian Ones Barbaric – German Politician Sums up Merkel’s Policy on Syria

En dan naar Turkije, waar zowel Nederland als Duitsland dik bevriend mee zijn. Erdogan schiet graag op de Koerden, maar het leger wil niet meer meedoen! Eerst een achtergrondartikel over de geschiedenis van het “Koerdische probleem”.

Turkey is Screwed. And it’s all US Fault

By Arras

February 25, 2016 “Information Clearing House” – “The Saker” –

Amid rising tensions between Turkey and Russia over the situation in Syria, one important fact got lost. It’s not Russia that caused the current Turkish problems. It was the USA.

The most fundamental problem modern Turkey is facing is the Kurdish question. It’s a chronic problem, which threatens the integrity of Turkey and the Turkish elite perceives it as the largest security treat the country is facing. Turkish policies in Syria are determined by the Kurdish issue more than anything else. The change from the so called policy of zero problems with neighbors, which Erdogan and his government used to promote, came as a surprise to many and is directly related to the Kurdish issue and the events in Iraq after the disastrous US invasion.

Wie dat hele artikel heeft gelezen, verbaast zich niet over het volgende, want Erdogan doet niet mee met het staakt-het-vuren. Erdogan heeft een bondgenootschap met Saoedi-Arabië. “Samen staan we sterk”, maar zonder de NATO en de VS zal het niet werken.

Ceasefire in Syria Not Obligatory for Turkey If Security Threat Arises – PM

How ‘Turkey, Saudi Arabia Try to Justify Their Own Imperialism’ in Syria

Plot Thickens: Four Saudi Warplanes to Arrive in Turkey Friday

Infighting? Turkey’s General Staff Concerned with Erdogan’s Syria Policies

Ankara’s policy towards Syria, in particularly, the statements by the Turkish leadership, indicating the intention to conduct a ground operation in Syria, directly affects the Turkish Armed Forces.

The former head of the Intelligence Department of the General Staff of Turkey, Ismail Hakki Pekin, spoke to Sputnik in an exclusive interview saying that he was sure that the Turkish Armed Forces in Syria do not have those aspirations that guide Ankara.

Regime Change in Ankara? More Likely Than You Think

Hoewel het steeds duidelijker wordt hoe de hazen lopen, lopen er in de Syrië-kwestie nog meer hazen mee.

Balkanizing the Middle EastThe REAL Goal of America and Israel

Shatter Syria and Iraq Into Many Small Pieces

By WashingtonsBlog

February 25, 2016 “Information Clearing House” – “WashingtonsBlog” –

The hawks in the U.S. and Israel decided long ago to break up Iraq and Syria into small fragments.

Breaking Down What Really Happened In Syria, Ken O’Keefe duurt 11 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

23 Reacties op “Syrië “staakt het vuren”, maar Turkije niet”

 • mr.drs.Bou:

  CrossTalk: Partitioning Syria duurt 24 minuten.

  Gepubliceerd op 26 feb. 2016

  Even before the agreed Syria ceasefire deal goes into effect Secretary Kerry is talking about the possible partition of Syria. The implications of which are crucially important – is Washington really interested in a ceasefire? Is regime change still front and center? And will the international community stand by as ISIL is given its own state?

  CrossTalking with Mohammad Marandi, Ammar Waqqaf, and Michael Vlahos.

 • mr.drs.Bou:

  The Debate – Syria Ceasefire (28.2.2016) duurt 23 minuten.

  Gepubliceerd op 27 feb. 2016

  More than five years into the war in Syria, at least half a million people being killed and a country in tatters, a ceasefire has now been implemented. The ceasefire was brokered by Russia and the United States. Moscow has agreed to stop its bombing campaign against some of the western supported groups fighting against Damascus, but Russia and the Syrian military refuse to stop fighting the DAESH terrorist group as well as Al-Nusra Front, both considered by the UN as terrorist groups. The question of the day is will the ceasefire last? This as 97 opposition groups who so far agreed to the ceasefire.

 • mr.drs.Bou:

  Pepe Escobar:
  Midnight in Damascus

  If you’ve skipped the deadline, you may be in serious trouble. Because for the Russians, that qualifies you as an ally of Salafi-jihadis. You will be bombed to smithereens. And there’s nothing Uncle Sam can do to save you.

  Read more: http://sputniknews.com/columnists/20160226/1035413549/syria-russia-us-forecast.html#ixzz41S0vRnUu

 • mr.drs.Bou:

  International Military Review – Syria, Mar. 1, 2016

  Armed men turn themselves in to authorities in Syria’s Dara’a

 • mr.drs.Bou:

  ‘Turkish military actions on Syrian border could lead to truce disruption’ – Russian MoD

  Russia calls for closure of Syria-Turkey border

 • mr.drs.Bou:

  WeAreChange:

  It’s Not A Cease Fire But A Global Arms Build Up

 • mr.drs.Bou:

  ISIS & Turkey Collaboration

  Saudi Air Force Deploys to Support Turkey’s Military Intervention in Syria

 • mr.drs.Bou:

  EXCLUSIVE: Turkey ‘protects & supplies’ Al-Nusra camps at its border – Syria’s YPG

 • mr.drs.Bou:

  Kurds’ stronghold town struck by cross border fire from Turkey

 • mr.drs.Bou:

  Syria frontline report: Is the ceasefire working?

  Gepubliceerd op 8 mrt. 2016

  RT correspondent Lizzie Phelan has been reporting on the ground in Syria for days now as Turkey intensifies attacks on Syrian Kurds. She joins Ed Schultz to answer the question: is the ceasefire working?

  Jihadists use phosphorus in chemical attack in Aleppo – Syrian Kurds

  Gepubliceerd op 8 mrt. 2016

  Armed Islamist opposition fighters have used yellow phosphorous in a chemical attack on the Sheikh Maqsood neighborhood in the Syrian city of Aleppo on Tuesday, Kurdish militia group YPG said. Several soldiers were admitted to a hospital. The victims are suffering from itching skin and other symptoms of a chemical poisoning, RT’s Lizzie Phelan reports, citing sources in the YPG.

 • mr.drs.Bou:

  Turkije speelt nu wel een heel smerig spel!

  Smelling EU Fear, Turkey Moves in for $6.6bn Kill

  By Finian Cunningham

  March 08, 2016 “Information Clearing House” – “RT” –

  When the Ankara government carried out a brutal media crackdown at the weekend and then saw minimal Western protest as a result, President Erdogan knew he had the upper-hand – to leverage the refugee crisis.
  It seems more than strange that, only three days before a high-profile summit was to take place between European Union leaders and Turkey on Europe’s refugee crisis, the Ankara authorities carried out an audacious assault on democratic rights.

  The violent police seizure of Turkey’s biggest opposition newspaper, Zaman, and its immediate cowing into a tame pro-government publication represents the most brazen authoritarian move to date by the ruling AK party of President Recep Tayyip Erdogan.

  Turkish opposition politicians denounced the full-frontal assault on independent media as tantamount to a coup d’état by Erdogan.

  But the Western response to the draconian display of state power was more muted than ever. There was hardly any Western media coverage of the Zaman seizure.

  Much closer to reality though is that NATO member Turkey is the party that has weaponized refugees. Erdogan’s state has played a prominent role in inciting the five-year war in Syria for regime change in Damascus. The war is in danger of dragging on even further given Turkey’s ongoing role in illegally supplying weapons and insurgents into Syria. That is the background to why nearly three million Syrian refugees have ended up in Turkey and for why Europe has incurred the destabilizing influx of migrants.

  As Syrian President Bashar Assad said recently, Europe’s refugee crisis would be quickly solved if the covert war on his country was stopped. That is achievable if European powers clamped down on Turkey and Saudi Arabia sending weapons and mercenaries into Syria.

  But instead, the EU overlords award the Erdogan regime with $6.6 billion while at the same time brutalizing human rights; and thereby ensuring that the whole problem is postponed for a much bigger eventuality.

 • mr.drs.Bou:

  De Duivel Erdogan en de EU gaan samen

  Er is een voorlopige deal bereikt tussen de Turkse premier Davutoglu en de Europese regeringsleiders, die maandag in Brussel bij elkaar kwamen om over de vluchtelingencrisis te praten. Hoe die deal verder wordt uitgewerkt zal de komende dagen uitwijzen. Vast staat in ieder geval dat de EU zich via de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) klem heeft gezet in de vluchtelingencrisis. Merkel herhaalde, vlak voor de EU-top in Brussel, dat de Balkanroute open moet blijven. Ook komt er géén bovengrens aan het aantal op te nemen vluchtelingen. Tegelijkertijd zijn de Europese landen zó blij dat de Balkanlanden hun grenzen gesloten hebben, dat het einde van de ‘doorwuif’ route naar Noord-Europa nu officieel EU-beleid is geworden. Kafka!

  De nood is inmiddels zo hoog dat de EU ingaat op de schaamteloze eisen van Turkije: de prijs is verhoogd van drie naar zes miljard euro, afschaffing van de visumplicht voor mensen met een Turks paspoort, en tenslotte een versnelde procedure voor het lidmaatschap van de EU.

  Deze schaamteloze deal maakt het Engelse Brexit-kamp alleen maar sterker!

  MICHAEL BURLEIGH: The EU’s migrant €6bn deal with Turkey’s despot isn’t just shabby – it’s terrifying

  Last Friday, an edict from the Turkish courts — with the blessing of the all-powerful President Recep Erdogan — saw police storm into Turkey’s biggest-selling daily paper and use tear gas as they rounded up the staff.

  Meanwhile, opposition satellite television stations have been taken off air and 20 journalists jailed. It may sound like a banana republic as portrayed in a far-fetched Hollywood film, but this is the reality of life in a nation which is this week in the process of blackmailing the entire European Union.

  In short, Erdogan and his prime minister are demanding $6 billion from the EU — no less than £500 million of which could come from Britain — to check the relentless flow of largely Muslim migrants making their way across the Aegean Sea to Greece and further west.

  The implicit message is clear: if the money is not forthcoming, the floodgates will be opened, and the social and religious fabric of Europe could be changed for ever.

  Not only that, a vital part of the deal is that from June onwards 77 million Turks will be given the right to travel all over the so-called Schengen open borders area of the EU without a visa.

  The effrontery is breathtaking. Yet Germany’s Chancellor Merkel and her Brussels stooges appear to have caved in to a regime whose human rights abuses and contempt for democracy should make it a pariah state, not the recipient of billions in European aid.

 • mr.drs.Bou:

  SyrianGirlPartisan reveals the truth about the U.S., Saudi Arabia and their partnership with ISIS

 • mr.drs.Bou:

  Press tv, Iran:
  Putin orders military withdrawal from Syria

  Russia Today:
  BREAKING: Putin orders start of Russian military withdrawal from Syria

  BBC:
  Putin orders most troops out of Syria – BBC News

 • mr.drs.Bou:

  Shocking New Video Inside Of Syria Destroys Big American Lie

  Gepubliceerd op 14 mrt. 2016

  In this video Luke Rudkowski shows you new shocking video inside of Syria that exposes the biggest American foreign policy lie. We go over all the new evidence found and give you a little historical context to show you a full picture of whats really happening in the world.

 • mr.drs.Bou:

  En dit is de waanzin ten top!
  ‘History repeating itself’: US-backed Syrian Army unit reports being raided by Islamist terrorists

 • mr.drs.Bou:

  Syria: Phantom “Rebels” Return from the Dead

  Tony Cartalucci, Bangkok-based geopolitical researcher and writer

  The French colonial green, white, and black banner of Syria adapted by the West’s proxy “Free Syrian Army” (FSA) had long been forgotten in the sea of black banners held aloft by Washington and Riyadh’s more extreme ploy to gain leverage upon and more direct access to the battlefield.

  However, as Syrian forces backed by its regional allies and Russian airpower overwhelm these forces while building alliances with other factions, including the Kurds, the West’s entire regime change enterprise faces ignominious collapse.

  It appears that – having exhausted all other options – the West has decided to change as many of those black banners back to the “rebel” green, white, and black as possible, before the conflict draws to a close, giving the West the most favorable position achievable ahead of “peace talks.”

  In Syria, If You Can’t Find Moderates, Dress Up Some Extremists
  The BBC’s latest production is as absurd as it is transparent and abhorrent.

  February 11, 2016 (Tony Cartalucci – LD) –

  Upon reading the increasingly desperate headlines pumped out by the Western media as Western-backed terrorist forces begin to fold under an effective joint Syrian-Russian offensive to take the country back, readers will notice that though the term “moderate rebels” or “moderate opposition” is used often, the Western media is seemingly incapable of naming a single faction or leader among them.

 • mr.drs.Bou:

  US Media Revives Concerns That Putin is Again Outmaneuvering Obama in Syria

  This time, without any understanding of President’s Putin’s phrase that the military is set to partially withdraw because it has largely achieved its objectives, some analysts even suggest that the Russian president “has grown frustrated with Assad, concluding that the Syrian leader was too resistant to a peace agreement.”

  Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160315/1036315797/putin-syria-obama-outmaneuvering.html#ixzz42yX1lBbU

Laat een reactie achter